amin..inşallah öyledir..test yapılana kadar hergün daha uzun geçicek anlaşılan:18:
rabbim sen ban ne hayırlısysa onu ver dicekmişin vermiyosan hiç verme demek isyana girermiş bir kadın demişti ban ben ondan sonra hep öle dua ettimyeterim sen beni çok iyi tanıyorusn sana birkeç birşey yazıcam ama kızma olurmu kardeşim ban dedierdi sende dinle senin bebeklerin olmuyo diye üüzlüyorusun tamam ama yapma böyle canım cennetini düşün bir şey duydum nekadarı dogru ne kadarı yanlış hiç bebegi olmayanlara cennet mükafaflandırılımış bebegi ölenleri bile geçicekmiş mükafatı üzülme dicem elde degil dicen belkim beni yanlış anlıcaksın ama ben genede yazıyım ben çok aglıyorumdum biliyorsıun 3 yavrumu kaybettim bak yalanım yok oruç agız yazıyorum lafı bereye çekersen çek demeki sen ne anlarsın ben çok şey anlıyorum her yazdıgında çünkü ben bir anneyim sen olmuyo diye agla ben ölüyo diye agla ne olucak degilmi bizim bu halimizbak senin olmuyor diye aglıyorsun dedimya şükret halina bacım ya beni düşün ben 3 kayıp yaşadım çok zor heyecanını duyuyorsun hayaller kuruyorsun gidiyorusn doktor paş hanım bebegini zolucek diyor ürkek ceylan gibi taşıyosun sonra ultrosonda hareketlerini seyrediyorsun onun kalp atışlarını duyunca allahım şükür diyorsun ilk oglum öldü benim ikincisi 7 sen sonra oldu doktor agittim 3 aylıktı galiba hareket edince doktorun yanında dedigim laf kurban oluurm ben sana dedim ne agladım doktor bile şaştı paş neden aglıyorusun mutlu ol dedi bu benim doktorumdu tedaviye gittigim doktorum dedim hocam ben onun yolunu okadar bekledimki bir bilsen elimde olsa ekrana yapışıcam sonra erkek oldugunu ögrendim allahım dedim oglum olucek ilkide erkekti bu sefer bagrıma basıcam dedim ama olmadı kanama ve dogum biliyormusun dogumu üst katta yaptım dogum hanede degil eşim yanımdaydı sancı çekerken yavrumun suyu geldi aşagıya inmedi annecim ne olur bırakma gibi tekmeler attı okadar hareketliydiki umdum hastanede oglumun ismini muhammed emin koydum işşallah öyle çegrım öteki tarafta eşimi kaynanamı erkek kardeşimi çıkardılar yanımdan ne sanci bagırıyorum doktorlar geldi 5 tane aşagıya çekicekler inmiyor bebek allah allah dediler kuuzm güzel oglum istemediki bendenayrılsın bebegin suyu boşaldı doktor dedi gel bakalım bu bebek neden gelmiyor gittik makinada halen kalp atısı var 1 saat geçti doktor dediki şaşılıcak şey çoktan kalbinin durması lazımdı dedi yavrum yaşıyodu ellerini tuttum doktorun ne olur oglumu kurtar ne eziyetlerle hamile kaldım ne emeklerle bekliyorum sen biliyosun dedim sonra dedilerki yatırın bu hastayı bırakın kendi dogursun 2 saat dayanabildi oglum bebebgim dogdugunda eşim yanımdaydı biliyormusun perdeleri kapadık kaynanamı çıkardı eşim eşim konuşmaya başladı aglama paşa dedim rabbim canıma can kat ne olur oglum yaşasın dedim sonra bir ıkınma geldi deidm bebek geliyor aşagıya iniyor sonra dogum ettim bagırdım canım canım baanamı öyle geliyor canlımı kıpırdıyo dedim kaymamanda var elinde bir selpak hiç unutmuyourm yavrum can çekişiyo dedi ozamanbende bir yaygara varmış nasıl aglıyorum eşime dedim doktoru çagır eşim koştu bagırıyorum küvez küvez diye doktorlar koşarak geldi tamam sakin ol yaşıyo bakın kıpırdıyo deidm sonra dediler üvez hemşire gitti dedi gerek kalmadı dedi eşimi tutamadılar adam bagırıyo canım üüzlme birşey olucak nasıl aglıyor tanımadıgım kişiler agladı o odada 6 kişi vardı dogumdan sonra kadın dediki okadar kan boşaldı yemin olsun ölücen diye çok korktum oglumun patolojisinde birşey çıkmadı sadece ölüm nedeni bogularak öldü yazıyordu o anı sana anlatamam yaşamak lazım derlerya sonra kızıma hamilekaldım dikiş attırdım dikişim 25 gün dayandı oda öldü bir saçları vardı simsiyah minnacık bedeni onun için diyorumya benim gibi olsan ne yapardım okadar koyuroki insana elinden birşey gelimiyor yavruların afedersin öle bacakların arasında can çekişe çekişe ölüyorlar elinden hiç bir şey gelmiyor sen şimdi neden bunu anlattın dicem sen yaşça benden büyüksün ama ben çok beden olarak senden çökmüş durumdayım bak şansım yok belkimde dikişi attırdık gene durmadı kızım şimdi 4 eylülde vesile olucem gene ölrse sütlerim boşa gdierse diye kara kara düşünüyorum kardeşlerim benden sonra evlendi ogulları var nede zor 11 sene tek evdeyim kimsem yok bak düşene düşüne panik atak hastasıyım 8 senedir anca kardelşlerimin bebelrine annelik yapıyorum benimbir arkadaşım kardeşi dogum etti oglumda nasıl aglıyorum kimse beni anlamıyor diye sonra duydum 10 gün yaşadı emzirdi yıkadı sarıldı uyttu düşün sonra arkadaş ddiki ya sen emelin yerinde olsaydın ne yapardın ozaman aklım başıma geldi sildim göz yaşlarımı allahım sana çok şükür dedim ya bebeklerimi alığpta ölselerdi deidm düşünmesi bile korkunç ben her martın 6 sında her eylülün 22 sinde her mayısın 29 ölüp ölüp diriliyorum bir bilsen halimize şükredelim inan hamile kalmak önemli degil onun sonunu getirmek önemli bak beydaglı 7 tane kaybetti o ne yapsın ben 3 o 7 düşünemiyorum bile allahımöyle sabır veriyorki bebegini kaybetmek psikolojisi okadar zorki karnında taşıyorusun düşün sonra kocaman oluyor karnın sonra sen eve bebegin morga toprak oluyor gidiyorlar elinden hiç birşey gelmiyor elhamdurillah hamile kaldım ama gel ban sor ne eziyetler çektim hep yattım yavrularımda insan yatınca etleri acırmı yemin ederim kaç kere bagıra bagıra yataktan kalktıgımı biliyorum umud allahtan vesvese şeytandan bunu unutma vardır rabbimin bir bildigi dicez benböyle yazdım diyede sakın kızma olurmu demeki sen nerden bilicen bak yeterim ben seni okadar iyi anlıyorumki ama diyorumya çok agladımçok yalvardım rabbimde bak kulum çok isteme çok üzrim seni dedi rabbimden gelene boynumkıldan inca bacım rabbim neyi hayırlı görüyosa onu yaşatsın bizlere işşallah ben böyle dedim diye kırılma olurmu tatlım beterin beteri var yeterim çaresizlik çok zor ben onu anladım çok yalvardım her dogumunda allahım ne olur can ver yavrularıma llahım daha çok küçükler dogurlarsa yaşamazlar kaadermi yazımı ne dersen de işte
offf arkadasım ya bıtırdın valla benı.. neler cekmıssın sen ya dılerım rabbım tez zamanda yuzunu guldursunhaklısın cok ıstememek lazım bıseyı bend ehep dua edıyorum rabbım hayırlı sağlıklı evlat vereceksen bızım ıcın hayırlı olacaksa ver.. ama vermıyceksende bunun sabrını ver dayanma gucumuzu arttır.. hatta bazen dıyorumkı eğer vermıyceksen cocuk özlemını ıcımden sıl ferahlat gon lumu dıyorum napayım kı elden bısey gelmıyo
hep ellerimizde yazılmış ama adresine varamamış mektuplarrr
bebeklerimiz olduğunda ulaşacak bu yazılarr onlara
ve onlar ne kadar kıymetli olduklarınnı anlıcaklar...
ahhh paşa ahhhhh
sanki bnim yaşadıklarımı yazdınn
bende korkuyorum şimdikk ilk gebeliğimden sonra 7 yıl oldu
şimdi hamiş kalırsam yine korkularım varr
ya kaybedersem diye
ayaklarımın arasında öldü yavrumm
hiç unutamadığım ne var biliyonmu
ben 13 nisanda doğum yptım 1-2 gün sonra yağmur yağıyodu camdan baktım
ben sıcacık evimde kuru yatağımda
ama benim yavrum toprağın altında ve ağzımdan dökülen cümleler
"ıslandınmı oğlum,üşüdünmü?
benim öpüp sevemediğim koklayamadığım o güzel yüzüne çamur değdimi?"
aklımdan hep bunlar geçiyoduu
anne olmak böyle bişi demekki
bende seniiiiii
sendemiii...geçmiş olsun canım bu ramazan acile giden çok kişi oldu..benimde öyle olmuştu sürekli düşükken,yükselmesi kötü oluyor..
maalesef olmuyoo....ewet ya güzel iltifat..
merak etme uzun gelir ama geçer kaç gün var test yapmana:26:
ewet canım hemde nasıl alışıyosun o gittikten sonra bomboşsun...ama hamdolsun bunada ben annemin hastalığından sonra en önemlisi önce sağlık diyorum inşaallah sonrasıda gelecekse gelecek zaten...o kadar çok şey yaşadım ki artık RABBİM herşeyin hayırlısını versin diyorum..sende üzülme çok fazla yeni yolunda hayırla ilerlemeyi düşün...
rabbim sen ban ne hayırlısysa onu ver dicekmişin vermiyosan hiç verme demek isyana girermiş bir kadın demişti ban ben ondan sonra hep öle dua ettim
içim acıdı yazdıkalrımı okurken yeminolsun oruç agzım agladım halende yazarkende aglıyourm ilk oglumu 20 haftalıkken kabettim martın 6 sı düşün nasıl kar var okadar soguk bir istanbul yani kaynanamın evine getirdik öle poşetin içinde eve geldik ablam diyorum burası sıcak sogukta oglumu attılar balkona onuda içeri alsınlar üşür ablam baktı olmadı dedi kaynıma bir küçük kutu al neyse aldı geldi elimden tuttu bak paş kutuya koyduk üşümez üstünede minder koydu gösterdi sonra diyorum soguk ablam konuştu neyse eve gitti sonra kaynanam dedi yemek yiyeylim oturttular beni sofraya bogazımdan bir geçsin çorba yok yutkunamadım dedim ben yatıucam gittim yatak odasına oglum balkonda öle üstümde incecik bir gecelik var kedi nasıl cigere bakarya öle baktım ogluma sonra dedim al içeri üşümesin kapıyı açtım aldımkucagıma minnacıkbeden dersin agırlıgı vardı sonra kaynanam farketmiş demiş bakıyım geldi kızım içeri gir ayaklarınyalınayak üşücen yok dedim oglum burda bende burdayaım girmem sonra baktı olmadı eşimi aradı allahtan yoldaydı eşim geldi hadipaşa gir ne olur yok dedim dışarısı çok soguk ben o üşümesin diye nelere katlandımne eziyetler çektim yalvarıyor eşim ben aglıyourm o aglıyor kurban oldugum hasta olucan dedi okadar sarıldımki kutuyo yok vermem diyorum oturdum yere okadar soguk hava hiç hissetmedim sogugu sonra eşimd ediki söz bak sen bebegi anneme ver ben alıcam ikinizide dedi birlikte girelim dedim yok üstünü örtücem bebek düşer dedi taam dedim elimi tuttu işmar etti annesine sonra dedim yooo yalan söylüyorsun almıcan beni kandırdın ayaklarımı diredim nasıl aglıyourm sonra çek çeke içeri soktu eşikten attım ayagımı gerisini hatırlamıyorumbayılmışım tek hatırladıgım eşimin anne paşa ses vermiyo allahım onada birşey olursa benne yaparım deiş bende yavrum dedim durdum ertesi gün eşimle babası gömmeye götürüceklerdi kaynatamın elinde keseri görünce kutuyu çıldırdım kaynanam minacık bedenini kefenledi kutuya koydu onları öle görünce nereye götürüyosunuz deidm eşim gömücez dedi kaynatam ayakkabılşarını giyiyor dedim yooo onu götürmeyin dışarı çok soguk üşür o hemen aldım kutuyu ellerinden biryandan eşim kızıyor paşa bırak kaynanam tuttu elimle savurdum neyse 3 kiş zor aldı elimden bebegimi sonra eşim tuttu beni oturturdu yere elelriyle elelrimi bacaklarıyla abacaklarımı tuttu nasılbagırıyor babama hadi git baba ben daha zapdedemiyorum sonra kapıları kitlediler tekmeledim durdum kapıları eşim geldi sarıldı nasıl aglıyoruz yapma paşa üzülüyorum zaten dedi 3 gün eşimle konuşmadımsonra malum gögüslerim şişti sütlerim 2 ayda kesilmedi dedigin gibi ogün bir kar yagdı gömdügümüz gün ah yavrum sen topragın altında üşüysün diyip agladım ben çok kötü oldum ya annelik bu dedigin gibi helede elinden birşey gelmemesi öldürüyor insanı gene korkular sardı ben iya gene giderse
neyse canım çokta yokmuş ayın 3 ünde dayanamazsan kan testi yaptırırsın sende...temmuzun 20sinde yapıldı aşılamam.14. gün belli oluyomuş yani ozaman ağustosun 3.de falan yaptırmam lazım ama ben ayın 8.e aldım randevumu adet günlerimde..keşke daha erken öğrenebilsem.
üzülmüyorum canımm
içimde hep umut var
dediğin gibi herşeyin başı sağlıkk
bebeğim olsa ama ben ona bakamıcak kadar hasta olsam başkalarına muhtaç olsa...
neler neler daha
bak ne anlatıcam bi tanıdığımız vardıı yaşı geç değildi ama büyük çocukları vardı
bebek istedi hamile kaldı ikizlere
bebeklere 6 aylık hamileyken göğüs kanseri olduğunu öğrendi
bebekleri almak istediler razı olmadı doğurdu
ve 6 ay emzirmek için tedavisine gitmedi
tabi hastalığı kötüsündenmiş çok çabuk ilerledi
tedaviye başladığında çok geçti artık
bebeklerine hasret kaldı tabiki
tedavide radyasyon olduğu için yanaştırmadılar çocuklarına 6 yaşındaki kızı odasının kapısında ağlayarak uyurmuşş
bebeklerin kirli giysilerini istermiş özlediğinde koklamak içinn ...
ve kötü son ...
bebekler yaşına girmeden kadın öldüü
4 çocuk biri 12, biri 6, 2 si 1 yaşına girmeden annesiz kaldılarr
baba nasıl bakacak hem çalışıp
anneanneleri bakıyorr
kadın evladının acısına mı üzülsün,çocuklaramı,kendine mi,damadına mı???
neler var
şükür rabbim benim sınavım çook kişininkinden daha kolay
elimden geleni yapıp,tevekkül etmek
rabbim sen ban ne hayırlısysa onu ver dicekmişin vermiyosan hiç verme demek isyana girermiş bir kadın demişti ban ben ondan sonra hep öle dua ettim
içim acıdı yazdıkalrımı okurken yeminolsun oruç agzım agladım halende yazarkende aglıyourm ilk oglumu 20 haftalıkken kabettim martın 6 sı düşün nasıl kar var okadar soguk bir istanbul yani kaynanamın evine getirdik öle poşetin içinde eve geldik ablam diyorum burası sıcak sogukta oglumu attılar balkona onuda içeri alsınlar üşür ablam baktı olmadı dedi kaynıma bir küçük kutu al neyse aldı geldi elimden tuttu bak paş kutuya koyduk üşümez üstünede minder koydu gösterdi sonra diyorum soguk ablam konuştu neyse eve gitti sonra kaynanam dedi yemek yiyeylim oturttular beni sofraya bogazımdan bir geçsin çorba yok yutkunamadım dedim ben yatıucam gittim yatak odasına oglum balkonda öle üstümde incecik bir gecelik var kedi nasıl cigere bakarya öle baktım ogluma sonra dedim al içeri üşümesin kapıyı açtım aldımkucagıma minnacıkbeden dersin agırlıgı vardı sonra kaynanam farketmiş demiş bakıyım geldi kızım içeri gir ayaklarınyalınayak üşücen yok dedim oglum burda bende burdayaım girmem sonra baktı olmadı eşimi aradı allahtan yoldaydı eşim geldi hadipaşa gir ne olur yok dedim dışarısı çok soguk ben o üşümesin diye nelere katlandımne eziyetler çektim yalvarıyor eşim ben aglıyourm o aglıyor kurban oldugum hasta olucan dedi okadar sarıldımki kutuyo yok vermem diyorum oturdum yere okadar soguk hava hiç hissetmedim sogugu sonra eşimd ediki söz bak sen bebegi anneme ver ben alıcam ikinizide dedi birlikte girelim dedim yok üstünü örtücem bebek düşer dedi taam dedim elimi tuttu işmar etti annesine sonra dedim yooo yalan söylüyorsun almıcan beni kandırdın ayaklarımı diredim nasıl aglıyourm sonra çek çeke içeri soktu eşikten attım ayagımı gerisini hatırlamıyorumbayılmışım tek hatırladıgım eşimin anne paşa ses vermiyo allahım onada birşey olursa benne yaparım deiş bende yavrum dedim durdum ertesi gün eşimle babası gömmeye götürüceklerdi kaynatamın elinde keseri görünce kutuyu çıldırdım kaynanam minacık bedenini kefenledi kutuya koydu onları öle görünce nereye götürüyosunuz deidm eşim gömücez dedi kaynatam ayakkabılşarını giyiyor dedim yooo onu götürmeyin dışarı çok soguk üşür o hemen aldım kutuyu ellerinden biryandan eşim kızıyor paşa bırak kaynanam tuttu elimle savurdum neyse 3 kiş zor aldı elimden bebegimi sonra eşim tuttu beni oturturdu yere elelriyle elelrimi bacaklarıyla abacaklarımı tuttu nasılbagırıyor babama hadi git baba ben daha zapdedemiyorum sonra kapıları kitlediler tekmeledim durdum kapıları eşim geldi sarıldı nasıl aglıyoruz yapma paşa üzülüyorum zaten dedi 3 gün eşimle konuşmadımsonra malum gögüslerim şişti sütlerim 2 ayda kesilmedi dedigin gibi ogün bir kar yagdı gömdügümüz gün ah yavrum sen topragın altında üşüysün diyip agladım ben çok kötü oldum ya annelik bu dedigin gibi helede elinden birşey gelmemesi öldürüyor insanı gene korkular sardı ben iya gene giderse
yaa paşam yapma böle ama ne olursun kuzum üzülme bak yazdığın gibi dua et ee bende hem senin hemde kirazın yazdıklarına hala ağlıyorum ama ikinizinde yüzü gülecek inşaallah ben inanıyorum...hadi gül bakim paşagülüm gül kıssssss:))
evet neler var canım yaaaneyse canım çokta yokmuş ayın 3 ünde dayanamazsan kan testi yaptırırsın sende...
ay çok üzüldüm eroş ya ..bak neler var şükürler olsun RABBİM e..
kız bu göbekli marul,başak karısı aynı mesajı 2 kez yayınlayıp nireye kayboldu:26::26:
benim oglumu kayınpederim tanımadıgı bir erkegin üstüne gömmüş ve benide götürmedi kaynatam gidipte ne yapıcen dedi burdandua et diger 2 yavrumda patolojiye gitti araştırlımak için vermek istemedim ama ilk bebegimi vermeyince diger bebekelrimi aldılar benden çok pişmanın yavrularımı kesip biçtiler keşkeler geri gelseydide keşke vermeseydim ben çok agladım isyan etmedim allah var tek hatırladıgım ilk oglum ölünce elelrimi dizlerimi vurup allahım sabrını ver dedimbenim bebeğimde 20 haftalıktıı
ben hiç tepki veremedim ama
ağlayamadım,konuşamadımm,şok olmuştum herhalde
doğumdan sonra hastaneden eve gidecekler vardı bebeğimi istediler bana göstermeden gömmek için
ama hemşire bebeğimi bana verdi
ben şanslıydım bebeğimi yeşil ameliyat bezine sarmışlardı ve güzelce açılmasın diye flaster çekmişler üzerine de "ex bebek ..."yazmışlardıı
ben görmedim yavrumu o akşam k.babam yavrumu götürmüş köye gömmüşş
ama eve geldiğimizde bana dediğini unutamam
(eşimi dedesi pek severmiş)"kızım hiç üzülme oğlun emin ellerde babam kocanı çok severdi,sizin yavrunuzu da babamın kollarına emanet edip geldim,yalnız değil orda"
k.babam oğlumu babasının mezarına gömmüşş kaybolmasın mezarı diye
ben mezarlığa hiç gitmedimm dayanamammm
eve geldik bomboşşş
1 çift bebek çorabı kalmıştı yavrumdan geriye ona bakakaldımm
aldı eltim kaldırdı sakladı moralim bozulmasın diye
sonrası tanıdık şeyler sütüm geldi ,gelen giden
ama benim gözümden 1 damla yaş akmadıı
sadece boğazımda bir yumruk vardııı
donuktumm soğuktummmm ....
allahım bana dayanma gücü vermişti, hiç isyan etmedimm hiç bağırmadımm
sadece yalnızken sessiz sessiz ağladımm
kocam bile görmedii
Karilar gecmisi okuyamicam sabah 9 da kapi caldi uyuyordum bi kalktimkaynosss ve onun kaynosuu
aksama yemege kaliyorlar iftarlik hazirladim artik gelmezsem polise haber verin
bu bebek tedavilerinde gerçektwn maddi durum önemli ne için olursa olsun:101::101::101ldumu canım güldüm işte neyse oalnalar olmuş kalkarımbirazdanyüzümü yıkarım olur biter beterinbeteri var kirazım evet bak meslea ben okadar kilolu gelmeme kilo veriyorum evlatlarım için aç kalıyourmkaç aaydır nefsimle kavga ediyorum kilolarımı vericemd iye etmedigimi bırakmıyourm ama azimliyim verivcem 10 kilo fazlam var ama nasıl vericem bu 10 kiloyu allahım bedenime saglık versin vericem işşallah canımda sıkılmıyour degilhem maddi hem manevi çöküntü içindeyim hamile kalsam geriri nasıl gelicek çok para laızm çok allahımeşime bol kazanç versinde işşallah kimseyemuhtaç olmuyuyum geçen kaynanama laf söyledim bebek için para lazım vs kadın zannettiki para isticem aman dedi bizimde çok borcumuz var dedimmerak etme senden para isteyen yok neyse ya günaha girmiyim oruçluyum allahım herşeyin hayırlısını versin işşallah banada hayırlı evlatlar neyse kızlar abdestimi alıyımda namazımı kılıyım duruyor
duaya bile gerek yok kızz melek onlarrbenim oglumu kayınpederim tanımadıgı bir erkegin üstüne gömmüş ve benide götürmedi kaynatam gidipte ne yapıcen dedi burdandua et diger 2 yavrumda patolojiye gitti araştırlımak için vermek istemedim ama ilk bebegimi vermeyince diger bebekelrimi aldılar benden çok pişmanın yavrularımı kesip biçtiler keşkeler geri gelseydide keşke vermeseydim ben çok agladım isyan etmedim allah var tek hatırladıgım ilk oglum ölünce elelrimi dizlerimi vurup allahım sabrını ver dedimneyse ben namazımı kılıyım gelirimbriazdan
arıyom şimdikkKarilar gecmisi okuyamicam sabah 9 da kapi caldi uyuyordum bi kalktimkaynosss ve onun kaynosuu
sewindim güldüğünee..sen azimlisin kiloları verirsin inşaallah RABBİM de bol kazanversin hepimizin eşlerine doktora para dayanmıyor walla..:101::101::101ldumu canım güldüm işte neyse oalnalar olmuş kalkarımbirazdanyüzümü yıkarım olur biter beterinbeteri var kirazım evet bak meslea ben okadar kilolu gelmeme kilo veriyorum evlatlarım için aç kalıyourmkaç aaydır nefsimle kavga ediyorum kilolarımı vericemd iye etmedigimi bırakmıyourm ama azimliyim verivcem 10 kilo fazlam var ama nasıl vericem bu 10 kiloyu allahım bedenime saglık versin vericem işşallah canımda sıkılmıyour degilhem maddi hem manevi çöküntü içindeyim hamile kalsam geriri nasıl gelicek çok para laızm çok allahımeşime bol kazanç versinde işşallah kimseyemuhtaç olmuyuyum geçen kaynanama laf söyledim bebek için para lazım vs kadın zannettiki para isticem aman dedi bizimde çok borcumuz var dedimmerak etme senden para isteyen yok neyse ya günaha girmiyim oruçluyum allahım herşeyin hayırlısını versin işşallah banada hayırlı evlatlar neyse kızlar abdestimi alıyımda namazımı kılıyım duruyor
evet neler var canım yaaa
diyorumya benimki en kolayı geliyor bana göre
ben elimden geleni yaptıktan sonra takdir allahınn
hayırlısını o bilir,o verir ,,,,
ewet canım çok haklısın..
anlamıyom bu karıyı bu aralar ben zatennn
bi geliyo bi gidiyoo
bazen ballatayı sıyırıyoruz galibaama bugün çok iyiyim orucum mükemmel gidiyor uykumda gidiyordu sag olsun gelinden aradı abla dedi bu ütü nasıl çalışıyo tefalin ütüsünü almıştım anneme bezi yapıştırmı deidm bu saatte bunun içinmi aradın dedi demezmi hani senin tefal ütün varya ondan aradım dedi konuştum sonra dediki beni kapa geri uyu sanki uyku bıraktıda ütüyü anlata kadar uykum kaçtı
günaydın bebemösledim kıss gel öpüşek
yeterim sen beni çok iyi tanıyorusn sana birkeç birşey yazıcam ama kızma olurmu kardeşim ban dedierdi sende dinle senin bebeklerin olmuyo diye üüzlüyorusun tamam ama yapma böyle canım cennetini düşün bir şey duydum nekadarı dogru ne kadarı yanlış hiç bebegi olmayanlara cennet mükafaflandırılımış bebegi ölenleri bile geçicekmiş mükafatı üzülme dicem elde degil dicen belkim beni yanlış anlıcaksın ama ben genede yazıyım ben çok aglıyorumdum biliyorsıun 3 yavrumu kaybettim bak yalanım yok oruç agız yazıyorum lafı bereye çekersen çek demeki sen ne anlarsın ben çok şey anlıyorum her yazdıgında çünkü ben bir anneyim sen olmuyo diye agla ben ölüyo diye agla ne olucak degilmi bizim bu halimizbak senin olmuyor diye aglıyorsun dedimya şükret halina bacım ya beni düşün ben 3 kayıp yaşadım çok zor heyecanını duyuyorsun hayaller kuruyorsun gidiyorusn doktor paş hanım bebegini zolucek diyor ürkek ceylan gibi taşıyosun sonra ultrosonda hareketlerini seyrediyorsun onun kalp atışlarını duyunca allahım şükür diyorsun ilk oglum öldü benim ikincisi 7 sen sonra oldu doktor agittim 3 aylıktı galiba hareket edince doktorun yanında dedigim laf kurban oluurm ben sana dedim ne agladım doktor bile şaştı paş neden aglıyorusun mutlu ol dedi bu benim doktorumdu tedaviye gittigim doktorum dedim hocam ben onun yolunu okadar bekledimki bir bilsen elimde olsa ekrana yapışıcam sonra erkek oldugunu ögrendim allahım dedim oglum olucek ilkide erkekti bu sefer bagrıma basıcam dedim ama olmadı kanama ve dogum biliyormusun dogumu üst katta yaptım dogum hanede degil eşim yanımdaydı sancı çekerken yavrumun suyu geldi aşagıya inmedi annecim ne olur bırakma gibi tekmeler attı okadar hareketliydiki umdum hastanede oglumun ismini muhammed emin koydum işşallah öyle çegrım öteki tarafta eşimi kaynanamı erkek kardeşimi çıkardılar yanımdan ne sanci bagırıyorum doktorlar geldi 5 tane aşagıya çekicekler inmiyor bebek allah allah dediler kuuzm güzel oglum istemediki bendenayrılsın bebegin suyu boşaldı doktor dedi gel bakalım bu bebek neden gelmiyor gittik makinada halen kalp atısı var 1 saat geçti doktor dediki şaşılıcak şey çoktan kalbinin durması lazımdı dedi yavrum yaşıyodu ellerini tuttum doktorun ne olur oglumu kurtar ne eziyetlerle hamile kaldım ne emeklerle bekliyorum sen biliyosun dedim sonra dedilerki yatırın bu hastayı bırakın kendi dogursun 2 saat dayanabildi oglum bebebgim dogdugunda eşim yanımdaydı biliyormusun perdeleri kapadık kaynanamı çıkardı eşim eşim konuşmaya başladı aglama paşa dedim rabbim canıma can kat ne olur oglum yaşasın dedim sonra bir ıkınma geldi deidm bebek geliyor aşagıya iniyor sonra dogum ettim bagırdım canım canım baanamı öyle geliyor canlımı kıpırdıyo dedim kaymamanda var elinde bir selpak hiç unutmuyourm yavrum can çekişiyo dedi ozamanbende bir yaygara varmış nasıl aglıyorum eşime dedim doktoru çagır eşim koştu bagırıyorum küvez küvez diye doktorlar koşarak geldi tamam sakin ol yaşıyo bakın kıpırdıyo deidm sonra dediler üvez hemşire gitti dedi gerek kalmadı dedi eşimi tutamadılar adam bagırıyo canım üüzlme birşey olucak nasıl aglıyor tanımadıgım kişiler agladı o odada 6 kişi vardı dogumdan sonra kadın dediki okadar kan boşaldı yemin olsun ölücen diye çok korktum oglumun patolojisinde birşey çıkmadı sadece ölüm nedeni bogularak öldü yazıyordu o anı sana anlatamam yaşamak lazım derlerya sonra kızıma hamilekaldım dikiş attırdım dikişim 25 gün dayandı oda öldü bir saçları vardı simsiyah minnacık bedeni onun için diyorumya benim gibi olsan ne yapardım okadar koyuroki insana elinden birşey gelimiyor yavruların afedersin öle bacakların arasında can çekişe çekişe ölüyorlar elinden hiç bir şey gelmiyor sen şimdi neden bunu anlattın dicem sen yaşça benden büyüksün ama ben çok beden olarak senden çökmüş durumdayım bak şansım yok belkimde dikişi attırdık gene durmadı kızım şimdi 4 eylülde vesile olucem gene ölrse sütlerim boşa gdierse diye kara kara düşünüyorum kardeşlerim benden sonra evlendi ogulları var nede zor 11 sene tek evdeyim kimsem yok bak düşene düşüne panik atak hastasıyım 8 senedir anca kardelşlerimin bebelrine annelik yapıyorum benimbir arkadaşım kardeşi dogum etti oglumda nasıl aglıyorum kimse beni anlamıyor diye sonra duydum 10 gün yaşadı emzirdi yıkadı sarıldı uyttu düşün sonra arkadaş ddiki ya sen emelin yerinde olsaydın ne yapardın ozaman aklım başıma geldi sildim göz yaşlarımı allahım sana çok şükür dedim ya bebeklerimi alığpta ölselerdi deidm düşünmesi bile korkunç ben her martın 6 sında her eylülün 22 sinde her mayısın 29 ölüp ölüp diriliyorum bir bilsen halimize şükredelim inan hamile kalmak önemli degil onun sonunu getirmek önemli bak beydaglı 7 tane kaybetti o ne yapsın ben 3 o 7 düşünemiyorum bile allahımöyle sabır veriyorki bebegini kaybetmek psikolojisi okadar zorki karnında taşıyorusun düşün sonra kocaman oluyor karnın sonra sen eve bebegin morga toprak oluyor gidiyorlar elinden hiç birşey gelmiyor elhamdurillah hamile kaldım ama gel ban sor ne eziyetler çektim hep yattım yavrularımda insan yatınca etleri acırmı yemin ederim kaç kere bagıra bagıra yataktan kalktıgımı biliyorum umud allahtan vesvese şeytandan bunu unutma vardır rabbimin bir bildigi dicez benböyle yazdım diyede sakın kızma olurmu demeki sen nerden bilicen bak yeterim ben seni okadar iyi anlıyorumki ama diyorumya çok agladımçok yalvardım rabbimde bak kulum çok isteme çok üzrim seni dedi rabbimden gelene boynumkıldan inca bacım rabbim neyi hayırlı görüyosa onu yaşatsın bizlere işşallah ben böyle dedim diye kırılma olurmu tatlım beterin beteri var yeterim çaresizlik çok zor ben onu anladım çok yalvardım her dogumunda allahım ne olur can ver yavrularıma llahım daha çok küçükler dogurlarsa yaşamazlar kaadermi yazımı ne dersen de işte
günaydın bebem
günaydın bebem ne var ne yok :2::2:
rabbim emekelrinin karşılıgını versin kardeşim dün namazda çok dua ettim rabbim emeklerini boş bırakma dedim okadar dua ettimki sorma aklımdan çıkmadın eşimede dedim oda işşallah tutmuştur hanım dedihadi hayırlı haberlerini bekliyos gelince kan degerlerini söyle bebem olurda olmasa üüzlme canım olurmu vardır rabbimin bir bildigi
bende diyorum sewinc neden gözükmedi...Karilar gecmisi okuyamicam sabah 9 da kapi caldi uyuyordum bi kalktimkaynosss ve onun kaynosuu
bu bebek tedavilerinde gerçektwn maddi durum önemli ne için olursa olsun
ben 2 aydır gidiyorum tedaviye toplamda 1000 tl gitti şimdidenn
tahliller,ilaçlar,muayene paraları ....
bitmiyo allah eşlerimize bol kazanç bizleree de sabır versinn
duaya bile gerek yok kızz melek onlarr
günahsız yavrularr duayı nnapsınlarr
onlar zaten cennet bahçelerinde oynaayacaklarr
ve zamanı gelnce kavuşacağız bizde onlara(tabi cenneti hakedersek)
arıyom şimdikk
ben : alo ihbarım var
155 :buyrunn
ben :benim bi arkadaşımın evini kaynanalar basmışş
yardım edin ona hemde kaynananın kaynanasıda gelmiş
155 :kusura bakmayın bizi aşan bi durum
aile meselelerine karışamıyoooss
sewinç ben elimden geleni yaptımm
bakmıyorrlar
hep ellerimizde yazılmış ama adresine varamamış mektuplarrr
bebeklerimiz olduğunda ulaşacak bu yazılarr onlara
ve onlar ne kadar kıymetli olduklarınnı anlıcaklar...
Ahhh paşa ahhhhh
sanki bnim yaşadıklarımı yazdınn
bende korkuyorum şimdikk ilk gebeliğimden sonra 7 yıl oldu
şimdi hamiş kalırsam yine korkularım varr
ya kaybedersem diye
ayaklarımın arasında öldü yavrumm
hiç unutamadığım ne var biliyonmu
ben 13 nisanda doğum yptım 1-2 gün sonra yağmur yağıyodu camdan baktım
ben sıcacık evimde kuru yatağımda
ama benim yavrum toprağın altında ve ağzımdan dökülen cümleler
"ıslandınmı oğlum,üşüdünmü?
Benim öpüp sevemediğim koklayamadığım o güzel yüzüne çamur değdimi?"
aklımdan hep bunlar geçiyoduu
anne olmak böyle bişi demekki
Kizzz gecin dalganiziiielbet azad olup gelirim buralara mlxy merak ettimdiiii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?