YARIŞ...

Her zaman diyorum yine diyeceğim. Yapacak bir şeyi olmayan . mutsuzluktan kırılan ve hayatta başka amacı olmayan insanlar sosyal medyada kendini ispatlama derdindeler. Gittiğimiz lokantanın , girdiğimiz denizin ,yediğimiz yemekten aldığımız hediyelere kadar herşeyi ilan ediyoruz. Yahu yanımızdaki adamın doğum gununu yıl dönümünü sosyal medyadan duyurup aşk sözcükleriyle donatıyoruz ama yanımızdakinin bundan belki haberi bile olmuyor. iyiki lerle başlayan o kadar sözcüğü normal hayatta duymayan o kadar çok insan var ki. Toplu ortamlarda foto çekilirken hemen bana bakarlar merak etme korkma seni face e koymayacağız. Ya koyma tabi kime ne benim kocamla çocuğumla nerede olduğumdan , kime ne benim ne yediğimden , kime ne mahremimden. Bazen eşime diyorum ki dur bakalım şu kişi nerdeymiş facede yazmıştır musaitse arayalım. Ya o kadar m...kunu çıkardık ki gittiğimiz yollarda yolun videosunu canlı yayın yapıyoruz. Evde oturduğunu bildiğim insanların farklı şehirlerden yer bildirimi alıp geziyoruz tatil yapıyoruz dediğini . kendi yapmadığı yemeklerin internet görüntüleriyle ellerine sağlık dileklerini kabul edenleri biliyorum. O kadar çok ki ornekleri. İnstagram da insanların haline resmen acıyorum.
Size çocuğunuzun kıyafetini eleştiren kişi demek ki o kadar boş ki terk amacı tek derdi gösteriş ve kendini kanıtlamak. Valla 2 çocuğum var 11 yaşındaki oğlum okul dısında pantolon giymez eşofman altıdır hep giydiği. 3 yaşındaki kızıma da evde ve park bahçede hep eşofman giydiririm hiç kimseyi de ırgalamaz. Zaten buyuyecek zaten zamanı geldiğinde süslenecek. Bırakalım şimdi rahat etsinler

hahahaha- benim annemde döktürürdü... millet ne der kafasi iste. hic tinlamam böyle seyleri. beklememde. bana kahve verilsin yeter- helede cocuklu eve gidince kahvemi bile kendim yaparim hemen.
benim rutin misafir agirlamam mevcut:
9-12 arasi kahvalti- standart kahvaltilik
14-18 arasi kahve/kek (genelde hazir, dün evdeki yumusamis elmalardan yaptim :) )
18den sonra aksam yemegi :)- pazar günleri zaten yemekli misafir almam- ama alsam bile standart yemeklerimi yaparim. standartin disina zaten cikamam cünkü elimden gelmiyor. yani söyle katmer katmer baklava acim diyemem...

evime gelenler genelde zaten yakin arkadaslarim ve aileden insanlar. ben ne yersem onlarada sunarim.
hayati kendime zindan edemem

Okadar düşük bir karakter ki..
Sürekli kendini övme çabası ..
Konunuza hak veriyorum ama bu kadar yermeyin insanları, herkes kendince bir hayat yaşıyor, siz gerekli cevabı vermişsiniz zaten, kişiliğine falan bu kadar laf etmek de doğru değil kim olursa olsun.

Keşke etrafımızda bize bir şeyler katan, enerjimizi yükselten, sohbetinden zevk aldığımız, sinirlerimizi bozmayan, terapi gibi gelen insanlar olsa...
Enerjimizi çekip bize mutsuz hissettirenlerin yerine.

Keşke etrafımızda bize bir şeyler katan, enerjimizi yükselten, sohbetinden zevk aldığımız, sinirlerimizi bozmayan, terapi gibi gelen insanlar olsa...
Enerjimizi çekip bize mutsuz hissettirenlerin yerine.
Öncelikle o kadar modumu düşüren insanlar var ki!
Suskunluğumu
İyiliğimi
Suistimal eden..
Ama artık susamiyorum..
Dün akşam bir arkadaş konu açmış insanları kıramıyorum.
Hayir diyemiyorum hakkımı savunamiyorum ,insanlar böyle yapıcı sessiz insanları neden şekillendiriyor lar
Konunun cevabı birgun seninde patlama noktan olucak.
Yavaş yavaş hayır demeyi öğreneceksin.

benim kızım iki yaşında hiç de suslü giydirmedim.çorap etek giydireyim dedim kayınvalidem hava soğuk bacaklari üşür... olmuyor ki böle...

Düzen tertip temizlik tabi önemli ama..
Tabiki genel düzen olmalı..
Yani demek istediğim,halden anlamak
Kalmadı.. bu insan hasta ,bu insanın çocuğu var her yerdeoyuncak olabilir ne biliyim dağılabilir..
Tanıdığım ev dağılacak diye oyuncak oynatmıyor yaaa kızina..

Herşeyin bir zamanı Vakti var.
Şimdiki çocuklar herseyden çabuk sıkilan her dediği olan..
Hayalleri olmayan çocuklar..
Ben hala hayal kurarak uyurum.

Bende iyi, sessiz, sonunda kadar empati yapan bir insandım.
Şu son yıllara kadar öyle devam ettim. Ama insanların dediğin gibi kullanma şekillendirme hevesini gördükçe, çok değiştim.
Şimdi çok daha mutluyum, kendimi önemsiyorum artık.
Hayallerimin peşindeyim, diğer herkes ikinci planda benim için.
Böyle değişimler gerekiyor belki de... Yeni kararlar almak mutlu olmak için.

Bir zaman çocuk odası yarışi.
Oyuncak yarısi
Örümcek yarışi
Travel sistem bebek arabasi yarişi
Ben Böyle insanı silerim daha iyi.

cocuklu ev baska- tabiki oyuncak olacak. o ayaklar lego yüzünden pert olacak- normali budur. helede 2019 yilinda yavrular genelde evde oynuyor.
bu tip insanlar gercekden cogaldi. üzücü bir durum.

Süslü püslü yeni gelin evleri, ağır ağır perdeler, simli taşlı tuşlu sunum tepsileri, heryer pespembe vs. Tam bir saçmalık..
O da yetmezmiş gibi bide çocuklarımızı süslüycekmişiz öyle mi?
Küçücük kız çocuklarını; simsiyah kürklü leoparlı kat kat kafasında bir ton toka vs giydirmenin neresi mantıklı? Resmen ego tatmini yapıyor kendi çocuğu üzerinde.
Siz hiç kafaya takmayın. Çocuğunuzu nasıl rahat ediyorsa öyle giydirin. Çocukların 5-6 yaşına kadar hatta daha fazla; eşofman türü yumuşak rahat ve renkli giydirilmesi gerekiyor. Hem vücut gelişimi hem psikolojisi açısından bu gerekli.

Bir zaman çocuk odası yarışi.
Oyuncak yarısi
Örümcek yarışi
Travel sistem bebek arabasi yarişi
Ben Böyle insanı silerim daha iyi.

sorun yarismalari degil- yarismak insanin özünde olan bir durum.
sorun yavrulara verdikleri zararlar.
biride kalkip psikologlar, doktorlar ne öneriyor demiyorlar.
bir cocuk icin max. 3 oyuncak yeterlidir. fazlasi zararli. cocuklar etrafi, dogayi, fantazilerinle oyun ortamina cevirirler zaten. genel anlamda oyun budur. bir kasikdan ucak yapmak. yorganin altina girip kendini magrada sanmak vs.
cocuk odasi zaten basli basina gereksiz.
montesorri tipi bir yatak ve kiyafetler icin kücük bir dolap yeterli.
ay... desene, benim cocugum resmen sefil gibi büyüyecek :)

Ben düğüne bile eşofman takımıyla götüren bir anne olarak yazıyorum ki , çocuk rahat olmalı.
Çevre o bu ne düşünürse düşünsün , onlar bizim süs esyamiz değil.

11 aylık bebek ne anlar giyimden. Büyüsün etek mi giymek istiyor giysin, süslü mu olmak istiyor yapsın.

Şu an için önemli olan yüzde yüz pamuk ve rahat esnek , bol olması kıyafetlerinin.

Sizin arkadaşınız diyormuş. Benim annem diyor aynı şeyi. İkizlerim var, ben normal üst başı zor giydiriyorum zaten. Süslü giydir, evde elbise giydir, saç baş topla istiyor. Devamlıda dile getiriyor. Her yemekte, uykuda üst değişiyoruz iki bebek nasıl olacak demiyor.
Ayrıca bebekler rahat kıyafetle rahat ediyor. Nasıl bizler eve girer girmez eşofmanları çekiyorsak onlarında sıkmayan rahat bol giysilerle rahat olduğunu gözlemliyorum zaten. Anne kız kombini falan durumları bana çok uzak. Bebekler bebek gibi giyinsin bence kadın gibi değil.

Iki saate ne yapılabilir ki ? Ya da dışarıdan sipariş etmek lazım. Bence de kadınlar bunu kendi kendilerine yapıyorlar. Eskiden ne güzeldi. Biri bize kek ikram etse havalara uçardık. Şimdi çeşit çeşit karanlıkları kimse beğenmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…