Yaşadığımız sorunlara rağmen neşeyle hamile kalacağız!!!

turşu aşı

malzemeler

haşlanmış nohut
haşlanmış aşurelik buğday
ıspanak
taze fasulye
salça,
tuz,
sıvı yağ
nar ekşisi
domates
sivri biber

yapılışı

nohutu ve aşurelik buğdayı önceden haşlıyoruz tencereye sıvıyağımızı koyup sivribiberleri ekliyoruz sonrada domatesin kabuklarını soyup ekliyoruz bunlar yumuşadıktan sonrada salçayı ekliyoruz salçanın kokusu çıkana kadar kavuruyoruz sonra içine nohutumuzu buğdayımızı taze fasulyemizi ve ıspanağımızı ekliyoruz suyunu ekleyip tuzunu katıyoruz kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp bir 15 dakika pişiriyoruz ocaktan indirmeden nar ekşisini ekliyoruz eklemesenizde olur ama ekleyince daha güzel oluyor sonra afiyetle yiyoruz.

ben bazen bunu kemikli etlede yapıyorum öylede çok güzel oluyor tercih size kalmış

Not : ben taze fasulyeyi yazdan hazırladığım konserveden kullandığım için tüm malzemeyi aynı anda tencereye koydum hepsi piştiği için sadece ıspanakları çiğden koydum ama sizin fasulyeler çiğse önce onu ekleyin fasulyeler pişince diğer malzemeleri ekleyin.

tamam ben gelirken beydoşuda alır gelirim deroşu götürmeyek mazallah hamamda doğurmaya kalkar Allah korusun
he çok doğru deroş gelmesin :KK70:
tamam o zaman önce istanbula sonra antalyaya sonra adanaya ordanda maraşa gelecem demektir bu bi hamam için değermi yaaaa vazcaydım gelmiyom :KK70::KK70::KK70:
kız olsun,hamam bahane buluşup çimmek şahane:KK70:abowwwww ben hepinizi çıpıldak mı görecemm:KK70::KK70:
ben heryerimi peştemale sararım utanırım gerçi taşşşş gibiyim:D ama olsun,hem en güzel DEROŞ:110:
tamam tamam jetime haber ettim hazırlasınlar atlayıp geliyoz :KK70::KK70:
tamam bizde hazırlanak sevinççç bende o nalınlardan istiyom deroşa alma sakın üstünde duramaz o...hiçte jete binmemiştim sara iyi oldu:D
o zaman en kısa zamanda güzel haberimi alıp şişmanladığın günleri görmek istiyoruzzz , 53 kg yüm yazmıştın çook kıskandım :)
kız güzel haberi veririm inşaallah ama şişmanlamayım ben yaaa:KK14:yusyuvarlak olurum walla:D
sen kaç kilo aldın,ilkindemi daha çok aldın bundamı bidenem,çabuk gitmişmiydi kilolar:cool:

Fasulyesiz Nasil olur acaba saracim

olabilir canım şart değil ama çok yakışıyor bu yemeğin yeşilliği ne kadar bol olsa o kadar güzel oluyo yazın ıspanak bulamazsam ısırgan otu katıyorum mesela oda çok yakışıyor

Boğazım ağrıyor ve hafif burnum akıyor...
Grip aşısını vurdurdugum için hafif atlatiyorum sanırım. Vurdurmasaydim şimdi mahvolmustum:KK35:

geçmiş olsun canım dikkat et kendine kaynanana az git gel yollarda üşütüyosun hep

Gunaydin Turkiyeeeeee:KK54::KK54::KK54:
günaydınnnn:110:
Menü veriyorum
Tarhana cirbasi
Sebzeli zeytintagli pirasa
Oğlana et köfte pilav
Birazda irmik helvasi yapacam canim isti
:KK73::KK73::KK73::confused::confused::confused:
her canının çektiğini yersen ohooooo,ama irmik helvasıda güzel beyaa:KK45:
Uykucuuuuu tosbaaaalarrrrt:p:p:p:KK59::cool::KK23:
:D:D:D:D
günaydın canım :KK25::KK25::KK25::KK25::KK25::KK25:

hiç sorma ya dün gece geç uyuduk :KK8::KK8::KK8::KK8::KK8::KK8::KK8::KK8: sabah az kalsın işe geç kalıyoduk :KK55::KK55::KK55::KK55::KK55::KK55::KK55::KK55:
abowwwwwwwwwwwww:eek:
günaydın kızlar herkese huzurlu sağlıklı mutlu ve enerjik bir hafta diliyorum :KK73::KK73::KK73::KK73::KK73::KK73::KK25:
amin canım,günaydınnnn:KK19:
Beydoş başoş Deroş bafsoş :110::110:
Nazoş :110:
neyyyy:110::110:
Komsumu kahveye cagiriyom beni merak etmeyin :110:
kurtluuuuuuu:110:
Günaydın kızlar:KK52:
günaydın şişko:KK54:

he çok doğru deroş gelmesin :KK70:

kız olsun,hamam bahane buluşup çimmek şahane:KK70:abowwwww ben hepinizi çıpıldak mı görecemm:KK70::KK70:
ben heryerimi peştemale sararım utanırım gerçi taşşşş gibiyim:D ama olsun,hem en güzel DEROŞ:110:

tamam bizde hazırlanak sevinççç bende o nalınlardan istiyom deroşa alma sakın üstünde duramaz o...hiçte jete binmemiştim sara iyi oldu:D

kız güzel haberi veririm inşaallah ama şişmanlamayım ben yaaa:KK14:yusyuvarlak olurum walla:D
sen kaç kilo aldın,ilkindemi daha çok aldın bundamı bidenem,çabuk gitmişmiydi kilolar:cool:

jetim hazır canım akşama gidek hazırlanın bu gece sevinçte kalır yarında hamama gideriz :D:D:D:D:D:D:KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:

olabilir canım şart değil ama çok yakışıyor bu yemeğin yeşilliği ne kadar bol olsa o kadar güzel oluyo yazın ıspanak bulamazsam ısırgan otu katıyorum mesela oda çok yakışıyor

geçmiş olsun canım dikkat et kendine kaynanana az git gel yollarda üşütüyosun hep
Sağol canim benim
Doğru söylüyorsun :KK51::KK51::KK51:

hee o kadar çok gezerse olacağı bu:110:
jetim hazır canım akşama gidek hazırlanın bu gece sevinçte kalır yarında hamama gideriz :D:D:D:D:D:D:KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:
tamam,ben hazırımmmmm:D
hepinizi kameraya çekip size şantaj yapicimmmmm:KK70:

Back
X