Yardm etmeniz lzm:(

kendını bılen ımam kıymaz zaten.bızımkını kıymamıstı.ben kacarak evlendım.
yurtdısından belge falan getırdık alel acele 1,5 ayda kıyıldı resmı nıkahımız...
ımam dını nıkah kıymadı bıze.
allahtan esımın dayısı muftu de suıstımal etmıyecegımızı bıldıgınden kıydı...
ama bız o kadar mucadele ettık kı en kısa surede kıydık resmı nıkahımızı....
benden cok eşım ıstedı destek verdı...
bazıları oyuncak halıne getırdı bu ıslerı.
yazık cok yazık

Evlenmek için aceleniz mi var acaba arkanızdan atlı mı kovalıyor.

Okulun bitsin adam gibi gelir seni ailenden ister bu kadar kolay işte ..

Önceliğin senin okulun olsun tamam mı evlilik nasılsa olur ileride..

Nedir bu dini nikah yapmak şimdiden ...

öncelikle yazdıgın mesaj çok kötü ve okumakta zorlandım.... dini nikahın günümüzde baglayıcılıgı yoktur...erkek boşol der kalakalırsın ortada...sen su an okuluna egitimine kafanı yor, onlar olduktan sonra ayrılmamışsanız evlenirsiniz...dini nikahın olması sizin ilişkinize bir sey katmaz...ayrılmıyacaksanız zaten ayrılmazsınız...

bence kesinlikle resmi nikahtan önce dini nikah yapilmamali. resmi nikahin bozulmasi biraz vakit alir ama yinede olur, ama dini nikahin bozulmasi erkek istemesse mümkün degilmis diye duydum... bence sakin yapma, yani yapmadiysan simdiye kadar.....

benim anlayamadığım su niye nikah kıymak istiyorsunuz güvenemediğin bişeymi var yada kaybetmemek içinmi güveniyorsan zaten nikaha gerek yok imam nikahı kıyılınca herşey değişicekmi zannediyorsun ki kaç yıllık evlilikler bitiyor bence sen hiç böle bişeye kalkışma heleki ailenden habersiz hiç ben kaçarak evlendim ve kaçtığım gece imam nikahım kıyıldı ama şimdi diyorumki keşke ailemin haberi olsaydı ve ben böle bi hata yapmasaydım şimdi sana palavra gibi gelicek ama ileride allah nasip kısmet ederde bi çocuğun olursa anlarsın

NEDEN NEDEN NEDEN anlamıyorumm zaten evlenecekseniz ne kapıyı çarppıp çıkarsınız nede ayrılırsın seven insan her sekilde bekler ve kavuşur..imam nikahı değil arada bagı kuvvetlendirmek sembolik bişe arıyosanız bi yüzük takın aranızda nişan yapana kadar ozaman...bu iş oyuncak değil pat diye yarın ayrıldın olduki her ihtimali düşün bu ciddi iş..bence ailenden habersiz böyle bişey yapma..senin için demiyorum ama bazı insanlarda evlenmiyolar ama sırf bişeler yapabilmek için kıyıyolar imam nikahını senelerce sürüyo..sorsan neymiş günah değilmişş her haltı yiyebilirlermiş..çok yanlı ben dinimizin böyle durumlarda kullanıldıgını düşünüyorum....

selam arkadasım bak dını nukahla hıç bışe ıfade etmessın bızşeyler ıfade etmek için ona sevgını onun için neler yapıcagını goster ona aynı evde dekalmıyomuşun e ne gerek var bunlara sakın derım canımm belkı nıkah var dıye aranızda bışeyler olabılır

bencede sakın böyle bişey yapma :1no2:
zamanı geldiğinde nikahda olur evlilikde
böyle gizli saklı iş çevirmeye aceleye hiç gerek yok

canım zaten aileden gizli kıyılan nikahın da dinimiz de geçerli olup olmadıgı şüphelidir...

şunu unutma bir gün senin de cocugun olacak o dasenden gizli gitsin evlensin o zaman....

canım son söz senindir...
ama imam nikahı öyle somut bişi degil ki... 2 cümle ye evet deniyor o kadar...

imam nikahının şartlarından bri de herkes tarafından bilinmesidir.
yani ailelerden gizli yaptırdığın dini nikahın hiç bir hükmü yoktur.
ayrıca birbirinize olan bağlılığınızı göstermenin yoluda dini nikah kıymak değildir.
nikahı yaşamak istediklerinize kılıf olarak kullanmak olur bu türlüsü.
kıyacaksanız adam gibi resmi nikah kıyın,işi ulvileştirmek istiyorsanız imam nikahınıda kıyar,mis gibi olursunuz.
gerisi saçmalık...

mantığı ne tamamen saçmalık.daha rahat öpüşüp koklaşmak için sözüm ona günah işlemeden vicdani rahatlama mı.bir kere bilinmeyen dini nikahın hiçbir yükümlülüğü yoktur.sakın erkek arkadaşına uyma hayatının hatasını yapar geri dönüşü olmayan şeyler yaşarsın.bugün dini nikah der.yarın dini nikahımız var benim ol der.ilerde yaşı ilerleyince de kusura bakma aşkım bitti herkes yoluna der kalakalırsın ortalarda.

dini nikaha inandığına göre dini vecibelere de inanan bi kulsun...ama dini nikahın hangi şartlar altında kıyıldığını bilmiyorsun sadece annene babana yakınındaki insanlara ihanet ediyorsun...yıllar sonra çekeceğin vicdan azabının temellerini atıyorsun..öğrenci olmanın ortamın verdiği cesaretle bu dönemlerde bu tip rahatlama yöntemlerini gördüm ama hep hüsran vicdan azabı yaşadıklarını da gördüm ne yazıkki maalesef güzel arkadaşım yaptığın çok yanlış eğerki öpüp okşamak olmayacaksa sana istyemediğin bişi yapöayacaksa neden nikah bu şekilde ne değişiyor...sevgilin için dahada özel olmaktan bahsediyorsun aşktan daha yüce özel ayrıcalık mı var anlamadım...kıyacağınız nikah sende derin yaralar açacak istersen bu admla evlen ailene karşı hep içinden mahcup olacaksın...itiraf edemeyeceksin ve yarının garantisi yokken insanlar nişanlılarından ayrılırken evleneceğinizi nerden biliyorsun....bilmiyorum sen çok çocuk geldin bana ve çok aşık...ama neden ilişkilerde kadınlar sırf erkeklerin onlar mutlu olsun diye kendilerinden çok büyük fedakrlıklar yaparlar seven insan karşısındakinin azıcıkta olsa incenmesini istemezki neden seni nikaha ikna etmeye çalışıyor ortada bir hata var siz bii olmayacak die kendinizi inandırmışsınız...sen sanıyor musun ki aralarında bişiler geçen sevgililer aynı evde yaşıyorbir kaç saat başbaşa kalmak yeter bi bayanda hayatı boyunca bedelini ödeyeceği yaralar açmak...keşke seninle karşılıklı konuşabilseydim...inan ki adına şu anda yapacakların konusunda çok üzgünüm...inşallah yapmazsın nikah falan sadece ablan olarak yazıyorum bunları inşallah kardeşim yapmazsın...hayat senin unutma yarının garantisi yok aşkı yaşa ama mahkum olma derim kendi kararını kendin ver sevgilin istiyor die değil...

bence çok saçma ve ailenden habersiz böyle bişeye kalkışmaman en doğrusu
çok seviyosanız birbirinizi gelsinler istesinler

Ya bu ne saçmalıktır anlamıyorum.Bir kere artık resmi nikah olmadan dini nikah yapmak da yaptırmak da yasak.Sadece 1.sayfayı okudum nikah oldu mu olmadı mı bilmiyorum ama sırf sevgiline daha çok şey ifade etmek istiyorsun diye,ailenden gizlice nikahlanmak istemek ne oluyor anlamadım.Madem sevgilin başka birşey için istemiyor o zaman olmasa ne olur ki?Biz eşimle 8 sene sonra evlendik,biz neden hadi gel dini nikahımız bari olsun demedik.Sabır ettik,bekledik sonuç evlendik,mutluyuz.Yani akıllı olun siz sevginizi göstermek için nikahlanacağınıza,sevgiliniz sevgisini göstersin de beklesin,alsın sizi.Ne diyeyim Allah doğru yoldan şaşırtmasın

Sakın ama sakın böyle bir şey yapma!
Kaç senelik evliler bile problemler yaşayıp ayrılıyorlar.
Bir de dini nikahın gerekliliklerinden biri de insanlara duyurmaktır.
Bunu da unutma.

ya cvp yazmak istemiyorum ama dayanamıyorumm yaa 19 yaşında aklı başında bir insann
bu soruyu sormamalıı niyeee dini nikahhh git resmisini yaptırcağın sabah yaptırrrrrr...
DİNİ NİKAH ŞARTLARII:

Velinin izni olmadan nikah yapmak caiz mi?
İslâm hukukuna göre nikâhın sahih olması için bazı şartlar vardır. Bu şartlardan birisi de evlenecek olan kadının velisi durumunda olan kişinin izninin ve rızasının alınmasıdır. Bu mesele Hanefî mezhebi dışında kalan üç mezhebe göredir. Velinin izni, Mâlikî ve Şafiî mezhebine göre nikâhın bir rüknü, Hanbelî mezhebine göre ise şartıdır. Her üç mezhebe göre kadının velisinin izni alınmadıkça yapılan nikâh sahih olmaz, bâtıldır.
Şahitler huzurunda dini nikah yapmak caizdir. Ancak resmi nikah olmadan dini nikah yapılmasını uygun görmüyoruz. Özellikle kadının dini ve dünyevi hukukunun korunması açısından dini nikahın yanında resmi nikahın da yapılmasını gerekli buluyoruz.
Nitekim Osmanlı Aile Hukuku kararnamesinde de mahalle kadısına kayıt yaptırılmayan nikahların geçersiz sayılacağı ifade edilmiş ve resmi nikah üzerinde ısrarla durulmuştur. Yalnız kalınca günah işlemiş olmamak için dini nikahı tercih ediyorlar. Halbuki daha sonra telafisi çok zor durumlarda kalabiliyorlar.
SORULARİSLAMİYET

kıymıştır bu. ne menem bişimiş arkadaş ahali sevişmek için ne kılıflara ne minareler sakladı be

Bir ciftin ailesinden haberi olmadan, günah islememek ( zina ) icin Gizli Dini Nikah kiydirmasi yasak mi degil mi? Olur mu olmaz mi?

nikah taki maksat iki kişinin birbirlerini hiç bir şekilde kullanmayıp birbirlerinin hakkına tecavüz etmeyeceğini garanti altına almaktır. peki şu an dini nikah ile bu sağlanabilinir mi? hayır çünkü bu nikah ile adalet arayamazsın. oldu da erkek kadını bıraktı ortada, bu kadının hakkı nasıl savunulacaktır. o yüzden dini nikah Allah şahidimdir demek için şarttır ama artık bu sistemde resmi nikah ta şarttır. dini nikah sadece cinsel ilişkiye girebilmek için bir izin belgesi değil kadın ile erkek arasında yapılan bir hayat anlaşmasıdır. eğer şeriat hüküm verme konumunda olsaydı yeterdi ama günmüzde resmi nikah ta gerekliliktir. bu da eğer yapılamıyorsa müslüman gece düşen sabretmektir. bu işte sabırıda kolaylaştıran oruçtur hadiste belirtildiği üzere
ISLAMFORUM

lütfennnnn aklınızı kullanınn inşş yolladıklarım biraz yardımcı olurrrr..

amanın bu konuyu yeni görüyorum:
konu sahibi arkadaşım siz önce türkçeyi kullanmayı öğrenseniz sonra evlenmeye kalksanız?!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…