YARIŞ...

Ben yapmiyorum vallah. yalan yok. elimden zaten asiri zahmetli seyler gelmiyor. daha su böregi hic acmadim mesela. icli köfte yapmadim :)
ben yemiyorum (protein agirlikli besleniyorum) misafirimde yemesin :) Dün yaptigim keki bile badem ununla yaptim. evimde normal un yok. seker zaten asla yok. sekerli kahve bile sunamam. normal süt cok nadir olur. yulaf sütü aliyorum genelde.
benim beslenme tarzim bu. Uzaktan (yatili) misafir gelecekse hazirlik yapiyorum. normal yiyeceklerden aliyorum. kendimi asip toz seker bile aliyorum :)

amannn- misafir umdugunu degil buldugunu yer zaten. ben kendimde asla beklentiye girmiyorum. kahve, su yeterli- yemege davetliysem artik ne pisiyorsa o evde onu yiyorum. benim cevremde genelde kendim gibi ama- kimse fazla kasilmiyor.

Yurt dışında yasıyordunuz değil mi? Turkiye de işler öyle yürümüyor maalesef. Biz böyle yapsak en başta annelerimiz tefe koyar bizi :)))))))))))))))))))))))))))))))

Yurt dışında yasıyordunuz değil mi? Turkiye de işler öyle yürümüyor maalesef. Biz böyle yapsak en başta annelerimiz tefe koyar bizi :)))))))))))))))))))))))))))))))

evet yurtdisindayim.
annemde standart misafir agirlardi. ablamda yapiyor hala. yaptigi icin misafiri pek sevmez, tüm hafta sonu temiz yapmakla gecer- ben tersine cok severim. arkadaslarim eslerinle (cocuklu veya cocuksuz) bol bol gelirler. yazin balkonda atistirmalik yeriz- sabah 4de kadar monopoly oynariz mesela. karnimiz cok acikirsa hemen tavuk gögüsü cizbiz kizartirim- bol salata ve güzel bir sarap. olay bu.
kisinda bol bol misafirim gelir. kendimi yormadigim icin bende zevk aliyorum misafirden. misafirlerimde baya rahat ediyorlar. ama dedigim gibi cogu bana benzer yasiyor/besleniyorlar.
annem hayatda degil, olsaydi kesin yap diye baski yapardi :)
hayat kisa, mutfakta 15 cesit sunum yapmak gereksiz :)

Yarış sadece çocukları süslü giydirmekte temizlikte yok ne yazık ki. Bu başlıkta bile ben çocuğumu daha sade giydiriyorum, ben daha az takıyorum ben daha pasaklıyım yarışına dönmüş nerdeyse :d

Ben de olabildiğince rahat giydirme taraftarıyım ama süslü elbiseler hediye geldiği için onlar da boşa gitmesin diye giydiriyorum arada.

Ne guzel gercekten tebrik ettim sizi. Eve gelecek misafirle yemek yapsak eglensek iskenceye donmese ama nerde? Bizde millet karnini gozunu doyurmaya acik aramaya geliyor

Ne guzel gercekten tebrik ettim sizi. Eve gelecek misafirle yemek yapsak eglensek iskenceye donmese ama nerde? Bizde millet karnini gozunu doyurmaya acik aramaya geliyor

yeni nesil bilincleniyor ama...
full calisan, cocugu olan bir kadindan cesit cesit yemek beklemek bence normal degil.
ev düzenide bunun icine girer. benim evim toplu ama cocugumda yok. yani zaten dagatan insan yok piyasada. cocuklu arkadaskarima gidince benim gözüme normal daginiklik carpmiyor.
bazi insanlar icin acik aramak hobby. agizinla kus tutsan bile yaranamazsin

Aynen öyle cok haklisin baskasi icin bebeğine rahatsız kıyafetler giydirecegime rahat olsun sade olsun

Bir zaman çocuk odası yarışi.
Oyuncak yarısi
Örümcek yarışi
Travel sistem bebek arabasi yarişi
Ben Böyle insanı silerim daha iyi.
Sil tabii de bunu yarış haline getirmeyeceksin.

Sana yapana bir seferlik yapacaksın bitti. Bebek odası yarışı da mı yapılıyormuş

Keşke herkes sizin gibi düşünebilse, insanlar hep başkalarıyla rekabet halindeler, oysa kendi kendilerini yoruyor ve üzüyorlar hem de kimsenin kimseden bir farkı kalmıyor, herkes tek tip, insanlarla yarış halinde olmak ne kadar yorucu oysa... Öyle bir hale gelindi ki sırf başkaları öyle yapıyor diye insanlar istemese bile başkalarının yaptığını yapıyor, çocuklarının doğumgününü kutlama tarzı bile hep aynı. Kendimce komik ve gereksiz buluyorum o kutlamalardaki kostümleri, çöpe gidecek olan süslemeleri, yazık israftan başka birşey değil.

Öyle bir haklısınız ki.. basiret bağlanması mi. Salaklık mi
Bilmiyorum
Ama artık susmuyorum.
Hadsiz insan çok..
Ve hala o konuda kendime çok kızıyorum neden.. izin verdim..
Hicbirsey sizden ve cocugunuzdan onemli degil
Burada bile tonlarca konu acan kadin vvar annemi affedemiyorum cunku onceligi hep baskalari oldu yazan
Once siz , sonra cocugunuz , sonra geri kalanlar
Bunu aklinizdan hic ccikarmayin

Siz konuyu çok yanlis anlamışsınız..
Tabiki de cicili bicili giydirilir.. giydirilmesin demiyorum..
Ama kimsenin çocuğuna karışacak her konuda haddimi aşmadim..
Herşeyin yeri zamanı vardır şık biryer de giydirilip gidilir.
Ama karşıdaki kişi evdeki giyimine karişirsa o zaman başka..
Şimdi sen bu yazıdan benim..
Böyle sümüklu pislik nebulduysam onu giydirdigimi çıkarttın sanırım.
Ben öyle kafada çeşit çeşit fiyonk
Renk renk elbiseler sürekli giydiremem..
Herkesin zevki..
Olur olmaz..
Yani burdaki yazım.
Kimseyi yargılamayip olduğu gibi kabul etmeyi unuttuk toplum olarak tek tip herşey. Ben bu duzenikabul etmiyorum.

Hicbirsey sizden ve cocugunuzdan onemli degil
Burada bile tonlarca konu acan kadin vvar annemi affedemiyorum cunku onceligi hep baskalari oldu yazan
Once siz , sonra cocugunuz , sonra geri kalanlar
Bunu aklinizdan hic ccikarmayin
Okadar haklısın ki..
İyi ki varsınız kk Bilinçli hanımlari..
Sizede ayrıca teşekkür ederim..

Aynı dudak.
Aynı burun.
Aynı kıyafet
Ayni ruj
Ayni elbiseler kombinleme bile aynı.
Aynı şallar
Ayni kutlamalar
Cinsiyet partisi
Baby showerler
İlk diş
6 ay kınası
Mevlüt
1 yaş partisi...

Konu sahibesi bence çocuk üzerinden genel bir eleştiri yapmış.
Biz hanımları şu yönde eleştiriyor.
Neden biz hayatı bu şekil ve şemal ile kendimize sürekli zindan ediyoruz.

Ben fikrimi söylemek isterim.
Biz doğamız gereği güzel görünmek isteriz.
Bunun sonucu da kapitalizm dediğimiz sistem bize oynuyor genelde hep.
Reklamlara bakın, güzel kadın nasıl olmalı ne kullanmalı, nasıl yapmalı hep bir şekle sokuluyoruz ve bunu biz kabul eidyoruz ne yazık ki...
dahası, buna uyup vücudunu teşhir edip onla para kazananlar, onun gibi olmaya özenen küçük kızlar...

Bilemiyorum ne olur daha ilerde.

valla aynisini eltim bana dedi,
bir gun dugunde karsilastik,
hep bekliyorum Alys guzel yeni seyler alir giydirir bu sefer diyorum, ama hep ayni seyleri giydiriyorsun diye,
ahahah ki eltim de beni yilda bir iki anca goruyordur,
napam, cocuklarin benim de bir takim dugun kiyafetleri oluyor onlari giydiriyorum hep
Dier turlu hep esofman tarzi giyiniyorlar.

ben cocuklari rahat giydirmeye calisiyorum,
bir de kendi islerini gorecek sekilde kiyafet secmeye calisiyorum, kendileri rahatca giyip cikarabilsinler diye.
bir de minimalizmden cikmamaya calisiyorum, ne kiyafette ne oyuncakta,
bu sekilde hem cebimiz rahat, hem kafamiz rahat, hem de daha yaratici olabiliyoruz ailecek.

Ben öyle olmadım..
O düzene uymadım.

Neden bilmem..
Belki zevksizlikten, belki umursuzluktan, belki aşırı dertten..

Aşırı dertten olabilir.
Kafa bir milyon.
Kaygılar içinde, kahve köpüğündeki kalpten mutluluk duyamam ki ben..

Bebeklerin tavşan kulakları, sevimli popoları, kurdeleli başları
geçici bir ''Ay ne sevimli'' düşüncesi ile içimi hoş eder, geçer..
Ben derdimle yoğrulmaya devam ederim..

Hayatta kalabilmek için türlü savaş verirken, sunum tepsim, insta beğenim eksik kalsın ayyy! :)

Bazen kucuk seylerden insan mutlu olabilir de hayatta derdi olmayanlar yaris halinde heves derdinde plan derdinde baskaca seyler derdinde..

töğbeee..
cidden diyecek bir şey bulamadım. nerede rahat nerede eşofman varsa onları alır giydiririm.zaten şaşalı saçma sapan kadın kıyafetlerini çocuklara uyarlanan dünyaca kıyafet ve marka var.ekstra süse gerek yok zaten.

Bazen kucuk seylerden insan mutlu olabilir de hayatta derdi olmayanlar yaris halinde heves derdinde plan derdinde baskaca seyler derdinde..

Öyle görünüyor..
Aslında öyle de değil.
Dertler içinde bile insanlar o kadar düzene kapılmış ki,
geri kalmıyorlar bu yarıştan.

Bir arkadaş var 3 yıllık evli.
Bir kızı oldu 6 aylık şimdi.
Paylaşımlarını gör, kızını süslüyor, püslüyor.
Her şeyi dört dörtlük sanırsın.
Eşinin uyuşturucu bağımlısı olduğunu öğrendi.
Ayrılar. Eşi de eşinin ailesi de aylardır bebeği sormuyor bile.
Kadının işi de yok, paran var mı diye soran da yok.
Ama bebesinin süsünde hiç eksik yok..

Kim bilir belki kızını süsleyerek tutunuyor o da hayata..

Herkes başka türlü..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…