- Konu Sahibi letthelightin
-
Hiç yüz vermeyin böyle kişiler den uzak durunİyi akşamlar herkese. Bir önceki konumda görümcemin saygısız davranışlarından bahsetmiştim. Onu okumayanlar için özet geçmek gerekirse iki temel sorundan birincisi benden hiç onay almadan evime 2 tane kedi getirmesi, diğeri de eşimi arabadan kovduğu sırada benim de orada olmam ve dolayısıyla benim de arabadan inmem. Abisine karşı hep böyle istismarcı bir yaklaşımı olduğunu belirteyim. Küçüklüğünden beri böyleymiş ve ailede herkes tarafından "aman alttan alalım da uğraşmayalım" diye karşılanıyor.
Bütün bu olaylar eylül ayında yaşandı. Özür dilemeye yarın gelecekmiş bizim eve. Benim içim almıyor ve eskisi gibi ısınabileceğimi düşünmüyorum. Hatta bunları affedersem bir sonraki aşamada belki daha ileri gidecek. Eşime de söyledim, birisi senin parmağını kırsa ve sen affetsen, yarın gelip kolunu kıracak. O onun sorunu, bizim değil dedi. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum daha doğrusu bir şey yapmak istemiyorum çünkü sadece kendi hayatımıza odaklanmak istiyorum. Gereksiz enerjilerden uzakta. Ama evime gelince karşılamak ve muhatap olmak zorundayım hâliyle. Sizce en az şekilde yıpranarak bu işin içinden nasıl çıkarım eşimle?
Düzenleme: Bizim ev havaalanına çok yakın, onunki çok uzak. Sabah erkenden uçuşu varmış, bir gece yatılı kalmaya geliyormuş. Tabiki özür dilemeden evde kalamayacağı için, ondan diliyor herhalde. Bilmiyorum ben de.
Eğer burdan geri adım atarsam hep geri adım bekleyeceklerini o kadar iyi anladım ki. Hepinizin yorumları da çok yardımcı oldu.Göz yummayın, ucu bi kaçtı mı mümkün yok toparlanmıyor. Madem delisi yaranıyor siz de delirin gitsin.
ya sacma bir soru ama arabadan atmadim istediginiz yerde indirdim ne demek ? yani ne yaptiginim farkinda mi degil anlamadimBilmiyorum ki. Acaba son mesaj onun için de mi bardağı taşıran son damla olmuştur? Gerçi eğer öyle olsa kardeşini arayıp sen ne halt yedin demesi gerekirdi. Bence kızla tartışmayı göze alamıyor.
Oraya giderken sadece kendi arabasını almayı teklif etti ve bizi zaten eve geri bırakacağını söyledi. Biz bizimkini bıraktık almadık o öyle diyince. Sonra da park etme esnasında önceki konuda uzunca anlattığım o tartışma gerçekleşti ve eşimi arabadan attı, peşinden de ben indim. Biz toplu taşıma imkânlarıyla eve döndük neyse ki. Kast ettiği o yani. Sizi otobanın ortasında indirmedim diyor! Eh bir de indirseydin. Dengesiz. Madem arabamızı yanımıza aldırmadın o zaman paşa paşa geri bırakacaksın. Dilini, sistemini bilmediğim ülkede gece vakti minibüsle falan uğraştım. Öyle işte. Münferit bir olay da değil türlü saygısızlığını sayarım da okuyana yazık.ya sacma bir soru ama arabadan atmadim istediginiz yerde indirdim ne demek ? yani ne yaptiginim farkinda mi degil anlamadim
Klasik görümce lafları. Öyle bir ayrılırlarki aklı durur.Bence de sinir krizi geçirirdim, sizin yaşadıklarınızı tam bilmiyorum ama tahmin edebiliyorum. Hem benim iletişimi tamamen kesmem hem de eşimin koyacağı mesafe ona iyi bir ders olur. Kan bağı varmış da ayrılamazmış. Peki. Derdim milleti ayırmaktı sanki.
terapiye başla kelimesi sizi haklıyken haksız duruma düşürebilir canım. Ilımlı sakin laf sokmalısın. Terapim sana mı düştü diyebilir. Sınır çizmek istiyorsan insanların sınırlarına girmemelisiniz. Terapilikmiş manyakmış seni ilgilendirmez. Sana öyle bir mesaj atamaz. Sana gözdağı veremez. Pardon x ? Diceksin. Bunları yüzyüze konuşalım kendinde değilsin diceksin. Bu arada ben 3 buçuk yıllık evliyim görümcemin hala da yüzüne gülmüyorum. Aramızdaki en samimi olay geçen kendime aldığım ajandayı beğenip aa benim olsun dediğinde ayıp olmasın diye olsun demem oldu. Aramam sormam yazmam. Bana mesaj atma cesaretini bırakın yüzyüzeyken bile direk şahsımı ilgilendiren bir konuya yorum yapamaz. İlk evlendiğimde onun sattığı şampuanı almadığım için abisine şımarıklık yapmıştı. Yok benden almadın bilmem ne. Abisine diyor ama lafı bana. Bana baksana dedim. Ben aldım alırken sana mı sorucaktım canım öyle istedi çünkü dedim. Yüzüne bakıyorum ama yicek gibi. O daha kötü dedi. Yoo keyfime göre dedim. Sen benim evimde bana saygısızlık yapamazsın.Evet cevapsız kalmak istemiyorum. Mesajı ilk gördüğümde sakinleşmek için bekledim, sonra da cevap vermedikçe ne kadar rezil kepaze olduğunu gördüm. Burada yazan arkadaşlar da oldu "kendi bacağına sıkmış" sıkmış diye. "Sana asgari düzeyde tahammül etmem için son bir şansın vardı, onu da bu mesajla kaybettin. Terapiye başla sonra da kendine bir hayat edin." diye noktalamayi düşünüyorum. Kendini kv mi sanıyor nedir, tam psikolojik vaka. Laboratuvara alıp inceleseler yıllar sürer. Beni en çok delirten şu "biz ayrılamayız bunu kabul et canım hayat senin için daha kolay olur." kısmı oldu. İlk tanıştığımız aylarda iki yüzüne güldüm, nezaket gösterdim diye beni de ailesi gibi suistimal edebileceğini sandı. Nezaketin saflık olarak algılanmasından da baygınlık geldi ya. Çok sağolun yazdıklarınızı tekrar tekrar okuyacağım
Benim eşimde tartışmaz yüzgöz olmaz çirkef çünkü görümcem. Görümceniz sizden çekinicek eşinizden değil. İşte o zaman dünyanın en rahat insanı olucaksınız.Bilmiyorum ki. Acaba son mesaj onun için de mi bardağı taşıran son damla olmuştur? Gerçi eğer öyle olsa kardeşini arayıp sen ne halt yedin demesi gerekirdi. Bence kızla tartışmayı göze alamıyor.
Kesinlikle öyle. Benimde ne merhametsizliğim ne kötülüğüm kalmıştı. “Kardeşimin kötü niyeti yok abisiyim diye nazı geçiyor” derdi eşim. Beni ilgilendirmez ben çekemem nazını demiştim. Sana yapmıyor demişti. Olabilir biz aynı evdeyiz ve senin eşinim beni etkiliyor kabul etmiyorum herkes kendine çeki düzen vericek demiştim. Ne kavgalar ettik. Fedakarlık yapmaydım şuan daha katını görücektim. Konu sahibi için kırılma noktası aslında.Emin olun daha beterlerini gördü. Şimdi size annesinin emaneti olduğunu da söylemiş oldu, sizden rahatça fedakarlık bekleyebilir. Yapmayınca siz merhametsiz, anlayışsız olacaksınız nasılsa.
Evet kişisel alana girmek konusunda doğru dediniz. Ben cevap vermedikçe onun rezilliği, benim de haklılığım artıyor. "Sen bi aradan çekil de biz yine aile içi toksikliğimize hakaretli affetmeli şekilde devam edelim" kafasındaydı. Ben şirinlik yapip yüzüne gülmeyince afalladı da kan bağı kıymete bindi. Yoksa eşimi zerre sevdiğine saydığına inanmıyorum. Hırsından öyle gösteriyor. Erkek ailesi ne tuhaf ya. Evlenmiş işte, başka ailesi var adamın. Kabul edeceksin ve saygı duyacaksin. Eşime de kızıyorum aslında neden arayıp paylamadı onu bu mesajdan dolayı diye. Bir süre bu konuda nasıl bir tavır aldığını gözlemleyeceğim ama. Sizin evliliğinizin sürdürmeye değer olmasına ve bir denge tutturmuş olmanıza çok sevindimterapiye başla kelimesi sizi haklıyken haksız duruma düşürebilir canım. Ilımlı sakin laf sokmalısın. Terapim sana mı düştü diyebilir. Sınır çizmek istiyorsan insanların sınırlarına girmemelisiniz. Terapilikmiş manyakmış seni ilgilendirmez. Sana öyle bir mesaj atamaz. Sana gözdağı veremez. Pardon x ? Diceksin. Bunları yüzyüze konuşalım kendinde değilsin diceksin. Bu arada ben 3 buçuk yıllık evliyim görümcemin hala da yüzüne gülmüyorum. Aramızdaki en samimi olay geçen kendime aldığım ajandayı beğenip aa benim olsun dediğinde ayıp olmasın diye olsun demem oldu. Aramam sormam yazmam. Bana mesaj atma cesaretini bırakın yüzyüzeyken bile direk şahsımı ilgilendiren bir konuya yorum yapamaz. İlk evlendiğimde onun sattığı şampuanı almadığım için abisine şımarıklık yapmıştı. Yok benden almadın bilmem ne. Abisine diyor ama lafı bana. Bana baksana dedim. Ben aldım alırken sana mı sorucaktım canım öyle istedi çünkü dedim. Yüzüne bakıyorum ama yicek gibi. O daha kötü dedi. Yoo keyfime göre dedim. Sen benim evimde bana saygısızlık yapamazsın.
Şuan eskisi gibi değil abisiyle. Araları o kadar açık ki. Anlatsam üzülürsünüz. Kalkıpta ona rağmen bana senin yüzünden diyemez. Hoşt derim :)
Zamanla sizinde aynısı olucaktır emin olabilirsiniz. Sadece çok dikkatli olmalısınız. Eşiniz nasıl saydırsın ki ? Emin olun saydırması aranızdaki iletişimi dahada bozar. Benim abim dünya iyisidr. Diyelim ki hata yaptı nasıl saldırabilirim ona ? Hatası söylenir ama belkide eşimin isteklerini yapamam. Bu noktada kilit sizsiniz. O kadar tecrübeliyim ki. Görümcemi dinleseniz 5 dakikada sinir olursunuz. Kalbim küt küt atarken benim olduğum ortamda eşime “ neden almadın bana beni neden götürmedin beni neden çağırmadın” diye bağırmaları kulağımda. O kadar korkardım ki ondan. Eşim nasıl haddini bildirmez derdim. Yıllardır kardeşi alışmış. Ben ne zaman düzeldim o zaman düzeldi işte. Sizinde yolunuz aydınlığa çıksın. En çok siz kendinize değer verin. Görümceniz peşinizde dolanacak :)Evet kişisel alana girmek konusunda doğru dediniz. Ben cevap vermedikçe onun rezilliği, benim de haklılığım artıyor. "Sen bi aradan çekil de biz yine aile içi toksikliğimize hakaretli affetmeli şekilde devam edelim" kafasındaydı. Ben şirinlik yapip yüzüne gülmeyince afalladı da kan bağı kıymete bindi. Yoksa eşimi zerre sevdiğine saydığına inanmıyorum. Hırsından öyle gösteriyor. Erkek ailesi ne tuhaf ya. Evlenmiş işte, başka ailesi var adamın. Kabul edeceksin ve saygı duyacaksin. Eşime de kızıyorum aslında neden arayıp paylamadı onu bu mesajdan dolayı diye. Bir süre bu konuda nasıl bir tavır aldığını gözlemleyeceğim ama. Sizin evliliğinizin sürdürmeye değer olmasına ve bir denge tutturmuş olmanıza çok sevindim
Gelmedi, seyahat etti bile. Benim anlamadığım şey özür dilemek için gelecekti bilmem ne, sonra ne değişti de upuzun bir mesaj döşedi bana.
Ay inanılmaz ya. İyi ki geçmiş bitmiş de kurtulmuşsunuz. Vallahi buyur gel desek tereddüt etmeden balayına bile dahil olmak isteyecek türler. Çok teşekkür ederim bütün paylaşımınız için, içim daraldıkça açıp okuyacağımZamanla sizinde aynısı olucaktır emin olabilirsiniz. Sadece çok dikkatli olmalısınız. Eşiniz nasıl saydırsın ki ? Emin olun saydırması aranızdaki iletişimi dahada bozar. Benim abim dünya iyisidr. Diyelim ki hata yaptı nasıl saldırabilirim ona ? Hatası söylenir ama belkide eşimin isteklerini yapamam. Bu noktada kilit sizsiniz. O kadar tecrübeliyim ki. Görümcemi dinleseniz 5 dakikada sinir olursunuz. Kalbim küt küt atarken benim olduğum ortamda eşime “ neden almadın bana beni neden götürmedin beni neden çağırmadın” diye bağırmaları kulağımda. O kadar korkardım ki ondan. Eşim nasıl haddini bildirmez derdim. Yıllardır kardeşi alışmış. Ben ne zaman düzeldim o zaman düzeldi işte. Sizinde yolunuz aydınlığa çıksın. En çok siz kendinize değer verin. Görümceniz peşinizde dolanacak :)
Heh değil mi, özür konusu bence de böyle askıdaydı. 5 dakikada bir karar değiştirmediyse en başından beri hiç kabul etmedi. Dün akşam çalışırken telefonuma bildirim geldiğini duydum, duyar duymaz hissettim aslında onun bir mesaj döşediğini. Sezgilerimiz ne kadar da yanıltmıyor bizi bazen.Çünkü özür için gelmeyecekti eşiniz sizin kardeşine surat yapmayın diye ona özür dile dedi. Kardeşi kabul etmedi. Eşiniz sizi korumaya çalışıyor gibi ama kardeşi tarafından çok kolay manipüle ediliyor.
Umre dönüşü mutlaka karşılacaksınız. Attığı mesaj çok saygısızca. O mesajın hesabı sorulmalı. Size ya bana iyi davran yada keyfin bilir demeye getirmiş. Ama unutmasın kimse vazgeçilmez değildir.
yok olayda siz haklisiniz kesin. ama sizi istediginiz yere biraktim cumlesini kurabilmesi de ilginc .hani ne yaptiginin farkinda bile degil gibi hani hatasini anlama falan hic yok .boyle insanlarla ugrasilmazOraya giderken sadece kendi arabasını almayı teklif etti ve bizi zaten eve geri bırakacağını söyledi. Biz bizimkini bıraktık almadık o öyle diyince. Sonra da park etme esnasında önceki konuda uzunca anlattığım o tartışma gerçekleşti ve eşimi arabadan attı, peşinden de ben indim. Biz toplu taşıma imkânlarıyla eve döndük neyse ki. Kast ettiği o yani. Sizi otobanın ortasında indirmedim diyor! Eh bir de indirseydin. Dengesiz. Madem arabamızı yanımıza aldırmadın o zaman paşa paşa geri bırakacaksın. Dilini, sistemini bilmediğim ülkede gece vakti minibüsle falan uğraştım. Öyle işte. Münferit bir olay da değil türlü saygısızlığını sayarım da okuyana yazık.
Anladım ne demek istediğinizi. Bence gayet farkında bu arada. Eğip büküp kendisine yeni bir gerçeklik yaratıyor, sonra onu kabul ettirmek istiyor. Manipülasyon direktyok olayda siz haklisiniz kesin. ama sizi istediginiz yere biraktim cumlesini kurabilmesi de ilginc .hani ne yaptiginin farkinda bile degil gibi hani hatasini anlama falan hic yok .boyle insanlarla ugrasilmaz
Burada konu açıp yorum yapanları dinlemeseydim çok yanlış adımlar atabilirdim. Direkt biletimi alıp İstanbul'a dönmek bile istedim yalan yok. Şuan için insan yerine koymamak ve muhatap olmamaktan ilerliyorum. Başka çirkef şeyler yaparsa ne olur bilmiyorum ama. Ay bir de bir sonraki ay doğum günü var kızın, bütün aile toplanıp kutluyorlar herkesinkini, öyle bir gelenekleri var niye bilmiyorum. Inşallah tam o tarihte çok önemli bir işim falan çıkar.En doğrusunu yapmışsın. Cevap versen haksız çıkardın. Erkek milleti. Söz konusu münakaşa olunca ailesi kıymete biner ama susmamak da gerekiyor. Önce gösterip sonra karşı tarafı çıldırtmak en makul olanı. Bence böyle kilit konularda konu açın buradaki hanımlar maşallah stratejide bir numara.
Şey evet balayımada gelmişlerdi nerden bildinAy inanılmaz ya. İyi ki geçmiş bitmiş de kurtulmuşsunuz. Vallahi buyur gel desek tereddüt etmeden balayına bile dahil olmak isteyecek türler. Çok teşekkür ederim bütün paylaşımınız için, içim daraldıkça açıp okuyacağım
Benim eşimin aileside öyle. Sakın çekinmeyin korkmayın. Eşinizin yanında gidin ketum ketum oturun hediyesini siz verin abisi değil. Bizim hediyemiz diyin gözüne soka soka. O çekinsin sizden.Burada konu açıp yorum yapanları dinlemeseydim çok yanlış adımlar atabilirdim. Direkt biletimi alıp İstanbul'a dönmek bile istedim yalan yok. Şuan için insan yerine koymamak ve muhatap olmamaktan ilerliyorum. Başka çirkef şeyler yaparsa ne olur bilmiyorum ama. Ay bir de bir sonraki ay doğum günü var kızın, bütün aile toplanıp kutluyorlar herkesinkini, öyle bir gelenekleri var niye bilmiyorum. Inşallah tam o tarihte çok önemli bir işim falan çıkar.
Balayı mıŞey evet balayımada gelmişlerdi nerden bildin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?