Yaş 37, ailemle yaşıyorum ve kendime ait hiçbir şeyim yok

Yanlış anlamayın ama 15 yıl çalışmışsınız, hiçmi birikim yapmadınız?Bu kadarcık sürede kendinizi geçindirecek bir miktar kenara koyamadınız?Bende sizle yaşıtım, bekarım ve ailemle yaşıyorum.15 yıldır çalışıyorum ve evim,arabam,birikimim var.Tamam belki bir ev,araba alamamışsınızdır ama en azından 1 yıl geçinebilecek kadar birikim yapmalı insan.Heleki onca yıl aileden ayrı yaşanılıyorsa, bir sebebi olmalı.ilk işsiz kalındığında aile yanına dönüp orda yaşamak ve bundan sonra tüm hayatını o şekilde düzenlemek bana çok mantıklı gelmiyor.Ciddi bir kaza,sağlık sorunu,yada dolandırılma gibi bir durum yoksa yalnız çalışıp harcayan bir insanın bu kadar zor durumda kalması bana çok normal gelmiyor.Aile kurmak istiyorsunuz ama bence bir düşünün, kendi hayatınızı tam olarak kuramamış,oturtamamış gibisiniz.
Ufak bir olay yaşadım ondan dolayı tüm birikimim oraya gitti. Özel bir durum olduğu için burada yazamayacağım. Ama size tavsiyem insanları böyle kesin yargılarla yargılamayın. Kimin ne yaşadığını kimse bilemez.

Ya tamam sakin olun. Sürekli bir karşı çıkıyorsunuz niye bu kadar gerildiniz anlamadım. Benim gözlemlerim bu şekilde. Sizinki farklıdır saygı duyarım.
Ben yazarken gayet sakindim hala.sakinim. Yazdiklarimdan gergin oldugum sonucuna nasil vardiniz anlamadim. Yazarken yüz ifadelerimi.mi gördünüz?
Ayrica yazdiklarimda size karşı çıktığım sonucuna da varmışsınız, size karsi degilim sadece farklı acilardan da bakin diyorum. İnsanların her sözüne bu şekilde kafanizdaki algilarla cevap veriyorsanız insanlar sizden kaçar elbette.
Erkekler hakkında gözlemleriniz tüm erkekleri ayni kefeye koymak olmamalı, ben de yorumumda içinde bulunduğum ortamda tanıdığım en az 15 erkeği gözlemleyerek yorum yaptım zaten.
Üç bes erkeğin yorumuyla gözlemim bu sekilde demeniz garip.
Ben "kadin dediğin evinin kadını cocuklarinin anasi olmali/calismamali" diyeni de gördüm, "kadın çalışıp kendi ayaklari üzerinde durmali" diyeni de. Sonuç olarak bunlar da gözlem.
Size yorum yaparken moral vermeye de çalıştım ama size burada yorum yapanlara da atar yapmaktan geri kalmiyorsunuz, tavsiyem 1-iletisiminizi gozden gecirmeniz 2-asamadiginiz problemler icin de bir uzman desteği almanız olacaktir.
Iyi aksamlar...

[QUOTE="Mercury Planets, post: 63938585, member: 194413"
eline vur ekmeğini al tarzında olacak kadınları seçiyorlar.
Güçlü ve zeki kadınlarla evlenmek istemiyorlar. Karakteri oturmuş, olgun kadınlardan korkuyorlar.
[/QUOTE]

+++++++++++
Erkeklerin bu kadar ozguvensiz olmasini anlayamiyorum genel olarak. Ne var kendine denk bir kadindan bu kadar korkacak yani?

Önceden bende büyük diye düşünürdüm, hatta 3 yıl reddettim, en büyük pişmanlığım onu ve kendimi bu kadar bekletmem, şimdi ki aklım olsa o olsun 60 yaşında olsun, değil 3 yil vallahi bir gün beklemezdim..
Abartmayın isterseniz 😊 o bekleme sürecinde yaşadıklarınız sizi eşinizi tercih etmeye sevk etti.Yoksa ilk tercihiniz reddetmek olmuş,kabul etseydiniz belkide şu an keşke kabul etmeseydim diyordunuz.Biraz süt yoğurt olayı sizinki

Bu durum çok kötü. Ben kendimi tanıyorum. Çocuklu biri ile yapabileceğimi sanmıyorum. Ama daha önce yazılan yorumlar olumlu iken son yorumlar maalesef umit kırıcı oldu. Moralim da maalesef çOk bozuldu.
Valla bende çocuklu biriyle evlilik düşünmem.Hem maddi hem manevi yıpratıcı bir durum.Adamın maddi durumu ciddi iyi değilse evliliklerde çok büyük problem.Çocuğuyla hem maddi hem manevi olarak ilgilenmek zorunda bence, diyelim çocuğu var ve ilgilenmiyor oda problem benim için, ilgisiz babayı ne diye alayım durum aşikar çocuğuyla ilgilenmeyen adamdan bana ne fayda.Velhasılıkelam iki ucu b..lu değnek 😊 istemem çocuklu

[QUOTE="Mercury Planets, post: 63938585, member: 194413"
eline vur ekmeğini al tarzında olacak kadınları seçiyorlar.
Güçlü ve zeki kadınlarla evlenmek istemiyorlar. Karakteri oturmuş, olgun kadınlardan korkuyorlar.

+++++++++++
Erkeklerin bu kadar ozguvensiz olmasini anlayamiyorum genel olarak. Ne var kendine denk bir kadindan bu kadar korkacak yani?
[/QUOTE]
Evet benimki de oyle sandi ama oyle olmadigimi anladi.Zaten oyle kadin cok azdir.Sakindir,oyle gorunur ama değildir kimse aptal degil.

Bence erkekler daha yaşlı görünüyor kadınlar genç istemeli bence :)
Bunu bir tek ben böyle düşünüyorum sanıyordu 😊 şimdilerde kadınlar kendilerine baya bakıyor ve evet bencede erkekler daha erken çöküyor.Etrafıma bakuyorum ve gerçekten çoğu erkek aynı yaştaki kadından daha yaşlı görünüyor.

Valla bende çocuklu biriyle evlilik düşünmem.Hem maddi hem manevi yıpratıcı bir durum.Adamın maddi durumu ciddi iyi değilse evliliklerde çok büyük problem.Çocuğuyla hem maddi hem manevi olarak ilgilenmek zorunda bence, diyelim çocuğu var ve ilgilenmiyor oda problem benim için, ilgisiz babayı ne diye alayım durum aşikar çocuğuyla ilgilenmeyen adamdan bana ne fayda.Velhasılıkelam iki ucu b..lu değnek 😊 istemem çocuklu
Evet zor birsey.Adamin durumu iyi degilse kesinlikle cocuklu adamla evlenmeyin.Maddi manevi zor.Kendinde kalıyorsa hele hic.Ilk zamanlarinda bile yalniz kalamiyorsun.Cocuklari var diye biraz geri duruyor.Cocuklar annesindeyse ve maddiyati da iyiyse olur ozaman pek sorun olmaz.Oyle cok daha iyi olurdu durum

Bunu bir tek ben böyle düşünüyorum sanıyordu 😊 şimdilerde kadınlar kendilerine baya bakıyor ve evet bencede erkekler daha erken çöküyor.Etrafıma bakuyorum ve gerçekten çoğu erkek aynı yaştaki kadından daha yaşlı görünüyor.
Valla oyle yaa, mesela birini görüyorum hos yakışıklı falan 35-37 falan gosteriyor diye dusunurken cocuk 25 çıkıyor :KK70: hani biraz kirli sakal, uzun boy derken olgun görünüyorlar
Evet zor birsey.Adamin durumu iyi degilse kesinlikle cocuklu adamla evlenmeyin.Maddi manevi zor.Kendinde kalıyorsa hele hic.Ilk zamanlarinda bile yalniz kalamiyorsun.Cocuklari var diye biraz geri duruyor.Cocuklar annesindeyse ve maddiyati da iyiyse olur ozaman pek sorun olmaz.Oyle cok daha iyi olurdu durum
Sende durumlar nasil.tulipa?

Ufak bir olay yaşadım ondan dolayı tüm birikimim oraya gitti. Özel bir durum olduğu için burada yazamayacağım. Ama size tavsiyem insanları böyle kesin yargılarla yargılamayın. Kimin ne yaşadığını kimse bilemez.
Kesin bir yargıyla yargılamıyorum ki zaten başınıza bir olayın gelme ihtimalini yazdım.Herkesin başına herşey gelebilir, emin olun bende birçok şey yaşadım ve herkesde yaşadı.Kendi üzerimden örnekler vereyim aldatıldım,dolandırıldım, ciddi sağlık problemleri yaşadım, işsiz kaldım, tehdit edildim, takip ve taciz edildim ve daha birçok şey yaşadım.Eminimki burdaki birçok kişide yaşamıştır.Ölüm dışındaki herşeyi herkes yaşamış olabilir.Yalnızca sizin başınıza gelmiş ve bundan sonra hayatınız bitmiş gibi davranmayın.Geçmişi cebinize koyup, dersinizi alıp, hayatınızda ne istiyorsunuz,isteklerinize nasıl kavuşabilirsiniz ona bakın.Yaşanılan herneyse bir süre sonra normalleşiyor emin olun.Ama yok kimin ne yaşadığını kimse bilemez, amanda ben öldüm bittim neler geldi başıma derseniz daha çok sıkıntı yaşarsınız.Ki bu durumda benim tezim yine doğru olur, daha kendi yaşadıklarını kaldıramayan biri evliliğin,eşin,çocukların sorumluluklarını kaldırabilirmi?

Ümit etmenin size bir faydası olmayacağını düşünüyorum. Ümit ettiğiniz sürece neden olmuyor diye acı çekeceksiniz. Tabii bu benim fikrim. Herkesin kişiliği ve hayata bakışı farklıdır.
umut işkenceyi arttırır diye bir laf vardı tam olarak böyle olmasa da buna benzer birşey. bence de umutsuz olmak değil ama bu konuyu gündemden çıkarmak gerekiyor. gündemde olduğu sürece sıkıntı yaratıyor.

Bu durum çok kötü. Ben kendimi tanıyorum. Çocuklu biri ile yapabileceğimi sanmıyorum. Ama daha önce yazılan yorumlar olumlu iken son yorumlar maalesef umit kırıcı oldu. Moralim da maalesef çOk bozuldu.
öncelikle belirteyim ben de sizin yaşınıza yakın ve bekarım.
37 yaşında birine göre çok hassassınız. başkalarının ne dediğinden bu kadar etkilenmemeli daha güçlü olmalısınız. hayatta istediğimiz herşeyi elde edemeyeceğimizi görecek kadar yaşınız var. hayat o kadar mükemmel değil. ayrıca yazdıklarınıza bakarak şunu söylemeliyim evlilik konusunda çok kararlı görünmüyorsunuz. evlenmenin aile kurmanın ve tabi devam ettirmenin çok zor olduğu zamanlardayız. eğer çoluk çocuk sahibi olmak, aile kurmak istiyorsanız olmazlarınızı azaltmanız, önyargılarınızdan arınmanız gerekiyor. zaman çok çabuk geçiyor. herkesin bir kısmeti vardır gelir seni bulur lafları zamanımız için çok da geçerli değil.şu dar çevremde kısmeti olmayan 30 lu 40 lı yaşlarda bir sürü kadın sayarım. burada bilmem kim 37 de evlendi bilmem kim 40 da evlendi diye örnekler verilebilir ama o yaşlarda kısmeti çıkmayan çok daha fazlaları var. bu yaşıma kadar bu konulara baya kafa patlatmış biri olarak evlenmenin tek yolu kriterleri düşürmek. burada örneği verilen şanslılardan olamayabilirsiniz.

Valla oyle yaa, mesela birini görüyorum hos yakışıklı falan 35-37 falan gosteriyor diye dusunurken cocuk 25 çıkıyor :KK70: hani biraz kirli sakal, uzun boy derken olgun görünüyorlar

Sende durumlar nasil.tulipa?
Ben evlendim iste cocukluyla. Dedigim durumlardan ve adamin biraz dik olmasindan kaynaklı sorunlar var su siralar.Kizi gelene kadar iyiydi babaannedeydi salgindan dolayi yanimiza geldi.Ev alinca da yanimiza gelecek Beni seviyor.Ama ev isine yardim etsin dedim diye aramiz bozuldu.Tembel biraz.Ev islerime yetisemiyorum benimki kendi yardim ediyor diye de laflar soyledi.Aramiz bozuk.ogluyla sikintim olmadi odasinda surekli zaten.Hamileyim.Seneye ev alalım diyor bunun yuku bende olacak.Ben de aradaki birkac sikintidan dolayi ertelemek istiyorum.

Şu karantina beni mahvetti kızlar. Yaşım 37. 15 yıl yalnız başıma İstanbul’da yaşadıktan sonra tekrar memlekete döndüm ve ailemle yaşamaya başladım. Bu duruma alışmakta zorlanıyorum. Annem bana çok düşkün. Yalnız hiçbir yere gidemiyorum. O da benimle gelmek istiyor. Bana güvenmediğinden veya beni yalnız göndermek istemediğinden değil, kendine yoldaş olarak beni görüyor. Ben de ona kıyamıyorum ama hiç yalnız kalamıyorum. Evimi ayırsam annem çok üzülür biliyorum. Odamda mesela oje sürücem paldır küldür giriyor. Giyinirken pat dalıyor. Hiç özelim kalmadı anlayacağınız. Evlenemedim de. Yaşım da geçti. Bu yaştan sonra kimse bakmıyor bana. Arkadaşlar aracı oldu, biriyle görüştüm. Beyfendi daha genç istiyormuş. Onun yaşı 41. Artık evliliğe de umudum kalmadı. Bilmiyorum benim yaşımda mutlu evlilik yapanlarınız oldu mu? Bana bir umut verin ne olur. Karantinadan dolayı da evdeyiz. İyice sıkıntı bastı. Dışarı da çıkamıyorum. Psikolojim iyice bozulmaya başladı. Kızlar akıl verin ne olur. Sevgiler.
bence umudunuzuz kaybetmeyın kesınlıkle bu cok onemlı.sosyal cevre edınmeye bakın ıs vs gbı.evlılık kısmet ısıdır

Ben evlendim iste cocukluyla. Dedigim durumlardan ve adamin biraz dik olmasindan kaynaklı sorunlar var su siralar.Kizi gelene kadar iyiydi babaannedeydi salgindan dolayi yanimiza geldi.Ev alimca da yanimiza gelecek Beni seviyor.Ama ev isine yardim etsin dedim diye aramjz bozuldu.Ev islerime yetisemiyorum kendi yardim ediyor diye de laflar soyledi.Aramiz bozuk.ogluyla sikintim olmadi odasinda surekli zaten.Hamileyim.Seneye ev alalım diyor bunun yuku bende olacak.Ben de ertelemek istiyorum.
aaaa hayirli olsun hem evliligin hem hamileligin
Çocuklu biriyle oldugunu bilmiyordum olsun hakkinda hayirlisi olsun mutlu huzurluysan orta yol.bulursunuz
Kizina laf etme sen esinle.coz olayi, o yardim etsin sana ama ev alirsaniz krediyi falan sen çekme sorumlulukları esin alsin, gerekirse çocuk olunca ucretsiz izin al bak bebegine
Sen kendi sagligini ve bebeğini düşün birak bazi seylerin sorumlulugunu da esin alsin :KK39:

aaaa hayirli olsun hem evliligin hem hamileligin
Çocuklu biriyle oldugunu bilmiyordum olsun hakkinda hayirlisi olsun mutlu huzurluysan orta yol.bulursunuz
Kizina laf etme sen esinle.coz olayi, o yardim etsin sana ama ev alirsaniz krediyi falan sen çekme sorumlulukları esin alsin, gerekirse çocuk olunca ucretsiz izin al bak bebegine
Sen kendi sagligini ve bebeğini düşün birak bazi seylerin sorumlulugunu da esin alsin :KK39:
Zaten benimkine dedim birkac kez uyarsin diye ona darildi ev isine de esim kendi yardim ediyor diye burnumdan getirdi gecen.Cogunu ben yapacakmisim.Sanki ne yaomis.Evi o alamaz iki yil surecek borcu var birikmisi yok benim birikmisim var.Krediyi ben çekersem bosanma durumunda benim icin daha iyi olmazmi?Annesinin evinde oturuyoruz ev almamizi istiyor annesi bir yila akmazsak kira alacakmis.Ucretsiz izni soyledim hamilelikte herkes nasil calisiyor dedi malesef.Aslinda cok iyi bir evlilik olmadi bu sepeple ama vazgecemedim iste.Dayanamazsam alacam ondan haversiz ve laf soyleyecek bir suru.Kendi borclarina bakmadan.Halbuki benim bekarlik birikmisim var.Ben de suan aylik 800 kusur esya borcu oduyorum o ekektri,k su, net ,tv ,mutfak yapiyor bazen ben de aliyorum.Bu normal de..
Keske evlenmeden once bırakabilseydim,gözüm kör oldu biraz; ama mumkun degildi bir ayrılık daha kaldıramazdım calisirken.Calismasam birakirdim (evde rahat rahat uzulurdum,yogun calisirken cok zor ki ince de zor zamanlar gecirdim)ki ozaman da o benle olmazdi.Ev alma isi nolacak bilmiyorum cunku bosanacakmisiz gibi geliyor

Son düzenleme:
Zaten benimkine dedim birkac kez uyarsin diye ona darildi ev isine de yardim ediyor diye burnumdan getirdi gecen.Evi i alamaz iki yil surecek borcu var birikmidi yok benim birikmisim var.Kediyi ben çekersem bosanma durumunda benim icin daha iyi olmazmi?ucretsiz izni soyledim hamilelikte herkes nasil calisiyor dedi malesef.Aslinda cok iyi bir evlilik olmadi bu sepeple ama vazgecemedim iste.Dayanamazsam alacam ondan haversiz ve laf soyleyecek bir suru.Kendi borclarina bakmadan.Halbuki benim bekarlik birikmisim var.Keske evlenmeden once bırakabilseydim ama mumkun degildi bie ayrılık daha kaldıramazdım calisirken.Calismasam birakirdim ki ozaman da o benle olmazdi.Ev akma isi nilacak bilmiyorum cunku bisanacakmisiz gibi geliyor
Kizsa da sen çocuğunu düşünüyorsun ücretsiz izin hakkin varsa kullanabilmelisin
Bu arada evi alip krediyi sen de çeksen bosanma ihtimalinde, ödenen kısmın yarisi esinin hakki olur (edinilmis mal) bir de boşanma ihtimalin varsa üzerinde bilmem kac senelik ev borcuyla kalirsin kendini bu yükü tasiyabilecek kadar güçlü hissediyorsan sen bilirsin ama her halukarda eşinin de hakki olur.

Kizsa da sen çocuğunu düşünüyorsun ücretsiz izin hakkin varsa kullanabilmelisin
Bu arada evi alip krediyi sen de çeksen bosanma ihtimalinde, ödenen kısmın yarisi esinin hakki olur (edinilmis mal) bir de boşanma ihtimalin varsa üzerinde bilmem kac senelik ev borcuyla kalirsin kendini bu yükü tasiyabilecek kadar güçlü hissediyorsan sen bilirsin ama her halukarda eşinin de hakki olur.
Kendisine derim senin kattigini veririm herkes hakkini alsin derim.Umarim merhametli olur o konuda.Verir bence.Cunku o da illa bosanmayalim demez. Gaspetmez bence.Okadar gururu var.Onceden o sartla almak istiyorum ama o sarti koysam bosanma durumuna bile getirir.Allah bana yardim etsin

Abartmayın isterseniz 😊 o bekleme sürecinde yaşadıklarınız sizi eşinizi tercih etmeye sevk etti.Yoksa ilk tercihiniz reddetmek olmuş,kabul etseydiniz belkide şu an keşke kabul etmeseydim diyordunuz.Biraz süt yoğurt olayı sizinki
Körü körüne bir oyalanma idi arkadaşım benim kisi, sen olayı nereden anladın bilmiyorum ama, Rabbime çok şükür, eşim güzel bir insan, umduğu mdan da güzel, Yaş 37 olursa tabi saçma sapan bekleme oluyor, o 3senede yaşadıklarımı bilemezsin, ben sadece yaşa takılıyor dum, ama muhim olan sevgi imiş💙

Back
X