yasaklarda evde yapacak bişey bulamamak... sorun bende mi?

Burada bir üye bir konu açmıştı; sigarayı bıraktığı ama görümcesinin de bırakacağım demesine rağmen, kaçamak yaptığı, bunun kendisini etkilediği hakkında. Ben o tarihte içiyordum. O konuya cevap yazdım, çok üzüldüğümü, çünkü en yakınımdaki insanların benzer hareketleri yüzünden benim de bırakma denememin sabote olduğunu, sonraki yıllarda da tekrar cesaret edemediğimi vs...söyledim, kendimce bir takım şeyler tavsiye ettim.

Ama bunları yazdıktan sonra, içim bir türlü rahat etmedi, mesele kafamda döndü durdu.
Açıkçası, orada yazıya dökünce gördüğüm şey, yani cesaret edemiyor olmak, çok şımarıkça geldi, kendime yakıştıramadım.

Eczaneden paketlerce nikotin sakızı aldım, sigaram bitti, satın almadım, sakıza başladım.
Gece uyurken bile ağzıma sakızları alıp öyle uyuduğum bir dönem oldu. Sonra sakızı da bıraktım. O üyeye de yazdım sonrasında, ben yazışmamızdan sonra bıraktım, vesile oldunuz, umarım siz de bırakırsınız diye.

Üç-dört ay, ağlama krizleri, konsantrasyon güçlüğü, kendi kendime öfke nöbetleriyle dört duvar arasında çile çektim, deli gibi yedim, kilo aldım vs.... (Bu süreci zaten iş yerinde o kadar kişiyle yaşamam mümkün değildi.) Geçeceğini biliyordum, sabrettim. Şimdi sefasını sürüyorum çok şükür, geçti gitti işte...
Çok güzel iradenize hayran kaldım. Ben ailemle yaşıyorum ve herkes sigara kullanıyor nasıl bırakırım bilmiyorum.

Çok güzel iradenize hayran kaldım. Ben ailemle yaşıyorum ve herkes sigara kullanıyor nasıl bırakırım bilmiyorum.
Bırakmak istiyor olmanız ne güzel...
Maalesef evde içen başkaları varsa, imkânsıza yakın, halbuki bırakmayı isteme noktasına gelmiş olmak ne kadar kıymetli. :KK43:
Bu durumda, ya hep beraber ya hiç biriniz! deyip, hep beraber bırakmaya yanaşmıyorlarsa ayrı eve çıkın:KK53:

Şaka bir yana, umarım siz de bırakırsınız, burası bambaşka bir dünya çünkü :KK200:

Canım ben bence 30 dan fazla kitabın sadece kapını okumuşsun zira bu zihniyette ve okuduğunu anlamayacak kapasite de olup benim yazdıklarıma ilişmenden belli. hadi bakalım herkes kendi kapınısını önünü süpürsün :) sen kendi kalbinin ve çöplüklerinle ilgilen sanırım baya zoruna gitti bu söz :) millete ahlak dersi verecek durumda değilsin belli ki
Yoo aksine güldüm😀siz kimsiniz allasen ?kitap okumakla ahlakin ne ilgisi var. Sizi hic hatirlamiyorum burada. Ayrica benden size bir tavsiye burayi hayatinizin büyük bir parçası haline getirmeyin alt itarafi sosyal bir platform.üzüldüm sizin adınıza

Son düzenleme:
Süreç uzadıkça yapılacaklar azalıyor haklısınız. Ben de evden çalışıyorum ama sabah dokuz öğlen üç bilgisayar başında durmam gerekiyor. Sonrasında bir şeyler atıştırıp yürüyüşe çıkıyorum bir saat kadar. Sonra yemek yapma yeme toplama akşam oluyor. Bir kaç bölüm yabancı dizi izleyip biraz kitap okuyup yatıyorum. El işi filan yapmadım hiç ama yapılabilir güzel olur hatta karantina hatırası :) Kısır döngü devam ediyor. Sağlığıma şükredip oturuyorum.

Ben de ikinciyi coook istiyorum ama yuzde elli erkek olma ihtimali beni vazgeçiriyor. Erkek cocuk cok guzel oglumu da cok seviyorum ama 2 erkek 😱 yazıyla iki, rakamla 2, ikisi de erkek.. o zor
Ablam sürekli şey diyor bana ‘bunlar okuldan gelecek anneeee bize bi sandviç yap diyecekler, koca somun ekmeği arasına 1 haftalık kahvaltılığı basacaksın, anca doyurursun’😂

Şuan bile isteklerine yetişemiyorum, gestapo bir anne olmazsam halim perişan.
Kız çocuğun eli bile başka, narin yahu.

Ablam sürekli şey diyor bana ‘bunlar okuldan gelecek anneeee bize bi sandviç yap diyecekler, koca somun ekmeği arasına 1 haftalık kahvaltılığı basacaksın, anca doyurursun’😂

Şuan bile isteklerine yetişemiyorum, gestapo bir anne olmazsam halim perişan.
Kız çocuğun eli bile başka, narin yahu.
2 erkek yeğenim var cidden bir oturuşta bir tepsi keki bitirip kalkiyorlar ve dal gibiler 🤣
Benim oglusum cok cilveli, nazlı, bıcır bıcır. 5 tane kıza bedel 🤣 amma 2 tane erkek deyince tüylerim ürperiyor 😬

Ay niye inanmıyorsun ya ben kendimi buldum kitaplarima bayılıyorum herhalde en çok kitap okuduğum dönem .Niye telde uğraşıyorsunuz o kadar güzel kitaplar var ki.El sanatları bende sevmem o ayrı ama kitaplar candır ya .
Kimi okuyorsunuz 😍 ben ahmet umite taktim bu ara. Biraz arka sokaklar tadinda oluyor ama olsun 😀.yabanci polisiye yazarlari çok uç konular iceriyor. Psikolojim bozuluyordu. Ahmet umit biraz daha hafif daha hayatin içinden olaylar yaziyor.

Kimi okuyorsunuz 😍 ben ahmet umite taktim bu ara. Biraz arka sokaklar tadinda oluyor ama olsun 😀.yabanci polisiye yazarlari çok uç konular iceriyor. Psikolojim bozuluyordu. Ahmet umit biraz daha hafif daha hayatin içinden olaylar yaziyor.
Ahmet Ümit candır .Psikoloji seviyorsanız Gülseren Budayıcıoglu Camdaki Kız,Kral kaybederse.Farkli olsun müthiş olsun derseniz Kardeşimin hikayesi Leyla'nın evi Zülfü Livaneli .Didaktik olsun derseniz Ailede eğitim .Yok Türk klasiği olsun derseniz Muhaderat var söyleyeceklerim .

Bırakmak istiyor olmanız ne güzel...
Maalesef evde içen başkaları varsa, imkânsıza yakın, halbuki bırakmayı isteme noktasına gelmiş olmak ne kadar kıymetli. :KK43:
Bu durumda, ya hep beraber ya hiç biriniz! deyip, hep beraber bırakmaya yanaşmıyorlarsa ayrı eve çıkın:KK53:

Şaka bir yana, umarım siz de bırakırsınız, burası bambaşka bir dünya çünkü :KK200:
Çok istiyorum ve sağlık sorunlarım yüzünden bırakmak da zorundayım ama ne yaptıysam olmadı maalesef. Herkes içince bırakmak zor oluyor.

Benim de çocuklar olunca çok vaktim olmasa da bu korona belası çıkalı evde yaptıklarım:esya boyama,ya da kutu boyama(tavsiye ederim),kitap okuma,örgü,takı yapımı.çok vakit ayıramıyorum işte yoksa takı yapmak falan da cok güzel .hiç kitap okuduğunu yazmamışsın.alışkanlığın mı yok?lütfen oku kitapsız olmaz.hiç okumayan biriysen anlatımı akıcı ,sürükleyici olan Ayşe kulin den bir kitap okumanı öneririm.köprü,adı Aylin,nefes nefese mesela.bunların okuması kolay çok da seversin.okumaya başla.bekar olsam bol bol okurum ne güze

Iki kücük cocugum var. Onlarla ugrasiyorum bütün gün :KK70: beraber yemek yapmayi kesfettik cocuklarla. Mesela ailecek pogaca felan yaptik. Yarin kurabiye yapmayi planliyorum. Cocuklar baya egleniyor. Ondan haric oyun felan oynuyoruz. Zaman bulsam kitap okuyorum.

hanımlar selamlar, sağlığımız için evde kaldığımız bir dönemdeyiz. kısıtlamalar daha ne kadar devam eder bilmiyorum. saat kısıtlaması olsun, hafta sonu tamamen yasak olsun artık iyice bunaldım ve evde yapacak hiçbir şey bulamıyorum. yanlış anlaşılmasın sözüm yasaklara değil, bunlar yapılmak zorunda. benim derdim bu dönemi evde nasıl geçirebileceğimle alakalı... sizler neler yapıyorsunuz merak ediyorum. özellikle benim gibi bekarları daha çok merak ediyorum zira evlilerin akşamları mutlaka eşiyle, çocuğuyla zamanı su gibi geçiyordur.

evden çalışıyorum zaten. koca gün pc ekranına bakıyorum. boş zamanlarımda pc'de bişey yapmak istemiyorum zaten sürekli baktığım için. tv aldık, netflix vs onları da izlemekten sıkılıyorum. kutu oyunu aldık, kardeşimle oynarız diye onun da şu an yüzüne bakan yok. çok bunaldım artık evde ne yapsam bilemiyorum. yasaklar gelmeden önce de çok dışarı çıkan biri değildim virüsten dolayı. sizler neler yapıyorsunuz, boş zamanınızda evde? yasaklar varken?
Valla ben mutfağa sardım
Hayatımda yapmadığım yemekleri yapıyorım
El açması börek,manti,içli köfte,işkembe çorbası....bunlarla vakit öldürüyorum bu ara birde k.k.sardım sürekli burdayım

Ben bir ara el işine sarmıştım. Kanaviçe etamin yaptım. Sonra sıkıldım ondan, kalimba aldım onu arada çalıyorum. Kitap okuyorum, kurslara başvurdum. Yüksek lisansa başvurdum. Bu şekilde kendimi oyalıyorum. Başımda o kadar dert var ki.. Dert üstüne dert bindi anlayacağınız.

En kötüsü de psikolojisi bozuk insanlarla aynı evde yaşamak. Bu pandemi de şiddet vakaları daha da arttı. Nasılsa herşeyp iptal diye. Psikolojisi bozuk ve tedavi olmayan bir baba, bakıma ihtiyacı olan küçük bir yeğen, e anne filan derken insan bunalıyor. Evin erkeği sen oluyorsun buna rağmen kendin için bir şeyler yapmaya çalışıyorsun. Böyle bir durumunuz yoksa inanın çok şanslısınız. Herkesin sorunları var fakat bu çok yıpratıcı. Herkes işsiz, güçsüz vs hayat o kadar zor ki, 30 yaşında herşey insanın suratına tokat gibi çarpıyor. En önemlisi iş bulabilmek tabi ki, umarım herkes bulur🙏

Bende yapıyorum acayip kafa dinlendiriyokozalak boyayıp kütüklere monte ettim,cam boyama bide oda çok keyif veriyor.
Ben polisan'ın sprey boyası olan altın varak rengiyle kozalaklarımı boyayıp TV ünitesine dekor yaptım. Plastik kaşıkları boyayıp dekoratif mumluk yaptım. :D Hızımı kesmeyip mutfak dolaplarımı beyaza çevirdim. Şimdi de evdeki zigon sehpalarımı X1 ile beyaz renge çevireceğim. Fotoğraf isteyenlere ve sorusu olanlarla yardımcı olabilirim. :KK24:

Ben polisan'ın sprey boyası olan altın varak rengiyle kozalaklarımı boyayıp TV ünitesine dekor yaptım. Plastik kaşıkları boyayıp dekoratif mumluk yaptım. :KK70: Hızımı kesmeyip mutfak dolaplarımı beyaza çevirdim. Şimdi de evdeki zigon sehpalarımı X1 ile beyaz renge çevireceğim. Fotoğraf isteyenlere ve sorusu olanlarla yardımcı olabilirim. :KK24:
Daha ben boya işine o kadar girmedim,tv sehpası boyanacak bizimde kısmet olursa.
Kozalakları boyamak çok zevk veriyor bende kapı süsü yaptım güzel oldu oda.

Back
X