Soyle ki, sen okuyorsun , o adam coktan okumus, is hayatina gecmis, yani hayatta farkli yerlerdesiniz.
25-35, 30-40in oluru var bana gore, ama 20-30un oluru 10 yas farktan ziyade, hayatta durdugunuz yerler ve tecrube farki nedeniyle yok bence.
Biraz daha takil, sen de goreceksin , dertleriniz bile cok farkli olacak. Mesela o sana toplantida canini sikan is arkadasindan bahsedecek, ama dinlerken ya sikilacaksin, ilgilenmiceksin cunku is dunyasi hakkinda bir fikrin yok; ya da anlamicaksin. Dertleriniz benzer ya da ortak olamaz , senin derdin dersten hangi notu aldigin, hangi okula yuksak lisansa basvurdugun olacak ama adam o evreleri coktan gecti, ustune de 10 yil yasadi, anlatabiliyor muyum?
Simdi sen ne kadar yasitlarina gore olgun olsan da, aslinda yasitlarin gibi civil civil olman, kampuste kendine yasit biriyle genclik flortu yasaman, onunla takilman daha uygun. O evreyi yasamadan, iliski denemeni universite askinda yasamadan bence ciddi iliski asamasina gecmek sakat birazcik. O adamla universite kampusunde gezemezsin, kantinde oturamazsin, senlige gidemezsin; gunduzleri belki dersinin az oldugu gunlerde gezmek isticeksin ama o iste olacak, ya da haftaici aksam disari cikmak isticeksin ama o isten yorgun gelmis olucak. Bu yaslarini bence genc olarak, kendin gibi genc biriyle yasamalisin. Degerini bil, 20li yaslar geri gelmiyor:)
Ben 24 yasindayken, 34 yasinda biriyle oldum. Hem de cok asik olmustum. Ilk baslarda bana olgun, bilgili, mukemmel vs vs geliyordu , ama sonra hayattan yipranmis ortayasli bir adam oldugunu dusunmeye basladim, genc ve yakisikli gorunmesine ragmen. Bir de soyle bir sey var ki, kendinden bu kadar yasca kucuk birine yonelen erkegin kisiligi de cocuksu ve olgunluktan uzak oluyor, kizma ama hem benim heriften hem de diger adamlardan gozlemim. Simdi sen ona ayilip bayildigin icin ulan Cherry sacmaliyor diceksin ama vallahi hakliyim. 1 yil icinde sen de goreceksin zaten, ya da goremeyip buraya "onun baba olma yasi geciyor ama ben hazir degilim" , "o evde oturmak istiyor ama ben gezmek istiyorum" diye konu acarsin.
Sonra kendimle ayni yasta birini sevdim, 26 yasinda. Her seyi ilk kez birlikte deneyimledik, ikimiz de doktora yapiyoruz, mezun olunca yapacagimiz islere birlikte baktik, ayni endiseleri , gelecek kaygisini ayni anda yasadik, ayni anda heyecanlandik. Simultane gitmenin tadi cok daha guzel.
Haa iki heriften de bana bir yol olmadi, sonlari ne oldu dersen :) Ama benimle yasit biriyle olmanin nasil oldugunu gordukten sonra, asla 10 yas buyuk biriyle olmam, max 5 yas kabulum.
Benim nacizane fikirlerim boyle. Ben universite flortu yasamandan yanayim, ama gonlun sevdiyse ne desem bos tabi. Yasa , gor , icinde kalmasin derim.