bu ataklar bende annem vefat ettikten sonra cıktı. Acile kaldırıyorlaardı sonra tahlillerimde hormanlarım hafif yükselme olunca tiroid dediler sonraki tahliller normal cıktı ama bu carpıntı ve diger belirtiler devam ediyor maalesef
Konu sahibi canimcim ahh senin halinden en iyi ben anlarim
Anksiyete bozuklugu panik atak ne ararsan hepsi bende mevcut. En son iki sene once stresli bir donemde tanistim bu lanet sorunla..
Ilk baslarda ilac tedavisine basladim sakinlestirici ama sadece gerektiginde kullaniyordum.. doktor bana antidepresant yazdi ama hic bir zaman baslamadim cunku farmakoloji bolumunde okudugum bu ilaclari bildigim icin kafami hic uyusturmak istemedim.
Psikologa gitmeye basladim ve oonun bana tavsiye ettigi yontemlerle dogru nefes almayi ve sakinlemeyi ogrendim. Bu sene hersey guzelken en son agustosta dusuk yaptigimdan beri hergun anksiyete ve panik atakla ugrasiyom. Artik nasil kurtulucam bilmiyorum ama kesinlikle ilacsiz yine bunu atlatmaya calisicam. ilac kokten cozum degil bu sorunu ancak kendi kafamizda cozebiliriz. Allah yardimcin olsun ilk once psikolojik tedaviye basla derim daha sonra cok ilerlerse ilaca baslarsin.
Eşimin ailesinin sorumsuzca kendine müslüman bencil tavırları,gelinleri hizmetçi olarak kullanmak isteyişleri bana uymayışları ama benim bunları hep takıntı haline getirmem..eşimin zaman zaman onlara hak verip zaman zaman bana karşı anlayışsızlığı.kaba saba tavırları, yeni bir işe geçip hala başarılı olamayışı,Annemin eşimin ailesini diline dolayıp iki de bir bana onları kötülemesi yetmeyip kocamı hiç sevmediğini palavracı olduğunu doğru dürüst işi olmadığını bir türkü varya'' kız asiye asiye tütün koydum......Baban seni veriyor da bir bağ pırasaya,'' orda ki asiyeden bile ucuza gittiğimi söylemesi:)Üstelik onun evini işgal ettiğimizi söylemesi bir şekilde ona hep yük olmamız hala o evde oturmamız.Kimsenin çocuğuma bakmayı kabul etmemesinden dolayı çalışamamam; eşittir bütün yükler sonucu anksiyete bozukluğum olduğunu söyledi (Kaygı boz.)doktor ve ilaç verdi.bu durumlar düzelmeden bu sorunum nasıl halolacak benim gibi bu sorunu yaşayan var mı ilaç kullanmak istemiyorum ama nasıl atlatırım offf bilmiyorum
ilaç kullanman gerekır, yoksa beter olursun, doktor ne dedıyse o , beme aynı sebeplerdn basladım devam edıyorum, kullandıktan 10 gun sonra takıntılaeın azalacak rahatlıycaksın ne deseler gulceksın emın ollll mutlaka kullan, vucudun dolmus boşalt hemen
sevgili konu sahibi. ben de bu hastaliga esimin ailesi yuzunden yakalandim. tabi ayni sizinki gibi benim annem d"dul kadin misin sen? hic bisey almadilar" gibi dirdirlarla yedi beni evlilik arifesinde. tabi yasimizda kucuk o zamanlar herseyi taktim. kayinpeder dugun isini konusmak icin bizim eve geldiginde aileme cidden buyuk terbiyesizlik yaptiktan sonra yavas yavas hastalanmaya basladim farkinda olmadan. evlendikten 2 ay sonra hastalandim. ilk krizdi. 2 ay hastane hastane gezdik. yanis teshisler yanlis ilaclar. ancak 10 ay sonra dogru teshis kondu: anksiyete bozuklugu. 5 ay ilac ictim. hamile kalinca ilaci kestim. doktorum superdi. ancak ne yazik ki dusuk yaptim. kafayi yememek icin doktoruma geri gittim. ancak ilaca ihtiyacim olmadigini soyledi. hem de isimi birakmistim bebek icin. sonuc: bu yenebilecegin bir hastalik. sakin ümitsizlige dusme. ancak her zaman esinin ailesini takacaksin tipki benim gibi. cunku onlar hep hayatinda olacaklar. ben de dusunmek istemiyorum. ama olmuyor. aklima her geldiklerinde sinirlerim oynuyor hatta suan bile( allah yar ve yardimcimiz olsun.
not:ben de kucuk bir yardim istiyorum. özellikle kayinvalidemi gormek sesini duymak, hatta resmini bile gormek istemiyorum. surekli bana yaptiklari aklimda. ozellikle dusuk yaptiktan sonra cok acildi aramiz. gerginiz hep. takmadn yapamiyorum. bi diyorum konusayim kendisiyle bi diyorum bosver. bana da akil verir miniz. tekrar hasta olmak istemiyorum.
öncelikle geçmiş olsun diyorum bu anksiyete rahatsızlığı ben de de var bir ara sıkıntılı zamanımda dr gitmiştim ilaç verdi pek kullanmadım sonra işe başladım bu arada genel anlamda heyecanlı sabırsız bir yapım var şu an çalışmıyorum çalıştığım dönemde biraz dikkatsizdim küçük hatalar yapıyordum sonrada neden nasıl yaptım diye kendi kendimi suçluyordum geçen hafta dikkatsizlik yapıp küçük bir kaza yaptım arabayla şükür sadece maddi hasar oldu sadece kaldırıma çarptım sürekli iç hesaplaşma yapıyorum öyle içime kapanıkda değilim dısarıdan bakan neşeli samimi buluyor beni ben se kendi dünyamda özgüven eksikliği olan biriyim neden dikkatsizim diye üzülüyorum hata yapmaktan korkuyorum tekrar piskiyatriye gitmeyi düşünüyorum evdeki ilaçlara da başladım yeni bir işe başlamadan şu illet den kurtulmak istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?