yaş farkı problem olur mu

kumsalda

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2012
15
0
36
Erzurum
kızlar sevdiğim çocuk benden 1 yaş küçük sizce teklifini kabul etsem ilerde yaş farkı sorun yaratırmı evlilikte.Birde bende ona karşı hafif hoşlantı var yani duygularımdan tam olarak emin değilim. ama iyi birine benziyor.beni yakından tanımak istediğinde hep yaş farkını öne sürüyorum çok ısrar ediyor sizce ne yapmalıyım..yaş farkı erkeğin kızdan küçük olması sizce problem yaratırmı ilerde..

benim de sevgilim benden 1 yaş küçük.. 1 senedir beraberiz ve şimdiye kadar bi problem olmadı.. hatta onun annesi de biliyor bunu bi sorun etmediler.. ama benim annem sorun ediyor anlamsız bir şekilde anlamadım.. yani sorun etmek derken şöyle ki aman herkese söyleme senin ondan büyük olduğunu laf olur vs.. ben de dedim ki ben mutlu olduktan sonra kime ne...

Küçük olması şu bakımdan sorun.Erkekler zaten geç olgunlaşıyorlar bu yüzden en az 5 yaş büyük olması en sağlıklısı.Çünkü bir süre sonra erkeğin davranışları kadına çocukça ya da anlamsız gelmeye başlayacak.

Bir kaç yaş farkı sorun yaratmaz..Hele hele 1-2 yaş hiç önemli değil... Ömür farkı denecek kadar arada uçurum olsa olsa o zaman sorun olurdu...

ya çok sevdikten sonra öyle tabi.. yaş farkı önemli değil..Ben birazda şunda dolayı işte ortamlarda falan aaa sevglin ve ya kocan senden küçük mü ..bilmiyorduk..gibi sürekli tenkit alırım diye korkuyom..

bence hiç olmaz 1 yaş nedırkı ? benı bır zamanlar bırısı çokkk sevıyodu benden 3 yaş küçük dıye ıstemıyordum yıllarca benı bekledı ve olmucanı anladı gün geldı başkasıyla çıktı hemende evlendı çok mutlular şimdi pişmanım kabul etmedıgım ıçın şuanda bikaç aydır bırıyle beraberım oda bende 3 yaş küçük ama hiç sorun yok

Erkekler kadınlardan daha geç olgunlaşıyor bu bir gerçek ama bu insanın kendini ne kadar geliştirdiğine de bağlı...Erkek senden 10 yaş küçüktür ama seninle aynı olgunluğa sahiptir...Burda karar vermen gereken senin olgunluğunu kaldırabilecek düzeyde mi değil mi...Biz ne söylesek boş...Denemekten zarar gelmez bence...En azından bir tanımaya çalış derim...

Narmik düşüncen güzel önemli olan sevgi elbette..çok fark olsa o zaman sıkıntı olur..peki size şöyle sorsam sizin hiç kendinizden küçük sevgiliniz oldumu ve bu ilerde sorun yarattımı..

ben 35 im kocam 31, yaklaşık 4 yıldır evliyiz ve çok mutluyuz........

......................

Son düzenleme:
hiç kimse bir şey demez.. kim nereden bilecek ki..hem kime ne? önce ama senin için problem olmaması lazım bu durumun..sen sorun etmezsen kimsenin ne diyeceği de umrunda olmaz.. tabi bir de yan yana durdugunucda senden küçük göstermiyorsa hiç hiç sorun değil.. benimkini bir cok arkadasım biliyr benden küçük oldugunu ama herkesin dediği yaşından büyük gösteriyor sevgilin oluyor..

bence hiç olmaz 1 yaş nedırkı ? benı bır zamanlar bırısı çokkk sevıyodu benden 3 yaş küçük dıye ıstemıyordum yıllarca benı bekledı ve olmucanı anladı gün geldı başkasıyla çıktı hemende evlendı çok mutlular şimdi pişmanım kabul etmedıgım ıçın şuanda bikaç aydır bırıyle beraberım oda bende 3 yaş küçük ama hiç sorun yok

evet bende bu pişmanlığı yaşamak istemiyorum..genel olarak tanımakta fayda var diyorsunuz..

ya çok sevdikten sonra öyle tabi.. yaş farkı önemli değil..Ben birazda şunda dolayı işte ortamlarda falan aaa sevglin ve ya kocan senden küçük mü ..bilmiyorduk..gibi sürekli tenkit alırım diye korkuyom..

Kime ne ki..Millete hesap vermek zorundamısın ? 1 yaş için..... İlerdeki eşinin senden 1 yaş küçük olması niye milleti gersin..Başkaları için yaşama kendin için yaşa... Senden 10 yaş büyük olur ama sana oranla daha çocuksu olur..1 yaş küçük olur senden olgun olur..Tabi bu konuda onu tanıyabilmek için çok iyi tartmalısın...Benim çevremde de de var eşi kendinden 1-2 yaş küçük olan..Ama kimseden ters tepki gelmedi.. Böyle şeylerle insanların canını sıkmalarına izin verme....

genelde erkekler bayanlara göre geç olgunlaşıyorlar o yüzden bence erkeğin bayandan büyük olması bir ilişki açısından daha sağlıklı ama tabi bu duruma istisna olupta gayet örnek çift olabilenler de var yani herşey size bağlı bu durumda benim kanaatimce umarım sorun olmadan ileriye yönelik güzel bir ilşkiniz olur

envyme:)) evet sanırım haklısınız niçin sorun olsun galiba burda kendinden küçük sevgilisi olupta bu yüzden sıkıntı yaşayan kadında yok gibi..tavsiyeleriniz için teşekkürler...

Narmik düşüncen güzel önemli olan sevgi elbette..çok fark olsa o zaman sıkıntı olur..peki size şöyle sorsam sizin hiç kendinizden küçük sevgiliniz oldumu ve bu ilerde sorun yarattımı..

Evet kendimden küçük sevgilim oldu..Sorun yaratmadı..Yaş farkından değil başka nedenlerden dolayı ayrıldık..Eşim benden 5 yaş büyük...

Back
X