Bayanlar Kan pıhtılaşması ile ilgili günlerdir araştırmalar yapıyorum, ingilizce makaleler okuyorum. Okuduklarımı sizle paylaşmak istiyorum. Biliyorsunuz ki temel olarak TROMBOFOLİ panelinde , mutasyona ugrayıp ugramadıgına baktıkları 4 gen var bunlar;
PROTROMBİN
FAKTOR V LEIDEN
MTHFR 677
MTHFR 1298
Bu genlerden, protrombin homozigot mutasyonu diğerlerine göre pıhtılaşma riskini biraz fazla arttırıyor. Ve belki ömür boyu tedavi gerektirebiliyor. Heterezigot olanı taşıyıcı manasına geliyor ve homozigota göre biraz daha selim bir hastalık.
Faktor V leiden, hakkında çok fazla bilgi olmamasına ragmen hamilelikte risk olarak kabul ediliyor. İgne tedavisi muhakkak gerektiriyor. Protrombine göre daha az riskli.
MTHFR GEN MUTASYONLARI yurt dışında pıhtılaşma arttırıcı faktörler olarak kabul edilmiyor. Fakat iki türü düşükte olsa risk içerebiliyor. Homestain seviyesini asla fazla yükseltmeyen bir mutasyon. Bu düşük risk içeren iki tür ise;
1) MTHFR 677 HOMOZİGOT
2) MTHFR 677 HETEREZİGOT VE MTHFR 1298 HER İKİSİ BİR ARADA İSE. ALTINI ÇİZEREK SÖYLÜYORUM. BUNA COMPOUND GEN MUTASYONU DENİLİYOR.
BU İKİ MUTASYON HAFİF ASPRİN TEDAVİLERİ GEREKTİREBİLİYOR. MTHFR 1298 OLANLARIN İGNE TEDAVİSİ OLMALARI ZARARLI BİLE OLABİLİEİ. BU PANELDE MTHFR GENLERİNE YURT DIŞINDA ARTIK BAKILMIYOR BİLE. BU GEN MUTASYONU DÜŞÜK SEBEBİ DEĞİLDİR. BUNU ARTIK DİLE GETİRMEMEK GEREK. ÜST ÜSTE SÜRE GELEN DÜŞÜKLERİN SEBEBİ KAN PIHTILŞAŞMASI OLMAYABİLİYOR HER ZAMAN. MTHFR 1298 HETEREZİGOT TOPLUMDA %40 INDA OLAN BİR MUTASYON. ENDİŞE ETMEYİN LÜTFEN.
veeeeeeeeee ben geldimmmmm
beni özleyenler parmak kaldırsın
bakıyimmmm ben sizi çok özeldim ayollll
jelimiz aramıza katıldı
bafs tatilden döndü
begüm yakmışta olsa saçları hala güzel görünüyo faceden gördüm
sevincomun göbüşü büyüdü
egecik 1 yaşına girdi
yeni hamişlerimiz var
daha neler nelerrrrtopiğimize bi kurşun dökem tu tu tuuuu maşallahhh
dualarımızı eksik etmeyelim birbirimizden gönüller bir dillerde dualar bir olsunnn can dostlarımmmm can topiğimmmmmmm
şimdi parmakları görelimmm
hoşgeldin cnm ben seni çokozlediiiim
ewet canım ecuk kıskançççç:78:Canımsın yaaa 35 ne ki :) benim kuzenim 43 yasında o da keşke 35'imde olsaydım diyor daha fazla şansım olurdu diyor bebek açısından.
Aklından neler geçiyor tatlım?
Sağol canım çok şükür fena sayılmaz hafif ateş var ama çok kötü değil çok şükür
İnşallah amin. Çok sevindim. Pıhtılılara daha da çok seviniyorum galiba :) çünkü onlarınki veya bizlerinki daha da meşakkatli oluyor
Bak ben mesela öyle yaptım resmimi koymadım. Adımıda :) burdaki hatunlara özel :)
Çok mu kıskanç seninki ?
Sewinc seZonu açtım sanırsam sen ne zamandır böyle sohbetlere katılmıyordun
Aminnnn inşallah
Aminnnn Rabbim tamamına erdirsin inşallah
Paylaşımın için teşekkürler canım
Çok güzel aydınlatıcı bir yazı olmuş
Yalnız şunu söyleyeyim bende sadece mthfr 1298 heterozigot olmasına rağmen 3 düşük oldu üstelik son düşüğüm iğne kullanmama rağmen oldu
4. Gebeliğimde kucağıma aldım ancak clexane iğneyi sabah akşam vuruldum da aldım
Bunlar teaadüf değildir diye düşünüyorum ben nitekim banada bir sürü Prof iğneye gerek yok demişti hatta İngiltere 'de yaşıyorum burdaki doktorlar mthfr ye hiç bakmıyorlar bile nedeni ise yukarıda senin belirttiğin gibi.
Aminnnn inşallah
Rabbim yardımcısı olsun
Mutlu sorunsuz hayırlı saglıklı bir 9 ay 10 gün diliyorum. Darısı diğer isteyenlerin başına.
Buarad paşamdan taZe haber varmı?
Bebekini öpüp kollasın elini tutsun onlar şimdiden hissediyorlarmış annelerinin sevgisini bi belgeselde izlemiştim
hu huu sunu yerim onunBiraz ağladı kuzum şimdi hafif ateş var
Ağlarken de bize kızıyor hu huuuu diyordu :))
inşaallah güzel şeyler söyler canım,sizde başlarsınız hayırlısıyaSeraycımmm hayırlı olsunn değerinde yüksekmiş maşallahh
Allah tamamına erdirsin inşallahh
Slmm kızlarr nasılsınzz
Bende yarın başka bi dr gidicemm tüp bbk konsunda uzmnmış bakalım neler dickk
İnsallah hayatim dualarimdasiniz insallah
Cnm cepten girdigim için foto yukleyemiyom
Faceden gondereyim
hakkettinde sen yinede çok gezme GEZENTİŞARGunaydinnnnapiyirsunuz bakimmm :44:
Ben öğleden sonra gezmeye gidecem iyice gezenti oldum haseee 4 ay yattim kustum hakettim Ewde temiz kafam rahat
veeeeeeeeee ben geldimmmmm
beni özleyenler parmak kaldırsın
bakıyimmmm ben sizi çok özeldim ayollll
jelimiz aramıza katıldı
bafs tatilden döndü
begüm yakmışta olsa saçları hala güzel görünüyo faceden gördüm
sevincomun göbüşü büyüdü
egecik 1 yaşına girdi
yeni hamişlerimiz var
daha neler nelerrrrtopiğimize bi kurşun dökem tu tu tuuuu maşallahhh
dualarımızı eksik etmeyelim birbirimizden gönüller bir dillerde dualar bir olsunnn can dostlarımmmm can topiğimmmmmmm
şimdi parmakları görelimmm
hiic kimse ugramamis
hee kimse yok,topik başı nerelerde acaba hayla parti mi yapıyor
ben temizlikle uğraştım sevinçcim,kadında gldi ama yine kendimi paraladımyarında biraz işim var sonra her yer missss
bende pertboynumdan ayak tabanıma kadar ağrım var,sol tarafımda
PAŞAMDAN haber varmı merak ediyorum
Düm eşim bebegimiiz görmeye gitmiş dogum sertifikasını getirimiş bebegimin göbegini getirim hlede brişeyi getirmişki beni çok aglattı o meşhur çoraplarıöptüm kokladım durudm evladım kokuyordu süt sagmaya kalkıyorum 3 saatte bir evladımın rıski çıkar işşallah günlükcan dua et olurmu dün hastenyi eşim aradı sütü yok hazır mama veriyoruz dedilerya allahım ne üzüldüm gögüslerim sızladı dün dedinki oglum aglıyor anne gögüslerim sızlıyor ondan ayrı olmam bitiriyor beni artık çoraaplarıyla aunucam okadar gzüel kokuorki bir bilsen oglum iyiymiş mşşallah 1cm artmış boyu 36 cm ken 37 olduk işşallah hep böyle gider ben iyiyim dikişlerimin acısını sagmaksak dua edin olurmu eşim beni bugün hastaneye götürüsn ben kaçtım
rabbim tez zamada sanada versin yeterim inan yeni face açtım oraya ekliyim seni sen facenin linkini at yeterCANIMMMM YAAA OKURKEN NASIL DUYGULANDIM AĞLADIM BİLEMEZSİNRABBİM EVLADINI SANA(size) BAĞIŞLASIN SAĞLIK SIHATTLE EVİNİZE GELMEYİ HAYATINIZDA OLMAYI NASİP ETSİNN BU SÜREÇTE SENİ ÇOK MERAK ETTİM :18:AMA TELİN YOKTU BURADAKİ KIZLAR SAĞOLSUNLAR YAZDILAR HABERLERİNİ BİRDE FACEDE BİR ARAKADAŞ VAR ODA SENİ TANIYORMUŞ ODA YAZDI TEFRİCİYE TOPLADI SİZİN İÇİN AMA BEN BU SÜREÇTE SANA DAHA YAKIN OLUP DESTEK OLAMAYI ÇOK İSTEDİM KENDİME ÇOK KIZDIM NEDEN TEL İSTEMEDİM DİYE :26::26::26::26::26::26::26:AMA ŞİMDİ İYİSNİZ VE DAHADA İYİ OLACAKSINIZ ALLAHIM YAŞADIĞIN TÜM SIKINTILARIN KARŞILIĞINDA MUCİZENİ SANA (evine )GÖNDERECEK İNŞŞ DUALRIM SESİNİNLE
işşallah canım eşim 2 takım prametüre hastane çıkışı almış allahım ne ka şirinBu kadar oldu ya bunada şükür bu günleri atlatip sagsalim evinizede doneceksiniz insallah sen bebeğinin esyalarini hazirla güzel düşün insallah herşey çokggüzel olacak.
Kendine çok iyi bakmalisin sen iyi ol ki bebeğinde iyi olsun çünkü onun sana çok ihtiyacı var cnm. Allahim Saglik sihhat versin insallah
rabbim tez zamada sanada versin yeterim inan yeni face açtım oraya ekliyim seni sen facenin linkini at yeterbeni mutlu eden yaradan senide ve senin gibi olanlarıda mutlu etsin işşallah ama benimki gibi degil çok zor eşim çok zor götürdü yogun bakım kapısından ne olur dedim şuruya sandalye versinler kıvrılıyım oturuyum evladım için okadar zorki onu görememek eşime dedim beni götürmüyor oglumu görmeye dikişlerin acır diyor kanama var dikişlerde iki büklüm yürüyorum malesef sezeryan çok zormuş onu anladım dün okadar güzel bir gün geçiridimki bütün sevenlerim geldi sevine sevine agladık güldük
işşallah canım eşim 2 takım prametüre hastane çıkışı almış allahım ne ka şirinöptüm kokladım bugün yıkanıcak ütülenicek ben ütülücem oturdugum yerde işşallah sevine sevine çünkü hep başkalarının kıyafetlerini ütüledim durudm gözyaşlarımı akıta akıta faceye az gel birşey deyicem
rabbim tez zamada sanada versin yeterim inan yeni face açtım oraya ekliyim seni sen facenin linkini at yeterbeni mutlu eden yaradan senide ve senin gibi olanlarıda mutlu etsin işşallah ama benimki gibi degil çok zor eşim çok zor götürdü yogun bakım kapısından ne olur dedim şuruya sandalye versinler kıvrılıyım oturuyum evladım için okadar zorki onu görememek eşime dedim beni götürmüyor oglumu görmeye dikişlerin acır diyor kanama var dikişlerde iki büklüm yürüyorum malesef sezeryan çok zormuş onu anladım dün okadar güzel bir gün geçiridimki bütün sevenlerim geldi sevine sevine agladık güldük
işşallah canım eşim 2 takım prametüre hastane çıkışı almış allahım ne ka şirinöptüm kokladım bugün yıkanıcak ütülenicek ben ütülücem oturdugum yerde işşallah sevine sevine çünkü hep başkalarının kıyafetlerini ütüledim durudm gözyaşlarımı akıta akıta faceye az gel birşey deyicem
Oyyyy kuzum oyyyyy Rabbim her zaman mutluluk gozyaslari akitsin bu günleri gulerek anacagiz insallah
Sezeryandan nefret edenlerdenim bende simdi ikinci gebelik ya benimkisi karnim büyüdükçe dikişlerin zonkluyorbugunumuze çokssukur bak o kadar iğne ilaç kurtuldun insallah artuk wc banyo gidebileceksin bebegin büyüyecek yemeğini yapabilecek sin çekirdek ailenin oldu artik Rabbim anne ve babalik katiyla ödüllendirdi sizi insallah evladin hayirli olur bugünlerin aklina bile gelmez cnm
Düm eşim bebegimiiz görmeye gitmiş dogum sertifikasını getirimiş bebegimin göbegini getirim hlede brişeyi getirmişki beni çok aglattı o meşhur çoraplarıöptüm kokladım durudm evladım kokuyordu süt sagmaya kalkıyorum 3 saatte bir evladımın rıski çıkar işşallah günlükcan dua et olurmu dün hastenyi eşim aradı sütü yok hazır mama veriyoruz dedilerya allahım ne üzüldüm gögüslerim sızladı dün dedinki oglum aglıyor anne gögüslerim sızlıyor ondan ayrı olmam bitiriyor beni artık çoraaplarıyla aunucam okadar gzüel kokuorki bir bilsen oglum iyiymiş mşşallah 1cm artmış boyu 36 cm ken 37 olduk işşallah hep böyle gider ben iyiyim dikişlerimin acısını sagmaksak dua edin olurmu eşim beni bugün hastaneye götürüsn ben kaçtım
sevincommmm aşada ne gördümmm 20 haftaaaaamaşallahhhhhhhhhhhhhh minnoşummmm
faceden yeni göbüş fotosu istiyom az daha büyümüştür tekmeler sertleştimi minnoşumunn
kızlarrrr çok teşekkür ederim tekrardan hepinize...15 inde 1195 di beta hcg bugün 3700 olmus ama kese görünmedi halaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?