yarın evlilik yıldönümümüz ama eşimle yine küsüz...

hepiniz haklısınız tavsiyelerinize uyacağım.işte bazı yaptıklarını hakaretlerini unutamıyorum.ama kimsenin evliliği dört dörtlük dğil sanırım.herkesin bir kusuru oluyor benim eşimde evine bağlı bi insan ama işte aşırı sinirli sinirlenince ne dediğini bilmiyor sonra pişman ama iş işten geciyor.bi de pişman olduktan sonra yıne aynını yapıyor.kısır döngü şeklinde ilerliyoruz bakalım

bizde yaşadık bezer sorunlar .hatta hamileliğimin ilk aylarını ikimizede zehir ettim.ettim diyorum çünkü ben hiç susmadım annen bunu yapmadı şunu almadı sen bütün paranı verdin onlara vs...bi ton kavga ediyorduk.ama bizaman sonra anlıyorsunki herkes keyfinde aile kavramı önemli tabii sana yanlış yaptın demiyorum.mutlu olmak için biraz unutkan ol.güleryüzlü ol fazla uzatma konuları erkekler hemen sıkılıyor.hemen sonuç olsun istiyorlar olmazsada sinirleniyorlar.fazla konuşmayı sevmiyorlar.yıldönümünü böyle hatırlamayın ileride pişman olursunuz.rahatlatın kendinizi sürekli tahrik etmeyin kötü yönde.insanız olabilir kötü şeyler söylemiş belki sizde söylediniz.ama artık bir çizgi çekin umarım tekrar bebeğiniz olur sevgilerimle...

bizde yaşadık bezer sorunlar .hatta hamileliğimin ilk aylarını ikimizede zehir ettim.ettim diyorum çünkü ben hiç susmadım annen bunu yapmadı şunu almadı sen bütün paranı verdin onlara vs...bi ton kavga ediyorduk.ama bizaman sonra anlıyorsunki herkes keyfinde aile kavramı önemli tabii sana yanlış yaptın demiyorum.mutlu olmak için biraz unutkan ol.güleryüzlü ol fazla uzatma konuları erkekler hemen sıkılıyor.hemen sonuç olsun istiyorlar olmazsada sinirleniyorlar.fazla konuşmayı sevmiyorlar.yıldönümünü böyle hatırlamayın ileride pişman olursunuz.rahatlatın kendinizi sürekli tahrik etmeyin kötü yönde.insanız olabilir kötü şeyler söylemiş belki sizde söylediniz.ama artık bir çizgi çekin umarım tekrar bebeğiniz olur sevgilerimle...

haklısın ilerde barısacağız ve bugünü bos yere zahir etmiş olacağım.hiç canım istemıyor ama yarın ufak da olsa bi hazırlık yapacağım inşallah.

bekarken cekılen kredıler,evlı erkek ya da kadın olsun esı tarafından hos karsılasnmıyor.En azından yarısını baban yarısını sen odesen,ya da bır ay o bır ay sen versen olmazmı? Artık senın de bır duzenın var,sızın de kendı capınızda odemelerınız borcunuz var arkadasım?

Ben de okul zamanı ogrenım kredısı almıstım.annemler ıkıncı evlerını almıslar ustune ustluk de arabasız olmaz deyıp oyle cok yuksek modellı olmayan bır araba almıslardı bana para gonderemıyorlardı o zaman ogrenım kredımı almıstım,dogumuma yakın kredı odemelerı basladı.uc ayda bır 1000 tl gıbı bısıydı.Esım ogrencılıgınden kalma kredıyı bız mı odıcez dedı.Annem ıstemese de babam ben odıcem dedı,ıse gırınce de sen bana katkıda bulunursun dedı,deyıs o deyıs hala oduyorlar,ıcım almıyor ama odeyecek durumum da yok su an.

Bız de esımle 4 yıllık evlıyız ama her yıldonumunde kötü şekilde küstük.Daha yenı evlısın,nasıl basldıysa oyle gıder,esıne guzel bır masa hazırla ve evlılık yıldonumunuzu kutlayın bence.Bu gunler bır daha gerıye gelmıyor

bekarken cekılen kredıler,evlı erkek ya da kadın olsun esı tarafından hos karsılasnmıyor.En azından yarısını baban yarısını sen odesen,ya da bır ay o bır ay sen versen olmazmı? Artık senın de bır duzenın var,sızın de kendı capınızda odemelerınız borcunuz var arkadasım?

Ben de okul zamanı ogrenım kredısı almıstım.annemler ıkıncı evlerını almıslar ustune ustluk de arabasız olmaz deyıp oyle cok yuksek modellı olmayan bır araba almıslardı bana para gonderemıyorlardı o zaman ogrenım kredımı almıstım,dogumuma yakın kredı odemelerı basladı.uc ayda bır 1000 tl gıbı bısıydı.Esım ogrencılıgınden kalma kredıyı bız mı odıcez dedı.Annem ıstemese de babam ben odıcem dedı,ıse gırınce de sen bana katkıda bulunursun dedı,deyıs o deyıs hala oduyorlar,ıcım almıyor ama odeyecek durumum da yok su an.

bence eşinin öğrenciylen aldığın krediyi benmi ödeyeceğim demesi yanlış .tabi çalışıyorsan eğer baban seni okutmuş ama şuan meyvesini eşin yiyor.öğrenim kredisini zaten senin okuman gerekiyor.tabı calısıyorsan calısmıyorsan da.sen maasını kimle beraber yiyorsun eşinle ama zorlukları kim çekti ailen.o maaş da bedavadan gelmedi emek harcandı bence kredıyı senın ödemen gerekıyor

Lütfen her konuda kadın erkek eşitliğinden bahsederken maaş konusunda da adil olun..

Siz değil de o kendi ailesine her ay maaşından verse kıyametler koparırdınız.. :34:

Şimdi siz verince normale indirgeyip hatta üstüne bir de ' o benimle param için mi evlendi ki ' gibi bir sebep yüklüyorsunuz ya pes :53: ..

Onun da hoşuna gitmiyor, onun kazandığı para banknot da sizinkisi elmas mı? Herkes çalışıyor, hayat müşterek, evet ev işlerinde yardım etmek zorunda ama tek başına evi geçindirmek ve sizi beslemek zorunda değil. Aynı mantıktan hareket edersek babanız da kendi evini geçindirmek zorunda.

neden.tabii ki bir erkek tek başına evi geçindirmek zorundadır

arkadaşlar beni az çok konularımdan bilenler olur.zamanında çok eleştiri almıştım konularımdan.yarın 1 yıllık evli olacağız.eşimle anlaşamıyoruz.nişanlıyken ben babam için kredi çekmstm.sonucta bneı okuttu buyuttu daha calısır calısmaz nişanlandım ben de maddi olarak destek olmak istemıstım.ailemin durumu ıyı değil.neyse ilkevlendiğimiz hafta eşime kredıyı ben ödeyeceğim dedim va kavga ettik işin içine ailesi girdi felan filan ben kredi çektm dıye onlar evimize hıc bısey almadılar benım ailem de çeyızımı verdi mutfak esyası felan onun ailesi de yatak yapmıs benim ailem de yaptı tabı.daha sonra biz 3 aylık evliyken eşimin psikolojisi bozuldu cunku cok borcumuz oldu.o da hayatında hiç borç görmemiş kendisi öyle diyor.neyse biz kavga ettık ilk o gün bana vurdu.neyse araya aileler gırdı ben evı terk ettım geri döndüm ve biz barıstık suan da da eşim krediyi hıc sorun etmıyor bısey demıyor ama ben hıssdıyorum benim aileme karsı bi soğukluğu var.şuanda da barısıyoruz ama söyledikleri yaptıkları aklıma gelıyor unutamıyorum.benimle param için evlenmiş gibi düşünüyorum.severek evlendik aslında benim çok peşinmden koştu ama bilmiyorum aşamıyoruz bu konuları hep bosanma lafı dilimizde bu işin sonu ne acaba.ailesiyle eşimden daha ii anlasıyorum.ya da onlar benim yüzüme gülüyr eşimi dolduruyorlar bılmıyorum ama beni sevdiklerini biliyorum.bu arada eşimsiz bir gün dahi geçiremeyen bi insanım çok sevıyorum sizce normal mi benim mi psikolojim bozuk eski konulara takılıp kalıyorum.eşim unutuyor ama ben unutamıyrum.aslında tam anlatamadım.karısık anlattığım için kusura bakmayın.

Evliliğin ilk bir yılı sırat köprüsü gibidir. Geçersen sonrasında daha rahata adım atarsınız. Ben de evliliğimde ilk bir yılda çok kavgalar ettim. İnan sonrasında herşey yoluna giriyor. Geçmişi geçmişte bırakın. Kredi borcunu ödemeye devam et. Eşinle de konuşmaya çalış. Aranız düzelsin bence çünkü ilk birinci yılımızda küs girdik diye aklında kalır sonra.

Her ay milyarlar mı kazanıyorsunuz da eşiniz sizinle paranız için evlensin? Daha ilk günden aranıza para mevzu sokmuşsunuz bu da eşinizi ailenizden uzaklaştırmış. Eş ailesi için kredi cekse ve onu ödese kıyameti koparırsınız değil mi?

Erkekler aynı şeyi yapsa hepimiz hoplarız.. Aile olunca şunu unutuyoruz, Kocam ve çocuklarımız bizim ailemiz artık.. Annemiz babamız tabi ki ailemiz.. Ama önceliğimiz olmamalı. Bu kadın içinde geçerli, erkek için de.. yoksa sorunlar bitmez.. Herkes öbür ailesini kasteder ve ailem der....O yuva da olmaz.. Borç konusunda eşiniz size böyle bir şey yapsaydı kabul eder miydiniz? Onların borcunu ödemek ister miydiniz? Sorunuzun cevabına göre kocanızla olan diyaloğunuzu düzenleyin..

arkadaşlar beni az çok konularımdan bilenler olur.zamanında çok eleştiri almıştım konularımdan.yarın 1 yıllık evli olacağız.eşimle anlaşamıyoruz.nişanlıyken ben babam için kredi çekmstm.sonucta bneı okuttu buyuttu daha calısır calısmaz nişanlandım ben de maddi olarak destek olmak istemıstım.ailemin durumu ıyı değil.neyse ilkevlendiğimiz hafta eşime kredıyı ben ödeyeceğim dedim va kavga ettik işin içine ailesi girdi felan filan ben kredi çektm dıye onlar evimize hıc bısey almadılar benım ailem de çeyızımı verdi mutfak esyası felan onun ailesi de yatak yapmıs benim ailem de yaptı tabı.daha sonra biz 3 aylık evliyken eşimin psikolojisi bozuldu cunku cok borcumuz oldu.o da hayatında hiç borç görmemiş kendisi öyle diyor.neyse biz kavga ettık ilk o gün bana vurdu.neyse araya aileler gırdı ben evı terk ettım geri döndüm ve biz barıstık suan da da eşim krediyi hıc sorun etmıyor bısey demıyor ama ben hıssdıyorum benim aileme karsı bi soğukluğu var.şuanda da barısıyoruz ama söyledikleri yaptıkları aklıma gelıyor unutamıyorum.benimle param için evlenmiş gibi düşünüyorum.severek evlendik aslında benim çok peşinmden koştu ama bilmiyorum aşamıyoruz bu konuları hep bosanma lafı dilimizde bu işin sonu ne acaba.ailesiyle eşimden daha ii anlasıyorum.ya da onlar benim yüzüme gülüyr eşimi dolduruyorlar bılmıyorum ama beni sevdiklerini biliyorum.bu arada eşimsiz bir gün dahi geçiremeyen bi insanım çok sevıyorum sizce normal mi benim mi psikolojim bozuk eski konulara takılıp kalıyorum.eşim unutuyor ama ben unutamıyrum.aslında tam anlatamadım.karısık anlattığım için kusura bakmayın.

Ben esini de anliyorum. Bu para mevzusu baya buyuk problem olmus. Tamam annenler zor durumda olabilirler ama esin o zaman nisanliyken onun rizasi olmadan kredi cekmen ve bunu evlenincede ben odiyecegim demen bence cok bencilce olmus. Bunu esin yapmis olsaydi ayni seyi soylerdim. Sen hata yapmissin en basta ve su an o hatanin bedelini oduyorsun. Siddette hic bir zaman olsun varsin demem ama eyer esin baska konularda iyi bir es ise onceden olanlari silip yeni bastan baslamani tavsiye ederim. Ama siddeti yapan bir insanin birdaha siddet uygulamasi bana supriz olmaz.

bence eşinin öğrenciylen aldığın krediyi benmi ödeyeceğim demesi yanlış .tabi çalışıyorsan eğer baban seni okutmuş ama şuan meyvesini eşin yiyor.öğrenim kredisini zaten senin okuman gerekiyor.tabı calısıyorsan calısmıyorsan da.sen maasını kimle beraber yiyorsun eşinle ama zorlukları kim çekti ailen.o maaş da bedavadan gelmedi emek harcandı bence kredıyı senın ödemen gerekıyor

Bu arkadasin durumu ayri. Ama konu sahibem senin mantigin yanlis. Bircok kisinin ailesi didiniyor cocuklarini okutup bir yere getirmek icin. madem ailene yardim etmek istiyordun ki en dogal hakkin nisanlinin rizasi yoksa evlenmiyecektin. ailenle oturup meyveyi yedirecektin ailene. Hem sis yanmasin hem kebap yanmasin diyemezsin. ben bu konuda esine hak verdim hele senin su mantaliteni de gorunce adama acidim dogrusu.

Back
X