Yaş farkı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eniştem ablamdan 4 yaş küçük ve tanıştıklarında eniştem 19 yaşındaydı. Evlendikleri zaman 22 yaşındaydı. Benim gözümde tek örnek çift onlardır. Bu arada benim eşim de benden 4 yaş küçük.

İyi anlaşıyorsanız ayrılmak çok saçma değil mi? Olgun dediğiniz için bunları yazıyorum. Babam 80 yaşında ama 13-14 yaşında biri bile daha olgundur. Kısaca akıl gerçekten yaşta değil baştadır.

Buradaki sorun ilişkiniz değil.
Sizin evlenmek ile ilgili düşünceleriniz ya da yaşantınız olgunlaşmış olabilir ancak 19 yaşındaki bir erkek evlilik sorumluluğunu nasıl alabilir? Askere gidecek diyorsunuz. Demek ki üniversite okumuyor, demek ki aktif bir işi yok y da ailesinin durumu da iyi değil bedelli düşünmüyor.
Bu ilişkide sizden küçük olmasından ziyade 19 yaşında bir erkeğin evlenmesi benim için büyük bir sorun.
Siz 19 yaşında olup, işinizi gücünüzü elinize almamış olsaydınız da burada aynı şey söylenirdi. Allayıp pullamaya gerek yok.
Ha derseniz ki gittiği yere kdar o olur.

Aynı yaşta olup bu kadar anlaşmaya da bilirdiniz. Yaşa takılmayın olgun olduktan sonra

Benim ilk sevgilim de 3 yaş küçüktü ben 23 o 20 idi ben sonradan yaşını ogrenmistim ama biz de şöyle bir durum vardı . O okula 5 yaşında başlamış tüm çevresi ilişkileri kendisinden hep büyüktü. İlişki sırasında yaş kaynakli bir şey yaşamadık ama ben 3 yıl süren ilişki boyunca yaşını kismeye soyleyemedim utandım:) sizin evlenmek için çok erken ama işler üni vs ne durumda

Arkadaşlar neden olmasın diyorsunuz da, çiftimiz evlilik düşünüyor.
23 yaş erkek 19 yaş kadın evliliği açılmış olsaydı. İşiniz gücünüz yerinde değil yaşınız küçük derdi herkes. 19 yaşında erkek nasıl evlenecek arkadaşlar?

Erkek olduğu için o yaş farkı 10 kadar oluyor. Geriden geliyorlar erkekler biraz, bahsettiğiniz yaş çocuk yaşı, olgun diyorsunuz ne yaşadınız ne kadar gözlemlediniz ki olgun diyorsunuz? Bir kere ergen olduğu daha birkaç aylık tanışmışlığı olan insanın ailesini sosyal medyada eklemesinden, daha birkaç ayda askerliğini bile yapmadan söz düşünmesinden belli.

İşte siz olgun olmadiginiz icin sizden daha olgun olmasi O'nu olgun biri yapmiyor. 😁 19 yaş ergenlik. 🤷
Yahu tavırlarına, hareketlerine bakarak olgun diyorum. Benim 3 5 kelimeyle onu anlatmam da onun hakkında olgun değil cümlesini kurmanıza olanak vermiyor. 😂

Erkek olduğu için o yaş farkı 10 kadar oluyor. Geriden geliyorlar erkekler biraz, bahsettiğiniz yaş çocuk yaşı, olgun diyorsunuz ne yaşadınız ne kadar gözlemlediniz ki olgun diyorsunuz? Bir kere ergen olduğu daha birkaç aylık tanışmışlığı olan insanın ailesini sosyal medyada eklemesinden, daha birkaç ayda askerliğini bile yapmadan söz düşünmesinden belli.
4 aylık süreçte yaşadık biraz birşeyler, benim panikle saçmaladığım ikimizi de rezil ettiğim olayı o gayet soğukkanlı bir şekilde yarım saatte halletti mesela. Bunun gibi örnekler..

4 aylık süreçte yaşadık biraz birşeyler, benim panikle saçmaladığım ikimizi de rezil ettiğim olayı o gayet soğukkanlı bir şekilde yarım saatte halletti mesela. Bunun gibi örnekler..
Anlıyorum, tabii ki siz yaşıyorsunuz, siz ilişkinin içindesiniz;ama bana henüz olgun biri gibi gelmedi. İyiliğiniz için diyorum ki, aceleye mahâl yok diyin, söz nişan işlerine girişmeyin, aileleri de çok dahil etmeyin derim. Yaşlar ufak, önünüzde koca bir ömür var. Askerliğini yapsın, iş eğitim halletsin. Akışına bırakın, keyifli vakit geçiriyorsanız, size heyecan veriyorsa şimdilik problem yok.

Anlıyorum, tabii ki siz yaşıyorsunuz, siz ilişkinin içindesiniz;ama bana henüz olgun biri gibi gelmedi. İyiliğiniz için diyorum ki, aceleye mahâl yok diyin, söz nişan işlerine girişmeyin, aileleri de çok dahil etmeyin derim. Yaşlar ufak, önünüzde koca bir ömür var. Askerliğini yapsın, iş eğitim halletsin. Akışına bırakın, keyifli vakit geçiriyorsanız, size heyecan veriyorsa şimdilik problem yok.
Evet bende öyle düşünüyorum teşekkür ederim. Söz nişan için erken geliyor bana da. İyice tanımak istiyorum.

Güncel konu olmadığı için konu açmak istedim.
İlişkiler arasında yaş farkına sıcak bakar mısınız?
Daha doğrusu kadının daha büyük olduğu ilişkiler sizce yürür mü? Ne gibi problemler çıkabilir?

Bu bahsettiğim kişiyle 4 aydır konuşuyoruz, en başımdan beri hisleri olduğunun, benden hoşlandığının farkındayım. İlk günün gecesi bile “bak x aramızda 5 yaş var, biz arkadaşız böyle birşey asla olamaz” konuşması geçti aramızda. 2 ay sonra bir şekilde ikna oldum ve başladık. Enerjimiz, ilişkimiz beklediğimizden iyi çıktı ki biz bile şaşırdık. Şuan iyi gidiyoruz ama ben yine de gelecek tepkilerden korkuyorum. Annesi biliyor ve sen bilirsin oğlum demiş ama yakın akrabalarından bir tanesi saçmalama ileriyi düşün çok sıkıntı çıkar demiş. Laf taşıma huyu yok kendim telefonunda gördüm bu arada. Anında bitirmek istedim ama ikna etti beni. Ben 24, o 19 yaşında. Bana göre çok daha olgun ve benden oldukça büyük gösteriyor. Fikirlerimiz uyuşuyor, fikir ayrılıklarımızı kolayca çözebiliyoruz. Ben yaşıtlarımla yapamıyorum, anlaşamıyorum diyor. Aramızda her anlamda uyum var, tenini kendisini fikirlerini çok seviyorum. Bu yıl sonunda askere gidecek. Gitmeden önce söz vs düşünmek istedi. Ne olur ne biter bilmiyorum ama çok seviyorum. O da beni çok seviyor. Sizce okuru var mı? İlerde ne gibi sorunlarla karşılaşabiliriz
Sizin yaşınızın büyük olmasi önemli değil. Ama karşınizdaki kişi çok genç. Ben herzaman erkeğin biraz pismesinden yanayım. 19 yaşında bir erkeğin hormonları bile kontrol altında değildir diye düşünüyorum. Bu yaslarda çok çabuk sevip bikabilir. Demek istediğim biraz görmüş geçirmiş diye bir tabir vardır ya onu atlatmasini doğru buluyorum. Bu yaşlar tehlikeli yaşlar gibi geliyor bana.

Daha doğrusu kadının daha büyük olduğu ilişkiler sizce yürür mü? Ne gibi problemler çıkabilir?

Bu bahsettiğim kişiyle 4 aydır konuşuyoruz, en başımdan beri hisleri olduğunun, benden hoşlandığının farkındayım. İlk günün gecesi bile “bak x aramızda 5 yaş var, biz arkadaşız böyle birşey asla olamaz” konuşması geçti aramızda. 2 ay sonra bir şekilde ikna oldum ve başladık. Enerjimiz, ilişkimiz beklediğimizden iyi çıktı ki biz bile şaşırdık. Şuan iyi gidiyoruz ama ben yine de gelecek tepkilerden korkuyorum. Annesi biliyor ve sen bilirsin oğlum demiş ama yakın akrabalarından bir tanesi saçmalama ileriyi düşün çok sıkıntı çıkar demiş. Laf taşıma huyu yok kendim telefonunda gördüm bu arada. Anında bitirmek istedim ama ikna etti beni. Ben 24, o 19 yaşında. Bana göre çok daha olgun ve benden oldukça büyük gösteriyor. Fikirlerimiz uyuşuyor, fikir ayrılıklarımızı kolayca çözebiliyoruz. Ben yaşıtlarımla yapamıyorum, anlaşamıyorum diyor. Aramızda her anlamda uyum var, tenini kendisini fikirlerini çok seviyorum. Bu yıl sonunda askere gidecek. Gitmeden önce söz vs düşünmek istedi. Ne olur ne biter bilmiyorum ama çok seviyorum. O da beni çok seviyor. Sizce okuru var mı? İlerde ne gibi sorunlarla karşılaşabiliriz?
5 yaş abartılacak bi fark değil bence. Zihniyet, aile yapısı, görgü gelenek, vizyon ve kalp-ten açısından uyum yakalandiysa hiçbir önemi de yok o farkin.

Çok sıkıntı çıkar diyenler neyi kastetmiş?

Burada sıkıntı belki yaş aralığınız olabilir; 19 yaş ciddi adımlar için küçük bir yaş.

5 yaş makul bence ama onun 19 olması, ergenliğini yeni bitirmiş olması sağlıklı gelmedi. O 25 siz 30 olsanız bazı seyle4lr iki tarafta da oturmuş olurdu diye düşünüyorum. O yaşlarda çok fikir değiştiriyor erkekler...

Bu bahsettiğim kişiyle 4 aydır konuşuyoruz, en başımdan beri hisleri olduğunun, benden hoşlandığının farkındayım. İlk günün gecesi bile “bak x aramızda 5 yaş var, biz arkadaşız böyle birşey asla olamaz” konuşması geçti aramızda. 2 ay sonra bir şekilde ikna oldum ve başladık. Enerjimiz, ilişkimiz beklediğimizden iyi çıktı ki biz bile şaşırdık. Şuan iyi gidiyoruz ama ben yine de gelecek tepkilerden korkuyorum. Annesi biliyor ve sen bilirsin oğlum demiş ama yakın akrabalarından bir tanesi saçmalama ileriyi düşün çok sıkıntı çıkar demiş. Laf taşıma huyu yok kendim telefonunda gördüm bu arada. Anında bitirmek istedim ama ikna etti beni. Ben 24, o 19 yaşında. Bana göre çok daha olgun ve benden oldukça büyük gösteriyor. Fikirlerimiz uyuşuyor, fikir ayrılıklarımızı kolayca çözebiliyoruz. Ben yaşıtlarımla yapamıyorum, anlaşamıyorum diyor. Aramızda her anlamda uyum var, tenini kendisini fikirlerini çok seviyorum. Bu yıl sonunda askere gidecek. Gitmeden önce söz vs düşünmek istedi. Ne olur ne biter bilmiyorum ama çok seviyorum. O da beni çok seviyor. Sizce okuru var mı? İlerde ne gibi sorunlarla karşılaşabiliriz?
30 - 34 olsaydı olurdu da 19 çok küçük olmaz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X