- 29 Haziran 2017
- 392
- 1.094
- 28
- Konu Sahibi optimist9696
-
Ah kuzum ya ailenin böyle yapmaması lazım. Bak hacamat tedavisi çok iyi geliyormuş. Ben de yaptıracağım sen de bir dene inşallah iyi olur. Allah yardımcın olsun ayrıca şizofren falan değilsin. Maalesef bu iğrenç bir rahatsızlık kendimizi kontrol altına almalıyız bir şekilde. Yoksa böyle olmaz. Bu rahatsızlıkta eve kapanınca daha kötü oluyorsun, inadına dışarı çıkacaksın. Ben de dışarı çıkınca başım dönüyordu, tansiyonum düşüyordu hayattan zevk alamıyordum, nefesim kesiliyordu. Ama yılmadım inadına çıktım dışarı. Şimdi biraz daha iyiyim çok şükür.şizofren değilim değil mi ya da akıl hastanesinde yatacak durumum yok? benim de tek destekçim annem atak geldiğinde yanına gidiyorum .Seni bir anan anlıyor gerisi yalan anlıyor maalesef.Babam azarladı beni, yeter ne yapıyorsun diye kardeslerim deli damgası yapıştırdı rol yapıyorsun bişeyin yok dediler cok canım yanıyor tek isteğim şifa bulmak dışarı cıkamıyorum tek başıma dizlerimin bagı çözülüyornası gidip okuyacam bilmiyorum
Ben kanser ( hemde hic duyulmamis sinsi cinsten) illeti Ile mucadele ediyorum,senin kadar korkmuyorum. Hatta rahatsizligimi tiye alip iyi taraflarini gormeye calisiyorum. Sende basarabilirsin. Korkma ustune ustune git. Olum yokya ucunda de basarirsin buna yeterki kendini inandir.Yaklaşık 1 ay önce psikiyatra gittim anksiyete ve panik bozukluğu tanıları kondu prozac şurup ve uyku ilacı verdi ilk gittiğimde orda kriz geçirdim igne vuruldu falan çok kötü günler geçirdim.İlaç kullanıyorum ama pek faydasını göremiyorum sürekli aklımı kaybetme çıldırma korkusu yaşıyorum evden dışarı çıkamıyorum mesala namaz kılıyorum çok dua ediyorum acaba çok dua etmek günah mı allah beni helak eder mi diye düşünüyorum.Hiç birşey bana tat vermiyor.Arkadaşım hep dışarı çağırıyor ya atak geçirirsem diye çıkamıyorum.Sabah ablam zorla diyetisyene götürdü diyete başlıcam yarında makyaj ve cilt bakım ürünleri için çıkıp almak hayata biryerden tutunmak yaşadıgım günleri iyi geçirmek istiyorum ama korkuyorum ya atak geçirsem dışarda diye bir ay sonra üniversite kaydına gidicem ama korkuyorum nasıl başka bi şehirde yeni bi hayata başlarım ve de bu korkularla hastalıklarla akıl hastanesınde yatmaktan da korkuyorum:/ anlayacagınız çok zor durumdayım siz söyleyin ne yapmalıyım ben ??
Cok dua eden hic helak olur mu??teşekkur ederim üstüne gittikçe ve hastalıgı düşünmeyerek yenerim değil mi?
Yaklaşık 1 ay önce psikiyatra gittim anksiyete ve panik bozukluğu tanıları kondu prozac şurup ve uyku ilacı verdi ilk gittiğimde orda kriz geçirdim igne vuruldu falan çok kötü günler geçirdim.İlaç kullanıyorum ama pek faydasını göremiyorum sürekli aklımı kaybetme çıldırma korkusu yaşıyorum evden dışarı çıkamıyorum mesala namaz kılıyorum çok dua ediyorum acaba çok dua etmek günah mı allah beni helak eder mi diye düşünüyorum.Hiç birşey bana tat vermiyor.Arkadaşım hep dışarı çağırıyor ya atak geçirirsem diye çıkamıyorum.Sabah ablam zorla diyetisyene götürdü diyete başlıcam yarında makyaj ve cilt bakım ürünleri için çıkıp almak hayata biryerden tutunmak yaşadıgım günleri iyi geçirmek istiyorum ama korkuyorum ya atak geçirsem dışarda diye bir ay sonra üniversite kaydına gidicem ama korkuyorum nasıl başka bi şehirde yeni bi hayata başlarım ve de bu korkularla hastalıklarla akıl hastanesınde yatmaktan da korkuyorum:/ anlayacagınız çok zor durumdayım siz söyleyin ne yapmalıyım ben ??
teşekkur ederim ya 3.senemde üniversiteyi kazandım bu yıl yani ailem boyle bişeye izin vermez bir yıl dondurmayı düşünüyorum cunku korkuyorum yapabılecekmıym başka bir şehirde bu halde fln aileme açamıyorum bile çok sertler atak geçirdiğimde bile böyle yapacaksan evde otur koca bekle okuma diyorlar :/ ne yapacagım bilmiyorumBaslarda boyle olmasi normal. Ilacinizi duzenli kullanin. Yan etki gorurseniz aniden birakmayin, doktora danisin baska ilac verilebilir. Zamanla bu korku geçiyor. Biraz kendinize zaman taniyin, üniversiteyi erteleyin bence. Şizofreni hastasi degilsiniz. Panik ataga bagli yaygın anksiyete bozuklugu yasiyorsunuz. Panik atak sizi öldürmez, yatağa dusurmez. Bunu kendinize sık sık hatırlatın. Tek basinizayken atak geçirirseniz bunun gececegini kendinize anlatmaya calisin. Ustesinden ancak boyle gelirsiniz. Davranissal ve ilac terapisiyle yıllarca atak geçirmeyen bir suru hasta var. Gecmis olsun.
teşekkur ederim ya 3.senemde üniversiteyi kazandım bu yıl yani ailem boyle bişeye izin vermez bir yıl dondurmayı düşünüyorum cunku korkuyorum yapabılecekmıym başka bir şehirde bu halde fln aileme açamıyorum bile çok sertler atak geçirdiğimde bile böyle yapacaksan evde otur koca bekle okuma diyorlar :/ ne yapacagım bilmiyorumBaslarda boyle olmasi normal. Ilacinizi duzenli kullanin. Yan etki gorurseniz aniden birakmayin, doktora danisin baska ilac verilebilir. Zamanla bu korku geçiyor. Biraz kendinize zaman taniyin, üniversiteyi erteleyin bence. Şizofreni hastasi degilsiniz. Panik ataga bagli yaygın anksiyete bozuklugu yasiyorsunuz. Panik atak sizi öldürmez, yatağa dusurmez. Bunu kendinize sık sık hatırlatın. Tek basinizayken atak geçirirseniz bunun gececegini kendinize anlatmaya calisin. Ustesinden ancak boyle gelirsiniz. Davranissal ve ilac terapisiyle yıllarca atak geçirmeyen bir suru hasta var. Gecmis olsun.
çok dua ediyorum iyi olıyım diye ama dışarı tek çıkamıyorum banyo yapamıyorum ve daha bir çok şey var diyorum ki gidip alışveriş yapıyım bişreyeler alıyım iyi gelir kulagımı deldireyim küpe toka falan alıyım ama tek başıma cıkamıyorum:/ çıkıncada bulanık görüyorum midem bulanıyor nefes alamıyor gibi oluyorum:/Cok dua eden hic helak olur mu??
Aksine rahatlarsin..
Sen duayi elden birakma bol bol oku..
Salavat cek kuran oku camilere git..
Disari cik ge toz ne bileyim disarda olacaksanda ol nolmus yani..
Dunyanin sonu degil..
Estagfirullah cek..
Kendine iyi bak..
Sevdigin seyleri yap...
teşekkür ederim ya doktor değiştirmem mpek mumkun değil bunu zor bulduk yaşadıgım şehirde pek doktor yok malesefilacın sana uygun değildir belki de doktor değiştrmende fayda görebilirsin bu hastalıkta anlattıgın kkorkuların yaşanması çok normal ama ilerlememesi adına biraz kontrolun sende ldugunu farket meditasyon yap tedaviye aşırı katkısı oluyor youtube de bulabilirsn meditasyon videoları ama ilaçlar 8 hafta içerisinde sonuc vermeye başlar yanı ilacı kullanalı 8 haftayı gectıoyse ve sende durumlar aynıysa hemen doktor değştrmeni öneririm. ama unutma duygularını düşüncelerini yönetebilirsin bu hastalıgın senın hayatını değştirmesine izin verme her şey senin elinde
teşekkür ederim ya doktor değiştirmem mpek mumkun değil bunu zor bulduk yaşadıgım şehirde pek doktor yok malesefilacın sana uygun değildir belki de doktor değiştrmende fayda görebilirsin bu hastalıkta anlattıgın kkorkuların yaşanması çok normal ama ilerlememesi adına biraz kontrolun sende ldugunu farket meditasyon yap tedaviye aşırı katkısı oluyor youtube de bulabilirsn meditasyon videoları ama ilaçlar 8 hafta içerisinde sonuc vermeye başlar yanı ilacı kullanalı 8 haftayı gectıoyse ve sende durumlar aynıysa hemen doktor değştrmeni öneririm. ama unutma duygularını düşüncelerini yönetebilirsin bu hastalıgın senın hayatını değştirmesine izin verme her şey senin elinde
Yakinimda olsan tutup ben cikarcam seni kolundan :) yok mu ablan ya da arkadaşın önce onlarla bir çik sonrasında yavaş yavaş kendin cikmaya başla..teşekkür ederim ya doktor değiştirmem mpek mumkun değil bunu zor bulduk yaşadıgım şehirde pek doktor yok malesefilaçı yaklaşık 1 aydır kullanıyorum ama bıktım ya bu korkulardan dışarı cıkıp alışveriş yapıyım beni mutlu eden şeyleri alıyım diyorum ama olmuyor tek başıma çıkamıyorum:/ eskiden dha gucluydum dışarı tek cıkardım asansöre tek binerdim şimdi hep tedirginim huzursuzum aklımı kaybetme korkusu yaşıyorum
mesaj için çok ama çok teşekkurler ya ben şizofren olmaktan çok korkuyorum akılımı kaybetmekten çünkü amcam halam babamın ailesinin büyük kısmı şizofren annemin ailesinde ise anksiyete ve panik atak var aşırı derecede risk altında oldugumu düşünüyorum çok korkuyorum akıll hastanesine düşmekten bir yerden başlıyım gidip alışveriş yapıyım kulagımı deldiriyim makyaj alıyım diyorum ama dışarı tek başıma çıkamıyorumÖncelikle ezikkiz falan değilsin tamam mı. Bunu çıkart aklından birçok kişi söylemiş o nickname i bir değiştir.
Sen güçlü bir kızsın. Bu sene üçüncü senen olmasına rağmen güzel bir üni kazandın, sorunlarinla yuzlestin ve üstüne gitmek istiyorsun. sen GÜÇLÜ bir kızsın. Güç senin içinde. Bunu kendine bol bol hatırlat. Maval okumuyorum. Bende de panik atak ve anksiyete var. Ama ben beynimi kontrol altına alarak basedebiliyorum. Bu güç sende de var. Beyin öyle bir organ ki çok kolay kandırılabiliyor aslında:) Sürekli olumlama yap, maneviyati guclendir.
Sen etrafa olumlu bakarsan olumlu donut alırsın. Olumsuz bakarsan olumsuz. Hayatın bir kurali bu. İçini rahatlatacaksa korkarak şizofren olmazsın zaten. Şizofren genetik yatkınlıga dayalı bir rahatsızlıktır.
Bir yerden başla artık değişime. Bak bu sen değilsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?