Kizlar detaylim normal cikti herşey yolundaymis çok şükür kramp giriyordu kalsiyum ve magnezyum yazdi kullandigimiz iğne kemik erimesi yapiyor ya
Neyse herşey çok iyi maasallah 409 gr mis minnos
16.5 cm 4 hafta sonra seker yüklenmesine cagirdi
Dua ediyorum Rabbim olmayanlara da versin hayirlisiyla
DOGUM HİKAYEMİ ANLŞATAYIM BARİ DİNLEYİN
07-11-2013kontrole gitim mavişime bana paşam suyun azalmış bebegin hayatı teylikede seni eve yollayamam hemen hastaneye atıyorsun dedi altımdaki peseri çıkardı ntseye bagladı temem dedi hastaneye eşimle uçtuk hastaneyebizi belkiyorlarmış yatış yapıldı ntsyi bagladılar karnıma 6 gibi gece7 kasımda bagladılar aleti karnıma taki 14 kasıma kadaryataktan kalkmak yokl sürgü vuruyorlarlar gene altıma dünyanın seromu antibiyotigi kullandım doktorum çok iyi bir insan koruyucu melegi bebegimin mavişim dedi heran herşey olabilir dedi çarşamba günü 13 kasımda saat 11 de sabah sen sancı tutdiyorum allahım bu aklıma gelen sancı kaynanam annem diyor alet oynamıyor nts aleti eşim yanımda degil hergün yanımda olan adamanne dedim ara ara sancılarım vuruyor dogurucam ben bugün kasılmalarım başladı rahim açılmaya başladı kesin 2 cm vardır dedim 3 cocuk dogurunca insan anlıyor aslında okusaydım kesin doktor olurdum heneyse sık olmasada ara ara vuruyor annem dedim söyleyelim gelsin hemşire neyse butona bastım buyurum paşam dedi dedim sancılarım var doguruyoruym en az 2 cm açılma vardır ntseye bakalım dedi yol 14 filan dedi sonra deidm 3 bebek dogurudum bilmemmi sen sancı aleti kay baktı 50 leri 40 ları 60 vuruyorhemen mavişi ve sag kolunu çagırıdı muayene ettiler hemşire yanımda dedigim demzmi evet rahim açılmış 2 cm hemşirenin suratı gözümün önünden gitmiyorsonra dedi 2 ünüte kalsiyum yapın ne olur ne olmaz bebek sakat vs olmasın dediler allahım o nasıl bri acı kalsıyım adamın damarlarını bir yakıyor sormayın terleme titreme yanma ortaya karılşık takıldık işte sonra beklen sonu beklemeye başladık eşimi aradım len dedim nerdesin doguruyorum çabuk gel hastaneye sen eli ayagına bulaşsın gelmiştiannem kaynanam yanımda eşim acilin ordaydı gece sıklaştı kaynanam nasıl aglıyor sancı çekerken annemle nöbetçi doktor geldi altan baktı açılma 4 gidiyor hemen mavişi aradılar geldi gelir gelmez beni muldu nasıl sevinçliydi anlatamam ooooo paşam yolun sonuna geldin hadi gene iyisin az kaldı deyip güldürüd bende dedim hocam inanın okadar ugraştım çıkmasın diye naifile bizim jelibon gelmek istedi gelsin bakalım dedi bri espiri yaptı hatta deidm hocam kasılmalardan inanın gelemiyorum hadi canım görüşrüz deyim çıktı bizim takım aglama moduna geçerameliyat haneye giderken eşimle helalleştim dua et bana olurmu dedim indik bakalım neler var dedik ordaallahım panik atak hastasıyım neden sakindim acaba rabbim hidayetini veriyor vallahi kocaman bir yer ilk defa öyle bri ameliyathane gördümmaviş geldi ayakları birbirine geçiridi deidm hocam kızmı erkekmi yolun sonuna geldik merak ediyom siz beni uyutursunuz ilk benim bilmem lazım sonraya kalmıyım dedim demezmi bilmemmi senle ne anlaştık dogum edene kadar ögrenmek yok deid lütfen dedi vallahi bilmemki demeye başladı seni önce bri kesiyim biçiyim bakarız dedi meyerse arda bey biliyormuş cinsiyetininarkozcu dedi size ilacı vericem suratınız karıncalanıcak korkmayın dedim tamam ne korkucam enem sen vucuduma birşey oluyor demeden gitmişim yukarı nasıl çıktım odama hatırlamıyıyorum tek hatırladıgım miden deyip narkozu halletmişimnarkozlu ve içki içen insan dogru söyle derler bizde bende narkozun etkisiyle çoşmuşum diyolaga gel
canım canım nerdesin burdamısın gözler kapalı kendimde degilim tabi eşim burdayım canım gel sarıl bana ne olur üşüyorum sarılır eşim sonra öpücem demeye başlamışım allahım adama bir sarılmışım bırakana aşk olsun bebegim nerde ne oldu eşim erkek allahım muradımı verdim çok şükür deyip aglamışım sonra gene başlamışım sarılıcam öpücem allahım sanki içki içenler sarılırla öpücem vs diye eşim diyor yemin olsun telefona çekicektim beni bir bırakmadınki çekeyim bebegin cinsiyetini 5 kere sormuşum eşim diyor bıkmadan cevap verdik burası komik gelişmeler şimdi aglaklı yere gelelim
canım anneni çok seviyorum bana çok baktı bana hakkını helal etsin o olmasyadı bu bebegi kucagım aalamazdım ben onu seviyorum o beni seviyormu eşim diyor paşam annemde seviyor merak etme ben bu kelimeyi söylerken kaynanam bir galama tuta susuturamamışlar tekrarlamış durmuşum bebegimi getir bana eşim diyor çükük daha uyan götürücem yanına bebegim ne olur götür desemde akşama gidicez dedi sonra bir laf etmişimki eşimde koyverdi gözyaşlarını canım demişim bana sakat diyenler utansın bak seni baba yaptım mutlumuusn deyince eşimde ipler kopmuş uyandıgımda 2 annem eşim vardı kaynanam demzmi kızım oglumu yedim terpiyesiz öpüp durdunallahım çok isterdim eşimin videomu çekmesini hehe fırsat vereydim neyse bebegi görmey gidicez agrım çok dedim hadi bismillah eşim resim çekmiş 5 adet amam kocaman nerde kocamanminnacık bir bebkparmak bebek eşimin alyansı bilegine olur okadar diyim içeri giridk dediler bu bebek senin allahım bende bri aglama varmış tutana aşk olsun oturtular sandalyeye dediler aglama bebegin bakın dedim ben bu bebek için 37 kilo verdim 2 sene ilaç tedavisi gördüm dedim normlade yatıyordum amam tam olarak yataktan kalkmadan 90 gün yattım 3 bebegim öldü şimdi diyorsunki aglama sevinç gözyaşlarım dedim eşimle sarıldık agladım ordakilerde hüüznlendi kısmet bugüneymiş dedileroglum 1-95 gram dogdu 36 cmkafa çapı 24-5 cm oldu kan gurubu benim kanımdan bebek aynı babaçok mutluyum anlatamam sezeryan oldum canım yansada sütlerim gelmesede bebegim sagya orda daha ne isterim rabbim evladıma ömür versin işşallahtek eksigim oglum dün gittim eşimle hasteneye çapkasını çorabını verdiler arabada gelene kadar ne agladım annelik ne güzelmiş rabbim dedim bugünümede şükür dedim 12 senelik özlemim çok şükür geldi kızlar yılayım sakın bakın 3 bebek kaybnettim ben altındaki peserden korkarken suyun geldi yoksa mavişim epey götürüdü seni dedi bugünüm4ede şükür beni arayım destek olanlar aglayanlar hastaneye gelenlşerde allah bir degil bin kere razı olsun darısı oolmayanların başına işşallah tez zamanda
demekki adanaya doğalgaz sen ev alınca gelecek
bizde doğalgazı bağlatmaya gittik bugün interneti nakil yaptık
ne güzel bir evlilik yıldönümü:44:
canım benim sadece mthrf 677 heterezigot çıktı benim durumum ne oluyor bu durumda okudum ama kendime uyarlayamadım yardımcı olurmusun lütfen bilgin varsa
Arkadasim seni dusuk sebebin mutayonun olsaydi ogne kullandigin donemde duamezdi bebisin. Hicbir mutasuon sorunu yokken 3 4 dusuk yaanlarda var burdapCanımsın yaaa 35 ne ki :) beim kuzenim 43 yasında o da keşke 35'imde olsaydım diyor daha fazla şansım olurdu diyor bebek açısı
Sağol canım çok şükür fena sayılmaz hafif ateş var ama çok kötü değil çok şükür
İnşallah amin. Çok sevindim. Pıhtılılara daha da çok seviniyorum galiba :) çünkü onlarınki veya bizlerinki daha da meşakkatli oluyor
Bak ben mesela öyle yaptım resmimi koymadım. Adımıda :) burdaki hatunlara özel :)
Çok mu kıskanç seninki ?
Sewinc seZonu açtım sanırsam sen ne zamandır böyle sohbetlere katılmıyordun
Aminnnn inşallah
Aminnnn Rabbim tamamına erdirsin inşallah
Paylaşımın için teşekkürler canım
Çok güzel aydınlatıcı bir yazı olmuş
Yalnız şunu söyleyeyim bende sadece mthfr 1298 heterozigot olmasına rağmen 3 düşük oldu üstelik son düşüğüm iğne kullanmama rağmen oldu
4. Gebeliğimde kucağıma aldım ancak clexane iğneyi sabah akşam vuruldum da aldım
Bunlar teaadüf değildir diye düşünüyorum ben nitekim banada bir sürü Prof iğneye gerek yok demişti hatta İngiltere 'de yaşıyorum burdaki doktorlar mthfr ye hiç bakmıyorlar bile nedeni ise yukarıda senin belirttiğin gibi.
Aminnnn inşallah
Rabbim yardımcısı olsun
Mutlu sorunsuz hayırlı saglıklı bir 9 ay 10 gün diliyorum. Darısı diğer isteyenlerin başına.
Buarad paşamdan taZe haber varmı?
Bebekini öpüp kollasın elini tutsun onlar şimdiden hissediyorlarmış annelerinin sevgisini bi belgeselde izlemiştim
Amin cnm insallah darisi basina saglikla sihhatle insallahgözün aydın canım darısı kucağına almana inşallah
Canim mthfr heterezigot kan pihtilasmasi statusune girmiyor artik. İgne verilmiyir rahat olabilirsin. Dusukyaptiysan sebep bu degil demek oluyor dunya k orguyu bunu acikladi
inşaallah güzel haberlerle dönersin canım
sağol canım benim,yorgunum walla belim çok ağrıyor..soğan kürü yapmıyorum artık 3 kez tekrarladım çünkü inşaallah bir işe yaramıştır 15 gün sonra falan bir dktor var ona gidecem inşaallah
ewet hakkınızı helal edin çok uğraştınız walla,nasıl bir doktorsa randevu alamadık
kız ne kadar zayıfsın eğer fiziğin de orantılıysa yani hastalıklı gibi durmuyorsan çok güzel bence
ayyy inşaallah nazocum RABBİM ağzından duysun canımmmmm
EVLİLİK YILDÖNÜMÜNÜZ KUTLU olsun canım,daha nice sağlıklı ,uzuuunnn ve çocuklu yıllaraa:123:
amin canım..
doğru söylüyorsun sonuçta para veriyoruz ama oldu işte artıkzaten almam kız..
bu hafta sonu kurarız belki zobayıda
he mok, ne moku, mok gibi olsun diye sinyaller yolluyorum :13:inşaallah olur...bunada şükürler olsun..
kıskanıyorsan sende tut bebammm hem benim belim rahatsız olmadan önce hiç kadın tutmadım,hep kendi işimi kendim yaptım
eyiiiiiiiii
inşaallah çok güzel geçer canım,güzel haberlerle dönersin...gitte gör bakalım kara böcük olişi
Kızlar hayırlıı aksamlar doktordan geldımm cook moralım bozukk annemde kanser var 4 yıldr gogus kanserı annemın rahımde 26mm kalınlasma olmus rahmını alıcaklar sıcrama olabılrmıs allah korusun banada yaran var dedı psıkolojım alt ust oldu anneme uzuldum kendıme uzulemedım bıle((((
Amin canımmmmKizlar detaylim normal cikti herşey yolundaymis çok şükür kramp giriyordu kalsiyum ve magnezyum yazdi kullandigimiz iğne kemik erimesi yapiyor ya
Pıhtılaşma topiğindemthfr olanlar ne kadar çocuğu olan varsa hepside iğneyle kavuştu bebeğineArkadasim seni dusuk sebebin mutayonun olsaydi ogne kullandigin donemde duamezdi bebisin. Hicbir mutasuon sorunu yokken 3 4 dusuk yaanlarda var burdap
Kızlar hayırlıı aksamlar doktordan geldımm cook moralım bozukk annemde kanser var 4 yıldr gogus kanserı annemın rahımde 26mm kalınlasma olmus rahmını alıcaklar sıcrama olabılrmıs allah korusun banada yaran var dedı psıkolojım alt ust oldu anneme uzuldum kendıme uzulemedım bıle((((
şükürler olsun canım gözünaydın RABBİM tamamına erdirip kucağına almayı nasip etsin inşaallahKizlar detaylim normal cikti herşey yolundaymis çok şükür kramp giriyordu kalsiyum ve magnezyum yazdi kullandigimiz iğne kemik erimesi yapiyor ya
canım benim çok geçmiş olsun RABBİM anneciğine ve sana acil şifalar versin..ben o duyguyu çok iyi biliyorum insan kendini değil annesini daha çok düşünüp üzülüyor,ALLAH anne ve babalarımızı başımızdan eksik etmesin....Kızlar hayırlıı aksamlar doktordan geldımm cook moralım bozukk annemde kanser var 4 yıldr gogus kanserı annemın rahımde 26mm kalınlasma olmus rahmını alıcaklar sıcrama olabılrmıs allah korusun banada yaran var dedı psıkolojım alt ust oldu anneme uzuldum kendıme uzulemedım bıle((((
yok kuzum nerde eskiden orantılıydı ama şindik öle değil evlilik doğum popom büyüdü vücuduma göre kalçalarım büyüktür anlıcan bende yemeğin salçalısı kadının kalçalısı diyom sağlığım yerinde olsunda yemişim gerisini
pasam adiyla yasasin insallah ruyan ok guzelmis hoca dogru demis bence ruyandaki gibi olsa daha iyisevgili günlük eşim bugün oglanın nüfus kagıdını çıkarmaya gidicekti dedim hocayı arada sor rüyamı neyse aradı hocaya dediki hocam eşim bir rüya görümüş rüyasında oglumuz oluyormuş adını muhammed emin loydurmuşlar dedi bizde şöyle düşündük kulagına muhammed emin okutalım muhammed arda diye nüfüsa yazdıralım dedi doktorun ismi arda dedi hocada başladı konuşmaya evladım eşin rüyazsında muhammed emin koymuş ardayı koyma sebebine gelince olmaz dua etki her kula nasip degil bu isimd emiş ismin aseletime bakarmısın muhammed emin demiş neyse eşime deimki sen hocanımn dedigini yap tamam amam doktora söz verdik adını muhammed emin arda yazdır dedim tamam dedi sen git muhammed emin yazdırmış birde işin kötüsü muhammed yazıaln şeyi muhammet diye yaz t degil akıllı koca d desemde nafile doktora söz verdik dedim göbek adını koyarız demezmi bebegin adı oldu muhammet emin ben adam ardasınıda peişine koyaydınya ben annesiyim hiçmi hakkım yok acaba o kadar ay karnımda taşıdım ben o bebegi
kızlar beni düşünüp yazanlardan allah razı olsun darısı oolmayanların başına işşallah tez zamanda
Canlarım benım allah razı olsun tek tek yazamadım
yara ıltıhaptan olurmus sevınc abla o kara fıtılden verddı bana dedıkı her ay duzenlı farlutal kullan dedı duzene grsn dedı 25 e kasar tup yapma dedi.. Anneme ıcım yandı resmen sarılıp agladık cok korkuyo amelıyattan zaten( allahım ya korusun herkesı kımseye anne baba acısı yasatmasn tek dılegım bır evladım olsun yaralarım dınsın
Amin canımMTHFR (Metilentetrahidrofolat redüktaz ) defekti:
Temel Bilgi:
Folik asit ve türevleri metionin ve sisteine dönüşür. Bunu MTHFR, sistationin beta sentaz ve metionin
sentaz katalizler. Bu enzimlerdeki defektler hiperhomosisteinemiye yol açar.
Genotipleri: İki tip sık görülen mutasyonu vardır (677C>T ve 1298A>C). 677C>T mutasyonu
termolabil varyant olarak isimlendirilir. Homozigot normal, her iki alelin normal olduğu durumdur.
Heterozigotta iki gen allelinden biri defektli, diğeri normaldir. Homozigot mutantta ise her iki gen
alleli mutasyonludur. Birleşik heterozigotta ise her iki gen aleli mutasyonludur ama mutasyonları
birbirinden farklıdır.
Klinik etkiler:
MTHFRnin homozigot defektleri toplumda %1,4-15 arasında bildirilmektedir. Heterozigot sıklığı ise
%30-40 arasındadır. 1298A>C nin klinik etkileri 677C>Tye göre daha hafiftir. Her ikisinde
heterozigotları normal yada hafif artmış homosistein seviyesine neden olurlar. Fakat her ikisi içinde
aynı anda heterozigot olanların (kompaund heterozigot) kliniği 677C>T homozigotları ile aynıdır.
Heterozigot:
Heterozigotlar genellikle klinik vermezler ancak hiperhomosisteinemi varsa tromboz riski artar.
Her iki mutasyon için heterozigot olan hastalar (birleşik heterozigotlar) homozigot gibi takip ve
tedavi edilmelidir.
Homozigot:
Homosisteinemi arteriyel tromboz riskinde artışa yol açmaktadır. 50 yaş üstündeki sigara içen
kadınlarda kroner tromboz riskinde belirgin artışa yol açmaktadır. Bu nedenlerle bu olgulara
arteriyel tromboz riskinden korunmak için sigara, hipertansiyon, hiperlipidemi ve
hiperkolesterolemi, obesite ve sedanter hayat şeklinden korunmaları önerilmelidir.
Hiperhomosisteinemiye yol açarak kroner arter hastalıklarının sıklığını arttırmaktadır. Bu
nedenle homozigot olgularda folik asit, B12 ve pridoksin tedavisini planlamak gerekir.
Venöz tromboz riskinde de 2-4 kat artışa yol açmaktadır.
Tedavide diğer trombofilik sendromların aksine vitamin suplementasyonu da gereklidir. Folik
asit ve B12 vitaminleri birlikte kullanılarak suplementasyon yapılmalıdır.
Gebelik öncesinde ve uzun süre hareketsizlik, uzun süren yolculuk, hastaneye yatma, ameliyat,
gebelik gibi riskli dönemlerde folik asit ve B12 nöral tüp defekti proflaksisi dozunda verilmelidir.
Gebelik kayıpları ile ilişkisi vardır. İlk trimestr sonlarında, 2 ve 3 trimestrda gebelik kayıplarına,
abruptio plasentaya, intrauterin gelişme geriliğine ve preeklempsiye yol açabilmektedir.
Gebelikte pulmoner emboli riskinde artış olduğu da bildirilmektedir.
Fetüste nöral tüp defekti, kardiak anomali ve yarık damak dudak gibi bir grup anomalinin
riskinde artışa yol açar. Bu nedenle gebelik öncesinde folik asit ve B12 suplementasyonu
yapılmaya başlanmalıdır.
Gebelikte AFP ve HCG yüksekliğinin birlikte görüldüğü olgularda (2 MoM ve üstü) preeklempsi,
eklempsi ve HELLP sendromu olasılığı artar. Defektleri bu hastalarda çok sık olarak gözlenir.
Endikasyonlar:
Trombofili araştırılan hastalar
Üçlü testte AFP ve HCGnin birlikte artışı (2 MoM ve üzerinde)
DVT, inme
Preeklempsi
Tekrarlayan gebelik kayıpları (tüm trimesterlarda)
İkinci ve üçüncü trimester tek gebelik kaybı
Portal ven trombozları
Pulmoner emboli
Nöral tüp defektli, kardiak anomalili veya yarık damak dudaklı çocuk öyküsü
bu okuduklarımdan sadece biri bunun tam zıttı bi yazıda okudum zaten bizi korkutanda bu bilinmezlik ve değişkenlik değil mi? Rabbim hayırlısını versin gönlümüzdekini hakkımızda hayırlı eylesin
canım eşim diyor t ile d harfine takma orda yazıyor adını zaten öle söylücek ah bu erkeklerpasam adiyla yasasin insallah ruyan ok guzelmis hoca dogru demis bence ruyandaki gibi olsa daha iyi
birsey sorucam degistirmek olmazmi t harfini :26:
Canlarım benım allah razı olsun tek tek yazamadım
yara ıltıhaptan olurmus sevınc abla o kara fıtılden verddı bana dedıkı her ay duzenlı farlutal kullan dedı duzene grsn dedı 25 e kasar tup yapma dedi.. Anneme ıcım yandı resmen sarılıp agladık cok korkuyo amelıyattan zaten( allahım ya korusun herkesı kımseye anne baba acısı yasatmasn tek dılegım bır evladım olsun yaralarım dınsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?