• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yaş Farkı ve Kocamın Değişimi

Yaş farkı deyince ben de25 yaş fln var sandım.

Sorun yaş değil eşinizin hayat biçimi.

bende aranızda 20 yas falan var sandım:) 13 yas farktan bile sayılmaz heleki sizin yasımızda yani sizde küçük sayılmazsınızki 30 yasınızdasınız bence esiniz büyük gösteriyordur yada siz küçük yoksa aman aman bir yas farkı yok hani dede falan :)) sakal yaslı gösterir sac sakal beyaz gösterir kasınlar sc boyar sakal zaten yok kiloda yoksa genç gösterir falan diger konuları bilemicem olgunlukla mı görüşle mi alakalı bana biraz uzak yas değil ama bu tutum beni kasardı biraz ama dediğim gibi bence sıkıntı as seğil cünkü öyle aman aman bi fark yok aileler karsı falan cıkmıs anlayamadım ama bence aranızda görüş farklılığı var fakat sebep yas değil bence

Yok ya yaş farkıyla ilgili değil o
Benimki de benden 15 yaş büyük ama benden daha kıpırdak ve gezenti

Her neyse ama bu iyi bir şey yaşa bağlı olmadığı için koşullaı konuşarak çözme şansın var

İyi geceler!Eşimle 5 sene once evlendik. Benim ailem eşimle aramızdaki yaş farkını öğrendiği an tüm önyargıları ile bu evliliğe karşı çıktılar. Hiç tanımadan ve tanımak istemeden. Sabrettik, çok zor zamanların ardından ailem bir şekilde razı oldu ve eşim ailesi ile beni istemeye geldi. O ana kadar eşimi hiç görmek istemeyen ailem o akşam hemen ikna oldu.. Kafalarındaki önyargıları gibi değildi eşim. İnce uzun biri olduğu için yaşını da göstermiyordu. Evliliğimize rıza gösterdiler. Şimdi bir de çocuğumuz var.
Beni korkutan ise çok başka bir durum. Eşim benden yaşca büyük olduğu için bir hayli olgunlaştı son zamanlarda. Yaşayışını daha çok islamiyete uyarak devam etmek istiyor. Ben de bu yaşayışıya uzak değilim çok şükür. Ama o 20 yıl bir mücadele sonucu bu noktaya gelmiş bense yolun çok başındayım ona gore. Denize girmek(ki geçen senye kadar beraber tatillere giderdik), taksitle alışveriş yapmak, benim çalışmak istemem(ki çocuktan önce çalışıyordum) filan bir anda soruna dönüştü hayatımızda. Çok basit gibi görünüyor ama bir de sakal mevzusu var. Sünnete uymak için sakal bıraktı ve sakalları da epey beyazlamış. Geçen gün birisi eşimi çocuğumuzun dedesi sandı ( aslında aşırı büyük değil 43 yaşında). Çok üzüldüm ve çocuğumun da etkilenebileceğinden korkarak sakallarını kesmesini istedim. Ama eşim sünnet olduğu için kesmemekte ısrarcı. Yaklaşımının dinen doğru oldugunu biliyorum, onun hayatına riayet de etmek istiyorum ancak zamana ihtiyacım olduğunu düşünüyorum. Hayatımızın iyice birbirinden ayrı düşmemesi için ne yapmalıyım?
sen 30 yaşındasın. kuşak farkının böyle ince bir çizgiyle olduğu durumdasınız. ama yıllar içinde biraz daha belirgin hale gelebilir.
Bu yaşantısı de yaşla değil son zamanlarda hayatına yapmış olduğu keskin değişiklerle ilgili.
Sakal bırakmak sünnettir ama toplum içindeki durumunu ilgilendirir bu. Sen Peygamber'in yaşadığı yaşantıya yaklaşmaya çalış hele bakalım, onun güzel ahlakına göre yaşa da sakalın eksik kalsın.

Anlattıklarınızın sebebinin yaş farkı oldugunu sanmıyorum ben . eşiniz bundan sonraki hayatında yürümek istediği yolu seçmiş ve ona göre yaşamaya başlamış . Sizde henüz bu yolun başında oldugunuz için anlaşmazlıklar ve sorunlar çıkıyor. Umarım konuşarak çözersiniz

efruliye katılıyorum,eşinizi de tebril ediyorum darısı isteyen herkese olsun .. AMİN

eşinize aynen burda anlattığınız gibi çocuğunuzun etkilenmesinden korktuğunuzu ve bu kadar hızlı bi değişimi kaldıramayacağınını anlatın eminim anlayışlı olacaktır.

herkesin bi düşüncesi bi yaşam tarzı var ,her şeyi bir anda değiştirmek zor olabilir ..sence, bence, oncayla ,başlayan cümleler kurmak kolay, ama o hayatı siz eşiniz ve çocuğunuz yaşayacak evinizde huzurunuz varsa ve mutluysanız hayat size karşı tüm güzelliklerini sunacak ve hissettiğim çokta güzel ve huzurlu bir yuvanızın olacağı biraz sabredin ve alışmaya çalışın,tam tersi bir hayat isteseydiniz oldukça zorlanırdınız ,bence sizde durumdan memnunsunuz sadece biraz endişe duyuyorsunuz o kadar...

Yaş farkından değil o eşinin yaşam tarzı ve karakterinden kaynaklanıyor bence benimde eşimle aramda 10 yaş var.

Dedesi sanmaları kötü olmuş gerekten çocuk açısından ,babam 46 sında dede olmuştu o yüzden insanların dedesi sanması olağan.

İşin çok zor sana yakında zorunlu halin yoksa dışarı çıkma, benim istemediklerimle görüşme, müzik dinleme, tv izleme vs vs şeylerle gelmez umarım.

yok asla baskı kuran bir adam değildir. Hayatımıza öyle bir sınırlama getireceğini sanmam, kaldı kı bu zamana kadar hoşlandığımız ve yapmak istediklerimizin arasında çok büyük farklar yoktu

bende aranızda 20 yas falan var sandım:) 13 yas farktan bile sayılmaz heleki sizin yasımızda yani sizde küçük sayılmazsınızki 30 yasınızdasınız bence esiniz büyük gösteriyordur yada siz küçük yoksa aman aman bir yas farkı yok hani dede falan :)) sakal yaslı gösterir sac sakal beyaz gösterir kasınlar sc boyar sakal zaten yok kiloda yoksa genç gösterir falan diger konuları bilemicem olgunlukla mı görüşle mi alakalı bana biraz uzak yas değil ama bu tutum beni kasardı biraz ama dediğim gibi bence sıkıntı as seğil cünkü öyle aman aman bi fark yok aileler karsı falan cıkmıs anlayamadım ama bence aranızda görüş farklılığı var fakat sebep yas değil bence

Aslında sakal bırakana kadar yaşını göstermezdi. İnce atletik bir yapısı var. Ama o sakallar bembeyaz olunca direk bir 10 yaş daha koydu üzerine

eşinize aynen burda anlattığınız gibi çocuğunuzun etkilenmesinden korktuğunuzu ve bu kadar hızlı bi değişimi kaldıramayacağınını anlatın eminim anlayışlı olacaktır.

Anlattım. Etkilenmez diyor. sünneti terketmek(sakal için) hususundan eşimin rızasına gerek yok diyor. diğer meselelerde ise onun seçtiği yol aslında doğru olan ve benim ona uymamı istiyor. ben de o değişimi kendi hayatımda başlattım ama zamana ihtiacım var diyorum.

herkesin bi düşüncesi bi yaşam tarzı var ,her şeyi bir anda değiştirmek zor olabilir ..sence, bence, oncayla ,başlayan cümleler kurmak kolay, ama o hayatı siz eşiniz ve çocuğunuz yaşayacak evinizde huzurunuz varsa ve mutluysanız hayat size karşı tüm güzelliklerini sunacak ve hissettiğim çokta güzel ve huzurlu bir yuvanızın olacağı biraz sabredin ve alışmaya çalışın,tam tersi bir hayat isteseydiniz oldukça zorlanırdınız ,bence sizde durumdan memnunsunuz sadece biraz endişe duyuyorsunuz o kadar...

çok şükür tam tersi bir hayatta gözüm yok. beni korkutan zamana kadar hayatımızda mesele olmayan konuların( yaş farkı, yaşayış biçimi gibi) mesele olması

işte dinde aşırılık bu yüzden tehlikeli ve nedense senin hayatına müdehale haline gelmiş dini yaşama şekli.

ileride abartırmı diye ben olsam endişe ederdim yani şimdiden denize girmen çalışmak istemen sorun çıkartıyorsa.. ben olsam bir süre uzak kalırdım dindar geçinen erkekler tehlikeli olabiliyorlar hiç masum değil.

bizim dinimiz bunu emretmiyo ki, hadisi serif var denge ile ilgili; 'hic olmeyecekmis gbi bu dunya icin calisin, yarin olecekmis gibi ahiret icin calisin'.. kaldi ki esiniz yalniz biri degil, sorumluluklari var hem dinen hem de sosyal olarak.. su an boslukta olablr esiniz, dunya pek bsy ifade etmiyor olabilir, yas farki dgl mesele bence su an, siz de bos dglsnz dini konularda, orta yolu bulmaya calisin

inşallah orta yolu buluruz. bana iki cihanda istenmez. bu hayatta tek gayemiz diğeri olamlı diyor. biliyorum ben hala çocukluk ediyorum ama eşim ve çocuğumla bu dnyanında keyfini sürmek istiyorum. tabii demek istediğim haram kılınanları yapalım değil. ama istiyorum ki ben eğlenirken eşimde eskisi gibi yanımda olsun, gülsün eğlensin. ama şu an bu biraz ütopik gibi görünüyor.

Size tavsiyem, eğer çevrenizde dindar fakat ayni zamanda bol bol okuyan, fikirleri, mantığı hatırlı biri varsa, bir şekilde eşinizi onunla gorusturun. Çunku o bu yola girdiyse, sizin için orta yol bulmak biraz zor olacak. Onun gerçekten iki dunya hayatini da dengede tutabilen bir yol gostericiye ihtiyaci var. Kendi istediklerini yasamak elbette herkesin hakki, ama bu hayat bence sizin ve cocugunuzun onune gecmemeli.. Bilmiyorum, saçma dusunuyor da olabilirim. Zor bir konu bu..

çevremizdeki insanlar genelde böyle. ama eşimin kibirli bir yanı vardır. kendi okuyarak ve ikna olarak öğrenir. başkalarını dinlemez. ya da zaten belli radikal hocaları dinler. mesele çocuğumuza medrese eğitimi aldırmayı teklif ediyor, ben tereddütlüyüm.

problem olan yaş farkı değil tasavvufi anlamda değişen eşiniz..ben aslında daha farklı yaklaşacağım ama bende sizin gibiyim..keşke sünnete uymak adına her şeyi adabıyla yapabilse insanlar..fakat sakal sünnet deyip sizi kırıp geçirirken (şiddet değil illaki baskın düşünce)aslında sizin rızanızı almadan yaptığı her şeyin kendisine gani gani haram ,mekruh ve günahlarla geri döndüğünü bilmemeleri garip geliyor her zaman bana...ey camaati mümi,nler hanımlarınızın rızasını alın bir zahmet onlarsız iş yürümüyor ahrette...

Kırıp geçiriyor demeyelim de dinlemem diyor. benim rızam için sünneti terkedemezmiş.

Yasi her 45e gelen böyle olmuyorki. Siz Eşinizin tercihlerini istemiorsunuz. Ama açıkken bki esiniz icin kapanarak ona hayatiniza bu sekilde müdahale hakki sunmussunuz. Maneviyatiniz gerçekten kuvvetli mi yoksa esiniz böyle diemi sizde ayak uyduruyorsunuz?
Ayrica belki ailenizin istememe sebebi de buydu hic düşündünüz mu?
İşiniz gercekten zor. Maalesef ayaj uydurmaktan baska bir care göremedim ben. Yada olmuyorsa ayrilacaksiniz.

ben eşim için kapanmadım. evlendikten 5 sene sonra kendi rızam ile. eşimin hiç bir iması olamdan. ama onun değişimine zemin hazırladım sanırım. daha önce yazmıştım 20 yıldır eşim hayatını değiştirmenin mücadelesini veriyor. aslında ailesini bir bilseniz, tam kendisine tezat. ne namaz vardır ne oruç. Ama Allah hidayet veriyor derler ya, öyle olmuş. Üniversite yıllarında ailesinin yaşadığı hayatı bırakmış ve bu hayata yönelmiş. Benim eşimden en fazla etkilendiğim yönüydü bu mesela. İnançlı olması. Ama şimdi bir radikalleşme var, eskisi gibi değil.

sakallari biraz kisaltsin zaten simdi moda.
o dedesi sananlara da takilmayin insanlar densiz. yuzde yuz emin olmadan kimse kimseye yakistirma yapmamali.
benzer uyum sorunlari biz de yasiyoruz halbuki aramizda 7.5 yas var sadece.

dini anlamda farklilasip yogunlastigi ilk zamanlarda insan cok radikal olabiliyor, dunyalik seyler anlamsz gelebiliyor.. zamanla denge kurulacaktr ins.. esinizle baska gecimszlgnz yokmus sukur.. sabir

İnşallah. benim zamana ihtiyacım var diye düşünüyordum ama haklısınız eşimin de ihtiyacı var

işte dinde aşırılık bu yüzden tehlikeli ve nedense senin hayatına müdehale haline gelmiş dini yaşama şekli.

ileride abartırmı diye ben olsam endişe ederdim yani şimdiden denize girmen çalışmak istemen sorun çıkartıyorsa.. ben olsam bir süre uzak kalırdım dindar geçinen erkekler tehlikeli olabiliyorlar hiç masum değil.

uzak kalmayı gerektirecek bir durum yok. Ben eşimden bu yüzden uzak kalırsam Allah bana bunun hesabını sorar. ne döver, ne söver; tam tersi bir gün bile kötü söz etmedi, hep sevdi. hatta ben kendi bildiğimi okusam üzülür ama huysuzlanmaz. ben ikimizde üzülmeden ortada bulalım istiyorum onun içinde zamana ihtiyacımız var.

İnşallah. benim zamana ihtiyacım var diye düşünüyordum ama haklısınız eşimin de ihtiyacı var

uzak kalmayı gerektirecek bir durum yok. Ben eşimden bu yüzden uzak kalırsam Allah bana bunun hesabını sorar. ne döver, ne söver; tam tersi bir gün bile kötü söz etmedi, hep sevdi. hatta ben kendi bildiğimi okusam üzülür ama huysuzlanmaz. ben ikimizde üzülmeden ortada bulalım istiyorum onun içinde zamana ihtiyacımız var.

şiddet sadece dövmekle olmaz şu an yaşadıklarınız da ruhsal şiddete girer hangi kadın yanındaki eşi babası sanılsın ister ki?

inanç bireyseldir kendisi yaşayabilir ancak sizi de zorlaması ruhsal şiddete girer ve ilerlemeyeceğini söyleseniz de oldu ki ilerletti bu bir boşanma sebebidir. bu sebeple boşanan çok çift var.

umarım bir sıkıntı olmaz ve orta yolu bulursunuz.

işte aileler yaş farkına bu yüzden takıyorlar, bu yüzden uyarıyorlar ısrarla.ama biz gençler sanıyoruz ki daha çok görüntü ve cinsellik anlamında sorun çıkacak. ama bunun çok boyutu var. Yapacağınız tek şey kabullenmek.

İyi geceler!Eşimle 5 sene once evlendik. Benim ailem eşimle aramızdaki yaş farkını öğrendiği an tüm önyargıları ile bu evliliğe karşı çıktılar. Hiç tanımadan ve tanımak istemeden. Sabrettik, çok zor zamanların ardından ailem bir şekilde razı oldu ve eşim ailesi ile beni istemeye geldi. O ana kadar eşimi hiç görmek istemeyen ailem o akşam hemen ikna oldu.. Kafalarındaki önyargıları gibi değildi eşim. İnce uzun biri olduğu için yaşını da göstermiyordu. Evliliğimize rıza gösterdiler. Şimdi bir de çocuğumuz var.
Beni korkutan ise çok başka bir durum. Eşim benden yaşca büyük olduğu için bir hayli olgunlaştı son zamanlarda. Yaşayışını daha çok islamiyete uyarak devam etmek istiyor. Ben de bu yaşayışıya uzak değilim çok şükür. Ama o 20 yıl bir mücadele sonucu bu noktaya gelmiş bense yolun çok başındayım ona gore. Denize girmek(ki geçen senye kadar beraber tatillere giderdik), taksitle alışveriş yapmak, benim çalışmak istemem(ki çocuktan önce çalışıyordum) filan bir anda soruna dönüştü hayatımızda. Çok basit gibi görünüyor ama bir de sakal mevzusu var. Sünnete uymak için sakal bıraktı ve sakalları da epey beyazlamış. Geçen gün birisi eşimi çocuğumuzun dedesi sandı ( aslında aşırı büyük değil 43 yaşında). Çok üzüldüm ve çocuğumun da etkilenebileceğinden korkarak sakallarını kesmesini istedim. Ama eşim sünnet olduğu için kesmemekte ısrarcı. Yaklaşımının dinen doğru oldugunu biliyorum, onun hayatına riayet de etmek istiyorum ancak zamana ihtiyacım olduğunu düşünüyorum. Hayatımızın iyice birbirinden ayrı düşmemesi için ne yapmalıyım?

eşinizin sakal merakı hanımı istiyorsa uygundur ama onu bu haliyle istemiyorsanız dayatmaması gerek sakal bırakanlar sonuçta eşlerinin bu duruma bakış açısını da degerlendirmeli
Sonuçta görsellik muhim..Sizin onu sakallı bir şekilde istemeyişinize kulak vermesi gerekiyor..

Back
X