tabii kaynanasi balayinada onlarla birlikte gitmemisse
Bu ne böyle?
Bağırış çağırış ağlama bağırış çağırış ağlama....
Sanki kırk yıllık evlilikte yaşananları anlatmış.
İnsanlar iki günde nasıl bu kadar yüz göz olabi,liyorlar anlamıyorum.
İki günün içine nasıl bu kadar kavga gürültü sığıyor?
Ayıp yaşını başını almış insanlar bir de...
Kızlar selam.. Kusura bakmayın yazamadım fakat evimizde net bağlanmadı şuan kendi annemdeyim eşimle :) yemeğe aldı bizi.. çok uzun yazamayacağım bu yüzden..
konuya dönersek; arabaya kardeşimi oturttum. ama alay tam kalkacağı sırada kapı açıldı ve kendisi oturmak istediğini söyledi şok oldum kardeşimi indirmek istedi bende "kusura bakma anne biz böyle karar aldık kardeşim oturucak kapıyı kapatır mısın" dedim kapıyı çat diye kapadı.. gün kötü başladı yani.. neyse 2 saatlik yol vardı önümüzde zorlu geçti. hava sıcaktı bunaldım.. hatta kaza yapıyoduk gelince herşey üst üste geldi.. yol boyu hep ağladım.. fotoğrafçıya geldik çekim başladı ama eşimin babası tartışma çıkarmış ne uzun sürdü nikaha geç kalıyoruz diye ki eşim randevu almıitı saat 3 e insanlar o yoğunluk çar çabuk çektiler fotolarımızı nikah salonuna geçtik.. bekleme odasına geldik nikaha 10 dk kala.. neyse nikahımız oldu bitti takı faslı resim bilmem ne.. içim huzursuz olduğu için yengeme işaret ettim gel diye geldi askımı çıkartıyodu kayınvalidem hemen müdahele etti tartışma yaşandı aldı askııyı çantasına tıktı.. sonrasında bize erdi tabi ama çok ağır konuştu yengem ağladı o derece.. neyse ve ben ordan çar çabuk annemleri göremeden onların eve geldim imam nikahı için 5 te geldik onlara yok oydu buydu evin için insan dolu yemekler yeniliyo falan... biizde tıktılar bi odaya bekledik boş boş sonra hoca geldi kıydı nikahı... evimize kaynım babam kaıynvalidem bıraktı maalesef..eve kadar girdiler.. ve tam çıkarmen kayınvalidem "yarın sabah kahvaltıya bekliyorum" dedi :S şok oldum.. eşim hemen biz yaparız kahvaltımızı gerek yok dedi ve olay patladı bağrdılar ettiler falan.. sonra gittiler yarım saat sonra eşimin kalan eşyalarını takılarını falan babası geldi kapının önüne sıpıttı gitti.. gelinliğimle yatağa yatıp saatlerce ağladım.. eşim destek oldu hep.. ertesi sabah eşim gitti altına bişiler almaya sadece üst koymuşlar falan gitti bi geldi ağlıyo.. tartışmış annesiyle.. al eşyalarını defol git demiş buna.. ikimizde ağla ağla.. içimiz çıktı.. sonraki bikaç gün sokaklarından bile geçmedik bi akşam çğardılar gittik hiç konuşmadım öpmedimde evimize geldik ve dün geceye gelelim.. evimize gidioduk gördü camdan çağrdı gittik.. ordan burdan derken konular açıldı ve patladı herşey büyük bağırışı çağırış oldu eşimde bende fena olduk ama ben altta kalmaıdm terbiyeli şekilde söyleyeceğmi söyledim ve bize "siz kendi başınıza karar alamzsınız" dedi..ev hala o araba olayını takı olayını söyledi.. neyse ağlamalr etmeler bizde.. evimize geldik bugünde annemlerdeyiz.. salak gibiyiz.. özetlemeye çalıştım kızlar.. ama şunu bilin eşim benim yanımda.. çok destek verdi benle ağladı gereken lafı söyledi ailesine.. hep sarılıp öpüyo beni.. öyle işte kızlar... yazılarınız bana çok iyi eldi yalnız bırakmadığınız için sağolun hala desteğinize ihtiyacım hatta ihtiyacımız var..
winstonlight arkadaşımız vardı yine buralardan, 1 sene oldu galiba gelse de yorum yapsa :) o da senin gibi yeni gelin olmak üzereydi buraya konu açtığında. o da eşinin ailesinden çok çekiyodu, düğünde rezalet çıkcağından emindi. 1 hafta boyunca konusunu okuduk, ardından dualar ettik ve sonunda çok mutlu bi yuvası oldu. düğünde kaynana da hiçbişi yapamamış biz kklılar öle bi sinerji oluşturdukki kadını burdan susturduk herhalde:)))
şimdi senin konunu okurken tekrar aklıma geldi, ona verdiğim bi tavsiye vardı, sonradan bana işe yaradığını söylemişti. biz çok kullanırız işe yarar, inancın varsa diye diyorum yoksa sen bilirsin.
kaynananın yüzüne bütün düğün boyunca 3er defa "Allahümme ya Vedud, x kızı y'nin ağzını bağla dilini tut" diyipkadının yüzüne doğru çaktırmadan üfleyiver. aklına geldikçe, yavaşcacık, mırıldanır gibi. (x kaynananın babasının ismi, y kaynananın ismi, sibel kızı fatma gibi) aklına geldikçe yap.
rabbim öyle bi ağız bağlayıp dil tutar ki istedi mi, hele ki yuva kurumunda asla bırakmaz seni. hani bu büyü değil bişi değil, yalnızca dua. Vedud Allah'ın isimlerindendir, "kullarını seven hep onların iyiliğini isteyen, ihsan eden" manasında. yeni gelinin duası da tutar bak ayrıca. bırakma düğün boyunca, gelin almada kadının suratına bakarak diyi diyiver Allahümme ya Vedud, x kızı y'nin apzını bağla dilini tut diye 3 defa, sakince kadının üstüne doğru çaktırmadan üfleyiver.
inşallah işine yarar, dualarımız seninle. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?