- 2 Eylül 2007
- 17.020
- 12.642
- 823
Merhabalar,
Konu en genel manada kadının erkekten yaşlı olduğu durumda erkeğin cinselliğine yetişip yetişemeyecegi ile alakali. Benim 25 yaşındaki bir arkadasim, 29 yaşındaki bir hanımefendiye gönlünü kaptirdi ve evlenme yoluna girmek istiyor fakat bazi soru işaretleri var. Bir kısmıni ben menopoza girmediğim icin cevaplayamadim desteklerinizi rica ediyorum.
Öncelikle hanımefendinin 40 yaslarinda menopoza girdiğini ve yaşayacağı olasi vaginal kuruluk durumunda henüz 36 yaşında olan arkadaşımin şimdi benim cinsel yaşamım 36'mda sona mi erecek ( ya da ciddi sekteye mi uğrayacak) endişesi var. Benim tahminim o ki biyolojik saatleri ufaktan ziller çalan bu hanım kızımız biraz aceleci bir tavra sahip çocuk icin ve arkadaşım 25-26 li yaşlarında hemen çocuk sahibi olmak da istemese de bayağı etkilenmişe benziyor. Evet yaş farkı şu an kesinlikle fazla değil ama bu ilerleyen yaşlarda hem erkek hem kadinin ikisinin de cinsel aktifligi konusunda nasil bir sorun teşkil eder bilemiyorum. Açıkçası benim de etrafımda kadinin erkekten( bir kac aylik farklari saymıyorum) büyük olduğu senaryolar pek olmadığı icin bu konuda yorum yapamadım. Bana kalirsa 10 yil sonrasinin cinsel yaşam dinamiğini simdiden düşünmek biraz paranoya fakat erkek açısından düşününce kadının biraz cabuk çöktüğü erkeğe cinsel anlamda yetemedigi bir olasi senaryo da üzerine kafa yormaya değer olabilir belki bilemiyorum.
Genel olarak bu konuda yorumlarınız nelerdir?
İnşallah değildir yahu, o ıse de nasıl bir batağa düşmek üzere olduğunu anlamıştır herhalde.Berfin86 , üye adınızın sonundaki 86: 1986 olup; yaşınız 37, bu arkadaşta siz olabilir misiniz ?
Öncelikle hanımefendinin 40 yaslarinda menopoza girdiğini ve yaşayacağı olasi vaginal kuruluk durumunda henüz 36 yaşında olan arkadaşımin şimdi benim cinsel yaşamım 36'mda sona mi erecek ( ya da ciddi sekteye mi uğrayacak) endişesi var.
İnşallah değildir yahu, o ıse de nasıl bir batağa düşmek üzere olduğunu anlamıştır herhalde.
Konu baştan sona sorunlu. Sene 2023 internetten her türlü bilgiye ulasabildiğimiz bir çağda kadınların 40 yaşında menapoza girdiğini ancak bir ergen sanar diye düşündüm ben de...Arkadaşının özel hayatını dert etmesinden daha mantıklı. 2023' ün başlarında olduğumuz için 36 yaş geçiyor olabilir konuda; henüz 37'den gün almamıştır belki.
Konudaki geçmiş ve gelecek zaman anlatımları da sorunlu.
Konu baştan sona sorunlu. Sene 2023 internetten her türlü bilgiye ulasabildiğimiz bir çağda kadınların 40 yaşında menapoza girdiğini ancak bir ergen sanar diye düşündüm ben de...
Ne kırkı dökülecek olan 20 yaşında da dökülüyor.kadınlar ise 40,45 yaşına kadar sürekli güzelleşir. Bir kadının cinsel isteği asıl 30 yaşından sonra bastırıyor. Ben de 29 yaşındayım.1 günde sanki 1 aydır seks yapmıyormuş gibi oluyorum.bir kadın olarak bunları bilmiyor musunuz? Sanki 15 yaş var gibi yazmışsınız.çok saçma konu.ayyy pardon mesajın sonuna doğru sizi konu sahibi gibi yazmışım.yanliş anlamayın.Ayrıca bu nasıl bir bakış ya.
Cevrenize baksanıza, kadın çöküyor da adamlar aynı mi kalıyor? Klasik tc erkeği evlendiği gibi göbek sahibi oluyor. Saç desen kırkta zaten dökülmüş oluyor. Ne cildine bakarlar, ne güneş kremi sürerler,ne botoksa giderler.... gayet de erken çöküyor erkekler de.
Öyle bir yazmışsınız ki erkekler benjamin button, adeta bir boğa, kadınlarsa değeri günden güne düşen, "biyolojik saati çalan", üremek için sadece on senesi olup erkek bulduğu anda hamile kalma hayalleri kuran bir canli. Kadın olduğunuza inanmak çok zor
Eee yokmuş işte.eee gücümüz kuvvetimiz yerinde neden toz konduralım ki. O dediğiniz yetersizlik vakaları erkeklerde yüzde 80 se kadınlarda yüzde 1 demek ki.eee bunun peşine düşmek de saçma o zaman.öyle bir savunmuşsunuz ki sanki 4 yaş değil de en az 10 yaş var aralarında.o zaman hak verdim kaygılarına deseniz ben de size hak vereceğim ama arada 4 yaş varken istisnalar üzerinden bu tarz bir muhabbet akla gelebilecek en son şey.arkadaşınızı da dediğiniz gibi kaliteli biri olduğunu düşünmüyorum.ne biliyormuş kendi performansınız düşmeyeceğini? Kendi durumu garanti birlikte olduğu hanımın istisnalık ihtimalleri mi dert olmuş beyefendiye.yarın öbür gün bu adam yok cilve yap, yok özel.çamaşıar giy, yok beni yeterince tahrik edemiyorsun da performansım düştü diye kadıncağıza dünyayı dar eder.asıl biz değil o kendine toz kondurmaz.Birçok konu eleştirilmiş, bazi noktalarda da yanlış anlaşılma olmuş. Daha fazla linç gelmeden bi kac konuyu açıklayayım.
Öncelikle beni bir nevi samimi ablasi olarak görüp sanılanın aksine gayet üslubunca evlilikte kadının büyük olmasının ilerleyen aşamalarda cinsel soruna yol acip açmayacagini sordu.Bu noktada da kafasına ERKEN menopoz konusu başlıca takılmış. Olur da 40 larin basinda yakalanır da bu benim cinselligimi nasil etkiler diye. Bunun biraz Yersiz bir kaygı oldugunu açıklasam da KK'de belki menopoz cinsellik korelasyonunu biraz daha doyurucu açıklayan olur diye yazdim. Kadının ya da erkeğin hangisi daha erken çöker bilemem, egzersiz beslenme stres gibi zibilyar tane faktör var fakat kadının biraz daha hizli yipranip menopoza girdiğinde ve erkegin bir tık daha dinç kaldığı durumdaki cinsellik burada asil sorulan. Ben kadinlar hizli çöker diye genelleme yapmıyorum. Ayrilmis ve 40 ima yaklaşan birisi olarak güçlü ve diriyim. Benim libidom giderek düşüyor sanırım bu ayri mevzu, o yüzden aktif hayati olanlara soruyorum. Kisacası soru tekrar şuydu, erkeğin en güçlü olduğu zaman 30 öncesi, kadinin ise 30 sonrası ama 40 ortalarında bu cinsel güç makasi açılarak erkek aleyhine bir dengesizlik oluşturur mu? Bunu yasayan varsa diye sorduk.
Evet, oransal olarak bakıldığında erkeklerin kadınlardan daha büyük olmasından mütevellit ileriki yaşlarda hep erkeğin erektil disfonksiyondan dolayi kadina yetememe vakasi daha cok. Ama Etrafımda menopoz dönemi yaşanan kadınsal sıkıntılardan dolayi gözü dışarıya kayan bazi erkek müsveddeleri de mevcut, hic mi yok yani??? Her ne kadar bu çocugun öyle biri olmadığına inansam da aslinda cinsellik gibi önemli bir noktada ileriyi böyle düşünmesine hak vermedim de değil. Bunun karşıdaki hanımefendiyi de zor duruma sokmamak adina degerlendirilmesi cok bozuk bir zihniyete alamet etmiyor bence. Hayat arkadaşlığı her halükarda sirt sırta kol kola verip devam etmek demektir (ben pek başaramadım Ayri mevzu) ama bu da aklina takılmış.
Ne bileyim varsa öyle bir cift burada birinim çıkıp, ya evet benim herif hala aktif ama ben menopoz evrelerinin birisindeym, dolayısıyla libido ve cinsel sorunlarimi tetiklediği icin bir dengesizlik olustu ve yetemiyorum gibi bir itirafı da olabilir diye düşünmüştüm çünkü dediğim gibi nadir de olsa kulağıma gelmişti çevreden. Ama varsa böyle birşey bunu teyit edip sorabilecegim baska yer aklima gelmedi, çünkü kadinlar olarak biz de pek toz kondurmuyoruz kendimize.
ilginize teşekkürler tekrardan.
Menopoz dan sonra cinsel ilişki bitmiyormus.Bende öyle sanıyordum.Merhabalar,
Konu en genel manada kadının erkekten yaşlı olduğu durumda erkeğin cinselliğine yetişip yetişemeyecegi ile alakali. Benim 25 yaşındaki bir arkadasim, 29 yaşındaki bir hanımefendiye gönlünü kaptirdi ve evlenme yoluna girmek istiyor fakat bazi soru işaretleri var. Bir kısmıni ben menopoza girmediğim icin cevaplayamadim desteklerinizi rica ediyorum.
Öncelikle hanımefendinin 40 yaslarinda menopoza girdiğini ve yaşayacağı olasi vaginal kuruluk durumunda henüz 36 yaşında olan arkadaşımin şimdi benim cinsel yaşamım 36'mda sona mi erecek ( ya da ciddi sekteye mi uğrayacak) endişesi var. Benim tahminim o ki biyolojik saatleri ufaktan ziller çalan bu hanım kızımız biraz aceleci bir tavra sahip çocuk icin ve arkadaşım 25-26 li yaşlarında hemen çocuk sahibi olmak da istemese de bayağı etkilenmişe benziyor. Evet yaş farkı şu an kesinlikle fazla değil ama bu ilerleyen yaşlarda hem erkek hem kadinin ikisinin de cinsel aktifligi konusunda nasil bir sorun teşkil eder bilemiyorum. Açıkçası benim de etrafımda kadinin erkekten( bir kac aylik farklari saymıyorum) büyük olduğu senaryolar pek olmadığı icin bu konuda yorum yapamadım. Bana kalirsa 10 yil sonrasinin cinsel yaşam dinamiğini simdiden düşünmek biraz paranoya fakat erkek açısından düşününce kadının biraz cabuk çöktüğü erkeğe cinsel anlamda yetemedigi bir olasi senaryo da üzerine kafa yormaya değer olabilir belki bilemiyorum.
Arkadasim hastalik nedeniyle rahmini aldirmak zorunda kaldi yani menapoza girdi. Gecen sordum “iyi gidiyorMerhabalar,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?