yaşadığım şok karşısında ne yapacağımı bilemiyorum :(

Sevgili olmanizi, kuzen olmanizi, kan baginizi, colugunuzu cocugunuzu, evlilik olurmu olmazmi vs bularin hepsini gectim....
Bikere yalanla bi iliski yürütüyorsunuz, benim vicdanim El vermezdi, kaldiki cok önemli hayatinin Anlami bi yalan...
Kendimi sevgilinizin yerine koyuyorumda, böyle bi durumda bu gercegi bana aciklayan birinden ömrüm billah minnetkar kalirdim...
Iki ailede onun hayatini calmis, onun üzerinden güzel hayat yasiyolar sözüm ona... Bu kisi sahte bi kimlikle yasiyor senelerdir...
Tabiiki aileler aciklasa en dogrusu ama belliki buna niyetleri yok ve bu cok yanlis, bu onun hayati onun kimligi ve bunu bilmeye hakki var, sonra napcaksa kararini kendi verir ama en azindan gercek kimligiyle, suan sahte bi kimlikle yasiyor ve bunu bilmiyor nekadar aci...
Tekrar diyorum, benim böyle bi durumum olsa kimden olursa olsun bilmek ögrenmek isterdim, sonrada hesabini sorup kendime yeni bi yol temiz yalansiz bi hayat cizerdim, belki onlarla belki onlarsiz...

Gerçeği neden söylemiyorsunuz?
Ayrıca burda herkes karşı çıkmış, nerdeyse "kuzeninin elini tutmaya utanmıyor musun" demeye gelmiş iş
Yani bana anormal gelmiyor açıkçası, sonuçta kuzenle kardeş gibi büyümediler ki, birbirlerini seneler sonra görmüş ve sevmişler
Sanki kardeşiymiş gibi yorumlar yapılmış...Bende kuzenlerimle çok samimi büyüdüm, ama buna rağmen kuzenim bana çocukluktan beri aşık, benimle evlenmek istedi ama ben kardeşim gibi gördüm hep..
Ama sizin böyle bir bağınız yok ki? Kardeş gibi büyümemişsiniz ki..
Sizi etkileyecek tek faktör, ailelerin istememesi ve ilerde gebelik durumunda çıkabilecek sorunlardır.

beni de daha bebekken amcama evlatlık vermişler. ama gerçek ailem ve annemler bunu benden hiç saklamadılar. benim benden büyük ablalarım abim var onlar hatırlıyorlar zaten benim verildiğimi ve hep bana anlattılar sen bizim kardeşimizsin seni verdiler diye. kendi anneme ve babama uzun bir süre anne baba diyemedim. sanki gerçek ailem annem babam olamazlarmış beni kandırıyorlarmış gibi geldi. ama sonra büyüdüm ve aklım erdikçe bu durumun güzelliklerini de görmeye başladım. keşke arkadaşından da saklamasalardı. sonuçta bunu öğrenmek onun hakkı ve çok geç kalınmış bence. bence sen bunu ona anlatmalısın. neden dersen eğer ben öğrenmemiş olsaydım ve bunu öğrenmeden devam etseydim kendi abime çok rahat aşık olabilirdim idolüm çünkü kendisi. evlat edinen ailenin bunu ergenlik bittikten sonra en geç söylemesi gerekirdi bence. sonuçta hiçbir sır sonsuza kadar sır olarak kalmaz. bence söyle ve sakinleştir bunun kötü bir şey olmadığını her iki ailesinin de onu çok sevdiğini anlat. bir tercih yapmak zorunda olmadığını söyle. ikisini de böyle kabullenebilir ve aile olarak görebilir. belki kardeşleri var ve hiç tanımıyor ya da uzaktan tanıdık sanıyor ne kadar kötü bir durum. ben kardeşsiz tek başına büyümenin de kardeş paylaşımının da ne demek olduğunu çok iyi biliyorum ve arkadaşının da anne babaya değil ama kardeşlerine ihtiyacı var bence. söyle öğrensin ama bunu onun sinirlenmeyeceği durumu kabul edeceği şartlarda yap.

Sizin yakın akrabalarnız, onunda yakın akrabalarıdır. Birinin gidip anne-babayı ikna edip evlatlık olduğunu anlatması gerekir. Allah korusun kuzeni değil de kendi kardeşine aşık olsa nasıl olacak, dünya da örnekleri görülmüş maalesef.
Yengemin de bir akrabası var, halanın çocuğu olmayınca, kız evladı halaya evlatlık veriyorlar, sonra kız ergenlik çağını gelince kendi kardeşlerini dayı çocukları zannediyor tabi. Anne baba ikna ediliyor, ya kuzeni zannettiği kardeşlerini kız farklı sevgi taşırsa diye. Olur ya kardeşine aşık olur diye açıklıyorlar. Kız kendi anne babasına daha sıkı sarılıyor, biyolojik anne babasına darılıyor hatta.
Kızcağız o sıra da başka bir akraba çocuğuna aşık oluyor. Hem evlatlik olduğunu da öğrenince ve okul stresiyle yürütemiyor ilişkiyi. Hatta okulu uzatıyor, akrabalarına okulu uzattım değilde yaz okulunda kaldım sadece diyor, sırf o akrabalar çocuk yüzüne okulu uzattı demesinler diye.
Erkek çocuk lise mezunuydu ve annesi kızı istemedi, kız bir sene geçmeden daha yakışıklı bir mühendisle evlilik yaptı sonra.

Canım senden ayrılan o olmuş, yani sana ve ikinizin ilişkisine önem vermek yerine, başkalarının lafına bakarak senden vazgeçmiş.

Senin arkanda durmayan için , sen de ağlama bence. Bırak herkes kendi yalanında mutlu yaşasın. Sana erkek mi yok başka?

Hayır, çocuk her halukarda senin yanında olsaydı o zaman bu yalana ortak olma derdim. Çünkü bu yapılan doğru değil. Biyolojik ailesinin kimler olduğunu bilmek onun da hakkı. Lakin o senin arkanda durmamış, sen de böyle karman çorman ilişkiler içine girip, huzurunu riske etme. Kendi hayatına bak, Rabbim düzgün insanlar çıkarsın karşın. Cahil cühalayla bir ömür uğraşmak için bir nedenin yok ortada.

.

teşekkür ederim canım yorumun ve dileklerin için aslında o kadar haklısın ki.. inşallah herkes için hayırlısı olur

Sizin yakın akrabalarnız, onunda yakın akrabalarıdır. Birinin gidip anne-babayı ikna edip evlatlık olduğunu anlatması gerekir. Allah korusun kuzeni değil de kendi kardeşine aşık olsa nasıl olacak, dünya da örnekleri görülmüş maalesef.
Yengemin de bir akrabası var, halanın çocuğu olmayınca, kız evladı halaya evlatlık veriyorlar, sonra kız ergenlik çağını gelince kendi kardeşlerini dayı çocukları zannediyor tabi. Anne baba ikna ediliyor, ya kuzeni zannettiği kardeşlerini kız farklı sevgi taşırsa diye. Olur ya kardeşine aşık olur diye açıklıyorlar. Kız kendi anne babasına daha sıkı sarılıyor, biyolojik anne babasına darılıyor hatta.
Kızcağız o sıra da başka bir akraba çocuğuna aşık oluyor. Hem evlatlik olduğunu da öğrenince ve okul stresiyle yürütemiyor ilişkiyi. Hatta okulu uzatıyor, akrabalarına okulu uzattım değilde yaz okulunda kaldım sadece diyor, sırf o akrabalar çocuk yüzüne okulu uzattı demesinler diye.
Erkek çocuk lise mezunuydu ve annesi kızı istemedi, kız bir sene geçmeden daha yakışıklı bir mühendisle evlilik yaptı sonra.

allah mutlu etsin çok zor gerçekten karşındaki insanın hayatına bu kadar büyük bir yalan katılmışken yaşamak.. arkadaşlarımın çoğu bana da bak yeni atandın öğretmensin artık bitir ve hayatına bak diyor ama bilmiyorum ben yapamıyorum gerçi son iki aydır daha mantıklı yaklaşıyorum ayrılık aklımdan geçiyor ama hala cesaret edemedim :(:43:

Sevgili olmanizi, kuzen olmanizi, kan baginizi, colugunuzu cocugunuzu, evlilik olurmu olmazmi vs bularin hepsini gectim....
Bikere yalanla bi iliski yürütüyorsunuz, benim vicdanim El vermezdi, kaldiki cok önemli hayatinin Anlami bi yalan...
Kendimi sevgilinizin yerine koyuyorumda, böyle bi durumda bu gercegi bana aciklayan birinden ömrüm billah minnetkar kalirdim...
Iki ailede onun hayatini calmis, onun üzerinden güzel hayat yasiyolar sözüm ona... Bu kisi sahte bi kimlikle yasiyor senelerdir...
Tabiiki aileler aciklasa en dogrusu ama belliki buna niyetleri yok ve bu cok yanlis, bu onun hayati onun kimligi ve bunu bilmeye hakki var, sonra napcaksa kararini kendi verir ama en azindan gercek kimligiyle, suan sahte bi kimlikle yasiyor ve bunu bilmiyor nekadar aci...
Tekrar diyorum, benim böyle bi durumum olsa kimden olursa olsun bilmek ögrenmek isterdim, sonrada hesabini sorup kendime yeni bi yol temiz yalansiz bi hayat cizerdim, belki onlarla belki onlarsiz...

bilemiyorum ama ben de böyle bir şeyi asla hayatıma 3 yıldır girmiş bi insandan öğrenmek istemezdim ha iş evlilik boyutuna gelir belki o zaman ama daha neyin ne olacağı belli değilken bunu ona yapamam zaten inanacağını sanmıyorum bi kaç kez imada bulunmam bile çıldırtmaya yetmişti çıkmazlardayım kaybetmek de istemiyorum ama böyle de zor oluyor.. çok zor çok.. yaşamadan anlaşılmıyor yorum yapmak inan öyle kolay ki ama içindeyken mantıklı yaklaşmak çok zor oluyor bir yanda duyguların aşkın öteki taraf da sevgilinin içinde bulunduğu yalan bir hayat.. off:43:

kim olursa olsun insanın evlatlık olduğunu bilmesi lazım bu ona karşı çok büyük bir haksızlık istemiyorlar öğrenmelerini çünkü yıkılır zavallı onca yıl anne diye bildiği kişi yabancıymış ve asıl annesi babası nerede hesap sormayacak mı soracak bunlardan dolayı öğrenmesini istemiyorlar..
kuzende olsa nikah düşüyor sonuçta hem bunu bilmiyordunuz da o hala bilmiyor gerçi aşıksanız devam edin ama bu süreç çok zorlu öğrense psikolojisi altüst olur çok zor bir şey sürekli arada huzursuzluk çıkaracaklar Allah yardımcın olsun

hayır ben burayı üniversiteden beri takip ediyorum yalan söylemiyorum ben nesil yetiştiriyorum böyle saçma sapan can sıkıntısından kalkıp böyle şeyler yapacak bi insan değilim yeni üye oldum evet ama herkes fikir veriyor ve bu konu 2 buçuk yıldır beni zaman zaman bunaltıyor o yüzden paylaşmak istedim ayrıca Öğretmenlik vicdan mesleğidir vicdan sahibi bi insanım sadece fikir almak istedim !

yazdıklarımın sizinle bi alakası yok
sonuçta birbirimizi tanımıyoruz
bu aralar fake konular falan çok oluyor yeni üyelerden
ondan öyle yazdım...

Gerçeği neden söylemiyorsunuz?
Ayrıca burda herkes karşı çıkmış, nerdeyse "kuzeninin elini tutmaya utanmıyor musun" demeye gelmiş iş
Yani bana anormal gelmiyor açıkçası, sonuçta kuzenle kardeş gibi büyümediler ki, birbirlerini seneler sonra görmüş ve sevmişler
Sanki kardeşiymiş gibi yorumlar yapılmış...Bende kuzenlerimle çok samimi büyüdüm, ama buna rağmen kuzenim bana çocukluktan beri aşık, benimle evlenmek istedi ama ben kardeşim gibi gördüm hep..
Ama sizin böyle bir bağınız yok ki? Kardeş gibi büyümemişsiniz ki..
Sizi etkileyecek tek faktör, ailelerin istememesi ve ilerde gebelik durumunda çıkabilecek sorunlardır.

evet kesinlikle öyle katılıyorum size.. herkese bunu anlatmaya çalışıyorum zaten bu konuda kendimi asla suçlamam izin de vermem ben yanlış bir şey yapmadım sevdim ! üstelik bilmiyordum bile kim ayıp diyebilir ki ben nerden bileyim 20 yıldır adını varlığını bilmediğim bi insana aşık olacam da pat diye kuzensiniz diyecekler. hadi dediler duygu bu gönül bu sevmeyeyim kuzenimmiş diyemiyorsunuz ki.. valla ben o kadar profesyonel ve robotlaşmış yaşayamam yapamam.. duygularım değişmedi.. ama kuzenim diye büyüdüğüm kuzenlerimle kardeş gibiyiz böyle büyüdük bunu bilerek büyüdük.. ben onu biyolojik olsa da kuzenim diye görmüyorum. ayrıca utanmıyorum elini tutmaya sarılmaya neden utanayım Allah nazarında kuzen de olsak helal kılınmış bana.. tek kafamı karıştıran ona söylenmeyen gerçek.. ben sevgili olmanın utancını asla yaşamadım böyle bir şeye gerek yok.

kim olursa olsun insanın evlatlık olduğunu bilmesi lazım bu ona karşı çok büyük bir haksızlık istemiyorlar öğrenmelerini çünkü yıkılır zavallı onca yıl anne diye bildiği kişi yabancıymış ve asıl annesi babası nerede hesap sormayacak mı soracak bunlardan dolayı öğrenmesini istemiyorlar..
kuzende olsa nikah düşüyor sonuçta hem bunu bilmiyordunuz da o hala bilmiyor gerçi aşıksanız devam edin ama bu süreç çok zorlu öğrense psikolojisi altüst olur çok zor bir şey sürekli arada huzursuzluk çıkaracaklar Allah yardımcın olsun

evet aşığım hem de çok.. onun da sevdiğini biliyorum öğrendiğinde yanında olmak elinden tutmaya devam etmek isterim.. ama bana kızarsa da açıklamamı yaparım zor benim için ama beni bırakırsa da bilemiyorum...

evet aşığım hem de çok.. onun da sevdiğini biliyorum öğrendiğinde yanında olmak elinden tutmaya devam etmek isterim.. ama bana kızarsa da açıklamamı yaparım zor benim için ama beni bırakırsa da bilemiyorum...

bunun için sizi bırakacağını sanmıyorum sizin sayenizde öğrenebilir her şeyi gidip siz söyleyin demiyorum ama ona bu yalanı kim söylediyse gidip tehdit edin açıkcası ya siz söylersiniz ya ben söylerim gibisinden bunca yıl bir insanı nasıl kandırırlar ya şaka gibi valla... kuzen olmanız aşka engel olmaz.. ailesinin söylemesi daha doğru bir şey olur ama yinede sizi ayırmak isterlerse alıp karşınıza konuşun diyin benden senden uzak durmamı istiyorlar sebebi de bu diye..

Wuu olaya bak
Sussam olmuyor susmasam olmaz..

Arkadasım cok acayip bir durum ya ne diyecegimi sasirdim

Akrabalarin sen agzindan kacirirsin ona gercegi soylersin diye korkuyorlar o nedenle ayirmaya calisiyorlar bence

Ama hic bir yalan sonsuza kadar sakli kalmaz.. Sevdigin adamin durumuna coook uzuldum..

Bazen yalanla yasamak daha mi iyi acaba? Sevdigin bu durumu ogrenirse mahfolur..

Cunku surekli yuzune baktigi insanlar meger gercek ailsiymis !

Sevdigi kadin da meger kuzeniymis..

Sen de buyuk bir yuk altindasin bu sır yuzunden...

Bence soylemeye erkek arkadasina bir sey.. Kac yasina gelmis..

Ama bir gun senin de bildigini ogrenirse sana da cok kızacak :(

Offff ne zor bir durum ben de isin icinden cıkamadım :31:

Bizde kuzen evliligi olmaz o nedenle evlilik konusunda olumsuz bakabilirim :31:

Cok mu seviyorsun cok mu baglandin? İliskiniz de hep uzaktan yurumus aslinda.. :31:

~~~•~~~
Gözlerine değmeyen gözlerim dünyayı görmesin
~~~•~~~

Anneme sordum o diyor ki bir gun evlatlik oldugunu ogrenir de sen biliyordun bana soylemedin diye kizarsa "bunu sana soylemek bana dusmezdi ailevi ozel bir mesele bu" demelisin diyor sana annem

Yani evlatlik oldugunu soylemek sana dusmezmis o nedenle bildigini gizlemeli diyor

Nikah da duser o nedenle evlenmelerinde sakınca yok diyor

Bir de anneme sorayım dedim :31:

~~~•~~~
~~~•~~~

bu zamanda hala kuzenler evleniyor bence ters ama siz zaten bilmiyormuşsunuz :ssz: şimdi kendimi senin yerine koydum kocam kuzenim çıksaydı gene evlenirdim :34: ama söylerdim heralde böyle bişeyi bilmeye hakkı var kuzen olduğunuzdan :ssz:

Anneme sordum o diyor ki bir gun evlatlik oldugunu ogrenir de sen biliyordun bana soylemedin diye kizarsa "bunu sana soylemek bana dusmezdi ailevi ozel bir mesele bu" demelisin diyor sana annem

Yani evlatlik oldugunu soylemek sana dusmezmis o nedenle bildigini gizlemeli diyor

~~~•~~~
~~~•~~~

anneniz güzel bir yorum yapmış.
evlatlık olduğunu söylemek düşmez tamam ama sonuçta kuzenler.
o çocuğun bunu bilmeye hakkı yok mu.
konu sahibi biliyor ve bilerek kabullenmiş ama ya kuzeni.
ya onun için kabullenmek bu derece kolay olmazsa.
tek taraflı bir karar verme durumu var gibime geliyor bu olayda.

anneniz güzel bir yorum yapmış.
evlatlık olduğunu söylemek düşmez tamam ama sonuçta kuzenler.
o çocuğun bunu bilmeye hakkı yok mu.
konu sahibi biliyor ve bilerek kabullenmiş ama ya kuzeni.
ya onun için kabullenmek bu derece kolay olmazsa.
tek taraflı bir karar verme durumu var gibime geliyor bu olayda.

Evet haklisiniz..

Acaba bu konuda psikologlara mı danıssak icinden cıkılması zor bir durum

~~~•~~~
~~~•~~~

kuzen derken teyze-hala oğlu ise bişe olmaz ama amca-dayı oğlun ise kardessiniz !!
bence her iki durumda da ayrılmalısın öyle bitmeyen aşk yok dünyada. şimdi ulaşılamaz olduğu için tatlı geliyor sana. yinede senin hayatın tabi.
bu ne yaban çelişki annneeeee:52:

Wuu olaya bak
Sussam olmuyor susmasam olmaz..

Arkadasım cok acayip bir durum ya ne diyecegimi sasirdim

Akrabalarin sen agzindan kacirirsin ona gercegi soylersin diye korkuyorlar o nedenle ayirmaya calisiyorlar bence

Ama hic bir yalan sonsuza kadar sakli kalmaz.. Sevdigin adamin durumuna coook uzuldum..

Bazen yalanla yasamak daha mi iyi acaba? Sevdigin bu durumu ogrenirse mahfolur..

Cunku surekli yuzune baktigi insanlar meger gercek ailsiymis !

Sevdigi kadin da meger kuzeniymis..

Sen de buyuk bir yuk altindasin bu sır yuzunden...

Bence soylemeye erkek arkadasina bir sey.. Kac yasina gelmis..

Ama bir gun senin de bildigini ogrenirse sana da cok kızacak :(

Offff ne zor bir durum ben de isin icinden cıkamadım :31:

Bizde kuzen evliligi olmaz o nedenle evlilik konusunda olumsuz bakabilirim :31:

Cok mu seviyorsun cok mu baglandin? İliskiniz de hep uzaktan yurumus aslinda.. :31:

~~~•~~~
~~~•~~~

evet gerçekten çooook çoook seviyorum.. yani bizim ailede de hiç olmadı akraba evliliği ama bu durum o kadar başka ki.. ben zaten söyleyemem ama durum ciddiyete binerse onlar söylemezse ben elbette bu sırrı saklayamam

~~~•~~~
~~~•~~~
çook tatlıı :) çok teşekkür ederim yorumunuz için.. sevgiler :17:

Back
X