Yaşadığım aşağılanma

KutsalKedi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2014
9
2
36
29
Babamın bu tavirlari beni çok üzüyor. Babam hiç bir zaman annemi takdir etmez. Köyde büyümus akademik olarak çok başarılı bir insan olmuş. Anneannemler annemi okutmamış. Bazen bunu annemin yüzüne vurur. Senin ananda seni okutsaydi diye filan. Annemin en büyük yarası zaten bu. Sürekli hakaret ediyor ona. Mesela sohbet ederken çöp diyor ona durup dururken. O... diyor. Ben konuşunca deme böyle diye sana ne oluyor diyor sen git önce zayıfla diyor. Mesela babam anne tarafına çok düşkün. Kız karideslerine vs laf söyletmez. Onlar anneme her türlü şeyi yapıyor hatta bir keresinde hırsız lafına bile gelmişti. Bunu konuşunca mesela evde azalıyor evde herkesi ne diyon be sen diye. Onun için bizim değerimiz yok hiç. Bazen keşke okul bitince babam ölse de kurtulsam diyorum. Yıllardır olan bu durum onu öyle bir soğuttu ki kendinden anlatamam. Anneme diyorum ki inşallah önce sen ölmezsin zira öyle olursa yanıma kabul etmem huzurevine veririm. Bu tavırları nefret ettirdi.

Baban okumuş da ne olmuş
Annen boşanmayı düşünmez mi?

Bazen ağlıyor ve diyor keşke param olsaydı bir dakika katlanmazdım diye. Boşansa baba evine gitse dedemler aşırı cimri hayatta kabul etmezler.
O zaman sabır malesef...
Çalışma imkanı varsa iş baksın annen daha gençtir
Kendi parasını kazansa babana kendini ezdirmez

Ah canım dert ortağım. Yıllarca bu sıkıntıları ben de yaşadım. Babam annemi okuduğu halde aşağıladı. Hepimizi aşağıladı. Başkalarının yanında kardeşlerime ve bana yarım akıllı bunlar derdi ve kardeşlerim de ben de meslek sahibiyiz para kazanan insanlar olduk. Hala küçümser bizi. Ama ne oldu. Şu an hiçbir evladı onu arayıp sormaz, bir ihtiyacın var mı demez. O kadar pişmanım diye hayıflanır bazen ama işe yaramıyor işte. Üzülme. Geçecek bugünler ama hepsi ruhumuzda yara olarak kalıyor işte

madem bu kadar rahatsızmış niye evlenmiş annenizle? madem bu kadar dert ediniyor kendine, o okutsaymış, niye okutmamış? adama bak ya, sinir oldum burdan. size ve annenize bol sabır diliyorum, başka ne denir bilemedim.

Okumakla adam ölünmüyor un örneği sanırım.

Allah yardımcınız olsun

Okumus ama okumammis biriyle evlenerek hata yapmis. Madem yapmis ya bosansinya da edebiyle otursun babaniz.

Almasaymış o zaman zorla mı evlenmiş
Kendi dengini bulsaymış
Yaptığı psikolojik şiddet
Kendi okumuş da ne olmuş
Yazıklar olsun

Babanız malesef sorunları olan biri. Anladığım kadarıyla köyde hayatından akademik olarak iyi bir yere gelmeyi çok büyük başarı nirvana noktası olarak görüyor. Anneniz okumamış diye onu çöp olarak görmeye tabiki hakkı yok. Babanız en başında evlenmemeliydi. Size evi terk edin anneniz de hemen boşansın gibi şeyler söylemek bence doğru değil. Babanız sonuçta atsan atılmaz satsan satılmaz. Siz annenize destek olun babanızın sözlerini ciddiye almayın. Babanız yokmuş gibi davranın bişey söylerse evet diyip geçin kendi keyfinize bakın. Annenize de böyle söyleyin babanızın lafıyla anneniz kötü biri ya da iyi biri olmaz. zor bir durum ama galiba başka yapacak bişey yok.

Bir an önce okulunu bitir,bir işe başla ve anneni o Adamın elinden kurtar.Beraber yaşarsınız bir ev tutup.Üniversitede mi okuyorsun ?

Mezun olup ise girdikten sonra anneniz de isterse beraber baska eve cikmaniz en guzel cozum olur.

Bazı okumuş erkekler özellikle okumamış kızlarla evleniyorlar hep onların sözü geçsin, karşılarındakini rahatlıkla küçümsesinler, hakaret etsinler, kadın çocuk doğursun, ev işi yapsın onların ihtiyacını karşılasın gerisine karışmasın

Bir an önce okulunuzu bitirip işe girin annenizi kurtarın yazık cok üzüldüm

Baban keşke okumasaymışta adam olsaymış. Annenize sahip çıkın lütfen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…