bilerek yapmamıştır belki denk gelmiştirBir ara inadima balik yapip yemeğe cagirirdi veya ne zaman orda olsak balik yapmaya kalkardibirgün dayanamadim dedimki (eşimin babaannesi de sevmez ) bizim ikimizin inadina hergun balik yapıyorlar salata yemekten biktik dedim o olduydu
sende olacak tabiii kimde olacaktıYine ne varsa bende var
AYYY BENM OĞLAN OKULA BAŞLADIĞINDA ANKARAYA GİDEBİLMEK İÇİN NE TATİLLER EDERİM BENYooookkk
Ben cumayi tatil edip pazar donecem
bisey yok henuz
Lahana sarması
İçi için
Pirinç
Kiyma
Maydanoz
Domates
Bol soğan
Karabiber pul biber
Tuz eksi ve zeytinyağı
Biber salcasi
Pirinç hariç hepsini harmanla
En son yikanmis pirinçleri koy karistir
Lahananj sar pişir biz altini kapatmadan on dk önce sos yapip donuyoruz
4-5 diş sarimsak salça eksi bol nane az su ve yağ tavada yak üstüne gezdur on dk daha kaynat kapat altini
yoğun istek üzerine bende yazayım bari
etli lahana sarması
malzemeler
yarım yağlı kıyma
2 baş kurusoğan
yarım demet maydanoz
bir tutam pulbiber
4 - 5 diş sarımsak
bir kaşık domates salçası ve biber salçası
pirinç
tuz
lahana
yapılışı
kurusoğanları maydanozu doğruyosun sarımsaklarıda küçük küçük doğruyosun salçasını pulbiberini tuzunu etini ve yıkanmış pirinçlerini karıştırıyosun içine yarım su bardağı kadar sıcak su ekleyip yoğuruyosun sonra haşlanmış lahanlara ağzını kapatmaya gerek kalmadan ince ince sarıyosun tencereye diziyosun üzerini geçemeyecek kadar sıcak su ekleyip kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte pişiriyosun piştikten sonra yarım saat dinlendirip ondan sonra servis edersen tadından yenmez canım haaa pişer pişmez yenmezmi yenir ama yemek dinlendikçe demini alır ve daha lezzetli olur
Ayyy cnm begenmemmi ellerine Saglik miraç çok huysuzdu atlamisimsevinç kız sen benim tarifimi beğenmedinmi hiç bişey demedin ben seninkini çok beğendim
Ben istemedimki oğluyla konuşmuş ogluda demiş sevince soyliyim yemek yapmasin o zamansevinç kaynanandan keşke hiç istemeseydin balığı sen sevmiyon diye seni hesaba katmadan göndermiş
yokkiz hafyada bir zor bu aralaronlar bikmistir artık görmekten ama işleri bu
kiskanmistir
inşallahikinizde çook çalışın
Bak sewosaa kadınin amacı bilem yok hiç boş atlamiyo mübarek
bilerek yapmamıştır belki denk gelmiştir
bi insan böyle yapmaz
sende olacak tabiii kimde olacaktı
kendini havalara sokma yemek anasısın sen TYK...........
AYYY BENM OĞLAN OKULA BAŞLADIĞINDA ANKARAYA GİDEBİLMEK İÇİN NE TATİLLER EDERİM BEN
MEB İN AKLINA HAYALİNE GELMEYEN
SOS YAPINCA DAHAMI LEZZETLİ OLUYOR
1.KIZLAR ÇOKTŞKLER LAKİN BUNUN KIYMASIZI OLMAZMIIIIIII
2.BİDE SARDIKTAN SONRA LAHANANIN SUYU SIKILIPTA TENCEREYE DİZİLİYOR DİİİMİİ
3.BİDE ŞUNU SORUCAM MESELA PAZARTESİ SARSAM DOLABA KOYSAM ÇARŞAMBA GÜNÜ PİŞİRSEM OLURMU
BANA BU ÜÇÜNÜN CEVABINI VERİN
onlar bikmistir artık görmekten ama işleri bu
kiskanmistir
inşallahikinizde çook çalışın
Bak sewosaa kadınin amacı bilem yok hiç boş atlamiyo mübarek
Bu topigin basligini değiştiriyom
"kendin çal kendin oyna topigi" bundan sonra
takip ettim seni burda gözüküyor ama yazmiyordun bende baktimki diyet topigindeymissin..menun çok güzel. Çok iradelisin masallah ben yapamam çünkü doymam
bende biber kizartmasini çok severim hele o kokusuna bayılırım kizartirkenkozlemeyide severim...
güzel olmazmı yaaa o köz kokusuna bayılıyorum
nerde közledin hayatım ocaktamı
psliği olmasa bende közlerim
kocaeli den tek tanıdığım Eroş........
aklıma hemen o geldi
sende olacak tabiii kimde olacaktı
AYYY BENM OĞLAN OKULA BAŞLADIĞINDA ANKARAYA GİDEBİLMEK İÇİN NE TATİLLER EDERİM BEN
3.BİDE ŞUNU SORUCAM MESELA PAZARTESİ SARSAM DOLABA KOYSAM ÇARŞAMBA GÜNÜ PİŞİRSEM OLURMU
Ayyy cnm begenmemmi ellerine Saglik miraç çok huysuzdu atlamisim
Ben istemedimki oğluyla konuşmuş ogluda demiş sevince soyliyim yemek yapmasin o zaman6 tane hamsi geldi nerdeyse
yokkiz hafyada bir zor bu aralarnazara geldik
eminimmmm
Saracim sarmaya reyhanda koyarim ben çok guzel olur ayrıca katiliyorum bol soğan bol lezzet
Hayirli nurlu cumalarrrrrr
Günaydın kızlar
Hayırlı cumalar olsun inşallah
Biz oğlumla salondayik herif uyuyor
inşaallah canım...Insa
llah ucumuzde hamis oluruz
bende közlenmişini çok severim hatta kızartmasından daha çok hem daha hafifi oluyorbiber kızartmasını çok severim diyette olduğum içinde yapıp yiyemiyordum bende bugün iki tepsi yeşil biber közledim birazını derin dondurucuya attım birazınıda öğle ve akşam menülerimde yedik çok güzxel olmuştu kızartmadan daha güzel diyebilirim
1...KIYMASIZ OLUR TABİ,BOL EKŞİLİ VE DOMATESLİ YAPARIM ÜZERİNE DE SEVİNÇİN DEDİĞİ GİBİ SOSO DÖKERİM AMA BEN SOĞAN KOYMAM..sende olacak tabiii kimde olacaktı
ve mesela çarşamba pişirsem cumartesi yesem olurmu
tamam tamam bu bi şakaydı
sanada hayırlı cumalar canımHayirli nurlu cumalarrrrrr
sana ve herkese hayırlı cumalarherkese hayırlı cumalar
heeee gece 4.30 a kadargezindim durdum,herif geldi uyudukBeydoş herifi bagrina basti yatiyi zaar
günaydın canım,sanada hayırlı cumalarGünaydın kızlar
Hayırlı cumalar olsun inşallah
Biz oğlumla salondayik herif uyuyor
küçük Bi tencere sarmak için ne kadar kıyma gerekirSoslu daha iyi oluyor yinede sen bilirsin lahananin dişi kalin olduğu için etin lezzetini çekiyor etsiz yemedim ben lahanayi sıkmiyorsun o nerden cikti hasladiktan sonra süzgece koyuyorsun suyu suzuluyi zaten
İki 3 gün dolapta dursa birşey olmaz
sarma tarifin içinde tşk ederim cnm. Gerçekte de soğanın verdiği lezzet harika.estağfurullah canım kıskanmak ne demek sevinç bizim pirimiz bu topiğin yemek anası
biber kızartmaının kokusu dışardan daha güzel gelir her zaman bayılırım o kokusuna
ama közlemede güzel oluyor seviyorum ben
fırında közlüyorum ben canım tepsiye dizip fırının ızgara ayarını çalıştırıyorum önce bir yüzünü sonra diğer yüzünü güzelce közlüyorum ateşte közlemekten farksız oluyor
acaba dedim buda eroş olmasın başka bir nik alıp gelmiş bu aralar modaya başka nikle gelmek
sosluda güzel olur sossuzda bu damak tadıyla ilgili ben her ikisinide severim mesela ama dolma konusunda Adanalıların eline su dökülmez buda bir gerçek
birde lahanayı sardıktan sonra niye sıkıyosun onu anlamadım hiç öyle bişey yapmıyoz biz
bana sorarsan sardıktan sonra hemen pişir öyle dolaba kaldır ben akşamdan sarsam dolaba koyarım ertesi gün pişiririm hiç öyle iki üç gün bekletmedim o yüzden sanada beklet diyemem canım
kız ben şaka yaptım beğenmek zorunda değilsinki sevoşum
ne zaman gelmiş herifi gözü aydın olsunBeydoş herifi bagrina basti yatiyi zaar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?