yasaklarda evde yapacak bişey bulamamak... sorun bende mi?

Ay niye inanmıyorsun ya ben kendimi buldum kitaplarima bayılıyorum herhalde en çok kitap okuduğum dönem .Niye telde uğraşıyorsunuz o kadar güzel kitaplar var ki.El sanatları bende sevmem o ayrı ama kitaplar candır ya .

ah keşke vaktim olsa
zaten işim, projelerim, kodlarım derken bana kafa kaşıyacak vakit kalmıyor ama kalsa zaten işlerde ertelediğim zibilyon tane şeyi yapmaktan yine işe gider o vakit (kendi işim, asla bitmiyor)

pilates yaparım (evde yapıyordum bir ara mükemmel oluyordu, derse gitmekle aynı değil ama idare eder), ki, online ders gruplarına da bakarım. pandemide epey böyle uzaktan çalışan varmış 2-3 ay her haftasonu spor-detoks- bakım yaparım. zaten anca kendime gelirim. o kadar lazım ki.

30 tane filan diziye başlarım. 5 sene oldu dizi izleyemiyorum.

10 yıl oldu bir dil (yabancı) dil çalışmayalı, mükemmel ispanyolcam, başlangıç japoncam vardı unuttum, o unuttuğum dillerden birine geri dönerim.

makinede her gün başka bir kahveyi demleyip, yanına sağlıklı ne yapılır diye kasıp, kendimce gurme filan olurum.

dolabımı elden geçirir, verilecek kıyafetleri veririm, dolap 3 ayrı eve bölünmüş durumda benim, vakit bulup bir evden diğerine gidemedim 2 aydır. o kadar sıkıldım ki asgari olarak çalışmam gereken kadarını da çalışamıyorum artık motive olup.

pasaport yenileyecem vakit yok, fotograf bile çektiremedim ki randevu alayım. of of.

ya hiçbir şey istemiyorum. 1 tanecik gün. sadece 1 gün, o iş de kaldı, bu da vardı, şu yine yetişmedi demeden sadece boş boş duvara/ekrana/pencereden dışarıya bakayım yeter.

Ev de yapcak o kadar cok sey var ki disari cikmayi hic aramiyorum günler su gibi geciyor. Yemek temizlik kitap ders ailelerle kamerali görüsme yürüyüs bakim.. su gibi geciyor

Korona nedeniyle evden çalışmaya geçtik. Daha önce senelerdir yapamayıp, corona düzeninden sonra yaptıklarım-yapıyor olduklarım;

- Sigarayı bırakma-sonrası ilgili delilik dönemini atlatma, önce alınan kilolar, sonra verilen kilolar.

- İnternetten öğrenip, malzeme ısmarlayıp, kolları sıvayıp; (i)tam oda (iki ayrı renk), (ii)iki odada birer duvar, (iii)yarım koridor, (iv)ardiye odası(iki ayrı renk) (v)teras boyama. Odalarda zımpara, terasta ise kazıma ve alçı sıva. Tüm sair duvarları silme. Evin değişen çehresi.

- Online hocayla ve kendi kendine yabancı dil öğrenme:
(Ben kendi kaynaklarımdan haftanın her günü 2 saat çalışıyorum- ülkesinden almıştım kitapları-. Hoca seviyemi takip ediyor, hocayla ağırlıklı olarak konuşma kısmına odaklıyız çünkü benzer yabancı diller biliyorum, grameri öğrenmek de uygulamak da fazla destek istemiyor. Hocayla haftada 3x1 saat, 7 aydır kesintisiz devam ediyoruz. Bildiğiniz konuşuyorum artık çatır çatır... İnanılmaz mutlu ediyor bu beni. )

- Gardıroplar, hurçlar, yüklükler, çekmeceler ve bazalarda müthiş ayıklama, koca koca koliler-poşetler dolusu atılanlar-verilenler, ferahlamış ev.
- Telâşsız, sakin sakin ama sık aralıklarla derin temizlik, hafifleyen ruh.

- Kitap, kitap, kitap... Çağdan çağa, ülkeden ülkeye, düşünceden düşünceye müthiş yolculuklar, bambaşka kültürler, tarihler...

- 1'er kiloluk dumbellerle başlayarak programlı ağırlık çalışma ( Arada 1,5'u geçtim, en son 2 kg dumbeller ısmarladim, gururluyum) . Yürüyüş ( bu vardı ama kalitesi arttı, şimdi daha konforlu daha uzun daha düzenli)

- Uzun uzun peelingler, kremler, maskeler vs... hiç olmadığı kadar bakımlı bir cilt, ancak kendine geldi.

- Salatalar, sebzeler, mutfakta bunlara ayrılabilen uzun saatler, şahane, saat gibi işleyen beslenme düzeni.

- Bir de her Cumartesi-Pazar üşenmeden büyük tencerede mısır patlatıp, laptopu bağlayıp, büyük monitörde iki film arka arkaya...

- Beş ayrı online kursun tüm seviyelerini bitirdim (canlı değil, video) Toplam 70 saatten fazla . Bunları ödemiştim, başlayamıyordum. Ayrıca çalışması, pratik yapması, ödevi vs.. ile epey zaman aldı. Ama şimdi ilgili konularda uçuyorum kendi çapımda.

Çok kıskandım sizi. Film izlemek ve kitap okumaktan sıkıldıysanız puzzle yapabilirsiniz ben çok severim

hanımlar selamlar, sağlığımız için evde kaldığımız bir dönemdeyiz. kısıtlamalar daha ne kadar devam eder bilmiyorum. saat kısıtlaması olsun, hafta sonu tamamen yasak olsun artık iyice bunaldım ve evde yapacak hiçbir şey bulamıyorum. yanlış anlaşılmasın sözüm yasaklara değil, bunlar yapılmak zorunda. benim derdim bu dönemi evde nasıl geçirebileceğimle alakalı... sizler neler yapıyorsunuz merak ediyorum. özellikle benim gibi bekarları daha çok merak ediyorum zira evlilerin akşamları mutlaka eşiyle, çocuğuyla zamanı su gibi geçiyordur.

evden çalışıyorum zaten. koca gün pc ekranına bakıyorum. boş zamanlarımda pc'de bişey yapmak istemiyorum zaten sürekli baktığım için. tv aldık, netflix vs onları da izlemekten sıkılıyorum. kutu oyunu aldık, kardeşimle oynarız diye onun da şu an yüzüne bakan yok. çok bunaldım artık evde ne yapsam bilemiyorum. yasaklar gelmeden önce de çok dışarı çıkan biri değildim virüsten dolayı. sizler neler yapıyorsunuz, boş zamanınızda evde? yasaklar varken?
Ben netflıxe düştüm.Sureklı onu ıxlıyorum.Isım öok yogun ve kafa yoruyor.Bu sebeple kıtap okudugumda kafam almıyor .Oysakı bayılırım kıtap okumaya.

Korona nedeniyle evden çalışmaya geçtik. Daha önce senelerdir yapamayıp, corona düzeninden sonra yaptıklarım-yapıyor olduklarım;

- Sigarayı bırakma-sonrası ilgili delilik dönemini atlatma, önce alınan kilolar, sonra verilen kilolar.

- İnternetten öğrenip, malzeme ısmarlayıp, kolları sıvayıp; (i)tam oda (iki ayrı renk), (ii)iki odada birer duvar, (iii)yarım koridor, (iv)ardiye odası(iki ayrı renk) (v)teras boyama. Odalarda zımpara, terasta ise kazıma ve alçı sıva. Tüm sair duvarları silme. Evin değişen çehresi.

- Online hocayla ve kendi kendine yabancı dil öğrenme:
(Ben kendi kaynaklarımdan haftanın her günü 2 saat çalışıyorum- ülkesinden almıştım kitapları-. Hoca seviyemi takip ediyor, hocayla ağırlıklı olarak konuşma kısmına odaklıyız çünkü benzer yabancı diller biliyorum, grameri öğrenmek de uygulamak da fazla destek istemiyor. Hocayla haftada 3x1 saat, 7 aydır kesintisiz devam ediyoruz. Bildiğiniz konuşuyorum artık çatır çatır... İnanılmaz mutlu ediyor bu beni. )

- Gardıroplar, hurçlar, yüklükler, çekmeceler ve bazalarda müthiş ayıklama, koca koca koliler-poşetler dolusu atılanlar-verilenler, ferahlamış ev.
- Telâşsız, sakin sakin ama sık aralıklarla derin temizlik, hafifleyen ruh.

- Kitap, kitap, kitap... Çağdan çağa, ülkeden ülkeye, düşünceden düşünceye müthiş yolculuklar, bambaşka kültürler, tarihler...

- 1'er kiloluk dumbellerle başlayarak programlı ağırlık çalışma ( Arada 1,5'u geçtim, en son 2 kg dumbeller ısmarladim, gururluyum) . Yürüyüş ( bu vardı ama kalitesi arttı, şimdi daha konforlu daha uzun daha düzenli)

- Uzun uzun peelingler, kremler, maskeler vs... hiç olmadığı kadar bakımlı bir cilt, ancak kendine geldi.

- Salatalar, sebzeler, mutfakta bunlara ayrılabilen uzun saatler, şahane, saat gibi işleyen beslenme düzeni.

- Bir de her Cumartesi-Pazar üşenmeden büyük tencerede mısır patlatıp, laptopu bağlayıp, büyük monitörde iki film arka arkaya...

- Beş ayrı online kursun tüm seviyelerini bitirdim (canlı değil, video) Toplam 70 saatten fazla . Bunları ödemiştim, başlayamıyordum. Ayrıca çalışması, pratik yapması, ödevi vs.. ile epey zaman aldı. Ama şimdi ilgili konularda uçuyorum kendi çapımda.
Harıkasınız

Küçük oğlum var ama gündüz uyuduğunda sporumu aksam uyuduğunda elişi, mandala, bulmaca, netflix, kitap okuma arada kk instagram bir şekilde geçiyor vakit. Bekarkende böyleydim sıkılmıyorum o yüzden. Ama gezmeyi dışarıda bi kahvaltı yapabilmeyi çok özledim gerçekten bende

şimdi kasnak işlemeye merak saldm bakalım

Doğum iznindeyim borsa ile uğraşıyorum butun gün sıkılmak imkansız çünkü tiryakilik gibi bişey yalnız dikkatli olmak gerek büyük para ile batarsiniz muhtemelen

hanımlar selamlar, sağlığımız için evde kaldığımız bir dönemdeyiz. kısıtlamalar daha ne kadar devam eder bilmiyorum. saat kısıtlaması olsun, hafta sonu tamamen yasak olsun artık iyice bunaldım ve evde yapacak hiçbir şey bulamıyorum. yanlış anlaşılmasın sözüm yasaklara değil, bunlar yapılmak zorunda. benim derdim bu dönemi evde nasıl geçirebileceğimle alakalı... sizler neler yapıyorsunuz merak ediyorum. özellikle benim gibi bekarları daha çok merak ediyorum zira evlilerin akşamları mutlaka eşiyle, çocuğuyla zamanı su gibi geçiyordur.

evden çalışıyorum zaten. koca gün pc ekranına bakıyorum. boş zamanlarımda pc'de bişey yapmak istemiyorum zaten sürekli baktığım için. tv aldık, netflix vs onları da izlemekten sıkılıyorum. kutu oyunu aldık, kardeşimle oynarız diye onun da şu an yüzüne bakan yok. çok bunaldım artık evde ne yapsam bilemiyorum. yasaklar gelmeden önce de çok dışarı çıkan biri değildim virüsten dolayı. sizler neler yapıyorsunuz, boş zamanınızda evde? yasaklar varken?
Bu aralar makromeye sardim. Bebisi babasına sattigim anda düğüm atmaya başlıyorum. Isın ilginci düğüm atmanın insanı bu kadar rahatlayacagi aklıma gelmezdi tavsiye ederim

Ben artık eve niye kapandığımızı unutmak üzereyim, aşırı alıştım bu duruma. Sanki olması gereken de buymuş gibi.
+ 1
İtiraf etmek zor ama gerçekten hayat kalitem yükseldi :olamaz: Salt işe gitmiyor olmak günlük 3,5 saat kattı hayatıma. Hazırlanmak için harcanan zaman da cepte, üstelik üst baş derdi yok, saç baş derdi yok... Online toplantılar için hazırlanmak bile - ki sadece üst tarafımızı hazırlıyoruz- zul gelmeye başladı. Bu hafta sonuna doğru, mecburen bir ofis toplantısına şahsen katılacağım, sanki canımı istiyorlar gibi geliyor :)

Çoğu kişi söylemiştir eminim ama kitap okumak muhteşem :) kitap sevmiyorsanız henüz sevdiğiniz bir türle karşılasmamışsınızdır, spor yapabilirsiniz, evde pilates güzel oluyor, vücut fit hale geldikçe insan mutlu ve motive oluyor, örgü örmek de bir alternatif, bildiğiniz stres azaltıyor.. çocuk, ev işi, yemek ve online derslerden vakit bulabildiğim an koltuğa zor atıyorum kendimi bu aralar, o yüzden yazdıklarınıza pek bir özendim :)

Cumartesi Kahvaltı çay keyfi temizlik ütü ardından mis gibi evde kitap keyfi. Araya da bir yemek sıkıştırırsam akşam da kafa rahat bir bakıyorum 10 olmuş.
Pazar günü temizlik yapılmış olduğu için daha rahatım. Evde sadeleştirece köşe belirliyorum. Bir dolap, çekmece vs. Oraya girişip toplayıp sadeleştirme işi. Belki 1 saat yoga. Sonra kitap.
Bitiyor gün bir şekilde :)

Back
X