- 12 Haziran 2023
- 276
- 604
- 23
- 35
- Konu Sahibi letthelightin
-
Eğer uçak var diye gelecekse kabul etmem evime Çünkü yanlış yaptığını düşündüğü için özür dilemeye gelmiyor tamamen kendi çıkarı için olan bişey buİyi akşamlar herkese. Bir önceki konumda görümcemin saygısız davranışlarından bahsetmiştim. Onu okumayanlar için özet geçmek gerekirse iki temel sorundan birincisi benden hiç onay almadan evime 2 tane kedi getirmesi, diğeri de eşimi arabadan kovduğu sırada benim de orada olmam ve dolayısıyla benim de arabadan inmem. Abisine karşı hep böyle istismarcı bir yaklaşımı olduğunu belirteyim. Küçüklüğünden beri böyleymiş ve ailede herkes tarafından "aman alttan alalım da uğraşmayalım" diye karşılanıyor.
Bütün bu olaylar eylül ayında yaşandı. Özür dilemeye yarın gelecekmiş bizim eve. Benim içim almıyor ve eskisi gibi ısınabileceğimi düşünmüyorum. Hatta bunları affedersem bir sonraki aşamada belki daha ileri gidecek. Eşime de söyledim, birisi senin parmağını kırsa ve sen affetsen, yarın gelip kolunu kıracak. O onun sorunu, bizim değil dedi. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum daha doğrusu bir şey yapmak istemiyorum çünkü sadece kendi hayatımıza odaklanmak istiyorum. Gereksiz enerjilerden uzakta. Ama evime gelince karşılamak ve muhatap olmak zorundayım hâliyle. Sizce en az şekilde yıpranarak bu işin içinden nasıl çıkarım eşimle?
Düzenleme: Bizim ev havaalanına çok yakın, onunki çok uzak. Sabah erkenden uçuşu varmış, bir gece yatılı kalmaya geliyormuş. Tabiki özür dilemeden evde kalamayacağı için, ondan diliyor herhalde. Bilmiyorum ben de.
Valize de ihtiyacı varmış. Eşimin uygun bir valizi vardı onu kullanacakmış.Eğer uçak var diye gelecekse kabul etmem evime Çünkü yanlış yaptığını düşündüğü için özür dilemeye gelmiyor tamamen kendi çıkarı için olan bişey bu
işi düştü araya özrü sıkıştırıp,yine istediğini yapacak bir güzel konaklama tesisi gibi kullanacak Uçuşu olunca mi vicdanı dile gelmiş?yersen.... dicem ama kocanız yemeye dünden razı .İyi akşamlar herkese. Bir önceki konumda görümcemin saygısız davranışlarından bahsetmiştim. Onu okumayanlar için özet geçmek gerekirse iki temel sorundan birincisi benden hiç onay almadan evime 2 tane kedi getirmesi, diğeri de eşimi arabadan kovduğu sırada benim de orada olmam ve dolayısıyla benim de arabadan inmem. Abisine karşı hep böyle istismarcı bir yaklaşımı olduğunu belirteyim. Küçüklüğünden beri böyleymiş ve ailede herkes tarafından "aman alttan alalım da uğraşmayalım" diye karşılanıyor.
Bütün bu olaylar eylül ayında yaşandı. Özür dilemeye yarın gelecekmiş bizim eve. Benim içim almıyor ve eskisi gibi ısınabileceğimi düşünmüyorum. Hatta bunları affedersem bir sonraki aşamada belki daha ileri gidecek. Eşime de söyledim, birisi senin parmağını kırsa ve sen affetsen, yarın gelip kolunu kıracak. O onun sorunu, bizim değil dedi. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum daha doğrusu bir şey yapmak istemiyorum çünkü sadece kendi hayatımıza odaklanmak istiyorum. Gereksiz enerjilerden uzakta. Ama evime gelince karşılamak ve muhatap olmak zorundayım hâliyle. Sizce en az şekilde yıpranarak bu işin içinden nasıl çıkarım eşimle?
Düzenleme: Bizim ev havaalanına çok yakın, onunki çok uzak. Sabah erkenden uçuşu varmış, bir gece yatılı kalmaya geliyormuş. Tabiki özür dilemeden evde kalamayacağı için, ondan diliyor herhalde. Bilmiyorum ben de.
Peki kocan olan saksı ne diyor bu duruma hiçmi aklı yok yaValize de ihtiyacı varmış. Eşimin uygun bir valizi vardı onu kullanacakmış.
Görümcenizin özür dilemek için geldiğini kim söyledi? Eşiniz mi? Bana nedense hiç inandırıcı gelmedi. Eşiniz kardeşini kabul ettirebilmek için size özür dileyecek dedi bence tavrınızı bildiği için. Yoksa onlara göre özürlük bir durum yok iletişim hali devam gibiValize de ihtiyacı varmış. Eşimin uygun bir valizi vardı onu kullanacakmış.
Psikoloji alanında eğitim görmüş birinin bu derece manipüle ediliyor olması şaşırtıcı. Hata yaparsa bu onun sorunu ne demek??? Ucu size dokunan birşeyde tek taraflı olarak onun hatası onun sorunu denilmez, denilemez!Tam olarak böyle dedim ben de. Eşim 30 yıldır hep bu şekilde manipüle edilmiş, anlatmaya çalışıyorum ama görmek istemiyor. Psikoloji alanında da eğitimi olan bir adam. Bilmiyorum neden bu kadar iyi niyetli. Ben mi çok kötü niyetliyim?
Telefonda konuştular. Telefon kapandıktan sonra eşim dedi ki yarın gelecek özür dileyecek, pazar günü de uçuşu varmış. Ben de eşime dedim ki senin benim gönlümü almaya değil havaalanına geliyor. Bir şey demedi.Görümcenizin özür dilemek için geldiğini kim söyledi? Eşiniz mi? Bana nedense hiç inandırıcı gelmedi. Eşiniz kardeşini kabul ettirebilmek için size özür dileyecek dedi bence tavrınızı bildiği için. Yoksa onlara göre özürlük bir durum yok iletişim hali devam gibi
Ben de çok huzursuz hissediyorum. Bir insan neden kendisine senelerdir kötü davranan birini sırf kardeşi diye sürekli affeder?işi düştü araya özrü sıkıştırıp,yine istediğini yapacak bir güzel konaklama tesisi gibi kullanacak Uçuşu olunca mi vicdanı dile gelmiş?yersen.... dicem ama kocanız yemeye dünden razı .
Sizde bu koca varken daha ne olaylar,ne hakaretler oooo
Görümce hanim işi düştükçe gelir,kocişinizin ağzına bir parmak bal çalar sonra döner ağzına sıçar .Sizde bu iki hasta insanın arasında deliye çıkarsınız.Esiniz asla iç dünyanızı bilmeyecek,anlamayacak kendi doğrularını size kabul ettirmek için uğraşacak......... yazık.
Bence kardeşini tamamen kaybetmek istemiyor. Ama ucu bana dokunuyor işte.Psikoloji alanında eğitim görmüş birinin bu derece manipüle ediliyor olması şaşırtıcı. Hata yaparsa bu onun sorunu ne demek??? Ucu size dokunan birşeyde tek taraflı olarak onun hatası onun sorunu denilmez, denilemez!
Asla kötü niyetli değilsiniz. Eşiniz olaylara at gözlüğü ile bakıyor
Psikolojik olarak isim koyamam,ama eşinizin normal olmadığını düşünüyorum.En kötüsü asla yanlış olduğunu idrak edemeyecek ve bu saçma duruma sizi de ortak edecek.Gidin kalın diyemem ama bu sürecin asla değişmeyeceğini iyice anlayın.Ben de çok huzursuz hissediyorum. Bir insan neden kendisine senelerdir kötü davranan birini sırf kardeşi diye sürekli affeder?
Ama bu sefer beni düşman belleyip babasını, teyzesini falan bana karşı dolduracak. Ki ailenin büyükleriyle aram iyidir, düzgün insanlar. Aralarından böyle birisi nasıl çıkmış anlamadım.Evinize kabul etmeyin. Şu anda resti çekmezseniz sizi de başçavuşun eşşeği yerine koyacak.
Herkes malını bilir. Dolacak insanlar şimdiye kadar dolardı zaten. Şu saatten sonra onun ağzıyla dolanın işine geliyordur anca.Ama bu sefer beni düşman belleyip babasını, teyzesini falan bana karşı dolduracak. Ki ailenin büyükleriyle aram iyidir, düzgün insanlar. Aralarından böyle birisi nasıl çıkmış anlamadım.
Olaylardan sonra tek karşı karşıya geldiğimiz ortam bir düğündü. Geldi benimle aynı masaya, ben de ifadesiz bir suratla durdum öyle. Başımı öteye çevirdim. Bu tavrımı artık neye yorduysa abisine arada soruyor karınla aranızda bir sorun mu var diye. Ne alakaysa.
Ama bu sefer beni düşman belleyip babasını, teyzesini falan bana karşı dolduracak. Ki ailenin büyükleriyle aram iyidir, düzgün insanlar. Aralarından böyle birisi nasıl çıkmış anlamadım.
Gerçek özür dediğimiz şey davranışların değişmesi demek değil mi? Bu insanın değişeceğine inanmıyorum ben. Bu güne kadar beni suistimal eden herkesi hayatımdan çıkardım. Ama eşimin beni bu insana hâlâ maruz bırakmasına sinirleniyorum. Ona da aynısını söyledim, değişmez, boşuna bu özüre aldanma diye. Anlamak istemiyor. O kadar bunaldım ki bir gecelik bile geliyor olsa evden ben gitmek istiyorum.Doldursun. Sizin ağzınız, diliniz yok mu? Sadece uçağa kolau erişebilmek için yarım ağız özür dilemeye yeltendiğini ve sizin gerçek bir özrü hakettiğinizi ifade edemeyecek misiniz? Aile büyükleri ile aranızın iyi olması maksadıyla kendinizi yeteri kadar paspas etmediniz mi zaten?
Yok arabasına binmem, evine de gitmem. Gece vakti kendimi sokakta bulmayacağımın bir garantisi yok.Davranışlarını o kadar normal görüyor ki, çok ilginç .
Ama ailesi alttan alıyor, şımartıyor diye siz saygısızlıklarına tahammül etmek zorunda değilsiniz.
Bu arada ben sizin yerinizde olsam bir daha asla o kadının arabasına binmem.
Gerçek özür dediğimiz şey davranışların değişmesi demek değil mi? Bu insanın değişeceğine inanmıyorum ben. Bu güne kadar beni suistimal eden herkesi hayatımdan çıkardım. Ama eşimin beni bu insana hâlâ maruz bırakmasına sinirleniyorum. Ona da aynısını söyledim, değişmez, boşuna bu özüre aldanma diye. Anlamak istemiyor. O kadar bunaldım ki bir gecelik bile geliyor olsa evden ben gitmek istiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?