Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
sen 30 yaşındasın. kuşak farkının böyle ince bir çizgiyle olduğu durumdasınız. ama yıllar içinde biraz daha belirgin hale gelebilir.İyi geceler!Eşimle 5 sene once evlendik. Benim ailem eşimle aramızdaki yaş farkını öğrendiği an tüm önyargıları ile bu evliliğe karşı çıktılar. Hiç tanımadan ve tanımak istemeden. Sabrettik, çok zor zamanların ardından ailem bir şekilde razı oldu ve eşim ailesi ile beni istemeye geldi. O ana kadar eşimi hiç görmek istemeyen ailem o akşam hemen ikna oldu.. Kafalarındaki önyargıları gibi değildi eşim. İnce uzun biri olduğu için yaşını da göstermiyordu. Evliliğimize rıza gösterdiler. Şimdi bir de çocuğumuz var.
Beni korkutan ise çok başka bir durum. Eşim benden yaşca büyük olduğu için bir hayli olgunlaştı son zamanlarda. Yaşayışını daha çok islamiyete uyarak devam etmek istiyor. Ben de bu yaşayışıya uzak değilim çok şükür. Ama o 20 yıl bir mücadele sonucu bu noktaya gelmiş bense yolun çok başındayım ona gore. Denize girmek(ki geçen senye kadar beraber tatillere giderdik), taksitle alışveriş yapmak, benim çalışmak istemem(ki çocuktan önce çalışıyordum) filan bir anda soruna dönüştü hayatımızda. Çok basit gibi görünüyor ama bir de sakal mevzusu var. Sünnete uymak için sakal bıraktı ve sakalları da epey beyazlamış. Geçen gün birisi eşimi çocuğumuzun dedesi sandı ( aslında aşırı büyük değil 43 yaşında). Çok üzüldüm ve çocuğumun da etkilenebileceğinden korkarak sakallarını kesmesini istedim. Ama eşim sünnet olduğu için kesmemekte ısrarcı. Yaklaşımının dinen doğru oldugunu biliyorum, onun hayatına riayet de etmek istiyorum ancak zamana ihtiyacım olduğunu düşünüyorum. Hayatımızın iyice birbirinden ayrı düşmemesi için ne yapmalıyım?
İşin çok zor sana yakında zorunlu halin yoksa dışarı çıkma, benim istemediklerimle görüşme, müzik dinleme, tv izleme vs vs şeylerle gelmez umarım.
bende aranızda 20 yas falan var sandım:) 13 yas farktan bile sayılmaz heleki sizin yasımızda yani sizde küçük sayılmazsınızki 30 yasınızdasınız bence esiniz büyük gösteriyordur yada siz küçük yoksa aman aman bir yas farkı yok hani dede falan :)) sakal yaslı gösterir sac sakal beyaz gösterir kasınlar sc boyar sakal zaten yok kiloda yoksa genç gösterir falan diger konuları bilemicem olgunlukla mı görüşle mi alakalı bana biraz uzak yas değil ama bu tutum beni kasardı biraz ama dediğim gibi bence sıkıntı as seğil cünkü öyle aman aman bi fark yok aileler karsı falan cıkmıs anlayamadım ama bence aranızda görüş farklılığı var fakat sebep yas değil bence
eşinize aynen burda anlattığınız gibi çocuğunuzun etkilenmesinden korktuğunuzu ve bu kadar hızlı bi değişimi kaldıramayacağınını anlatın eminim anlayışlı olacaktır.
herkesin bi düşüncesi bi yaşam tarzı var ,her şeyi bir anda değiştirmek zor olabilir ..sence, bence, oncayla ,başlayan cümleler kurmak kolay, ama o hayatı siz eşiniz ve çocuğunuz yaşayacak evinizde huzurunuz varsa ve mutluysanız hayat size karşı tüm güzelliklerini sunacak ve hissettiğim çokta güzel ve huzurlu bir yuvanızın olacağı biraz sabredin ve alışmaya çalışın,tam tersi bir hayat isteseydiniz oldukça zorlanırdınız ,bence sizde durumdan memnunsunuz sadece biraz endişe duyuyorsunuz o kadar...
bizim dinimiz bunu emretmiyo ki, hadisi serif var denge ile ilgili; 'hic olmeyecekmis gbi bu dunya icin calisin, yarin olecekmis gibi ahiret icin calisin'.. kaldi ki esiniz yalniz biri degil, sorumluluklari var hem dinen hem de sosyal olarak.. su an boslukta olablr esiniz, dunya pek bsy ifade etmiyor olabilir, yas farki dgl mesele bence su an, siz de bos dglsnz dini konularda, orta yolu bulmaya calisin
Size tavsiyem, eğer çevrenizde dindar fakat ayni zamanda bol bol okuyan, fikirleri, mantığı hatırlı biri varsa, bir şekilde eşinizi onunla gorusturun. Çunku o bu yola girdiyse, sizin için orta yol bulmak biraz zor olacak. Onun gerçekten iki dunya hayatini da dengede tutabilen bir yol gostericiye ihtiyaci var. Kendi istediklerini yasamak elbette herkesin hakki, ama bu hayat bence sizin ve cocugunuzun onune gecmemeli.. Bilmiyorum, saçma dusunuyor da olabilirim. Zor bir konu bu..
problem olan yaş farkı değil tasavvufi anlamda değişen eşiniz..ben aslında daha farklı yaklaşacağım ama bende sizin gibiyim..keşke sünnete uymak adına her şeyi adabıyla yapabilse insanlar..fakat sakal sünnet deyip sizi kırıp geçirirken (şiddet değil illaki baskın düşünce)aslında sizin rızanızı almadan yaptığı her şeyin kendisine gani gani haram ,mekruh ve günahlarla geri döndüğünü bilmemeleri garip geliyor her zaman bana...ey camaati mümi,nler hanımlarınızın rızasını alın bir zahmet onlarsız iş yürümüyor ahrette...
Yasi her 45e gelen böyle olmuyorki. Siz Eşinizin tercihlerini istemiorsunuz. Ama açıkken bki esiniz icin kapanarak ona hayatiniza bu sekilde müdahale hakki sunmussunuz. Maneviyatiniz gerçekten kuvvetli mi yoksa esiniz böyle diemi sizde ayak uyduruyorsunuz?
Ayrica belki ailenizin istememe sebebi de buydu hic düşündünüz mu?
İşiniz gercekten zor. Maalesef ayaj uydurmaktan baska bir care göremedim ben. Yada olmuyorsa ayrilacaksiniz.
dini anlamda farklilasip yogunlastigi ilk zamanlarda insan cok radikal olabiliyor, dunyalik seyler anlamsz gelebiliyor.. zamanla denge kurulacaktr ins.. esinizle baska gecimszlgnz yokmus sukur.. sabir
işte dinde aşırılık bu yüzden tehlikeli ve nedense senin hayatına müdehale haline gelmiş dini yaşama şekli.
ileride abartırmı diye ben olsam endişe ederdim yani şimdiden denize girmen çalışmak istemen sorun çıkartıyorsa.. ben olsam bir süre uzak kalırdım dindar geçinen erkekler tehlikeli olabiliyorlar hiç masum değil.
İnşallah. benim zamana ihtiyacım var diye düşünüyordum ama haklısınız eşimin de ihtiyacı var
uzak kalmayı gerektirecek bir durum yok. Ben eşimden bu yüzden uzak kalırsam Allah bana bunun hesabını sorar. ne döver, ne söver; tam tersi bir gün bile kötü söz etmedi, hep sevdi. hatta ben kendi bildiğimi okusam üzülür ama huysuzlanmaz. ben ikimizde üzülmeden ortada bulalım istiyorum onun içinde zamana ihtiyacımız var.
İyi geceler!Eşimle 5 sene once evlendik. Benim ailem eşimle aramızdaki yaş farkını öğrendiği an tüm önyargıları ile bu evliliğe karşı çıktılar. Hiç tanımadan ve tanımak istemeden. Sabrettik, çok zor zamanların ardından ailem bir şekilde razı oldu ve eşim ailesi ile beni istemeye geldi. O ana kadar eşimi hiç görmek istemeyen ailem o akşam hemen ikna oldu.. Kafalarındaki önyargıları gibi değildi eşim. İnce uzun biri olduğu için yaşını da göstermiyordu. Evliliğimize rıza gösterdiler. Şimdi bir de çocuğumuz var.
Beni korkutan ise çok başka bir durum. Eşim benden yaşca büyük olduğu için bir hayli olgunlaştı son zamanlarda. Yaşayışını daha çok islamiyete uyarak devam etmek istiyor. Ben de bu yaşayışıya uzak değilim çok şükür. Ama o 20 yıl bir mücadele sonucu bu noktaya gelmiş bense yolun çok başındayım ona gore. Denize girmek(ki geçen senye kadar beraber tatillere giderdik), taksitle alışveriş yapmak, benim çalışmak istemem(ki çocuktan önce çalışıyordum) filan bir anda soruna dönüştü hayatımızda. Çok basit gibi görünüyor ama bir de sakal mevzusu var. Sünnete uymak için sakal bıraktı ve sakalları da epey beyazlamış. Geçen gün birisi eşimi çocuğumuzun dedesi sandı ( aslında aşırı büyük değil 43 yaşında). Çok üzüldüm ve çocuğumun da etkilenebileceğinden korkarak sakallarını kesmesini istedim. Ama eşim sünnet olduğu için kesmemekte ısrarcı. Yaklaşımının dinen doğru oldugunu biliyorum, onun hayatına riayet de etmek istiyorum ancak zamana ihtiyacım olduğunu düşünüyorum. Hayatımızın iyice birbirinden ayrı düşmemesi için ne yapmalıyım?