Arkadaşlar neden yargılıyorsunuz konu sahibinin isteklerini.
Ben de yurtdışında yaşayamam mesela. Sahilde rakı içmeyi özlerim. Ailem izmir de her boşlukta yanlarına kaçmak müthiş bir şey. Mesleği olan iyi kötü bir şeyler kazanan insan için kendi ülkesinde yaşamak gibisi var mı?
Bana kalırsa da iyi mesleği olan insanların kaçması mantıklı gelmiyor. Çok çaresiz durumdaysan gidersin. Gitmek, göçmen olmak, yabancı olmak zor bir şey olmalı.
Çok kişisel bir şey bu ya.
ki konu sahibi de avrupa da yaşamak istediğini söylemiş.
Ben de eğer yurtdışında yaşamak zorunda olsam Avrupa tercih ederdim. Türkiyeye aileme yakın olabilmek için. Bir hastalık, sıkıntı olduklarında bir uçağa binip gidebilmek için.
Benim ailem göçmen türkiyede. 3. Kuşağım burada. Toplum içine karışabilen ilk kuşağım. Ailem, akrabalarım çıkamamışlar kabuklarından. Okuyamamışlar, işleri düştüğünde polise bile gitmeye korkmuşlar. Türklerle evlenmemişler. Ben ve kuzenlerim ilk defa aileye buralıları soktuk onların tabiriyle. Belki de ben de bu psikolojide yetiştiğimden sıkı sıkı bağlandım buralara.
Daha önce 6 aylık bir görev için almanya da yaşamak dışında tecrübem yok. Onda bile aşırı özledim her şeyi. Kanada da olduğumu düşünemiyorum. Hayat standartlarım yurtdışında istediği kadar yüksek olsun. Ben türkiyeyi tercih ederim
ülkenin genel problemleri apayrı bir şey bu arada onu vurgulamak istemişsiniz anladığım kadarıyla. Ama bir doktor için konuşuyorum mesela. Hayat standardını yükseltmek için ülkesinden ailesinden mahrum kalması bana mantıklı gelmiyor.