Yaşama devam etme isteğim azalıyor

8993

Architect
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2017
1.185
2.834
133
İstanbul
Evet yaşama devam etme motivasyonum azalıyor . Bu bir intihar notu değil fakat sonumu iyi görmüyorum .

Çoğunuza dert mi bu da diyebileceğiniz iç sıkıntılara sahibim . Yaşamım anlamsız bir çizgi üzerine devam ediyor. Kafamdaki ben ile fiziki dünyadaki ben arasındaki uçurum beni hayattan koparacak uçurum Birgün kendimi oradan aşağı bırakacağım sanırım .

Çabaladım fakat olmuyor. Hiçbir şeyi yoluna koyamadım. Beden sağlığım dışında elimde hiçbir motive edici veri yok. Ailemle aram idare eder. Ama onları da fazlasıyla mutsuz ediyorum. Sorarım size kendi içinde mutlu olamayan bir aciz nasıl olur da başkasını mutlu edebilir ki ?

Son sınıfım okuduğum bölümü çokta sevmiyorum. Konuştuğum biri var o da beni pek sevmiyor uzak mesafe ilişkisi olmazmış o yüzden bana ısınmak istemiyor fark ediyorum. Arkadaşlığını kaybetmek istemiyorum o yüzden hala konuşuyorum. O kadar acınası bir insanım ki eyvallah çekip yoluma bakamıyorum. Biliyorum ki olmayacak bu iş ama sohbetini seviyorum.

İçime kapandım. Konuşmayı unuttum neredeyse. İnsanlarla yüzyüze gelince sohbet edebilen biri değilim kaybettim bu özelliğimi. Bu böyle oldukça da daha çok kapandım içime. İçim ise kapkara .

Kendimi artık güzel de bulmuyorum. İnancımı kaybetmiş gibiyim fakat hala başımı örtüyorum. Açmaya cesaretim de yok bir de insanların aşağılayan bakışlarını kaldıramam diye açamadım.
Örtüye saygımdan hala tesettürü yerine getiriyorum makyaj yapmıyorum fakat dedim ya inancım yok gibi. Sadece inananlara karşı saygımdan düzgün kullanıyorum. Sonuç olarak kendimi güzel de bulmuyorum. Özgüvensizim. Cesaretsizim.

Kocaman bir ah çekmek istiyorum. 22 yaşındayım ama ömrümü heba ediyorum. Nereyi düzeltmeye çalışsam elimde kalıyor. Yaşamam manasız geliyor.

Kız arkadaşlarımı dinliyorum bana sevgililerinin onlara yaptıkların sürprizleri anlatıyorlar gözleri parıl parıl parlayarak. İçimden umarım hep mutlu olursunuz diyorum fakat evde yalnız kalınca sessiz sessiz ağlıyorum neden ben bunları hak etmiyorum diye. Bir başkası sevgilisiyle yurt dışına yerleşme hayali kuruyor. Vay be diyorum birbirlerinin hayalinde yerleri var. Bense geleceğim kapkara oturup ağlıyorum sadece.

Ne kimsenin hayalindeyim ne de artık olma ihtimalim var. Mutsuz birini kim ne yapsın ?

Hadi diyorum kalk ayağa yoluna koyalım bir şeyleri .
İlk olarak nasıl istiyorsan öyle görün sonra bitir okulunu yeniden gir sınava sevdiğin bir mesleği yap hep hayalin olan yurtdışına git orada yaşa. Seni seven biri de çıkar elbet bu arada.

Sonra dönüp bakıyorum elimdeki hayata
diyorum ki istediğin gibi giyinemezsin insanlar seni yargılayacak, yeniden okul okusan bitince yaşın 26 olacak kim seni işe alsın artık, seni seven kimse de çıkmayacak seni sevseler bile sen onları sevemeyeceksin.

Ve yine başa dön kısır döngü ...

Mutsuzluk umutsuzluk bolca karanlık .

Anlatacak kimsem kalmadı buraya yazıp iç dökmek istedim.

bence bir uzman yarımı al kendini geliştirmek için pskolog değil. özgüven motivasyon ve kendini geliştirmene yardımcı olcak yerler var. ordan başlayabilirsin :) biz burdan ne desek boş. hiç birşey yapmama isteği içine işlemiş adeta

22 yaşında gibi yazmamışsın daha olgun geldin bana.
Herkesin derdi kendine büyük gelir kıyaslama yapılamazki belliki seni üzen şeyler var..bu dertlerden sıyrılmak senin elinde emin ol hiçbir şey için geç değil 22 nedir 30 unda da okul okuyup kendini geliştirebilirsin..
Kendini çok dinliyorsun sanırım azıcık boşvermeye çalışsan belki daha iyi olursun..

22 yaşında bu ne karamsarlık hayret ediyorum..bir daha sevemem, bir daha sevilmem, başka bölüm okuyamam okusamda zaten işe almazlar,vs hep negatif hep negatif. Kendine gelmelisin bence. Birini seviyorum ama o beni pek sevmiyor ne demek şutla gitsin hayatta bir çizgin olsun kimse bulunmaz hint kumaşı değil, önce sen kendine değer ver sonra başkalarından bekle. Hayatım anlamsız bir çizgi üzerinde ilerliyor demişsin ama o hayata anlam katabilecek tek bir kişi var o da sensin. SEN birşeyleri değiştirmek için çabalamadıkça bu ruh halin hep böyle devam eder, başkalarınin hayatı kendiliğinden mi anlamı sanıyorsun?

Çabalasam bile olacağına dair inancımı azaltacak üst üste çok olumsuz olay yaşadım. Hayatımı değiştirmek elimde evet fakat dış faktörler moralimi bozuyor. Mesela ben sevdiğim meslek için okula giderken yeniden arkadaşlarım çoktan işe başlamış paralarını kazanmaya başlamış olacaklar. Bu bile kendimden nefret etmeme sebep oluyor.

benimde hiç birşey yolunda gitmeyen bir hayatım oldu ama Allahın dediği oluyor bol bol sohbet videoları izledim psikoloji videoları izledim Bir nevi terapi gibi oldu bu bana tavsiyem bir kişiye bağlanma hele hele uzakta olan birine sırf sohbeti iyi diye bağlanma o çok mutlu arkadaşlarından bir süre uzaklaş spor yap kitap oku tek başına yapabileceğin aktiviteler yap inandığın güvendiğin biriyle dertles su yasin geçiyor okuyamam kim beni ne yapsın psikolojisinden cik ne yapmak istiyorsan onu yap kimseyide takma biliyorum simdi hersey cok kotu geliyor ama zamanla daha hafifliyor

O konustugunuz kisi varya onu cikararin hayatinizdan bakin o zaman nasil da hizla toparlaniyorsunuz.Yasam enerjinizi o sömürüyor iki üç ay üzülürsünüz sonra yeniden gelir enerjiniz.Ben baska sorun görmedim her sey yolunda aslında.

Öncelikle kendini başkalarıyla kıyaslamaya son vermelisin ve gerekiyorsa bir profesyonel yardım almalısın.

Herkes aynı hayatı yaşamak zorunda değil. Herkes aynı imkanlarla dünyaya gelmiyor. Elimde olan tek olumlu şey bedensel sağlığım diyip bunu küçümseme. Aslında en önemlisine sahipsin.
Bu dibe çöküş hali uzun bir süredir varsa kesinlikle yardım al. Daha 22 yaşındasın ya.
İlla başkalarının hayatları gözüne batacaksa güzel örneklere bak, ilham verecek kişilere bak.
Daha yolun başının bile başındasın.

Ben artık kendimi başkalarıyla kıyaslamaya son verdim siz de son verin lütfen bu hepimiz için böyle Rabbim derman versin size geçecek ❤

Tam geçen sene bu zamanda eşimi, evimi terkedip ailemin yaşadığı şehre dönmüştüm. 2 üniversiteye gittim birini sonuncu diğerini birinci sınıfta bırakmak zorunda kaldım. Çok ağır tedaviler aldım, defalarca hastaneye yattım. Artık bitti demiştim. Toparlanamayacağım. İstemiyorum yaşamak. İyileşme umudum yok, hep derin bir acı içinde olacağım.
Bugüne gelirsek, eşimle barıştım, çalıiıyorum ve üçüncü kez üniversiteye hazırlanıyorum. Sınıf arkadailarımı görüyorum sosyal medyadan hayatlarını kurmuşlar, benimki de böyle işte yapacak bir şey yok.
Geçen sene bana biri bugünü anlatsa asla inanmazdım. Görsem bile inanmazdım. Tek tavsiyem iyi bir psikiyatristten terapi al ve dediklerine uy.
Hiç geçmeyecekmiş gibi geliyor ama geçiyor canım, geçmek zorunda.

Profil fotosu bu olan genç bir kadına hiç yakışıyor mu bu 22 yaş ah ne güzel bir yaş ayrıca kimse icin yaşama açılmak istiyorsan açıl hayatına bak kendini baskılaya baskılaya daha kötü olursun oku meslek edin hayatını yada napıcan sevgili koca falan elbet olur onlar

Yazdıklarınızı okudum ve çok kızdım. Aslında sabahtan beridir kendime de çok kızıyorum ve olur olmadık şeyleri kendime dert ettiğim için kendimden utanıyorum. Bilmiyorum haberiniz oldu mu ama, bugün daha 19 yaşında olmasına rağmen 4 kez kanser hastalığına yakalanmış ve hayatına karşılık bacağını feda etmek zorunda kalmış ve fakat yine de yaşama olan aşkını ve umudunu asla kaybetmemiş ve pes etmemiş olan pırıl pırıl genç bir kız yaşama tutunmaya çalışıyor. Neslican Tay. İsmini buraya yazıyorum ki belki merak eder instagramdaki paylaşımlarını ya da videolarını izlersiniz de kendinize gelirsiniz. Ki emin olun gelirsiniz. Sevgiler.

Kendini başkalarıyla kıyaslama, kazansınlar paralarını ne güzel Allah daha çok versin. Sende sevdiğin bölümü okuyacaksın sonrasında ise sadece sevdiğin mesleği yapacaksın.. Kusura bakma ama bana sanki mutlu olmak için değil de daha da mutsuz olmak kendine sebepler arıyormuşsun gibi geldi. Olumsuzluklar hepimiz hayatında oldu ve malesef olmaya da devam edecek bu böyle gelmiş böyle gider sen önce kendine inan ve hayallerinin peşinden git. Lise'de bir arkadaşım'ın annesi 40'ından sonra üniversite sınavına girip piskoloji okudu, mezun olduktan sonra kendi muayenehanesini açtı kadin .

ahhh gençliğin var sağlığın var. daha ne ister insan. 30 larda ki ve daha büyük insanlara sorsan en güzel şey senin yaşında olmak. lütfen kıymetini bil.

Yani baya ilginç bir hayatın var okudugun bölümü sevmiyorsun ama tercih etmişsin örtülüsün kapanmışsın açık olmak istiyorsun bunları aile baskısıyla falan mı yaptın? Eger öyleyse mutlu olman zaten mümkün değil ki içinden ne geliyorsa öyle davran yeniden oku açılmak istiyorsan açıl , işe almazlar falan diye düşünme emeklilik yaşı 60, 30 unda işe girsen 30 yıllık çalışma hayatın oluyor 22 sinde işe girip çalışanlar ne kazanmış hemen işe gir evlen çocuk yap 30 unda 2 çocuklu ol falan gibi sıralamaya göre yaşamak zorunda değil herkes.

kotu insanlar tesetturlulere de asagilayici sekilde bakiyor, tesettursuze de. ben basini acip gayet de suslu ve guzel olan uc tane kadin taniyorum cevremden. gayet de mutlular ayrica inanclilar da. cesur olmaniz sizi mutlu ve guclu yapar. bence sorununuzun kaynagi dis gorunusunuz. kendinizi guzel bulmazsaniz, istediginiz icinizden geldigi sekilde gorunmez ve giyinmezseniz mutlu olmaniz imkansiz gibi bir sey.

Ben de böyle düşünüyorum inanın . Dışım içime yansıyor. İsteyerek örtünmüştüm ama 4 sene önce aldığım bir kararın hayatımı bu kadar etkileyeceğini düşünmemiştim . Cıvıl cıvıl bir insadım ama örtünün verdiği ağırlığı kaldıramadım mecburen durulmak zorunda kaldım. Takan herkese saygım var ama ben yapamıyorum artık. Geri de dönemiyorum . Freni patlamış kamyon gibi yokuş aşağı uçuyorum

Aslında hiçbiri aile baskısıyla değildi sadece fikirlerim değişti ama ben hayatımı güncelleyemiyorum .
Okul iş meseleleri de inanılmaz bir kaygı yaratıyor bende geç kalmışlık hissi yaşamak çok çok ağır . Korkuyorum ya 4 sene daha boşa okursam diye .

Bunlar dertse ben ölmek istiyorum şurda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…