Yaş 37, ailemle yaşıyorum ve kendime ait hiçbir şeyim yok

Aynen. En fazla 35 olmalı, kadınlar erken yaşlanır demiş.
Şimdi birşey diyecem olmayacak burda
41 yaşında eşşek kadar adam kaç yaşında istiyormuş 20 mi
Hadisin ordan 34 yaşındayım taş gibiyim sağlık sorunumda yok çok şükür
Yaşıtlarıma kendimden küçüklere bakıyorum salmışlar kendilerini bakımsız kilolu spor yapmıyor !Eee 25 olmuş da ne olmuş bu yaşta nerde !
Kadın kendine bakarsa hiçde yaşlanmıyor valla

Şimdi birşey diyecem olmayacak burda
41 yaşında eşşek kadar adam kaç yaşında istiyormuş 20 mi
Hadisin ordan 34 yaşındayım taş gibiyim sağlık sorunumda yok çok şükür
Yaşıtlarıma kendimden küçüklere bakıyorum salmışlar kendilerini bakımsız kilolu spor yapmıyor !Eee 25 olmuş da ne olmuş bu yaşta nerde !
Kadın kendine bakarsa hiçde yaşlanmıyor valla

Bence erkekler daha yaşlı görünüyor kadınlar genç istemeli bence :)

O zaman umut etmeli miyim etmemeli miyim? Bazıları umudu kes demiş bazıları kesme. Benim de kafam karıştı.

Tabiki et Kadınlar seçer Erkekler seçilir ama senin yaşındakiler genelde evli
Küçük erkeklerede bakabilirsin 30-35 yasında bekar erkekte çok ama Aşk bekleme Aşk zor 25 ten sonra olmuyo beğendiğin insanlara şans ver
Yaş ilerleyince aşırı seçicilik oluyo o çok kötü
Kadınlar isterse evlenir Erkeklerin evlenmesi daha zor buradakilere bakma
Artık insanlar 30 dan sonra evleniyor

O zaman umut etmeli miyim etmemeli miyim? Bazıları umudu kes demiş bazıları kesme. Benim de kafam karıştı.
Hayır ümidi kesmeyin.
Beklentiyi sıfırlayın.
Ümit etmek güzeldir; inancınıza göre dua edin ümitvar olun. Ama illa olacak, illa olmalı diye beklenti ile beklemeyin. Beklenti her zaman hayal kırıklığı yaratır. Hayallerimizde herşeyi mükemmel kurgularız.
Ve hayallerimize göre beklentiye girersek üzülebiliriz.
Ama ümitli olmalısınız. Ben bir kadının evlenmek isterse yaş kaç olursa olsun evlenebileceğini düşünüyorum. Tabi ki kriter olmazsa.

Sizi anlıyorum. Kriterlerinizin çoğu mantıklı. Çocuksuz biri çocuklu biriyle evlenmek istemez genelde. Bu çok normal. Mesela 37 yaşında sizin yaşta 15 yaşında ergen bir çocuğu olan biriyle evlenmek istemeyebilirsiniz. Ama sırf boşanmış diye çocuksuz talip gelirse onları elemeyin. Boşanmış demek kötü demek değildir. Tabi ki iyi araştırın. Imkan varsa eski eşinin yakını biriyle görüşün. Ama boşanmış diye hemen iyi birini elemeyin.

Özetle ümitvar olun, kısmetin nereden çıkacağı hiç belli olmaz. Ben evliliğin nasip kısmet olduğuna inanıyorum. Kaderinizde varsa olacaktır. Ama kaderinizde olması için çaba göstermeniz gerekebilir. Kurslara gidin, güvendiğiniz kişilere evlensem güzel olur deyin. Gelen adaylara sans verin. Burada bir üye var. Sürekli gelen adayları ilk görüşmede eliyor sonra da kalbim kimseye ısınmıyor diyor. Ilk görüşmede adayları hemen elerseniz tabi ki kalbiniz ısınmaz.

Ümitvar olun ama beklentiyi bırakın.
Beklenti sizi hayalkırıklığına uğratır.

Ümitvarlık pozitif kalmanızı sağlar.. :KK28:

Son düzenleme:
Onu yazan hanımların kasıtları umudunu kesip bir köşeye çekilip boynunu bük değil. Hayatını bu yönde büyük beklentilere girerek geçirme diyorlar ki haklılar. Sadece evlilik konusunda değil, bişeyi ne kadar fazla istersek onunla imtihan oluyoruz. Buna siz evlilik deyin, başkası çocuk desin, bir başkası zenginlik mal mülk desin. Örnekleri çoğaltabilirim isterseniz :deli: hayat her zaman istediğimiz çizgide gitmiyor, her şey her istediğimiz zaman olmuyor. Şu anda sahip olmadıklarımıza üzülüp durmak yerine elimizdekileri iyileştirip mutlu olmaya bakmak daha iyi olmaz mı.

Bana değildi kısmet
Beni tanıştıracak olsalardı ağızlarının payını verirdim.

Bir de holywood yıldızlarının bile 30 yaşındaki halleriyle 50 yaşındaki halleri bir mi?
Brad Pitt johnny Depp şu an hiç yakışıklı gelmiyor mesela
Ki o kadar bakıma spora estetiğe vs.
Değil bizimkiler
Erkeklerin böyle yaşlanmayan herkül tavırlarıyla dolaşmaları çok manasız
sen daha küçüksün de ondan öyle geliyor sana :KK39: şaka bi yana , bana da45 yaş altı cocuk gibi geliyor artik, niye ? çünkü 40 yaşımdayım, 20 yıldır da eşimle birlikteyim ve bana hala cok çekici geliyor :KK22: her yaş grubu kendine yakın yaşlarda birliktelikler yapmalı bu yüzden,yaş farki çooook onemli degil, önemli olan doğru insanı bulmak ama sağlıklı olan yakın yaşlardaki birliktelikler bence...

Son düzenleme:
sen daha küçüksün de ondan öyle geliyor sana :KK39: şaka bi yana , bana da45 yaş altı cocuk gibi geliyor artik, niye ? çünkü 40 yaşımdayım, 20 yıldır da eşimle birlikteyim ve bana hala cok çekici geliyor :KK22: her yaş grubu kendine yakın yaşlarda birliktelikler yapmalı bu yüzden,yaş farki çooook onemli degil, önemli olan doğru insanı bulmak ama sağlıklı olan yakın yaşlardaki birliktelikler bence...
Kadınlar kendi yaşlarına yakın eşler istiyor. Ama erkekler daha genç istiyor maalesef. Bir kaç kes başıma geldiği için biliyorum. Ondan dolayı maalesef biraz üzülüyorum.

Bu kadar dil döküp yazan arkadaşların anlattıklarından "umut etmeyin" sonucuna mı vardınız? Ya da hayatınızla alakalı konularda hep birilerinin lafiyla mi hareket ediyorsunuz?
Bu haliniz bana çok da sağlıklı gelmedi.

Umut olmadan yaşanmaz, hayat hep umuttan ibarettir. İşsizin umudu iş bulup çalışmaktır, hastanın umudu iyileşip ayağa kalkmak, bekarınki evlenmek, anne olmak isteyenin çocuk, aç olanın ekmek vb. Örnekler çoğaltılabilir. "Umudumu kestim ben bu yaştan sonra evlenemem" düşüncesiyle yaşarsanız, karşınıza "hayatinizin aşkı " çıksa bile onu görmemenize, fark etmemenize yol açar. Bırakın hayat olmasi gerektigi gibi aksın. Kafanızı evliliğe odaklamayin, illa evlenmeliyim psikolojisine girmeyin. Siz kendinize mutlu olabileceğiniz hayatı yaşatın, eşlik etmek isteyen kimse zaten yollariniz o kişiyle kesişir. Nasipte yoksa da ne yaparsaniz yapın olmaz ama siz üzüldüğünüzle, hayatı kendinize zehir ettiginizle.kalirsiniz.

Bu negatif bakış açısı ile devam ederseniz daha çok üzülürsünüz, lütfen hayatinizin kontrolünü elinize alın ve geleceginizle.ilgili yapmak istedikleriniz için adımlar atın. Sizi mutlu eden şeylerle uğraşın (örgü, el işi, çiçek dikimi-bakımı gibi hobiler ya da kitap okumak, bisiklete binmek gibi aktiviteler).

Kadınlar kendi yaşlarına yakın eşler istiyor. Ama erkekler daha genç istiyor maalesef. Bir kaç kes başıma geldiği için biliyorum. Ondan dolayı maalesef biraz üzülüyorum.
Tamamen mantık çerçevesinde ve evlilikle neticelenecegi belli şekilde başlayan bir ilişkide karşınızdaki kişinin kendisi için uygun gördüğü ama sizin şu an tasimadiginiz özellikleri talep etmesi gayet doğal diye düşünüyorum.Eminim sizin de karşınızdaki adayın işi ,yaşı ,aile çevresi,yaşayacağınız şehir vs.sebeplerden dolayı kabul etmediğimiz adaylariniz olmustur..sonuçta bu gün 37 yaşındasınız ama 5 sene önce de bekardiniz pek çok adayı da siz istememissinizdir . Esimle 3 yıl sevgili olduktan sonra evlendik ve ilişkimize başlangıç şeklimiz kesinlikle evlilik niyetli değildi..kapıldık birbirimize suruklendik..ama en başından arada aracilarla evlilik için tanistirilmak istenilseydik büyük olasılıkla birbirimize şans vermezdik bile ...kendimizce daha mantıklı olacağını düşüneceğimiz adaylarla tanışmayı secerdik.

Nedense kadınların yaşı biraz büyüsün hemen ya evlenmiş boşanmış ya çocuklu ya da kendiyle alakası olmayan kişileri sırf evlenmiş olsun diye layık görüyorlar ve ben çıldırıyorum böyle olunca sevmediğin aklının yatmadığı kimseyle evlenme herkes evlenmek zorunda değil herkes çocuk sahibi olmak zorunda değil nasip kısmet bu işler bir tanıdığım kendisinden 18 yaş büyük bir kadınla evlendi neredeyse annesi yaşında ve en son 10 yıllık falan evliydiler
Bende çıldırıyorum kadının düşmanı yine kadın sanırım

Bilmiyorum. Nedense kadınlar hep kusursuz olmalı. Genç olmalı, güzel olmalı, bakımlı olmalı, güzel yemek yapmalı. Kadınlar mükemmel olmalı.
Psikolog desteği almayi düşünür müsünüz?
Bunca sayfa öneride bulunuldu size, hala negatif düşüncelerdesiniz.
Kim diyor kadinlar kusursuz olmali diye?
Insaniz ve illa ki kusurlarımız var. Kendinizi neden olduğunuz halinizle kabul.etmiyorsunuz?

Psikolog desteği almayi düşünür müsünüz?
Bunca sayfa öneride bulunuldu size, hala negatif düşüncelerdesiniz.
Kim diyor kadinlar kusursuz olmali diye?
Insaniz ve illa ki kusurlarımız var. Kendinizi neden olduğunuz halinizle kabul.etmiyorsunuz?
Ben burdaki insanlar öyle düşünüyor demedim. Ben erkeklerdeki genel düşünceyi söyledim.

Ben burdaki insanlar öyle düşünüyor demedim. Ben erkeklerdeki genel düşünceyi söyledim.
Nereden biliyorsunuz erkeklerin bu düşüncede olduğunu? Kac erkek tanıdınız böyle düşündüğünü söyleyen?
Bir de erkekler de kadınlar için şöyle böyle diyorlar ama hepsi birer genellemeden ibaret. Her kadın aynı mi değil. Kimse birbirine benzemiyor.
Ben 15 erkeğin içinde çalışan biri olarak söyleyebilirim ki hepsinin hayata bakışı, karakteri ve huylari birbirinden farklı. Böyle erkekleri çok tanıyormusca genelleme yapmanız garip geldi

İletişim kurmada probleminiz olabilir.
Kendinizi burda dahi ifade edemiyorsunuz görünüşe göre.
İnsanların beklentilerinden önce iletişiminizi kuvvetlendirebilirsiniz.

Nereden biliyorsunuz erkeklerin bu düşüncede olduğunu? Kac erkek tanıdınız böyle düşündüğünü söyleyen?
Bir de erkekler de kadınlar için şöyle böyle diyorlar ama hepsi birer genellemeden ibaret. Her kadın aynı mi değil. Kimse birbirine benzemiyor.
Ben 15 erkeğin içinde çalışan biri olarak söyleyebilirim ki hepsinin hayata bakışı, karakteri ve huylari birbirinden farklı. Böyle erkekleri çok tanıyormusca genelleme yapmanız garip geldi
Ya tamam sakin olun. Sürekli bir karşı çıkıyorsunuz niye bu kadar gerildiniz anlamadım. Benim gözlemlerim bu şekilde. Sizinki farklıdır saygı duyarım.

Maddi sebeplerden ötürü eve dönmek durumunda kaldım.
Yanlış anlamayın ama 15 yıl çalışmışsınız, hiçmi birikim yapmadınız?Bu kadarcık sürede kendinizi geçindirecek bir miktar kenara koyamadınız?Bende sizle yaşıtım, bekarım ve ailemle yaşıyorum.15 yıldır çalışıyorum ve evim,arabam,birikimim var.Tamam belki bir ev,araba alamamışsınızdır ama en azından 1 yıl geçinebilecek kadar birikim yapmalı insan.Heleki onca yıl aileden ayrı yaşanılıyorsa, bir sebebi olmalı.ilk işsiz kalındığında aile yanına dönüp orda yaşamak ve bundan sonra tüm hayatını o şekilde düzenlemek bana çok mantıklı gelmiyor.Ciddi bir kaza,sağlık sorunu,yada dolandırılma gibi bir durum yoksa yalnız çalışıp harcayan bir insanın bu kadar zor durumda kalması bana çok normal gelmiyor.Aile kurmak istiyorsunuz ama bence bir düşünün, kendi hayatınızı tam olarak kuramamış,oturtamamış gibisiniz.

35 yaşındayım, sevgilim benden 3 yaş küçük. 3 senedir beraberiz, 29du tanıştığımızda. o zamanda, şimdi de yanyana gören kimse beni büyük sanmıyor, inanmıyorlar yaşıma. genetik şansım.
siz yaşınızı gösteriyorsanız veya yaşınızdan büyük duruyorsanız bu şekilde geri dönmüş olabilir o kişi sizin için.
aslında evet ne yazık ki kadınlar erkeklere göre daha hızlı yaşlanıyor ama bunu takan da var takmayan da.

öte yandan illa evlenmemiş biri olmasını isteyebilirsiniz elbette ama belli bir yaştan sonra öyle birine denk gelmek çok daha zor oluyor. siz buna layık olduğunuz anlamında değil, çoğu kişi o yaşa kadar evlilik yaşamış olduğu için genelde böyle oluyor.

çocuğu olması zor olur ancak boşanmış olmasını takmayın derim. ki çoğu insan beraber yaşıyor artık, sadece imza atmış olması sorun olmasın derim.

Ya ben cslismayanlara cok ozeniyorum.Ozaman evlenmeyi hic sorun etmezdim.Calisma yüküne moral olsun diye evlenmek istedim hep. Iste herkesin bir sorunu var oyle dusun.Cok sik sekilde ise gidip gece vakti sabaha karsi uykusuz is yapıp durmak oyle zoruma gidiyorki.Resmen yasama sevincimi goturuyor.Evde oldugimda benden mutlusu yok. Bence kotunun kotusu var.Oyle dusun Abartiyorsun sanki yada anlamiyorum senin yapin farklı .Ama insan daha kotusunu bilmeyince rehavete kapilir ya.Aileyle yaşamak da sikintilarina ragmen guzel yalnizliktan bence..Yalniz da yasadim aileyle daha iyi geldi.Ablamla biraz sikintili olmama ragmen yalnizliktan iyi geldi .Ben bu iste çalışmasaydım ben de senin gibi sıkılacaktım daha kotusunu bilmedigimden muhtemelen.Ben tum evde sikilanlara bunu soyluyorum sikilma nolur yerinde olmak icin neler vermezdim.

Back
X