Yaşamak istemeyenin canını Allah neden almaz

Yaşamın en büyük gerçeği ölümse, yaşamaya veya ölmeye karar verebilen insan, ne kadar da güçlüdür aslında; hayat karşısında. Bir insan, yaşamaya ya da ölmeye nasıl karar verir peki? İntihar ederek ölmeye karar vermek de, bir tercihtir; hayatın tüm baskı ve zorlamalarına karşın, dibine kadar yaşamak da... Sence kolay olan hangisi peki? Ölmeye mi, yaşamaya karar vermek mi? İlk bakışta, ölmeye karar vermek çok zormuş gibi gözükse de, gerçekten zor olan yaşamaya karar vermektir bence

altında başka mesaj da yazıyor hayata sarılın yazıyor hepsini okumamışsınız ayrıca bizim gibi olmayanlar bizi anlayamazlar
emin olun hepsini okudum
ama keske siz kendiniz gibi ayni durumda olan birini anlayabilseydiniz ve daha dikkatli msj yazsaydiniz..mesela sadece olumlu iyiye yonlendirici msjlar
silahi sans gormek pek anlayisli bir msj olmamis

psikiyatrlardan ben de bıktım kesinlikle sizi dinlemiyorlar sadece dinlermiş gibi görünüyorlar çözüm insanın kendi içinde olmalı yoksa boş
Tabiki faydaları var ama Kişi kendisini o kadar kapatmış ki önce kendi kendine yardımcı olması Lazım ... biraz Hayatın güzelliklerini görseniz emin olun ilaçların çok faydası olur

10 yaşındaydım annem depresyona girdiğinde...4 kardeştik ve en küçüğümüz henüz 2 yaşındaydı...
Babam evin geçimi için çabalıyor,iş donrası bizi mutlu etmek için elinden geleni yapıyordu. Ben ise büyük abla rolünde,okul sonrası ev işi,yemek temizlik yapabilme çabalarındaydım. Arta kalan zamanınsa ise ders çalışmaya ayırırdım...
Sizin deyiminizle herşeyimiz vardı.Hem maddi hem manevi her şey yolundaydı fakat mutlu olmuyordu annem.
Şuan 30 yaşındayım.Tam 20 yıl geçti ve annem hala depresyon hastası. Hem kendine hem bizlere hayatı zehir etti.4 kardeşiz ama hepimizde derinden yaralıyız. Babam ise yıllarca destek olduktan sonra çabalamayı bıraktı. Şuan o da depresyonda...
Hep anlamaya çalıştım annemi,ama o bizi hiç anlamadı...Şusn evliyim,çocuğum var ve ben yatalak grip dahi olsam gülmeye çalışırım ki eşim,yavrum etkilenmesin diye...Evet hasta olan için zor bir durum ama eş ve çocuklar için daha da zor.Duygu dünyamı şuan tarif edemiyorum ama umarım beni anlıyorsunuzdur. Lütfen Allah'a size verdikleri için şükür edin ve toparlanmaya çalışın..Bu hayatı bize biçilen ömür kadar yaşamak zorundayız. Ne siz yaşarken ölün ne de sizi sevenlere bu duyguyu yaşatmayın..

Sizi anlayabiliyorum açıkçası ben de aynı durumdayım çünkü.Ergenliğin başından beri huyum falan hep değişti bu yüzden.Annem çocukken her şeyden mutlu olurdun şimdi tam tersi diyor hep.Hayattan zevk almıyorum günlerim çok monoton ve sıkıcı,kimseyle konuşasım kalmadı,yaşamak için yaşıyor gibiyim.Yine de zaman zaman iyi ki yaşıyorum dediğim zamanlar oluyor.İyi ki gelmişim dünyaya,iyiki bu insanlarla tanışmışım,iyiki anne ve babam var vs...Olumlu tarafından bakmaya çalışırsanız bunu bastırabiliyorsunuz.
Ayrıca çekip gitmek ya da her ne kadar söylemek istemesem de intihar arkanızdakileri düşünmemek olur,bencillik etmiş olursunuz.Çevrenizi değiştirin,hobi falan edinin,bol bol kitap okuyun.Ailenizle,sevdiklerinizle beraber olun.Çok sosyalleşmenize vs. gerek yok açıkçası aşırı sosyalliğin de zararlı olduğunu düşünüyorum.Sizi anlayacak insanlar yanınızda olsun yeter.

işte ben ameliyatımdan önce sizin gibiydim. kendimi okumaya kitaplara verir az arkadaşla mutlu olurdum. ama ameliyattan ve sağlığımı her şeyimi kaybettikten sonra üzerime çöken anlamsızlık hissinden kurtulamadım. ve depresyondan çıkamıyorum şimdi de.

Maddi durumunuz yetiyorsa bir şehir dışına falan çıksanız ? Mesela Karadeniz'e falan tur düzenleniyor hep onlara katılsanız? Hep aynı ortam insanı gerçekten çok geriyor.Aynı suratlar,aynı sesler vs...Zaman zaman farklılık arıyor insan.

inanınn ki depresyon tatile gidince düzelecek br şey değilmill yani o günlük sıkıntılarımıza hiç ama hiç benzemiyor bendeki kalıcı bir durum yine de çok teşekkürler ilginize

inanınn ki depresyon tatile gidince düzelecek br şey değilmill yani o günlük sıkıntılarımıza hiç ama hiç benzemiyor bendeki kalıcı bir durum yine de çok teşekkürler ilginize

Yok canım bir şey yapmadım ama yine de siz kafanızdaki o düşünceleri biraz olsun atın.Bir şekilde ortam,çevre değişikliği yapın olumsuzlukları bir süre görmemeye çalışın.

Ben hayatı yaşamayı beceremiyorum işte bu hayat bana göre değil bak bu gün bütün gün evdeydim hep ağladım abur cubur yedim. Ne yemek yaptım ne bi ev işi böyle giderse kocamda sevmeyecek beni sahip olduğum her şeyide kaybedeceğim. Sorunun sürekli yaşamaya çalışmak için rol yapmak. Kendimi beğenmemek. Gerçekten bir şeye gülememek. Zevk almamak yaşamaktan

Canım düşün kendinden kötüler idüşün neler var şu dünyada bayram üstü evsizimi ararsın yurtsuzumu hasta yoksul yollarda orda burda yuvasız insanları oldugun sahip oldugun her şeye şükret dua ve tevekkül et kendini allaha bırak ona sıgın bak görüceksin iyi olucaksın

Kilolumusunuz kendinizi beğenmediğiniz için
Dolayısıyla özgüven eksikliğinden bazen böyle durumlar olabiliyor

Sizi bu hale getiren nedir
Kim ya da hangi olay
Durup dururken bu durumda değilsinizdir herhalde

ben de kullanıyorum ilaç ilaçlar hiçbir işe yaramıyor temelde beyinde bitirmek gerekiyor işi ama bitiremiyorsun
psikiyatrlardan ben de bıktım kesinlikle sizi dinlemiyorlar sadece dinlermiş gibi görünüyorlar çözüm insanın kendi içinde olmalı yoksa boş

Seni anlayacak doktor ve etkili ilaçlarla kısa sürede takıntılarından kurtulabilirsin.
Evet en etkili yol insanın düşüncelerini doğru yönlendirmesidir ama ilaç desteği ile birlikte bunu daha kolay başarabilirsin.
Bunu başarmış çok sayıda insan tanıyorum.
Önce sıkıntılarından kurtulacağına sonra da doktoruna ve önerilerine güvenmelisin.

şükredeceğin şeyleri listele,zor durumda olan insanlara yardım et.kendine uğraş,hobi bul.elişleri kafanı dağıtır.temizlik yap.hastane,kimsesiz çocuklar yurdu,huzurevi ziyaretleri yap.hayatın boş olduğunu düşünmezsin o zaman.kaliteli kitaplar oku.mutlu anlarını listele.sevdiğin şeylere yönel.alanında iyi olan birinden yardım al.şöyle düşün;birgün zaten öleceksin.o zamana kadar yaşamı ödünç aldın.ödünç zamanların tadını çıkarayım bari.

ilk başlığı okuduğumda töbe bismillah dedim içeriğini okuduğumda maf oldum . valla çok üzülüyorum ben böle şeylere . evet hayat cok acımasız belkı zor ama kafanı buna adepte edersen yaşayamassın . tamam manevıyata yönel demeyelim tamam psıkologa gıt demeyelımde zaten en başta insanın doktoru kendisidir.bence bir amacınız olmalı , bir sebebiniz. maddi durmunuz iyise bi tane ilkokul ögrencısı ıhtıyacı olan alın ıhtıyaclarını bırlıkte karşılayın bıde güzel yemek yedırın onun gözundekı mutluluk yüzünde şaşkın ıfade varya dünyalara beden zaten. bence allahım canımı al dıye dua etmeyın allahım bana güç ver bu düşünceden bu manasız bunaltımdan beni kurtar bana yol göster diye dua edın bence . beynınıze yanlış sınyal vermeyınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…