- 12 Ekim 2010
- 243
- 446
- 303
- Konu Sahibi letthelightin
-
Konu sahibi göze alamıyorsunuz. Göze alamazsanız çözülmez. Tamam bakın madem gelicek olayı şöyle toparlayalım. Geldi mi görümceniz özür diledimi şöyle girin konuya. “Evet özrünü kabul ediyorum ama bu senin davranışlarını doğru bulduğum anlamına gelmez. Yaptığın çok kabacaydı ve ayıptı. Tekrarlandığında özür dilemek için bile bir araya gelmeyeceğim. Bunu da bilmemi isterim. “ en azından bunu söyleyin.Ama bu sefer beni düşman belleyip babasını, teyzesini falan bana karşı dolduracak. Ki ailenin büyükleriyle aram iyidir, düzgün insanlar. Aralarından böyle birisi nasıl çıkmış anlamadım.
Evet çok doğru ben böyle yapmıştım.Yok yanlış anlattım galiba. Onu demek istemedim. Eşinizi yönlendirin demek istemedim.
Hani demişsiniz ya, "bir şey isterse abine söylerim getirir derim" diye.
Onu demeyin diyorum. O ev sizin de eviniz. Yani abime istediğimi yaptırırım ve bunun için de seni kullanırım rahatlığı vermeyin ona.
O evin sınırlarındayken, sizin eşiniz, sizin eşiniz olarak hissedilsin. Görümcenizin abisi olarak değil.
Yani sınırları siz belirleyin.
Kalkar alırsın deyin. Kendi alsın.
Eşinize fark ettirmeden kollayın yani eşinizi. Ne bileyim nasıl izah edeyim başka.
Onlar kardeş, birbirini ister affeder, ister darılır ama siz sınır çizerseniz ve sizin yanınızda eşinizi kullanmamayı böyle böyle öğretirseniz, en azından başınız ağrımaz.
Eşinizin derdi ne? siz onun kardeşini çekmek zorunda mısınız? gelmesin kardeşi eve orası sizin de eviniz değil mi?Eşime de belirttim eskisi gibi olamayacagimi, kalbimin soğuklaştığını. O zaman yeni problemlere hazır ol dedi
Napacak boşayacak mı?Ben de sizin gibi düşünüyorum. Mesafemi korumaya karar verdim kesinlikle. Eşime de belirttim eskisi gibi olamayacagimi, kalbimin soğuklaştığını. O zaman yeni problemlere hazır ol dedi. Kendimi çok yalnız ve savunmasız hissediyorum.
Yok ya konu sahibinin eşi baya baya kız kardeşinin çıkaracağı sorunlarla ilgili eşinin gözünü korkutarak alttan alması için iknaya çalışıyor. Kendi manipule olmuş bu şekilde eşini de etkiliyor.Napacak boşayacak mı?
Ben benzer olay yaşadığımda o bana demeden ben ona boşalabiliriz demiştim. Kaygılanıyor konu sahibi. Kızamıyorum benim ilk hallerim gibi.Napacak boşayacak mı?
Ama işte sorun şu ki eşi karısıyla da sorun yaşamak istemeyecek. Böyle bir insanı ancak arada kalmak kendine getirebilir. Rest cekilmedikce bu adam eşini iknaya devam edicek malesef korkmadan rest çekmesi lazım. Eşinin biraz kendi ilişkisinin bozulma ihtimalini görmesi lazim, başka türlü duzelmek için uğraşmaz. Ugrasmasina mesafe koymasına değecek bir sebebi yok çünkü.Ben benzer olay yaşadığımda o bana demeden ben ona boşalabiliriz demiştim. Kaygılanıyor konu sahibi. Kızamıyorum benim ilk hallerim gibi.
O yüzden konu sahibinin göze alması gerekiyor. Ben çok sorun yaşadım en sonunda eşim daha temkinli davrandı. Yeni evliyim koyun sürüsü gibi alışmışlar bir arada olmaya misafirim geliyor hop görümcemde gelcekmiş. Bir yere gidiyoruz görümcemde gelcekmiş. Kaynanamı çağırıyorum beni çağırmadın diye hesap sormalar,kaynanamın kardeşinide çağırsana diye kızmaları. Sevmiyorum da görümcemi sorunlu ben yokmuşum gibi davranıp şımarık hareketleri vardı.Ama işte sorun şu ki eşi karısıyla da sorun yaşamak istemeyecek. Böyle bir insanı ancak arada kalmak kendine getirebilir. Rest cekilmedikce bu adam eşini iknaya devam edicek malesef korkmadan rest çekmesi lazım. Eşinin biraz kendi ilişkisinin bozulma ihtimalini görmesi lazim, başka türlü duzelmek için uğraşmaz. Ugrasmasina mesafe koymasına değecek bir sebebi yok çünkü.
Evet resti sinirle öfkeyle çekmemek lazım alıp karşına o sinirlense de sakin sakin aciklayarak bak böyle olursa sonrasında böyle böyle olacak diye açıklamak gerek. Durumun ciddiyetini ve ilişkiye evliliğe nasıl zarar vereceğini ve artık birinci sıradaki ailesinin kendi evi ve karısı olduğunun altını da çizerek anlatmak lazım. yoksa iş kavgalara çekişmelere doğru gider. Ben de benzer şeyler yaşadım, benimki görümce değil kayincoydu her maçta bize gelmek istiyordu nerdeyse her haftasonu gelmediğinde babası cagiriyodu falan, ama daha ilk senede bu durumların sınırını cizdigim için şimdi kafam çok rahat, eşim davet etmeye niyetlendiginde önce bana soruyor, sen müsait misin? Misafir ağırlayabilecek durumda miyiz? Senin için uygun mu diye ayni şeyi onlar çağırdığinda da yapıyor bir eşime sorayım haber vericem diyor sonra bana soruyor. Ben simdi olmaz bu hafta birlikte vakit geçirelim ama haftaya olabilir diyorum, hiç öyle bahane de uretmiyorum, kendimi de ayarliyim diyorum. Her seferinde kabul edersem de mesela bı sure sonra kabul etmeyince sorun çıkabilir alışsın hayır demeye diye bazen gereksiz reddediyorum.O yüzden konu sahibinin göze alması gerekiyor. Ben çok sorun yaşadım en sonunda eşim daha temkinli davrandı. Yeni evliyim koyun sürüsü gibi alışmışlar bir arada olmaya misafirim geliyor hop görümcemde gelcekmiş. Bir yere gidiyoruz görümcemde gelcekmiş. Kaynanamı çağırıyorum beni çağırmadın diye hesap sormalar,kaynanamın kardeşinide çağırsana diye kızmaları. Sevmiyorum da görümcemi sorunlu ben yokmuşum gibi davranıp şımarık hareketleri vardı.
Evime misafir alıcam yeni evliyim işte hesaplıyorum eşimin kuzenim3 kişi biz 2 kişi hallederim dedim. Kaynanamlar yoktu. Kardeşimde gelir bizden zaten dedi eşim. Pardonda senin kardeşin her misafir de gelmek zorunda değil dedim. Çok korktum ama söyledim. Telefonu da kapattı bana sen kötüsün de dedi. Ama çağırmadı kardeşini. Annesi yanımda lan sen neden çağırmadın da dedi kardeşi de söylendi ama davamdan vazgeçmedim. Mecbur değilim abi banane. Edebiyle gelsin herkes. Müsait misin desin abisi evli sonuçta. Ben 3 kişi ekstra ağırlamak zorunda değilim. Hele edepsiz bir kızı asla. Saçma sapan isteklerde bulundu. Almadım. Eşim aldığında da kendi alamıyormu kardeşini doyurmak için mi çalışıyoruz dedim. Yılmadım. Susmadım. Gece 12 de geldik akrabaları anasında diye aldım karşıma bu böyle devam edicekse ayıralım yollarımızı ben baba evinde daha rahattım bu ne be dedim. Sonra eşim çekinmeye başladı. Bana sordu ya da annesine daha az gitmeye başladı. Tek önereceğim bu noktada hem ılımlı ses tonum düzgün hemde eşime çok sevgili ve saygılıydım. Hem benimle mutluluğu bozulsun istemedi hemde karşı tarafa yansıtmadı. Konu sahibi korkuyor. Desinler gelin nemrut çıktı nolcak ? Nemrutum evet dicek geçicek. Şimdi görümcemde annesi de beni çok seviyor. Zor oldu ama oldu.
Evet katılıyorum canım. Gerçi zaman alıyor bu durumlar ama ben mutlaka düzeleceğini düşünüyorum.Evet resti sinirle öfkeyle çekmemek lazım alıp karşına o sinirlense de sakin sakin aciklayarak bak böyle olursa sonrasında böyle böyle olacak diye açıklamak gerek. Durumun ciddiyetini ve ilişkiye evliliğe nasıl zarar vereceğini ve artık birinci sıradaki ailesinin kendi evi ve karısı olduğunun altını da çizerek anlatmak lazım. yoksa iş kavgalara çekişmelere doğru gider. Ben de benzer şeyler yaşadım, benimki görümce değil kayincoydu her maçta bize gelmek istiyordu nerdeyse her haftasonu gelmediğinde babası cagiriyodu falan, ama daha ilk senede bu durumların sınırını cizdigim için şimdi kafam çok rahat, eşim davet etmeye niyetlendiginde önce bana soruyor, sen müsait misin? Misafir ağırlayabilecek durumda miyiz? Senin için uygun mu diye ayni şeyi onlar çağırdığinda da yapıyor bir eşime sorayım haber vericem diyor sonra bana soruyor. Ben simdi olmaz bu hafta birlikte vakit geçirelim ama haftaya olabilir diyorum, hiç öyle bahane de uretmiyorum, kendimi de ayarliyim diyorum. Her seferinde kabul edersem de mesela bı sure sonra kabul etmeyince sorun çıkabilir alışsın hayır demeye diye bazen gereksiz reddediyorum.
Soğuk davransiz siz konuşun, konudan kaçmasına da izin vermeyin.Kizlar güncelleme yapayım. "Eskisi gibi olmayacaksan yeni problemlere hazır ol" son konuşmamız oldu. Bir yere bağlanmadı. Ben uyudum, o yanıma gelmedi. Sabah da hâlâ pek konuşmuyor ve soğuk davranıyor.
Kardeşi suratına tükürse yarabbi şükür diyen adam siz rest çekince tehdit mi ediyor siziKizlar güncelleme yapayım. "Eskisi gibi olmayacaksan yeni problemlere hazır ol" son konuşmamız oldu. Bir yere bağlanmadı. Ben uyudum, o yanıma gelmedi. Sabah da hâlâ pek konuşmuyor ve soğuk davranıyor.
Aynen, yeni sorunlara hazır olması gereken taraf sadece ben olamam, içime sinmez, yapıma aykırı, kafayı yirim öyle.Kardeşi suratına tükürse yarabbi şükür diyen adam siz rest çekince tehdit mi ediyor siziben olsam bu lafın peşini bırakmaz burnundan getiririm.
Ya bence adam ağzına s.cilmasindan anliyor. İlişki türü bu böylesini görmüş. Adam yerine koyanda kabahat, el üstünde tutulmak istiyorsa köpek çekmesi lazımAynen, yeni sorunlara hazır olması gereken taraf sadece ben olamam, içime sinmez, yapıma aykırı, kafayı yirim öyle.
Nasıl bir evde büyüdüysen bir ömür ordan aldığın kodlarla gidiyorsun, bi sorunla karşılaşmadığın sürece sorgulama gereği duymuyorsun. Sinip pısan biri olursan ne de olsa dişim geçiyor diye kendini düzeltme gereği duymaz kimse.Ya bence adam ağzına s.cilmasindan anliyor. İlişki türü bu böylesini görmüş. Adam yerine koyanda kabahat, el üstünde tutulmak istiyorsa köpek çekmesi lazım
Ya üzücü aslında. Kadına böyle rest çekip tehdit etmese adama üzülürdüm belki ama şu an aşırı sinir oldum ya. Ben olsam ilk iş o evden çıkar başka eve geçerdim eşimle, kız hala kendi evi olarak görüyor, adam da o şekilde karisinda hak görmüyor evi. Sonra da bir daha evde falan görüşmem kardeşle, özür sonrası bir yerde denk gelirsem surat yapmam ama başka da hayatıma asla almam.Nasıl bir evde büyüdüysen bir ömür ordan aldığın kodlarla gidiyorsun, bi sorunla karşılaşmadığın sürece sorgulama gereği duymuyorsun. Sinip pısan biri olursan ne de olsa dişim geçiyor diye kendini düzeltme gereği duymaz kimse.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?