Yaş farkı...

bence kadınla erkeğin arasında her zaman yaş farkı olmalı malum erkekler biz bayanlara göre biraz geç olgunlaşıyolar...ben okuldayken mesela benle yaşıt erkekler bana hep çocuksu geliyodu..10 yaş fazla da değil..hem önemli olan anlaşabilmek..kafa yapılarının uyuşması ve sevgi tabikii..bu ikisi varsa bence gerisi boşşş..mutluluklar dilerim canımm şimdiden ayrıca böyle gereksiz konulara da takılma bence:34:

hayır ben öyle bir şey demedim. elbette durabiliriz ya da erişebiliriz. ama sonuçta hayat evlilik üzerine kurulu değil.. insan kendi hayatını yaşamalı. evlenip de yaşabilirsin evet. ne yazık ki bizim ülkemizde kadınlar çok fedakar ve kendilerini düşünmüyorlar, zaman ayırmıyorlar. bence 30 normal hatta en normali 32-33.. herkes yüksek lisans yapmak zorunda değil ama ben zaten kendi fikrimi söyledim benim düşüncem bu bence insanlar belli şeyleri oturttuktan sonra evlenmeli hem ilişki daha az yıpranır çünkü taraflar bir ilişkide nasıl davranacağını az çok çözmüştür.. ben 25 yaşında olsam kendimi geliştirmeye kendime bir şeyler katmaya çalışırım ev geçindirip kocamı memnun etme derdi bana pek cazip gelmiyor. her evlilik sorunlu değil tabii ben böyle gördüm annemi babamı birlikte hiç mutlu görmedim belki ondan böyle düşünüyorum ama benim şahsi fikrim evlilik bir sürü sorumluluk getirdiği için yanında bir sürü sorun da getirir.. kendimi yıpratmaktansa işimde ilerlemeyi ya da kendimi geliştirmeyi tercih ederim.

Düşüncenize saygım var ben de ilerisini düşünmeden daha işlerini tam oturtmadan hatta kişiliğini bile tam anlamıyla oturtmayan insanların sırf evlenmek için evlenmerine hatta çocuk yapmalarına çok karşıyım. Bu olgunluk düzeyi de kimi insan da 23-24-25 olur kimisinde de 30-31-32-33 olur. Bir de şu var tabi kadınların biyolojik yaşı da önemli ben mesela evlenir evlenmez çocuk sahibi olmayı istemiyorum 25 yaşında evlensem anca 29-30 gibi düşünüyorum ama zaten 32-33 yaşında evlensem ilerde çocuk sahibi olmak da zorlaşıyor artık günümüzde.

Son düzenleme:
Düşüncenize saygım var ben de ilerisini düşünmeden daha işlerini tam oturtmadan hatta kişiliğini bile tam anlamıyla oturtmayan insanların sırf evlenmek için evlenmerine hatta çocuk yapmalarına çok karşıyım. Bu olgunluk düzeyi de kimi insan da 23-24-25 olur kimisinde de 30-31-32-33 olur. Bir de şu var tabi kadınların biyolojik yaşı da önemli ben mesela evlenir evlenmez çocuk sahibi olmayı istemiyorum 25 yaşında evlensem anca 29-30 gibi düşünüyorum ama zaten 32-33 yaşında evlensem ilerde çocuk sahibi olmak da zorlaşıyor artık günümüzde.

evet doğru evlenir evlenmez çocuk olayı da bana hiç uymuyor ya da dediğin gibi hiçbir şeyi tam oturtmadan evlenmek.. ama şuna katılmıyorum ileride çocuk sahibi olmak zorlaşmadı kolaylaştı bence.. mariah carey 41 yaşında anne oldu :) bir sürü örnek var etrafımda. 35inden sonra anne olan.. tıp ilerledi..

evet doğru evlenir evlenmez çocuk olayı da bana hiç uymuyor ya da dediğin gibi hiçbir şeyi tam oturtmadan evlenmek.. ama şuna katılmıyorum ileride çocuk sahibi olmak zorlaşmadı kolaylaştı bence.. mariah carey 41 yaşında anne oldu :) bir sürü örnek var etrafımda. 35inden sonra anne olan.. tıp ilerledi..

Her şeyin yaşı var bence 40 yaş üstü hamile kalınabilir ama insanların o yaştan sonra bazı şeylere tahammülü ve enerjisi gençlik zamanlarındak gibi de olmuyor bu da bir gerçek. ya da 40 yaş üstü hamileliklerde risk de ona göre artıyor.

ben bööyle şeyleri saçma bulmuyorm yani bunu bizzat ben yaşıyorum sevgilimle aramda 9 yaş var 3 yıllık bi beraberlik var çokta mutluyuz birbirimizi seviyoruz citti bi ilişki kafalarımızda uyumlu arada kavga olsada anlaşıyoruz bence anlaştıktan sonra yaş sorun olmuyo ben 15 yaş üstüne çok karşıyım

Her şeyin yaşı var bence 40 yaş üstü hamile kalınabilir ama insanların o yaştan sonra bazı şeylere tahammülü ve enerjisi gençlik zamanlarındak gibi de olmuyor bu da bir gerçek. ya da 40 yaş üstü hamileliklerde risk de ona göre artıyor.

evet risk fazla hamileliklerde doğru. ve dediğiniz gibi "o yaştan sonra".. benim düşüncem de tam tersi aslında 20li yaşlarda enerjimi hamilelikti çocuktu eşti kocaydı evlilikti vs ye harcayacağıma kendime harcarım işimde ilerlerim yapmak istediklerimi yaparım. 35imden sonra her şeyi oturtmanın verdiği huzurun ardından evlilik-çocuk işleri daha mantıklı geliyor bana. tabii herkesin düşüncesi ve hedefleri farklı.. hayattan beklentileri farklı...

10 yaş çok fazla değil..
hele de anlaşabiliyorsanız çok çok daha iyi.. kadın erken çöküyor erkeğe göre..erkekte geç olgunlaşıyor :34:

ben 86lıyım esımde 76 lı sımdı hersey gulluk gulustanlık dersem yalan soylemıs olurum gercı ben 18 yasında evlenmıstım onunda etkısı olabılır ama yas farkı ıcın en buyuk sorunumuz su ben bısıler yapmak ıstıyorum o halıyle benden once yapmıs yada benım gıtmek ıstedıgım yere daha once gıtmıs bu sefer gıtmeyelım guzel dııl yapmayalım eglencelı dııl vs vs oyuzden hıcbıyere gıdemıyoruz hıcbısey yapamıyoruz benden oncekı hayatı fazlasıyla dolu gectıgı ıcın heryerden herseyden sakınıyor halıyle bu bende bıraz sorun yaratabılıyor kımı zaman onun dısında yas farkı hıc onemli dııl anlasabılıyosan sevıyosan yası falan dusunme bunlar kucuk seyler gercı zamanla buyuyo ama :) bu aralar bıraz doluyum da sen bana pek bakma ama yasayabılıcegın muhtemel seylerdır bunlar..

normal olanı da budur, en az 10 yaş :) karışmak gibi olmasın ama 86lıysan çok erken değil mi evlenmek için.. "karışmak gibi olmasın" dedim ama karıştım, kusura bakma:) bence çok gençsin daha:45:

bende 85 liyim ve sevgilim 76 lı.. şimdi aslında mesele şu evet bizim yaşımız evlilik için erken olabilir ama işte arada yaş farkı olunca erkekler biran önce evlenmek istiyorlar. çünkü onların yaşı geçiyor..

10 yaş fark normal bir fark.Arada aşk varsa kafa yapıları da uyuyorsa bunu sorgulamaya gerek yok bence.Siz nasıl anlaştığınızı bizlerden daha iyi bilirsiniz.Ayrıca bu fark normal mi diye sormanız çevreyle alakalıysa hayat sizin hayatınız.Yaşadığınız ilişkide olan bu tarz detaylar yalnız sizi ilgilendirir.

Ayrıca hemen evlilik diyor musunuz bilmiyorum sadece konu içerisinde konuşmalar olmuş oradan yola çıkarak ideal bir yaş olduğunu düşünüyorum ben.Tabii ki maddi manevi gerekli şartlar uygunsa.Bu şartlarda kişilere göre değişir.​

bende 85 liyim ve sevgilim 76 lı.. şimdi aslında mesele şu evet bizim yaşımız evlilik için erken olabilir ama işte arada yaş farkı olunca erkekler biran önce evlenmek istiyorlar. çünkü onların yaşı geçiyor..

doğru haklısın, benim de bir arkadaşım var kız 19 yaşında sevgilisi 29 sürekli kıza baskı yapıyor üniversiteyi bitir evlenelim yüksek lisans bitince de çocuk yaparız diye.. benim yaşım geçiyor diyor. bence erken yine de..

canım o tamamen insanların karakterlerine bağlı. ben de 25im şu anda, erkek arkadaşım da 32 yaşında, bi anlaşabiliyoruz.
evlilik konusunda da, herkes kendini başka bir yaşta hazır hissedebilir evliliğe. ben masterımı bitirdim ve işe de başladım, şimdi evlilik düşünüyorum seneye ya da sonraki sene; ama evliliği hiçbir zaman hayat adamak olarak görmediğimden, bu kararı vermek daha kolay oldu benim için. bana göre evlilik, o tarafın yoluna dönmekten ziyade, yanyana yürümeye çalışmak.. o yüzden kişilerin yapılarına göre değişir bütün faktörlerin etkileri de. eğer anlaşaibliyorsanız, 10 yaş çok sorun değil...belki de sınır :)

hiç de çok değil bence 10 yaş

15 yaşa kada uygundur bence

erkeklerin olgun olması her zaman daha iyidir,

kadının değerini daha iyi bilir üzerine titrer vs.

bizim de aramızda 7 yaş var eşimle

ve hiç sorun olmadı...

Son düzenleme:
yas farki insandan insana degisir canim. bazi 20 yasinda gencleri görürsün, bazi 25 yasindakilerden daha olgundurlar. ya da tam tersi bazi 30 yasindakiler daha sanki 20 yasindaymis gibi davranirlar. bu insandan insana degisir. ama genelde erkegin biraz büyük olmasini iyi buluyorum. 10 yas fark cok asiri bir fark degil. eger iyi anlasabiliyorsaniz yas farki cok büyük problem olmaz galiba.

Back
X