yaşamak için nedeniniz?

uumutsuzz

sıraya dizdin bizi zaman.
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2012
280
9
68
İstanbul
kızlar amacım kesinlikle melankoli ortamı oluşturmak değil ama ben sizlere bi soru sormak istiyorum.

başlıktan da anlaşılacağı üzere, yaşamak için öncelikli nedeniniz nedir? yani sizi yaşama bağlayan neden? aklınıza gelen ilk kişi veya amaç? vs..

ben başlıyorum : öylesine yaşıyorum. (neden, niçin diye lütfen sormayın. sizin cevaplarınızla zaten cevabımı almış olacağım.)

şimdiden çok teşekkürler...

çocuğum olana kadar amaçsız bomboş bir hayat diye lanetler yağdırıyordum ama çocuk olunca her şey başkalaşıyor...

Kendim icin yasiyorum
Cocugum ve esim ve kendim icin gelecegimiz icin calisiyorum
Cocugum olmasa yasamak icin calismak icinde amacim olmazdi som cumle ve ilk satirlar oldukca alakasiz bu ikileme yazarken dustum

Beni yaşamaya bağlayan hiçbir kişi ve sebep yok, amaç dersen de amaç var da heves yok hiçbir şeye.
Yani ben de öylesine yaşıyorum.

yaşamak için bir nedenim yok gibi ya ama ölmek de istemiyorum... Allah ım bana söyle bir 150 yılcık ömür verir inşallah

ben kesinlikle çocugum için yaşıyorum.onun annesiz kaldığını düşünmek bile beni saatlerce ağlatıyor

inancım,Allah nasip ederse doğacak yavrum ve eşim....
herşey bu 3 ü için.

ailem için yaşıyorum kişi bazında düşünürsek ama

Ölmek için yaşıyoruz düz mantık
Neyse şaka bi yana, ben güzel şeylerin bi gün beni bulacağına inandığım için yaşıyorum. Bu kez beni ıskalamaz umarım. Iskalasa da sorun yok yaşamak için o kadar çok sebep var ki

Kendim icin yasiyorum. Yeni seyler denemeyi seviyorum, zor seylerle ugrasmayi seviyorum. Hayat bu zaten belli bir gun bitecek, dolu dolu yasarim bende.

öncellikle allah can vermiş, yaşamam için dünyaya göndermiş, canımızı alan kadarda yaşayacaz inşallah... şimdi soruna gelelim, bir tane kızım elbette öncelik onun, ikinci kızım yolda bunlar seni yaşamaya bağlayan köklü sebebler, sonrası ailen ,eşin devam eder gider, yaşamak güzel şey...

yaşamam gerektiği için yaşıyorum. beklenilen bu olduğu için. once okulu bitir iş sahibi ol, evlen, çocukların olsun... herkesin amacı bu değil midir

mutlu olmak için yaşıyorum,
birilerine, birşeylere iyiliğim dokunsun, mutlu oldukça mutlu edeyim diye yaşıyorum.

Geçen gün bir radyo programında da dj aynı soruyu dinleyicilerine sormuştu, yaşamlarının değerini anlayabilmeleri için. Onu anımsadım.

Ben yaşam nedenlerimi kişiye yada sonu olan maddelere bağlamıyorum. Yani örneğin sevgilim için yaşıyorum desem, sevgilim olmadan önce yaşamıyor muydum ki yada sevgilimden ayrılınca hayata devam edemicek miyim? Ben onunla mı var oldum ki onsuzluk sonum olsun.

Benim nedenlerimden birkaçı;
Benim yerimde (elim ayağım var ve tutuyor, gözlerim görüyor, kendi işimi kendim görebiliryorum, hastalıklarla boğuşmuyorum v.b. çok şükür) olmak isteyen o kadar insan varken ben niye hayatımın kıymetini bilmiyip nankörlük edeyim ki? Hele engelli insanlarımızda ki o hayat sevincini, hayat mücadelesini görüpte biz nasıl kendi köşemize çekilebiliriz ki, bu onlara haksızlık olmaz mı?

Bu hayata ben gelmişsem, Allah bana bu lütufta bulunduysa bunun hakkını vermek için yaşamalıyım. Nasıl ki okula kayıt olursun da öğrencilik dönemin boyunca yapman gereken görevlerin olur. Aynen o şekilde benim inancıma göre de madem bu hayata geldim bu hayat okulunda yapmam gereken görevlerim, kulluğum mevcut. Ahiretimi kazanmak için yaşıyorum, dünya malının nimetinden faydalanmak için yaşıyorum. Allah'ın rızasını kazanmak için yaşıyorum.

Geçmişimde yaşadığım şuan yaşamakta olduğum ve geleceğimde yaşayacağım güzel, mutlu, sevgi dolu günlerim için yaşıyorum.

Madem yaşıyorum, boşuna yaşamamak için yaşıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…