o 20 yıllık çaba sonucu buraya gelmiş. ben ailemden dolayı zaten bu inançla yetiştirildim.
geçen seneye kadar mesele olmayan şeylerin artık mesele olması. ben açıkken giymime karışmayan, beraber tatillere gittiğimiz adamın şimdi benim denizi çok sevdiğimi bilmesine rağmen sahillere gitmek doğru değil dmesi. yada ben artık kapanmış olmama rağmen kıyafetlerimi dar/ renkli bulması. halbuki denize haşema ile girmek istiyorum ve giyinirken de tesettür kurallarına riayet etmeye çalışıyorum. ya da ne bileyim kuzenimin düğününe gelmek istememesi ve ya çocuğumuza medrese eğitimi aldırmayı teklif etmesi gibi bir anda değişen bir yaşam tarzı
"Eşim 20 yıllık çabayla bu hale gelmiş" demişsiniz ya, bir yandan da geçen seneye kadar beraber tatile gittiğinizi, denize girdiğinizi söylemişsiniz, yani eşiniz 20 sene boyunca bu hayatı yaşamak için birikim yapmamış aslında. Kısa bir sürede değişmiş. Ben öyle anladım. Bir arkadaşın dediği gibi eşiniz şu anda yeni bir hayat seçtiği için kendisine, heyecan ile herşey dört dörtlük olsun istiyor olabilir, zamanla törpülenecektir belki de.
Bunun dışında siz kapandıysanız zaten dar giymemeniz gerektiğini bilirsiniz, çok renkli giyinmek hakeza. Denize haşemayla da girseniz eğer karışık plajlar vb istiyorsanız erkekler olacağı için bu da sizin inancınıza ters düşecektir. Bunların size garip gelmemesi gerek. Ölçerek tartarak kapandıysanız tabi... Eşiniz istedi diye kapandıysanız zorlanırsınız. Bir de dediğim gibi değişim kısa sürede olunca siz bocalamışsınız.
Kapalıların hayatının da binlerce renk ve çeşitle donanmasının getirdiği kafa karışıklığı var aslında herkeste. Tunikler, şallar, pantolonlar, hatta taytlar, rengarenk kıyafetler, aksesuarlar vb... Bunlara alışan kişilere de pardesü giymek, büyük eşarp örtmek, mümkün mertebe sosyal hayattan çekilmek zor gelecektir haliyle. Yani iki arada bir derede kalmak çok normal. Yeni kapanmışsınız, size hoşgörülü olması gerektiği kanısındayım.
Sizin de idealinizdeki yaşam eşinizinki gibiyse konuşun, anlaşın, o acele etmesin, siz de mümkün mertebe isteklerinizi onunkilerle dengede tutmaya bakın, çözülecektir diye düşünüyorum. Bir de dua edin hayırlı olanın kolaylaşması için. Allah hepimize rızasına uygun hayatlar nasib etsin...