- 9 Ekim 2009
- 18.273
- 92
- 213
O kadar da değil abartmayın!
winstonlight arkadaşımız vardı yine buralardan, 1 sene oldu galiba gelse de yorum yapsa :) o da senin gibi yeni gelin olmak üzereydi buraya konu açtığında. o da eşinin ailesinden çok çekiyodu, düğünde rezalet çıkcağından emindi. 1 hafta boyunca konusunu okuduk, ardından dualar ettik ve sonunda çok mutlu bi yuvası oldu. düğünde kaynana da hiçbişi yapamamış biz kklılar öle bi sinerji oluşturdukki kadını burdan susturduk herhalde:)))
şimdi senin konunu okurken tekrar aklıma geldi, ona verdiğim bi tavsiye vardı, sonradan bana işe yaradığını söylemişti. biz çok kullanırız işe yarar, inancın varsa diye diyorum yoksa sen bilirsin.
kaynananın yüzüne bütün düğün boyunca 3er defa "Allahümme ya Vedud, x kızı y'nin ağzını bağla dilini tut" diyipkadının yüzüne doğru çaktırmadan üfleyiver. aklına geldikçe, yavaşcacık, mırıldanır gibi. (x kaynananın babasının ismi, y kaynananın ismi, sibel kızı fatma gibi) aklına geldikçe yap.
rabbim öyle bi ağız bağlayıp dil tutar ki istedi mi, hele ki yuva kurumunda asla bırakmaz seni. hani bu büyü değil bişi değil, yalnızca dua. Vedud Allah'ın isimlerindendir, "kullarını seven hep onların iyiliğini isteyen, ihsan eden" manasında. yeni gelinin duası da tutar bak ayrıca. bırakma düğün boyunca, gelin almada kadının suratına bakarak diyi diyiver Allahümme ya Vedud, x kızı y'nin apzını bağla dilini tut diye 3 defa, sakince kadının üstüne doğru çaktırmadan üfleyiver.
inşallah işine yarar, dualarımız seninle. :)
istisnalar kaideyi bozmaz arkadaşım
senn kaynana iyi ki karşı çıkıyon..allah aranzı bozmasın.
farkettiysen o cümlemin sonuna gülme var..yani o kadarda ciddi değildm.ama biraz ciddiym
bunu rahmetli babaannem cok söylerdi canim benim yawinstonlight arkadaşımız vardı yine buralardan, 1 sene oldu galiba gelse de yorum yapsa :) o da senin gibi yeni gelin olmak üzereydi buraya konu açtığında. o da eşinin ailesinden çok çekiyodu, düğünde rezalet çıkcağından emindi. 1 hafta boyunca konusunu okuduk, ardından dualar ettik ve sonunda çok mutlu bi yuvası oldu. düğünde kaynana da hiçbişi yapamamış biz kklılar öle bi sinerji oluşturdukki kadını burdan susturduk herhalde:)))
şimdi senin konunu okurken tekrar aklıma geldi, ona verdiğim bi tavsiye vardı, sonradan bana işe yaradığını söylemişti. biz çok kullanırız işe yarar, inancın varsa diye diyorum yoksa sen bilirsin.
kaynananın yüzüne bütün düğün boyunca 3er defa "Allahümme ya Vedud, x kızı y'nin ağzını bağla dilini tut" diyipkadının yüzüne doğru çaktırmadan üfleyiver. aklına geldikçe, yavaşcacık, mırıldanır gibi. (x kaynananın babasının ismi, y kaynananın ismi, sibel kızı fatma gibi) aklına geldikçe yap.
rabbim öyle bi ağız bağlayıp dil tutar ki istedi mi, hele ki yuva kurumunda asla bırakmaz seni. hani bu büyü değil bişi değil, yalnızca dua. Vedud Allah'ın isimlerindendir, "kullarını seven hep onların iyiliğini isteyen, ihsan eden" manasında. yeni gelinin duası da tutar bak ayrıca. bırakma düğün boyunca, gelin almada kadının suratına bakarak diyi diyiver Allahümme ya Vedud, x kızı y'nin apzını bağla dilini tut diye 3 defa, sakince kadının üstüne doğru çaktırmadan üfleyiver.
inşallah işine yarar, dualarımız seninle. :)
hiç kafana takmayacaksın.yarın bildiğini okuyacaksın.muhakkak arabaya kardeşini al.çünkü ihtiyacın olacak senin isteklerini yerine getirecek nedime gibi.o binmiyosa bende binmiyorum de.bahşiş konusunda da evde kendini odaya kapat.kardeşin para almadan kapıyı açmasınlar.bahşişi alsın çık.biz de türküz biz de adet böyle deyin.mutluluklar..
teşekkürler kızlar.. biraz uyumayı deniyim bende.. hepinizi çok öpüyorum.. yarın görüşmek üzere :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?