- 12 Ekim 2010
- 243
- 446
- 303
- Konu Sahibi letthelightin
-
+11111"Ben kimseyi ayırmaya evlenmedim, sen de abinin artık çekirdek ailesi olduğunu, nazını ailenden başka kimsenin çekmeyeceğini kabul edersen asıl rahat bir hayat seni bekliyor. Hayat pohpohlanmalara doyamadığın ana kucağı baba ocağı abi omzu değil. Doğru yola kimin ihtiyacı olduğu da baya göreceli şu an."
Ohoo burda var ya kullanılacak ne malzeme var. Önce kavagami eder sonra da ağlayarak sen de kardeşin gibisin gözünde kardeşinin kedilerine verdiği değer kadar değerim var, sen beni sahipsiz gördün önce kardeşine ezdiriyorsun sırada kim var? Annen baban arkadaşların? Buna piskolojik şiddet denir sen beni ne kadar aşağı hale getirdin, nasıl saygisizliklar yapiliyor bana ve sen hicbirsey yapamiyorsun. Diye abarta abarta hıçkırarak ağlardım. Emin ol normalde böyle değilsen karşında önce sokan ugriycak sonra da suklum puklum olacak çünkü malesef eşin az saf kendisini sorgulatman lazım, üzülmesini saglaman lazım. Piskolojik tedavi görene kadar durumu kendi lehine idare etmen lazım seviyorsan bence her yol mübah. Biraz kocanı bı ağlat bakalım hayal kırıklığına uğradığını göster ki kaybetme korkusu yaşasın. İşi rast gitmicek kadar batillasan insan hali hazırda hayatinin boka dönmek üzere olduğunu bı farketsin. İşin de asıl benim gibi hayatını senin uğruna değiştiren kadını böyle kırıp dokerse rast gitmez, çünkü benim burda olmamın sebebi sensin deyin.Eşime sadece işimle ve kendi çekirdek ailemizle meşgul olmak istediğimi, başka bir tartışmaya vakit ve enerji ayırmanın saçma olduğunu söyledim. Bu konuyu da benim bir parçam gibi kabul et, idare et dedi. Eğer affetmezse işlerinin iyi gitmeyeceğini, karşısına kötü insanlar çıkacağını vs. soyledi. Böyle dayanaksız bir inanç oluşturmuş. Ve ben onun için kök ailemi, arkadaşlarımı bırakıp ülke değiştirdim. Beklediği fedakârlıksa böyle bir fedakârlık yaptım.
"Eskisi gibi olacaksan yeni problemlere hazır ol" deyin ve konuyu bir yere bağlamayınKizlar güncelleme yapayım. "Eskisi gibi olmayacaksan yeni problemlere hazır ol" son konuşmamız oldu. Bir yere bağlanmadı. Ben uyudum, o yanıma gelmedi. Sabah da hâlâ pek konuşmuyor ve soğuk davranıyor.
Ben olsam eşimin hatrina konuşurum ama araya mesafe koyarım.Onunla gezmem arabasına binmem düğün bayram cenaze için görüşürüm.İyi akşamlar herkese. Bir önceki konumda görümcemin saygısız davranışlarından bahsetmiştim. Onu okumayanlar için özet geçmek gerekirse iki temel sorundan birincisi benden hiç onay almadan evime 2 tane kedi getirmesi, diğeri de eşimi arabadan kovduğu sırada benim de orada olmam ve dolayısıyla benim de arabadan inmem. Abisine karşı hep böyle istismarcı bir yaklaşımı olduğunu belirteyim. Küçüklüğünden beri böyleymiş ve ailede herkes tarafından "aman alttan alalım da uğraşmayalım" diye karşılanıyor.
Bütün bu olaylar eylül ayında yaşandı. Özür dilemeye yarın gelecekmiş bizim eve. Benim içim almıyor ve eskisi gibi ısınabileceğimi düşünmüyorum. Hatta bunları affedersem bir sonraki aşamada belki daha ileri gidecek. Eşime de söyledim, birisi senin parmağını kırsa ve sen affetsen, yarın gelip kolunu kıracak. O onun sorunu, bizim değil dedi. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum daha doğrusu bir şey yapmak istemiyorum çünkü sadece kendi hayatımıza odaklanmak istiyorum. Gereksiz enerjilerden uzakta. Ama evime gelince karşılamak ve muhatap olmak zorundayım hâliyle. Sizce en az şekilde yıpranarak bu işin içinden nasıl çıkarım eşimle?
Düzenleme: Bizim ev havaalanına çok yakın, onunki çok uzak. Sabah erkenden uçuşu varmış, bir gece yatılı kalmaya geliyormuş. Tabiki özür dilemeden evde kalamayacağı için, ondan diliyor herhalde. Bilmiyorum ben de.
Kızlar ortalık anca duruldu şimdi yazabiliyorum. Mesajı siler diye ekran görüntüsü almıştım. Eşime gösterdim. Bana da aynı şeyleri yazdı dedi. Bol duygu sömürüsü içeren, sonunu da yine Allah seni doğru yola yöneltsin diye bitirdiği bir mesaj.Bu arada umreye gidiyormuş, havaalanı muhabbeti ondanmış. Demek bu yüzden mesajları böyle inayetli bitiriyor. Eşime dedim ki bu ne, senin karına birisi nasıl böyle saldırabilir? Çok üzülüp defalarca özür diledi. "Ben cevap yazmadım, sen de yazma, cahil bu. Kıskançlıktan. Kimle evlensem aynı şeyleri yapardı emin ol." dedi. Eğer bunların olacağını bilseydim seni asla bu ülkeye getirmezdim, Türkiye'de yaşardık falan dedi. Bunun üstüne ben de dedim ki tamam cevap yazmayacağım ama bu son. Beni toksiklikten uzak tut. Bayramda seyranda yılda bir iki kere aynı ortamda bulunurum, daha da bana yaklaştırma dedim. Tamam dedi. Bu arada kardeşini bu kadar alttan almasının temel sebebini öğrendim. Rahmetli annesi kız kardeşini eşime emanet etmiş. O da biraz duygusal yaklaşıyor. Umarım kendisine daha fazla eziyet etmez. Şimdilik durum bu. Hepinize çok teşekkür ederim. Güçlü, deneyimli, harika insanlarsınız. Her yazdığınız mesajdan çok şey öğrendim, hâlâ da öğreniyorum
Umreye mi gidiyormuş,Kızlar ortalık anca duruldu şimdi yazabiliyorum. Mesajı siler diye ekran görüntüsü almıştım. Eşime gösterdim. Bana da aynı şeyleri yazdı dedi. Bol duygu sömürüsü içeren, sonunu da yine Allah seni doğru yola yöneltsin diye bitirdiği bir mesaj.Bu arada umreye gidiyormuş, havaalanı muhabbeti ondanmış. Demek bu yüzden mesajları böyle inayetli bitiriyor. Eşime dedim ki bu ne, senin karına birisi nasıl böyle saldırabilir? Çok üzülüp defalarca özür diledi. "Ben cevap yazmadım, sen de yazma, cahil bu. Kıskançlıktan. Kimle evlensem aynı şeyleri yapardı emin ol." dedi. Eğer bunların olacağını bilseydim seni asla bu ülkeye getirmezdim, Türkiye'de yaşardık falan dedi. Bunun üstüne ben de dedim ki tamam cevap yazmayacağım ama bu son. Beni toksiklikten uzak tut. Bayramda seyranda yılda bir iki kere aynı ortamda bulunurum, daha da bana yaklaştırma dedim. Tamam dedi. Bu arada kardeşini bu kadar alttan almasının temel sebebini öğrendim. Rahmetli annesi kız kardeşini eşime emanet etmiş. O da biraz duygusal yaklaşıyor. Umarım kendisine daha fazla eziyet etmez. Şimdilik durum bu. Hepinize çok teşekkür ederim. Güçlü, deneyimli, harika insanlarsınız. Her yazdığınız mesajdan çok şey öğrendim, hâlâ da öğreniyorum
Kendisine edeceği eziyet eşinizi ilgilendirir. Onu ondan çok düşünmeyin. Sonra yine olacaklara hazır ol tehdidi yiyebilirsiniz.Kızlar ortalık anca duruldu şimdi yazabiliyorum. Mesajı siler diye ekran görüntüsü almıştım. Eşime gösterdim. Bana da aynı şeyleri yazdı dedi. Bol duygu sömürüsü içeren, sonunu da yine Allah seni doğru yola yöneltsin diye bitirdiği bir mesaj.Bu arada umreye gidiyormuş, havaalanı muhabbeti ondanmış. Demek bu yüzden mesajları böyle inayetli bitiriyor. Eşime dedim ki bu ne, senin karına birisi nasıl böyle saldırabilir? Çok üzülüp defalarca özür diledi. "Ben cevap yazmadım, sen de yazma, cahil bu. Kıskançlıktan. Kimle evlensem aynı şeyleri yapardı emin ol." dedi. Eğer bunların olacağını bilseydim seni asla bu ülkeye getirmezdim, Türkiye'de yaşardık falan dedi. Bunun üstüne ben de dedim ki tamam cevap yazmayacağım ama bu son. Beni toksiklikten uzak tut. Bayramda seyranda yılda bir iki kere aynı ortamda bulunurum, daha da bana yaklaştırma dedim. Tamam dedi. Bu arada kardeşini bu kadar alttan almasının temel sebebini öğrendim. Rahmetli annesi kız kardeşini eşime emanet etmiş. O da biraz duygusal yaklaşıyor. Umarım kendisine daha fazla eziyet etmez. Şimdilik durum bu. Hepinize çok teşekkür ederim. Güçlü, deneyimli, harika insanlarsınız. Her yazdığınız mesajdan çok şey öğrendim, hâlâ da öğreniyorum
Şehir bile daha geniş geliyor gözümeUmreye mi gidiyormuş,belki hidayete erer.
Allah rahmet eylesin, ama iste baba dururken, çocuklara böyle misyonlar yüklemek ne kadar yanlış aslında. Emaneti de yanlış yorumlamış ne yaparsa affet demek değil ki, korur kollarsin ama her yaptığına göz yumarsan asıl sen zarar verirsin çünkü karakterini bozmuş olursun. Neyse eşiniz de anlamış şükür, sonradan bunlari unutmaz umarım, siz sakın unutturmayin. Demiştim kendi bacagina sıkmış diye:) iyi ki de cevap yazmamissinizsiz de gayet güçlüsünüz. Hazır kız kardeş de yok, eşinizle bolca keyifli güzel vakit geçirin, geçirin ki mutlulugun ve huzurun sizde olduğunu iyice anlasın hiç uzatmayın, daha o kardeş nasılsa kendi bacagina çok sıkacak.
Öyle et tırnaktan ayrılmaz derler ya evet ayrılmaz ama öyle bir soğur ki, insanlar kendi anne babalarının, kardeşlerini düşünse anlarlar akrep soksun denen akrabalar nasıl da et tirnakti aslında diye.
Bence de. Eşimin olacaklara hazır ol dediği de herhalde bu kızın huyunu ve ne kadar saçmalayabileceğini vs. tahmin ettiğindendi. Hak ettiğinden fazla enerji ve mesai harcadık valla hep beraber. Umarım her kadın düzgün insanlarla karşılaşır da sırf âşık oldu evlendi diye böyle sabrı sınanmaz.Kendisine edeceği eziyet eşinizi ilgilendirir. Onu ondan çok düşünmeyin. Sonra yine olacaklara hazır ol tehdidi yiyebilirsiniz.
Umreye mi gidiyormuş hshshsh güzellik merkezi de var mı bu kızınKızlar ortalık anca duruldu şimdi yazabiliyorum. Mesajı siler diye ekran görüntüsü almıştım. Eşime gösterdim. Bana da aynı şeyleri yazdı dedi. Bol duygu sömürüsü içeren, sonunu da yine Allah seni doğru yola yöneltsin diye bitirdiği bir mesaj.Bu arada umreye gidiyormuş, havaalanı muhabbeti ondanmış. Demek bu yüzden mesajları böyle inayetli bitiriyor. Eşime dedim ki bu ne, senin karına birisi nasıl böyle saldırabilir? Çok üzülüp defalarca özür diledi. "Ben cevap yazmadım, sen de yazma, cahil bu. Kıskançlıktan. Kimle evlensem aynı şeyleri yapardı emin ol." dedi. Eğer bunların olacağını bilseydim seni asla bu ülkeye getirmezdim, Türkiye'de yaşardık falan dedi. Bunun üstüne ben de dedim ki tamam cevap yazmayacağım ama bu son. Beni toksiklikten uzak tut. Bayramda seyranda yılda bir iki kere aynı ortamda bulunurum, daha da bana yaklaştırma dedim. Tamam dedi. Bu arada kardeşini bu kadar alttan almasının temel sebebini öğrendim. Rahmetli annesi kız kardeşini eşime emanet etmiş. O da biraz duygusal yaklaşıyor. Umarım kendisine daha fazla eziyet etmez. Şimdilik durum bu. Hepinize çok teşekkür ederim. Güçlü, deneyimli, harika . Her yazdığınız mesajdan çok şey öğrendim, hâlâ da öğreniyorum
Bunu geç gördüğüm için o kadar üzgünüm ki. Tabikide özür dileyeceksin salağa bak. Son durum nedir ?Az önce bana mesaj attı. Özetle şöyle diyor: "Senin yüzünden abimle aram bozuluyor. Ben sizi arabadan atmadım, gitmek istediğiniz yerde indirdim. Kavga da etsek ne olursa olsun biz abimle ayrılamayız. Bunu kabul et canım, hayatın daha kolay olur. Abimi arada bırakma. Ben senden özür dileyecek bir şey yapmadım. Senin yüzünden abim bana kızıyor, bu berbat bir his ve sebebi sensin. Allah seni doğru yola yöneltsin." Böyle yazmış. Cevap vermedim.
İlk hallerim gibisiniz. Sakin ol canım herşey yolunda. Hep böyle derdim kendime. Kimse sana senin kendine verdiğin zararı veremez. Susmayacaksın kısa ve öz olucaksın.Yazdıklarınızı okuyorum kızlar. Sinirden elim ayağım titredi geçsin diye bekliyorum. İnsana anksiyete atağı veriyor bu tip insanlar.
Benim aileyi tanısa 3 ay hastanede kalırdı konu sahibi. Bi diş gösterse saklanacak delik arıyor bunlar. Buluyorlar bizim gibi saf insanları kendi egolarını deniyorlar.İlişkileri birbirine karıştırma avelliğini yapan tek aileye düşmediniz. O yüzden sakin olun. Aşağı yukarı hepsi birbiriyle aynı.
Çözdüğünüze sevindim ama yinede böyle bir mesaj attığında cevapsız kalmayın. Saygılı şekilde cevap verin ki tekrar birşey söylemeye çekinsin. Şunun gibii “ bana böyle bir mesaj atma cesaretini nerden alıyorsun? Eşimden almadığın kesin. Ben kendime yapılanla ilgilenirim sana doğru ya da yanlış ben saygısızlık olarak algıladım ve özür bekliyorum. He özür dilemen gereken konu 2 ye çıktı. İletişim konusunda kendini geliştirirsende hayat senin için daha güzel olucaktır. Şayet benim için hayat gayet yolunda “ :)Kızlar ortalık anca duruldu şimdi yazabiliyorum. Mesajı siler diye ekran görüntüsü almıştım. Eşime gösterdim. Bana da aynı şeyleri yazdı dedi. Bol duygu sömürüsü içeren, sonunu da yine Allah seni doğru yola yöneltsin diye bitirdiği bir mesaj.Bu arada umreye gidiyormuş, havaalanı muhabbeti ondanmış. Demek bu yüzden mesajları böyle inayetli bitiriyor. Eşime dedim ki bu ne, senin karına birisi nasıl böyle saldırabilir? Çok üzülüp defalarca özür diledi. "Ben cevap yazmadım, sen de yazma, cahil bu. Kıskançlıktan. Kimle evlensem aynı şeyleri yapardı emin ol." dedi. Eğer bunların olacağını bilseydim seni asla bu ülkeye getirmezdim, Türkiye'de yaşardık falan dedi. Bunun üstüne ben de dedim ki tamam cevap yazmayacağım ama bu son. Beni toksiklikten uzak tut. Bayramda seyranda yılda bir iki kere aynı ortamda bulunurum, daha da bana yaklaştırma dedim. Tamam dedi. Bu arada kardeşini bu kadar alttan almasının temel sebebini öğrendim. Rahmetli annesi kız kardeşini eşime emanet etmiş. O da biraz duygusal yaklaşıyor. Umarım kendisine daha fazla eziyet etmez. Şimdilik durum bu. Hepinize çok teşekkür ederim. Güçlü, deneyimli, harika insanlarsınız. Her yazdığınız mesajdan çok şey öğrendim, hâlâ da öğreniyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?