• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yaş Farkı ve Kocamın Değişimi

13 yaş var aramızda
bu arada eşinizin gösterdiği tvrı 25 yaşındaki biri de gösterebilir, ki çok var öyle. 13 yaşda aman aman büyük bir fark değil, eşinizin ağarmış sakalları sizi rahatsız etmemeli, sonuçta yaşlı olmadığını biliyorsunuz.

İnşallah. benim zamana ihtiyacım var diye düşünüyordum ama haklısınız eşimin de ihtiyacı var

uzak kalmayı gerektirecek bir durum yok. Ben eşimden bu yüzden uzak kalırsam Allah bana bunun hesabını sorar. ne döver, ne söver; tam tersi bir gün bile kötü söz etmedi, hep sevdi. hatta ben kendi bildiğimi okusam üzülür ama huysuzlanmaz. ben ikimizde üzülmeden ortada bulalım istiyorum onun içinde
zamana ihtiyacımız var.
madem esinizden memnunsunuz, size baskisi yok o halde siz de onun isteklerine saygi gosterin varsin sakal biraksin.
milleti takmayin. ki esiniz biyolojik olarak dede olabilecek yasta. bunda sorun edecek bir sey goremiyorum.
babamin ilk cocugu ben olsaydim 45 yasinda dede olacakti yani. artik erkeklerin baba olma yasi da ilerledi. cocugunuzun psikolojisi bozulmaz bir cok arkadasinin babasi da o yaslardadir zaten.

bu arada hakkatten sakallara çok takılma neyseki senin eşinin sakallarında varmış beyazlık benimkinin saçları bembeyaz daha yaşı 33..seviyosan takılma görüntüsüne..içini kurutmasında..

İyi geceler!Eşimle 5 sene once evlendik. Benim ailem eşimle aramızdaki yaş farkını öğrendiği an tüm önyargıları ile bu evliliğe karşı çıktılar. Hiç tanımadan ve tanımak istemeden. Sabrettik, çok zor zamanların ardından ailem bir şekilde razı oldu ve eşim ailesi ile beni istemeye geldi. O ana kadar eşimi hiç görmek istemeyen ailem o akşam hemen ikna oldu.. Kafalarındaki önyargıları gibi değildi eşim. İnce uzun biri olduğu için yaşını da göstermiyordu. Evliliğimize rıza gösterdiler. Şimdi bir de çocuğumuz var.
Beni korkutan ise çok başka bir durum. Eşim benden yaşca büyük olduğu için bir hayli olgunlaştı son zamanlarda. Yaşayışını daha çok islamiyete uyarak devam etmek istiyor. Ben de bu yaşayışıya uzak değilim çok şükür. Ama o 20 yıl bir mücadele sonucu bu noktaya gelmiş bense yolun çok başındayım ona gore. Denize girmek(ki geçen senye kadar beraber tatillere giderdik), taksitle alışveriş yapmak, benim çalışmak istemem(ki çocuktan önce çalışıyordum) filan bir anda soruna dönüştü hayatımızda. Çok basit gibi görünüyor ama bir de sakal mevzusu var. Sünnete uymak için sakal bıraktı ve sakalları da epey beyazlamış. Geçen gün birisi eşimi çocuğumuzun dedesi sandı ( aslında aşırı büyük değil 43 yaşında). Çok üzüldüm ve çocuğumun da etkilenebileceğinden korkarak sakallarını kesmesini istedim. Ama eşim sünnet olduğu için kesmemekte ısrarcı. Yaklaşımının dinen doğru oldugunu biliyorum, onun hayatına riayet de etmek istiyorum ancak zamana ihtiyacım olduğunu düşünüyorum. Hayatımızın iyice birbirinden ayrı düşmemesi için ne yapmalıyım?
İyi geceler!Eşimle 5 sene once evlendik. Benim ailem eşimle aramızdaki yaş farkını öğrendiği an tüm önyargıları ile bu evliliğe karşı çıktılar. Hiç tanımadan ve tanımak istemeden. Sabrettik, çok zor zamanların ardından ailem bir şekilde razı oldu ve eşim ailesi ile beni istemeye geldi. O ana kadar eşimi hiç görmek istemeyen ailem o akşam hemen ikna oldu.. Kafalarındaki önyargıları gibi değildi eşim. İnce uzun biri olduğu için yaşını da göstermiyordu. Evliliğimize rıza gösterdiler. Şimdi bir de çocuğumuz var.
Beni korkutan ise çok başka bir durum. Eşim benden yaşca büyük olduğu için bir hayli olgunlaştı son zamanlarda. Yaşayışını daha çok islamiyete uyarak devam etmek istiyor. Ben de bu yaşayışıya uzak değilim çok şükür. Ama o 20 yıl bir mücadele sonucu bu noktaya gelmiş bense yolun çok başındayım ona gore. Denize girmek(ki geçen senye kadar beraber tatillere giderdik), taksitle alışveriş yapmak, benim çalışmak istemem(ki çocuktan önce çalışıyordum) filan bir anda soruna dönüştü hayatımızda. Çok basit gibi görünüyor ama bir de sakal mevzusu var. Sünnete uymak için sakal bıraktı ve sakalları da epey beyazlamış. Geçen gün birisi eşimi çocuğumuzun dedesi sandı ( aslında aşırı büyük değil 43 yaşında). Çok üzüldüm ve çocuğumun da etkilenebileceğinden korkarak sakallarını kesmesini istedim. Ama eşim sünnet olduğu için kesmemekte ısrarcı. Yaklaşımının dinen doğru oldugunu biliyorum, onun hayatına riayet de etmek istiyorum ancak zamana ihtiyacım olduğunu düşünüyorum. Hayatımızın iyice birbirinden ayrı düşmemesi için ne yapmalıyım?

Maalesef bu psikolojik şiddette benim de payım var. Ddeiğim gibi eşiminyaşamak istediği hayat benim de idealize ettiğim hayat. ondan çok farklı değilim ama arada kalmışlık duygusunu yenemiyorum. o 20 yıllık çaba sonucu buraya gelmiş. ben ailemden dolayı zaten bu inançla yetiştirildim. Hamurunda var derler ya öyle. ama yaşantıma bu inancı taşıyalı, namaz dışında yaşayışıma ve görüntüme dikkat edeli daha bir sene bile olmadı.

şiddet sadece dövmekle olmaz şu an yaşadıklarınız da ruhsal şiddete girer hangi kadın yanındaki eşi babası sanılsın ister ki?

inanç bireyseldir kendisi yaşayabilir ancak sizi de zorlaması ruhsal şiddete girer ve ilerlemeyeceğini söyleseniz de oldu ki ilerletti bu bir boşanma sebebidir. bu sebeple boşanan çok çift var.

umarım bir sıkıntı olmaz ve orta yolu bulursunuz.

bu arada benim esim de sakalli. cok uzun degiller ama dugunumuzde bayagi kisalttirmistik kirli sakaldan halliceydi. bayagi tavir yapti bana :)
simdi sakalsiz hayal edemiyorum onu konik olur gibi geliyor :D

Maalesef bu psikolojik şiddette benim de payım var. Ddeiğim gibi eşiminyaşamak istediği hayat benim de idealize ettiğim hayat. ondan çok farklı değilim ama arada kalmışlık duygusunu yenemiyorum. o 20 yıllık çaba sonucu buraya gelmiş. ben ailemden dolayı zaten bu inançla yetiştirildim. Hamurunda var derler ya öyle. ama yaşantıma bu inancı taşıyalı, namaz dışında yaşayışıma ve görüntüme dikkat edeli daha bir sene bile olmadı.

çalışıyormusunuz bilmiyorum ama uygun bir işe girip yeni bir çevreye girerseniz sorunlarınız azalır sanırım. tabii çalışmanıza razı olursa eşiniz.

Bir de belirtmeden edemeyeceğim tek sorun sakal değil. yaşı gösteren beyazlaşmış sakallar olduğu için onu örnek olarak yazdım. geçen seneye kadar mesele olmayan şeylerin artık mesele olması. ben açıkken giymime karışmayan, beraber tatillere gittiğimiz adamın şimdi benim denizi çok sevdiğimi bilmesine rağmen sahillere gitmek doğru değil dmesi. yada ben artık kapanmış olmama rağmen kıyafetlerimi dar/ renkli bulması. halbuki denize haşema ile girmek istiyorum ve giyinirken de tesettür kurallarına riayet etmeye çalışıyorum. ya da ne bileyim kuzenimin düğününe gelmek istememesi ve ya çocuğumuza medrese eğitimi aldırmayı teklif etmesi gibi bir anda değişen bir yaşam tarzı

benim eşimle 20 yaş var aramızda bizdede değişik sorunlar oluyo eşim sadece hamile olduğumdan beri sadece iş var onun için.bense daha çok duygusal ilgi bekliyorum ondan daha çok ilgilensin benle falan..ama malesef...kuşak çatışması yaşıyoruz sanki ben 29 o ise 49 yaşında o. inamazsınız belki ama ona çok aşığım hemde hiç bi gram bile eksilmeden sevgim hep aynı derece..benim içim kıpır kıpır ama o iş uyumak..ara sıra arkadaşlarıyla çıkıp içmek bu ona göre işin yorgunluk kısmını atmakmış..ben çok kıskanç oldum bu aralar bana bişey dediğinde hayır yalan söylüyosun falan demeye başladım..sanki benden artık hoşlanmıyor.eskisi gibi deil bana karşı..yada hamilelikten psikolojim bozuldu belki.ama ben eskisi gibi olmasını istiyorum..oğlumuz doğunca eski haline dönermi..bu onunla bizim ilk çocuğumuz..onun ilk eşinden iki tane var..benimde ilk eşimden bir tane ikinci evliliğimiz..belki çocukları olduğundan onda bi heyecan yok.ama ben çok heyecanlıyım...ilk çocuğum kızdı.kızımda sabırsızlıkla kardeşini bekliyo..kızımda benimle yaşıyo...inanın ona artık beni sevmiyosan hoşlanmıyosan ayrılalım bile dedim..çünkü sevgisiz bir hayat yaşam olmaz diye düşünüyorum..oda bana saçmalama hamilesin ve ondan bu fikirlere kapılmışsın işim zor çok çalışmam lazım bebeğimiz olcak bak kafam dolu oluyo anlamaya çalış beni dedi.kendisi üzüm tüccarı bu arada..ayrıca hala evli bile olsak içindeki duyguları asla belli etmez..sen bana karşı içindekileri niye söylemiyosun dediğimde şımarırsın diye diyor temelli deli oluyorum...ya bu adam beni delirtecek yada ben onu...sevgiyle mutlulukla huzurla sağlıcakla kalın..en güzel günler sizlerin olsun...

bu yaşam tarzını daha önce de benimseyebilirdi, o zaman da farkınız olacaktı. yaşla çok ilgisi olmasa da yaş farkının da biraz sizin anlaşmanıza engel olduğu durumlar var.. birbirinize uyum sağlayarak halledersiniz

bizim dinimiz bu dunyadan elini etegini cekmeyi emretmiyor.. haramlara girmeden, helal dairede sosyal de olabilirsiniz, okuyup arastirip esinize ayet ve hadisler ile anlatirsaniz insaallah etkili olur.. cok hosuma gitti soyledgnz, boyle bi durum icin birakirsam Allah sorar dediniz ya.. esinize aile ve es sorumluluklarini dini boyutuyla anlatin, sizi memnun etmek dinen gorevi, haram yol gostermedignz surece.. sabredin.. sukredin ki sizi incitmemis hic.. ne guzel

o 20 yıllık çaba sonucu buraya gelmiş. ben ailemden dolayı zaten bu inançla yetiştirildim.

geçen seneye kadar mesele olmayan şeylerin artık mesele olması. ben açıkken giymime karışmayan, beraber tatillere gittiğimiz adamın şimdi benim denizi çok sevdiğimi bilmesine rağmen sahillere gitmek doğru değil dmesi. yada ben artık kapanmış olmama rağmen kıyafetlerimi dar/ renkli bulması. halbuki denize haşema ile girmek istiyorum ve giyinirken de tesettür kurallarına riayet etmeye çalışıyorum. ya da ne bileyim kuzenimin düğününe gelmek istememesi ve ya çocuğumuza medrese eğitimi aldırmayı teklif etmesi gibi bir anda değişen bir yaşam tarzı

"Eşim 20 yıllık çabayla bu hale gelmiş" demişsiniz ya, bir yandan da geçen seneye kadar beraber tatile gittiğinizi, denize girdiğinizi söylemişsiniz, yani eşiniz 20 sene boyunca bu hayatı yaşamak için birikim yapmamış aslında. Kısa bir sürede değişmiş. Ben öyle anladım. Bir arkadaşın dediği gibi eşiniz şu anda yeni bir hayat seçtiği için kendisine, heyecan ile herşey dört dörtlük olsun istiyor olabilir, zamanla törpülenecektir belki de.

Bunun dışında siz kapandıysanız zaten dar giymemeniz gerektiğini bilirsiniz, çok renkli giyinmek hakeza. Denize haşemayla da girseniz eğer karışık plajlar vb istiyorsanız erkekler olacağı için bu da sizin inancınıza ters düşecektir. Bunların size garip gelmemesi gerek. Ölçerek tartarak kapandıysanız tabi... Eşiniz istedi diye kapandıysanız zorlanırsınız. Bir de dediğim gibi değişim kısa sürede olunca siz bocalamışsınız.

Kapalıların hayatının da binlerce renk ve çeşitle donanmasının getirdiği kafa karışıklığı var aslında herkeste. Tunikler, şallar, pantolonlar, hatta taytlar, rengarenk kıyafetler, aksesuarlar vb... Bunlara alışan kişilere de pardesü giymek, büyük eşarp örtmek, mümkün mertebe sosyal hayattan çekilmek zor gelecektir haliyle. Yani iki arada bir derede kalmak çok normal. Yeni kapanmışsınız, size hoşgörülü olması gerektiği kanısındayım.

Sizin de idealinizdeki yaşam eşinizinki gibiyse konuşun, anlaşın, o acele etmesin, siz de mümkün mertebe isteklerinizi onunkilerle dengede tutmaya bakın, çözülecektir diye düşünüyorum. Bir de dua edin hayırlı olanın kolaylaşması için. Allah hepimize rızasına uygun hayatlar nasib etsin...

Sakallıyken senden çok yaşlı görünüyorsa sakalını kesebilirdi bence... Bir sürü saklasız din adamı var onlar günahkar mı oluyor yani, muhtemelen cübbeli hocayı dinliyor eşiniz de, sakal farz değil yani eşinin gönlünü hoş etmesi lazımdı.. Hele bi de dede gibi görünüyorsagörünüyorsa

Sekerim benden 3 yas buyuksunuz, gezmek tozmak yasamak istemeniz normal, kosenize cekilecek, dunyadan vazgececek bir yasta degilsiniz sonucta. Esinizle gezmek, tatile gitmyi istemek bence hakkiniz. Ama adam farkli bir yone gidiyor, denize girmemenizi veya calismaniz konusunda problem cikarmasi gelecekteki daha buyuk problemlere isaret. Calismaktan vazgecmeye hazir misiniz?

Simdi, siz onun hayatina ayak uydurmak istiyor musunuz? Bir de neden istiyorsunuz, evliliginiz yikilmasin diye kendi isteklerinizden vazgecmek ne kadar mantikli? Bence adamla bir konusun, ben boyle bir hayat istemiyorum diyin, bakalim ne diyecek? Bu hayati samimi olarak mi seciyorsunuz yoksa esiniz istiyor diye mi, bence burasi onemli. Samimi olarak istemiyorsaniz , bence bu yola hic girmeyin , esinizle bir orta yol bulun.

bence sorun yaş farkı.. 10+ yaş farklarında eşlerde bunların yaşanması gayet normal.ailenizin zamanında istememe nedenide ilerde yaşayacagınız sıkıntıları düşündüklerindendir zaten. ilk başlarda eşiniz 20li yaslarda veya 30lu yaslardayken ıkınızde genctınız neticede. ve uyum saglayabılıyordunuz. fakat şuanda o 43 siz 30. sizin içiniz kıpır kıpır cıvıl cıvılsınız o ise daha oturaklı ağır. siz gezmek eglenmek delı dolu yaşamak istıosunuz çnku hala çok gensiniz o ise durulmak daha sakin olmak istiyor. işte bu yaş farkının götürüleri ne yazık ki..

Back
X