selammek kızlar napıyonuz. ben yanlış muhabbetin üstüne geldimmm galibaa :))
o su böreğini soda ve sütlemi yaptın kız sende bende öyle yapıyomda bi kapta 1 şişe soda biraz süt 1 yumurta ve sıvıyağ karıştırıyom yufkaları dizerken onu döküyom katlara çok güzel oluyo sodalı olduğundanda hafif oluyo hemde tavsiye ederim
hoşgeldin canım evet biraz öyle oldu sen yemek tarifleri olanları okuma
benim yaptığım tarifte 2 bardak su 2 bardak süt 4 yumurta vardı ben 2 tane koydum 1 su bardağı sıvı yağ vardı bu sosu çırpıp yufkaları bu sosun içine daldırıp çıkarıyon ve tepsiye diziyon 2. sıradaki yufkayı 2 ye bölüp sosa batırıp tepsinin yarısına kadar öbür yarısıda aynı 3 sıra oluyor ortasınada bol peynir sonra tekrar aynı işlemler yapılıyor ve böreği büyük büyük dilimleyip kalan sosta dökülüyor ve yarım saat bekletiliyor sonrada pişiriyosun aklımda kaldığı kadar eksikde anlatmış olabilirim
olurkutuyu vermem ama tek yerımm
evet yaa resmen pilava falan hasret kaldım yaa pirinç pilavı ister oldum beyfendi yüzünden yapamıyoz malum maklube bilem yapamıyodum onun yizinden bende geçen bulgurlusunu yaptım oda harika oldu doğru düzgün bulgur pilavını pek yemeyen kocam tabak tabak yidiydi koca tencerenin yarısından fazlası o anda bitti zaten kalanınıda ertesi gün ben yidiydimpilavı özlediiim şööyle havuçlu bezelyeli dere otlu falaaan
olurkutuyu vermem ama tek yerımm
yok be canımmm canımmm çekmiyoda yemek görücek halim yok bu gece çok yemişimm ondan :)))
yaa hadi amaa değişik şööyle pek bilinmeyen tarifi olan yokmu yaa çok lezzeti olsun amaa
yemek yapıyomusun
hoşgeldin canım evet biraz öyle oldu sen yemek tarifleri olanları okuma
benim yaptığım tarifte 2 bardak su 2 bardak süt 4 yumurta vardı ben 2 tane koydum 1 su bardağı sıvı yağ vardı bu sosu çırpıp yufkaları bu sosun içine daldırıp çıkarıyon ve tepsiye diziyon 2. sıradaki yufkayı 2 ye bölüp sosa batırıp tepsinin yarısına kadar öbür yarısıda aynı 3 sıra oluyor ortasınada bol peynir sonra tekrar aynı işlemler yapılıyor ve böreği büyük büyük dilimleyip kalan sosta dökülüyor ve yarım saat bekletiliyor sonrada pişiriyosun aklımda kaldığı kadar eksikde anlatmış olabilirim
oo kızım o zmana kırışmanın ne anlamı var bütün parayı sen ver o zaman
sende az değilsin haaaaaaaaaaaaaaa
evde yaparsamm yemek yiyemiyorummm. o yüzden yapmıyorumm annemlerde kayınvalidemlerde dönüşümlü olarak yiyiyoz :))) zaten ne istersem yapıyolar saolsunlar
yaa taa oyalardan gelıyosun sanamı vercektı oturur kendım yerım
kızlar askıma yaptıgım pastnn remsıı eklıyrm ve hazrldm bı masa bırı dogum gnmdndde
ve basakk hanım bana koca totolu dıysn ya sanaa tatılden bı resım eklym bak bakıl totom buyukmuu
kız kocan sana pastane açsın tariflerini değerlendir mmaşllah bilmediğin yokmşşşşş
yaa hadi amaa değişik şööyle pek bilinmeyen tarifi olan yokmu yaa çok lezzeti olsun amaa
tamam toton net gözüksün ama
evet güzel oluyo öyle soda olmadımmı bende öyle yapıyodum ama sodalısınıda denemelisin mutlakaa çok hafif oluyor hazmı daha kolay oluyo hemde daha kabarık fos fos oluyor sodasız biraz daha yapışık oluyo sütle peynirine kaşarda koyuyonmu sende ben peynir kaşar maydanoz tave ve kuru nane dere otu falanda incecik doğruyom içine süper oluyo vallaa ben su böreğini genelde ıspanaklısını yapıyom yav :26:
ekledım ıkısındede goroukuu hatta bıkınılı varda onu eklemmzayıfım bıkeremm bennnn sadece 60 kılocukk:18:
benim yaptığım hiç yapışmamış bende yapışır sanmıştım ama süper oldu acemi şansımı diyelim artık ama sodalısınıda denerim
kaşarda koydum biraz maydonoz koymadım yeğenime sordum koy deseydi koyacaktım yeğende koyma diyince koymadım zaten hazır yediklerimizdede maydonoz olmuyordu
ıspanaklı böreğe bayılırım bende ıspanaklı denesem nasıl olur diye düşünmüştüm kesin ıspanaklıda yaparım peki peynir oluyormu ıspanaklı yapınca
yapacam zaten dere otu almıyodum bu aralar fazla kullanılmıyo diye ama alıp kullanmadığımı yıkayıp ince doğrayıp buzluğa atcam bi kısmını bişii olmuyo nasılsa onada öyle aldımmı kalıyo çünkü baya hep bidaa öyle yapem bari haftaya aliimde kendime güzel bi sebzeli pilav yapiim salata gibim oluyo öyle
hee yaa bilmediğim yoktur ama herüf sağolsun bildiklerimin 10da birini yapabiliyom ona yada ona uygun versiyonunu yapıyom valla hayalim zaten pastane açmak
benim elmlı çikotop um vardır bilirsin belki çok güzel oluyor özellikle çocuklar çok seviyor arkadaşın oğlu 4..5 tane yemişti maşallah
3..4 tane orta boy elmayı rendele kabuksuz
sonra içine petibör bisküvi kırıkla 1paket yada az biraz daha fazlada olabilir ben göz kararı yaptığım için
sonra elmalarla birlikte karışrır ve hamur haline getir yuvarla cevizden biraz daha büyük olacak tepsiye diz
sonra bir paket pudingi mesala ben 3 buçuk bardak sütle yapılanlardan alıyorum 2 bardak süt koyup koyu kıvamlı puding yapıyorum elmalı topların üzerine pudingi kaşıkla hepsinin üzerini kaplayacak şekilde dök ve hindistan cevizi dök ama akşamdan yapıp ertesi günü yenirse daha güzel oluor yada sabahtan yapıp akşama yenir misafire bu ölçü az olduğu için ben 2 mislisini yapıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?