Yaş farkı ve evlilik

Daha hayatın o kadar başındasınız ki! İş bulup hayatın tadını çıkaracağınıza evlenecek misiniz? Hem de 13 yaş büyük adamla. Adam yaşayacağını yaşamış. Hayattan beklentileriniz aynı olamaz. 10 yıl sonra siz de mutlaka değişmiş olacaksınız, o zaman da ilgi çekici gelecek mi size?
Bulmuş gencecik kızı, göz boyuyor. Aşk meşk olmadan yolunuza bakın derim. Kızım böyle bir taleple gelse onayım yok derdim.

Merhaba kızlar, ben üniversite son sınıfı yeni bitirmiş (okulum 3 dersten uzadı) 22 yaşında bir kızım. Bu zamana kadar sevgililerim, flörtlerim oldu. Hiçbir zaman ciddi falan düşünmedim. Geçtiğimiz günlerde babannem aradı ve bir arkadaşının beni çok beğendiğini ve oğlunun da beni beğendiğini, eğer uygun görürse görüşmemizi çok istediğini söylemiş. Ben tabi hayatımda hiç bu tarz bir durumda yer almadığım için şaşırdım bayağı. Evlilik de hiç düşünmedim şimdiye kadar yaştan dolayı. Bu bahsettiğim çocuk beni aradı (numaramı babannem vermiş) benim için sakıncası yoksa sosyal medyadan eklemek istediğini falan söyledi ve biz yazışmaya başladık. Sorun şu ki o 35 yaşında, ben 22. Bu zamana kadar hiç evlilik düşünmedim. Elbette yarın hemen evlenmiyoruz fakat ciddi bir düşünce ile ilk defa konuşuyorum biriyle. Fotoğraflarını gördükten sonra ve konuştuktan sonra ben de etkinlenmeye başladım kendisinden. Zaten yaş farkı asıl sorun değil, ben olgun biriyim. Kendisi de oldukça kültürlü ve genç görünen aynı zamanda öyle davranan biri. Ama sizce erken yaşta böyle ciddi bir duruma girmek doğru olur mu?
Onemli olan yas farki degil bence anlasip anlasamaman yani sana ayak uydurabiliyormu deger veriyormu hayata bakis aciniz aynimi?13 yas aman amanda buyuk yas degil yani mesele kafalarinizin uyusmasi.tek bir sorun olabilir adam yas geregi evlenince hemen cocuk ister bunuda onceden onunla konusursan hallolabilir

Böyle biri bizde de vardı. Adam 35 yaşındaydı ve 20 li yaşlardaki 2 kuzenime de pas atmıştı. Kim bilir bizim bilmediğimiz daha kimlere.. Bizimkiler kabul etmediler neyse ki. Yaşayacağını yaşamış evlenmek için de bilerek toy birini arıyordu. Dış görünüş + yaş için size gelmiş bu adam da. 30'lara gitmez çünkü onlar da tecrübe kazanmıştır ilişkiler konusunda. Siz daha bu işlerin başındasınız. Olgun davranıyor olabilirsiniz ama bu durum gerçeği değiştirmiyor. İşe girin, kendi hayatınızı şekillendirin önce. Bu adam sizi beklemez. Evlenmek ister, çocuk ister.. Temizlikçi tutunca işler bitmiyor. İyi düşünün derim.

Ayrıca babaanneniz numaranızı size sorup mu vermiş yoksa sormadan mi? Bu konuyu da anlamadım. Eski insan belki yaşı önemsemiyor ama kendi anneniz ne diyor yaptığına? Bu olanlardan haberi var mı? Adam sizi nerede görmüş de beğenmiş ki.. Ben olsam rahatsız olurdum.

yaş farkına çok takılmam bende. kişiliği önemli olan. ama bence 1-2 sene tanı derim. senin yaşın evlilik için erken olmasa da geç de değil. yani acele etmeni gerektirir bir durumun yok. tabi adam 1-2 sene beklemeye yanaşır mı bilemem. 37 yaşında olacak çünkü. ama çok beğendiysen ağırdan alalım de. sözü nişanı derken süreci uzat. hem tanımış olursun. uyumsuz bir taraf görürsen de yol yakınken dönersin.

görücü usülü için erken değil mi? hem yaşın çok küçük hem yaş farkı fazla. koca kaçmıyor ya, önce bi hayatını yaşa, sevgilini de kendin bulursun.

Şu yaşında yaş farkını önemsemeyebilirsin,
Lakin bundan en geç 5 sene sonra pişmanlık duyacaksın.
13 yaş fazla;
Onun yaşanmışlıkları,
Senin yaşamadıkların
Bir yerde patlak verecektir....

Diyelim ki nişan düğün oldu 5 yıl sonra sen 27 kocan 40 yaşında olacak çok çok iyi düşün insanlar kendini maskelemeyi severler ben demiyorum ki adam kendini farklı tanıtıyor elbetteki kendi düşüncesini yansıtıyor ama belli bi zaman sonra bu olgunluktan sıkılacaksın yaşıtların gezip tozarken aman evimizde oturalım derse ki bu çok normal yaş gidiyor bence sen çok çok iyi düşün önüne neler çıkar daha evde kalmadın sonuçta. Bizim aramızda eşimle 5 yaş var sevgili ve nişanlıyken gezdik yıl dönümleri Doğum günleri falan müthiş göz boyadı. Evlendiğimiz sene ne Doğum günü ne yıl başı ne sevgililer günü hatta Doğum yaptım bi çiçek bile almadı 2 yıldırda değişen birşey Yok çok iyi kandırıldım bu arada hakaretlere başladı hadi hayırlısı

Haklısın 23 24 e kadar yolu var düğün olaylarının. Sadece her ne kadar istesem de evlilik fikrinin bana uzak gelmesinden dolayı danışmak istedim. Yatılı hizmetçi tutarım dünyayı ayağına getiririm sen çalışırsın gezersin diyor ama bilemiyorum.

Benim için yaş farkı da çok ama bu yatılı hizmetçi tutarım, dünyayı ayağına getiririm sözlerini sadece yazıştığı, hiçbir şey paylaşmadığı bir kadına yazan erkekten arkama bakmadan kaçarım. Hiç samimi değil aranızda kuvvetli bir ilişki olmadan bunları söylemesi. Siz olmasanız başkasına yazar çünkü amaç yaş 35 oldu hemen evleneyim...

Önemli olan kafa yapısının uyuşması hayata aynı gözlükle bakıyor olmanız bunu da tanımadan bilemezsiniz .
80 yasında akrabam var çok dinç hayat dolu çok aktif 50 yasında teyzem var ruhen ondan yaslı. Bu biraz kişinin tarzıyla da alakalı bir durum .
Siz ne bekliyorsunuz o ne istiyor beklentiler uyuşuyor mu bunu düşünün.
Ayrıca ha deyince yarın evlilik olmaz ki zaten 2-3 sene Flört Tanıma vs derken yine zaman alır. Sizde o zamana 24-25 olursunuz .
Ilerde de kafanıza uyan biri Karşınıza çıkmayabilir. Kadınların Makesef biyolojik yaşı var o Yüzden 30 lardan sonra pek çıkmıyor kimse .

22 yaşında henüz evlilik düşünmeyen gencecik kızsın.
Neden şimdi durduk yere 35 yaşında bir adamla evlilik yoluna giresinki.
Bana göre çok fazla.
5 sene sonra adam 40!
İlerisini düşünmek de lazım,çoluk çocuk sahibi olacaksınız vs.
Ne gerek var,kimler kimler çıkar daha karşına.

Tabi tercih meselesi.
Ben yaşı duyduğum an geri çevirirdim.
Kendime hakaret sayardım hatta :)

Kiymet sadece 13 yas fark varsa bilinmez. Biz de 3 yas var ama esim kiymetimi gayet de biliyor. Temizlikcimi de alir dunyayi da gezdirir. Ama ben istemem sahsen 27 yasindayken 40 yasinda babam gibi birini yanimda.

Bence asıl yaşın sorun değil, yaş farkı sorun. 27 yaşındayken 40 yaşında bir adamla evli olmak tuhaf gelmeyecek mi? Sizin daha enerjiniz sönmeden adam tükenecek. 3-5 yaş neyse de 13 yaş kadarda olgun değilsindir heralde. Birde görücu usülü bi işe girişmek için erken. Daha aşık olacağın zamanlardasın.

Eşim benden 10 yaş 7 ay büyük. 7 senelik evliyim ben bunun dezavantajını hiç görmedim. Çünkü burda karakter çok önemli . Yani sana uyum sağlayabilecek mi? Ruhu seni yakalayabilecek mi? O yaş aldıkça sen de serpildikce bunu sorun yapacak mı? Kendine özgüveni var mı? Hepsi çok önemli. Benim eşim mesela, bazen beni sanki ben ondan 10 yaş büyükmüşüm gibi hissettirir:) çok hiperaktif ve çocuk ruhlu bir adamdır. Aynı zamanda sorunlar karşısında benden daha sakin kalabilir. Ayrıca her ortamda "bu benim eşim diye benden gurur ifadesi ile bahseder. Bunun gibi birçok etken evliligimizin sorunsuz ilerlemesini sağlıyor. Sizin yaş aralığı biraz daha fazlaymis. Bence hemen aileleri katmayın bir süre sadece ikiniz bi görüşün degerlendirin. Yani hemen evlilik olayına girmeyin. Tanıdıkça kafanızda netlesir

Yaş farkını çok da önemsemiyorum açıkçası, adamın gönlü belki senden gençtir, görünüşü de iyi olabilir, orda sıkıntı yok;
benim dert ettiğim, senin gözünü boyamaya çalışır gibi bir izlenim aldım, yaşı da var ya, ki bunda da başarılı olmuş, senin gözüne girmiş, seni etkilemiş...
Ben acele etme derim. Bir bak incele tart ölç biç.
Peki adam bekar mıymış, hiç evlenmemiş mi?

Yas farki derken asil mesele yastan ziyade o yaşin getirdikleri. Mesela 35 yasindaki erkek hemen baba olmak ister, cunku 40a yaklasmis acelesi olur, 20lerindeki kisiler gibi olmaz. Hayati oturmus olur. Hayati yeni taniyan insanlarda olan esnekligi buyuk olcude kaybeder.

Yatılı hizmetçi tutarım dünyayı ayağına getiririm sen çalışırsın gezersin diyor ama bilemiyorum.
Hmmm zaten o yaşta genç bir kız neden kendinden 13 yaş büyük biriyle görücü usulü tanışıp evlenmek ister ki... Anlaşıldı.

Adamin niyetini söyleyim. Okumus saf tecrubesi az ne dese inanacak genç bir kadin ile evlenmek.çünkü dengi olan 28 ve 30 yaşlı kadinlar onun hiçbir yalanini yemez.sen saf birisin vs demiyorum.adamin kafasindaki bu.yok hizmetci tutarım bilmem ne filan demesine de inanma flörtte ne dedilerse evlendikten sonra tersini yapmaya laf sokmaya meyilliler.ayrica bende sen 27 yaşına gelince kocanın 40 yaşında olmasını sorgulayabilir.hiper aktif biri değilse evliliğin heyecanının bitip hayatin monotonlugundan dert yanabilirsin.

Back
X