• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yaş 29 aşk beklemir mi yoksa mantık evliliği mi?

gul_perisi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2009
259
73
98
35
Kızlar konuyu ablam için açtım. Ablamın 5-6 yıllık bir arkadaşı var iş yerinden olduğu için hemen her gün görüşüyorlar
. Iş dışında da arkadaşlıkları devam ediyor. Ablam 29 arkadaşı ise 34 yaşında. Bu çocuk başlardan beri ablamı seviyor ancak ablam olmaz dedi arkadaş kaldılar. Çocuk çoook iyi Efendi dürüst biri yalnız karakter olarak biraz pasif yani sessiz sakin anlamında, ablam ise baskın karakterde biri. Ayrıca bu kişinin Ablama maddi manevi hep desteği oldu. Ablam tıp fakültesini bitirecek bu sene çalıştığı iş yerinden ayrılıp yeni bir hayata başlangıç yapacak tıp anlamında inşallah. Şimdi bu çocuk ablamla evlenmek istediğini söyledi ablam ise kararsız. Onun için çok iyi beni üzmez ne istersem yapar maddi manevi beni rahat ettirir bu yaştan sonra ben aşkı bulamam Üstelik onun bana sağlayacağı maddi manevi imkanları karşılayacak biri de olmaz diye düşünüyor.. Şimdi kızlar bana gö rede bu çocuk gerçekten iyi bir insan işi gücü var Ablama değer veriyor maddi imkanları da çok iyi
Sizce böyle bir Fırsat kaçmaz aşk dediğin zaten gelip Geçici en iyi evlensinler mi yoksa ablam aşkı beklemeye devam mı etsin. Bu arada ablam hem yaşının etkisi hemde çocuktan gördüğü yardımların altında kalma mahcubiyetiyle olsun diyor. Kızlar sizin farklı bakış açılarınıza ihtiyacım var Lütfen yorum yazın

Kızlar konuyu ablam için açtım. Ablamın 5-6 yıllık bir arkadaşı var iş yerinden olduğu için hemen her gün görüşüyorlar
. Iş dışında da arkadaşlıkları devam ediyor. Ablam 29 arkadaşı ise 34 yaşında. Bu çocuk başlardan beri ablamı seviyor ancak ablam olmaz dedi arkadaş kaldılar. Çocuk çoook iyi Efendi dürüst biri yalnız karakter olarak biraz pasif yani sessiz sakin anlamında, ablam ise baskın karakterde biri. Ayrıca bu kişinin Ablama maddi manevi hep desteği oldu. Ablam tıp fakültesini bitirecek bu sene çalıştığı iş yerinden ayrılıp yeni bir hayata başlangıç yapacak tıp anlamında inşallah. Şimdi bu çocuk ablamla evlenmek istediğini söyledi ablam ise kararsız. Onun için çok iyi beni üzmez ne istersem yapar maddi manevi beni rahat ettirir bu yaştan sonra ben aşkı bulamam Üstelik onun bana sağlayacağı maddi manevi imkanları karşılayacak biri de olmaz diye düşünüyor.. Şimdi kızlar bana gö rede bu çocuk gerçekten iyi bir insan işi gücü var Ablama değer veriyor maddi imkanları da çok iyi
Sizce böyle bir Fırsat kaçmaz aşk dediğin zaten gelip Geçici en iyi evlensinler mi yoksa ablam aşkı beklemeye devam mı etsin. Bu arada ablam hem yaşının etkisi hemde çocuktan gördüğü yardımların altında kalma mahcubiyetiyle olsun diyor. Kızlar sizin farklı bakış açılarınıza ihtiyacım var Lütfen yorum yazın

Yani şu kadarcık yazıda bile o kadar çok maddi manevi geçiyor ki...
Bir insanın yaptığı maddi yardımın altında kalmamak evlenmek için bir gerekçe olabilir mi?
Ablanız da doktorsa neden maddiyata bu kadar takıldı hiç anlamadın doğrusu.

Ablanız bu adamla öpüştüğünü seviştiğini düşünebiliyor mu? Bunu sorsun en basitinden kendisine. Bana her anlamı ile uyan arkadaşlarım oldu. Bana da aşıktılar ama ben o insanları cidden kardeşim gibi görüyordum. Aynı yatağı paylaştığımı düşünemiyordum. O yüzden kocaman bir hayırdı cevabım.

valla çok özür dilerim ama o kadar çok maddi manevi, maddi manevi vurgulanmış ki bu vurgulardaki "manevi" olayına inanasım gelmedi
ablan bu çocuğa hayır demiş de neden ondan maddi destek kabul etmiş?
ben, birinin birine karşı duyguları varken ve dugular karşılıksızken, o insandan yeri geldiğinde maddi manevi yararlanılmasını hiç doğru bulmuyorum
bir insanı "fırsat" olarak görmeyi de doğru bulmuyorum
dediğinize göre çocuk çoooooook iyi bir insanmış
yakmayın çocuğun başını

Ben aski bekledim iki yil bir adami bekledim.o da gitti baska biriyle evlendi.bu sirada bana talip olan cok da uygun biri ben istemedigim icin baska biriyle evlendi.elektrik aldiydaniz uygun biriyse fazla incelemeyin.tip mezunuysaniz mesleginiz de varsa daha cok cikar bu da var.ben ogretmenim her gittigim yerde biri cikiyordu ama hic biriyle evlenemedim.kaldim...karar sizin.hayirlisi olsun.

hayır bence.

maddi manevi yardım için evlenilmez ki. mantık evliliğinde bile arada aşk olmasa bile sevgi olmalı bence.

bu durum resmen etinden sütünden faydalanma gibi geliyor bana.

ayrıca yeni bir ortama girecek oradan hoşlandığı birileri olursa ne yapacak? çünkü eşini sevmiyor olacak.

yani ablanın düşüncesi bana fazla "akıllıca" geldi. insanların saf duygularını kullanmak hoş değil, sonra ceremesi çıkar ben söyleyeyim.

Yani şu kadarcık yazıda bile o kadar çok maddi manevi geçiyor ki...
Bir insanın yaptığı maddi yardımın altında kalmamak evlenmek için bir gerekçe olabilir mi?
Ablanız da doktorsa neden maddiyata bu kadar takıldı hiç anlamadın doğrusu.

Ablanız bu adamla öpüştüğünü seviştiğini düşünebiliyor mu? Bunu sorsun en basitinden kendisine. Bana her anlamı ile uyan arkadaşlarım oldu. Bana da aşıktılar ama ben o insanları cidden kardeşim gibi görüyordum. Aynı yatağı paylaştığımı düşünemiyordum. O yüzden kocaman bir hayırdı cevabım.

henüz doktor olmamış tıp fakültesi istiyormuş. o derslerle uğraşırken ona maddi olarak bakacak manevi olarak destek olacak birini istiyor.

bu desteği sevmediği eşinden değil anne babasından almalı ablanız. yoksa da kendi çalışıp kendine bakacak, olmadı burs arasın.

Madem kafasında sorular vardı emin değildi neden adamın parasını yedi???

Konu mantık vs değil zaten konudan maddiyat fışkırıyor , ablanız para bulmuşken kaçırmaya gönl razı olmadığı için bu kadar ikilemde. Adam zengin koca olmasaydı, ablan 1 dk düşünmezdi. Bu kadar düşünüp durmanızın sebebi adamın zengin olması.

Son düzenleme:
Abimize üzüldüm ben :KK43:

İnsan kendisine aşık olduğunu bildiği birinin maddi yardımını neden kabul eder ki? Ablanı mantıklı birinden ziyade fırsatçı biri gibi anlatmışsın. Yapacağı evliliğin adı da mantık değil fırsat evliliği olur.

Evlenmesin.

Evet kızlar ben açıkca anlattım size bende doğru bulmuyorum ablam okul konusunda maddi destek aldı ancak mesleğini eline alınca ödeyeceğini söyledi ki bu kişi bunu Burs olarak verdiğini geri istemediğini söyledi. Ablamın mezun olmasına az kaldı. Eleştirilecek çok şey var farkındayım bende onaylamadım. Işler bu noktaya geldi. Ablam Evet maddi açıdan rahatlığını düşünüyor ve aynı zamanda çocuğun anlayışlı biri olması da etkili. Toplum baskısı var üzerinde babam bile kimse yok mu bu kızı isteyen diyormuş

Evet kızlar ben açıkca anlattım size bende doğru bulmuyorum ablam okul konusunda maddi destek aldı ancak mesleğini eline alınca ödeyeceğini söyledi ki bu kişi bunu Burs olarak verdiğini geri istemediğini söyledi. Ablamın mezun olmasına az kaldı. Eleştirilecek çok şey var farkındayım bende onaylamadım. Işler bu noktaya geldi. Ablam Evet maddi açıdan rahatlığını düşünüyor ve aynı zamanda çocuğun anlayışlı biri olması da etkili. Toplum baskısı var üzerinde babam bile kimse yok mu bu kızı isteyen diyormuş

valla aşık olduğu kız hayır dediği halde ona karşılıksız para verip buna burs! diyen adamla
bu parayı kabul edip adamı da fırsat olarak gören ablanız
yakışıyorlar sanki...

Niyeyse doktor olacak birine yakistiramadim ben. Cunku doktorluk hem kutsal bir meslek hem de işsiz güçsüz muhtac olacagi bir meslek degil.

Ablanız arkadaşının duygularını istismar etmiş.kimse kimseye durduk yere para vermiyor,zaafını kullanmış arkadaşının.bu kadar uyanık geçinen ve vicdanen de rahat olabilen bir insanın aşık olabileceğine inanmıyorum.o yüzden o beklediği aşk evliliği hiç gerçekleşmeyecek bir hayal olur

Burs vermek falan kaç yaşında bu adam? Ablanız kaç yaşında?
Toplum baskısı falan geçiniz bunları. Ben de 29 yaşında evlendim. Kardeşim benden önce nişanlanmıştı. Nişanında inanılmaz muhafazakar teyzelerim bile konuştuğum biri yok mu diye bana acıdı. Bunlar sorun değil. Önemli olan ablanızın ne istediği. Maddi açıdan rahat olma fikrine bile saygı duyabilirim. Ama ne istediğini iyice bilsin.

hiç birsey hissetmediği adamla evlilik mantıksızlıktır

ama eger karsısındakini bir erkek olarak cekici buluyor yani azda olsa bir ısınma varsa ve o gözle bakabiliyorsa birbirlerini eevlilik anlamında tanımaya calıssınlar.

mantık mantık ama belki bu insnalraın huyu suyu bazınseyleri cok ters.
eger baktı ablan hiç içi atmıyor baslamasın. ama içi atıyorsa bile kendine kriter olustursun o ozelliklerine baksın

Bence hem ask hem mantik. Sadece mantikla yürüyemez bi evlilik, insan sevince daha anlayisli oluyor

Back
X