Yaşam amacımı bulamıyorum....

Hungary

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2019
332
676
18
Oturduğum yerde kalıyor, günlerce kalmak istemiyorum, dışarı çıkmak, gezmek, kimseyle görüşmek istemiyorum. Markete gitmek bile işkence gibi geliyor. Sabah uyanınca yüzümü zor yıkıyor açlıktan ölmemek için kahvaltıyı zor yapıyorum. Özetle kişisel bakımımı bile zor yapıyorum. İçimden hiç bir şey yapmak gelmiyor. Pencereden bakınca kendimi bu hayatın içinde görmüyorum, uyanıp işe giden insanlar, hayatın olağan akışı garip, anlamsız geliyor. Boşuna yaratıldığımı düşünüyorum. Bitsede gitsek ölsemde kurtulsam modundayım. Anneme babama evlat acısı yaşatmak istemediğim için intihar etmemek konusunda direniyorum ama bir yandan da kendi yaşam amacımı arıyorum bulamıyorum. Böylede amaçsız yaşanmaz ki....

Insanlardan önce kendine faydalı olmayi düstur edin kendine. Otomatik olarak cevrene de büyük faydan dokunacaktir. Asla ve asla insanlar icin yaşama. Onlarin zemmi de methi de gözünde bir olsun. Seni ovmeleriyle gururlanmadigin gibi sovdukleri zaman da umursama.

Peki kendine nasil faydalı olabilirsin ki? Kant in Felsefesine cok kaymadan anlatacak olursam hazzı hayatının biricik amaci olmaktan cikarmalisin. Hayatını regule edecek bir kurallar silsilesine, yani bir nevi seni yönlendirecek ideolojiye ihtiyacın var. Zevk aldığın şeyleri yapma. Bir dava edin kendine ve onun yolunda git. Bu dava komünizm sosyalizm de olabilir, iyi bir dindar ruhban olmak da olabilir, hatta küçük ölçekte evine iyi bir hanim olmak bile olabilir ama lütfen kurallarını kendin yaratma. Zaten Varolan bir sistematige adapte olmalisin. Amerika'yi yeniden keşfetmeye luzum yok . Bu ruhsal sarsıntıları ilk sen yaşamıyorsun ve son da olmayacaksın.

Kendinize hedef koymanız lazım.
Bir hayat hedefiniz amacınız olmalı.
Ama bu hedef önce sırf kendiniz için olsun.
Kişisel amacınızı bulmaya çalışmalısınız.
Icinizden gelmiyorsa gene de hedef koyun.

Ve o hedefe azar azar yürüyün.

Insanlardan önce kendine faydalı olmayi düstur edin kendine. Otomatik olarak cevrene de büyük faydan dokunacaktir. Asla ve asla insanlar icin yaşama. Onlarin zemmi de methi de gözünde bir olsun. Seni ovmeleriyle gururlanmadigin gibi sovdukleri zaman da umursama.

Peki kendine nasil faydalı olabilirsin ki? Kant in Felsefesine cok kaymadan anlatacak olursam hazzı hayatının biricik amaci olmaktan cikarmalisin. Hayatını regule edecek bir kurallar silsilesine, yani bir nevi seni yönlendirecek ideolojiye ihtiyacın var. Zevk aldığın şeyleri yapma. Bir dava edin kendine ve onun yolunda git. Bu dava komünizm sosyalizm de olabilir, iyi bir dindar ruhban olmak da olabilir, hatta küçük ölçekte evine iyi bir hanim olmak bile olabilir ama lütfen kurallarını kendin yaratma. Zaten Varolan bir sistematige adapte olmalisin. Amerika'yi yeniden keşfetmeye luzum yok . Bu ruhsal sarsıntıları ilk sen yaşamıyorsun ve son da olmayacaksın.
Neden kuralları kendimiz koymayalım?

Hedonist görüşten uzaklaşmak..
Mükemmel..
Zaten şu anki buhranların çoğu bu yüzden.
Instagramda orada burada o benden daha mutlu o benden daha sevinçli.. vs vs
Bunlar bizi tüketiyor.
Dediğinize katılıyorum.
Sırf mutlu olmak için yaşamak yerine anlam için yaşanmalı.

Mutluluk yan ürün olarak gelir o zaman.

Hayatımın bazı evreleri iyi bir dindar olarak ayrıca Turancılık davasına adanarak geçti ancak belli bir süre sonra buda yeterli olmadı... Sıfır noktasında buldum kendimi.

Tedavi olmaniz gerek, psikiyatriye gitmeniz gerek. Ama o bile zor geliyor değil mi?
Bu hissi biliyorum malesef, kolay kolay da çıkılmıyor içinden, destek sart.

seni mutlu eden seyi bulman lazim
meditasyon yap gelecege umutla bakmaya calis
ani olabildigince güzel yasa, gecmisin ya da gelecegin bir önemi yok ani yasayamadiktan sonra
yani benim de kendimce endieselerim, bosluklarim var, simdi ayaklarima tuzlu su yaptim mesela dinleniyorum
hep gec kalmis hissinden biktim, artik düsünmemeye calisiyorum
cocuklu bir hayatin icinde kendimi aramaya caslismaktan bir yere varamadim, beklemem gerek sadece, kendimi gerceklestirmeyi bekliyorum
zor olan bekleyip sabretmek su durumda
olumlu cümleler kurun, inanin
cogunluk bir rüyada kaybolmus durumda
farkinda olmak en azindan birsey

Tedavi olmaniz gerek, psikiyatriye gitmeniz gerek. Ama o bile zor geliyor değil mi?
Bu hissi biliyorum malesef, kolay kolay da çıkılmıyor içinden, destek sart.
Psikiyatrist reçeteme kişilik bozukluğu davranış bozukluğu borderline gibi bana leke süren şeyler yazıyor benim kişiliğim falan bozuk değil davranışımda bozukluk yok ki kimseyle sorun yaşamıyorum sadece benim kontrolüm dışında gelişen bi çok talihsizlik yaşadım her defasında düştüğüm yerden kalkmayı bildim ama hayat çektiğim sıkıntıların mükafatını bana sunmadığı gibi düze çıkmak için verdiğim emeklerimi de boşa çıkardı. Elde var sıfır... Böyle hissetmem normal ve bana kişilik bozukluğu teşhisi koyup aptallaştıran bir hap vererek beni düzeltemez. Oyüzden gitmek istemiyorum.

Psikiyatrist reçeteme kişilik bozukluğu davranış bozukluğu borderline gibi bana leke süren şeyler yazıyor benim kişiliğim falan bozuk değil davranışımda bozukluk yok ki kimseyle sorun yaşamıyorum sadece benim kontrolüm dışında gelişen bi çok talihsizlik yaşadım her defasında düştüğüm yerden kalkmayı bildim ama hayat çektiğim sıkıntıların mükafatını bana sunmadığı gibi düze çıkmak için verdiğim emeklerimi de boşa çıkardı. Elde var sıfır... Böyle hissetmem normal ve bana kişilik bozukluğu teşhisi koyup aptallaştıran bir hap vererek beni düzeltemez. Oyüzden gitmek istemiyorum.

Psikiyatristin teşhisinin yanlış olduğuna nasıl karar verdiniz?
Başka doktorlara gidin, başka birileriyle konuşun.
Ayrıca kişilik bozukluğu, davranış bozukluğu, borderline kişilik bozukluğu kimsenin karakterine leke sürmez.
Ben psikolog ya da psikiyatrist değilim bilemem, ama bakış açınız çok yanlış geldi bana. Nasıl diğer organlarımız zarar görünce hastalanabiliyorsa, zihnimiz ve ruhumuz da hastalanabilir. Bundan daha doğal ne olabilir? Böyle bakarsanız iyilesmeniz çok zor..

Psikiyatristin teşhisinin yanlış olduğuna nasıl karar verdiniz?
Başka doktorlara gidin, başka birileriyle konuşun.
Ayrıca kişilik bozukluğu, davranış bozukluğu, borderline kişilik bozukluğu kimsenin karakterine leke sürmez.
Ben psikolog ya da psikiyatrist değilim bilemem, ama bakış açınız çok yanlış geldi bana. Nasıl diğer organlarımız zarar görünce hastalanabiliyorsa, zihnimiz ve ruhumuz da hastalanabilir. Bundan daha doğal ne olabilir? Böyle bakarsanız iyilesmeniz çok zor..
En son 6 yıl önce bir ünv hastanesinde psikiyatriste gitmiş canımı sıkan bana zarar veren insanları anlatmış 3 gece üst üste bile yaşadıklarımı düşünmekten uyuyamadığımı söylemiştim kadın birden biz savcı değiliz hakim değiliz diye bağırmaya başladı. O an birden uyanışa geçtim ben hasta isem o neydi sahi beni iyileştirecek birimiydi? O gün benim için psikiyatri branşı gereksizliğini ortaya koydu ve o günden sonra da birdaha asla gitmedim gitmeyi de düşünmüyorum. Önce bana kötü davranan o doktorun tedavi olması gerek.

Son düzenleme:
Evet işsiz ve bekar olup yaşı 30 u geçenlerden...

Yeni bir dil öğrenin ve birkaç ay içinde o dilde altyazılı diziler/filmler izlemeyi, uzun vadede de o dilin konuşulduğu ülkelere tatile gitmeyi hedefleyin.

Yeni bir beceri kazanın. Atıyorum çok güzel nakış yapmayı, yemek yapmayı veya Excel kullanmayı öğrenin.

Hiçbir şey yapmazsanız, birkaç ay için normalde yapmayacağınız bir işi yapın. Pizzacıda, restoranda, benzin istasyonunda veya bir yerde resepsiyonda çalışın. Hayatınıza hareket gelir, farklı bir deneyim yaşarsınız, modunuz değişir. Hayatınıza son vermekten iyidir.

En son 6 yıl önce bir ünv hastanesinde psikiyatriste gitmiş canımı sıkan bana zarar veren insanları anlatmış 3 gece üst üste bile yaşadıklarımı düşünmekten uyuyamadığımı söylemiştim kadın birden biz savcı değiliz hakim değiliz diye bağırmaya başladı. O an birden uyanışa geçtim ben hasta isem o neydi sahi beni iyileştirecek birimiydi? O gün benim için psikiyatri branşı gereksizliğini ortaya koydu ve o günden sonra da birdaha asla gitmedim gitmeyi de düşünmüyorum. Önce bana kötü davranan o doktorun tedavi olması gerek.

Ne diyeceğimi bilemiyorum.
Her toplulukta iyi ve kötülerin olacağını biliyoruz. Her meslekte işini iyi yapan ve yapmayan insanların olduğunu da biliyoruz. Hoş bir deyim değil belki ama, gavura kızıp oruç bozulur mu?
Dilerim bir çıkış yolu bulursunuz ne diyeyim.
Teşhis koyan psikiyatristlerin teşhislerini yabana atmazdım ben olsaydım. Ya fazla öfkelisiniz, ya da düşünce yapınız sağlıklı değil çünkü.
Bu konuda Astoria Astoria ne düşünür çok merak ettim.

Kişilik bozukluğunu kısmını hakaret olarak almayın aşırı duyarlılık göstermişsiniz, borderline kişilik bozukluğu o anlama gelmiyor. Kendinize yardım etmek istiyor musunuz? Kesinlikle psikolojik desteğe ihtiyacını var. Ailenizle mi yaşıyor sunuz? Maddi gücünüz var mı? Ne zamandır işsizsiniz?

Ne diyeceğimi bilemiyorum.
Her toplulukta iyi ve kötülerin olacağını biliyoruz. Her meslekte işini iyi yapan ve yapmayan insanların olduğunu da biliyoruz. Hoş bir deyim değil belki ama, gavura kızıp oruç bozulur mu?
Dilerim bir çıkış yolu bulursunuz ne diyeyim.
Teşhis koyan psikiyatristlerin teşhislerini yabana atmazdım ben olsaydım. Ya fazla öfkelisiniz, ya da düşünce yapınız sağlıklı değil çünkü.
Bu konuda Astoria Astoria ne düşünür çok merak ettim.
Düşünce yapımın sağlıklı olduğunu iddia etmedim zaten ama mukayesen bana zarar veren kötülük eden herkesten daha sağlıklı olduğumu biliyorum çünkü kimseye zarar vermiyorum en önemlisi ukala tavırlara bürünüp zaten çıkmazda olan birini iyilik adı altında dahada çıkmaza sokacak sözler sarfetmiyorum.

Back
X