- 19 Eylül 2015
- 26
- 21
- 3
- 36
- Konu Sahibi gul_perisi
-
Yaşamın en büyük gerçeği ölümse, yaşamaya veya ölmeye karar verebilen insan, ne kadar da güçlüdür aslında; hayat karşısında. Bir insan, yaşamaya ya da ölmeye nasıl karar verir peki? İntihar ederek ölmeye karar vermek de, bir tercihtir; hayatın tüm baskı ve zorlamalarına karşın, dibine kadar yaşamak da... Sence kolay olan hangisi peki? Ölmeye mi, yaşamaya karar vermek mi? İlk bakışta, ölmeye karar vermek çok zormuş gibi gözükse de, gerçekten zor olan yaşamaya karar vermektir benceAllah IM isyan edenlerden olmak istemiyorum ancak yaşamakta istemiyorum bu hayat bana çok zor geliyor. Herşeyim var ancak bunları yaşayacak özgüvenim yok her gün kendimi işten eve zor atıyorum. Gelir gelmez ağlıyorum yalvarıyorum Rabbime başıma bişi gelsin öleyim ben yaşamak istemezken neden almıyor canımı. Bazen diyorum eşim Polis silahını al gizlice sık kurtul ancak ona bu psikolojik travmayı yaşatmaya anamı babamı arkamda gözü yaşlı bırakmaya ne hakkım var. Hem Alan In verdiği canı almak Bile benim hakkım değil cesaretim yok ölmeyede. Hayat çok karışık anlaşılması zor. Napayım biri beni bu kör karanlıktan kurtarabilir mi psikolojik destek al. Rabbine yönel diceksiniz. Yapıyorum. Çok bunalıyorum namaz kılıyorum. sürekli olmasada. Psikologada gittim. Antidepresan da kullanıyorum ama geçmiyor sabrım yok. ne durumda olan insanlar var benimse iyi bir hayatım var ama ben bir hiçim. Allahım al canımı nolursun dahada girmeyim günaha
emin olun hepsini okudumaltında başka mesaj da yazıyor hayata sarılın yazıyor hepsini okumamışsınız ayrıca bizim gibi olmayanlar bizi anlayamazlar
Tabiki faydaları var ama Kişi kendisini o kadar kapatmış ki önce kendi kendine yardımcı olması Lazım ... biraz Hayatın güzelliklerini görseniz emin olun ilaçların çok faydası olurpsikiyatrlardan ben de bıktım kesinlikle sizi dinlemiyorlar sadece dinlermiş gibi görünüyorlar çözüm insanın kendi içinde olmalı yoksa boş
Sizi anlayabiliyorum açıkçası ben de aynı durumdayım çünkü.Ergenliğin başından beri huyum falan hep değişti bu yüzden.Annem çocukken her şeyden mutlu olurdun şimdi tam tersi diyor hep.Hayattan zevk almıyorum günlerim çok monoton ve sıkıcı,kimseyle konuşasım kalmadı,yaşamak için yaşıyor gibiyim.Yine de zaman zaman iyi ki yaşıyorum dediğim zamanlar oluyor.İyi ki gelmişim dünyaya,iyiki bu insanlarla tanışmışım,iyiki anne ve babam var vs...Olumlu tarafından bakmaya çalışırsanız bunu bastırabiliyorsunuz.
Ayrıca çekip gitmek ya da her ne kadar söylemek istemesem de intihar arkanızdakileri düşünmemek olur,bencillik etmiş olursunuz.Çevrenizi değiştirin,hobi falan edinin,bol bol kitap okuyun.Ailenizle,sevdiklerinizle beraber olun.Çok sosyalleşmenize vs. gerek yok açıkçası aşırı sosyalliğin de zararlı olduğunu düşünüyorum.Sizi anlayacak insanlar yanınızda olsun yeter.
işte ben ameliyatımdan önce sizin gibiydim. kendimi okumaya kitaplara verir az arkadaşla mutlu olurdum. ama ameliyattan ve sağlığımı her şeyimi kaybettikten sonra üzerime çöken anlamsızlık hissinden kurtulamadım. ve depresyondan çıkamıyorum şimdi de.
Maddi durumunuz yetiyorsa bir şehir dışına falan çıksanız ? Mesela Karadeniz'e falan tur düzenleniyor hep onlara katılsanız? Hep aynı ortam insanı gerçekten çok geriyor.Aynı suratlar,aynı sesler vs...Zaman zaman farklılık arıyor insan.
inanınn ki depresyon tatile gidince düzelecek br şey değilmill yani o günlük sıkıntılarımıza hiç ama hiç benzemiyor bendeki kalıcı bir durum yine de çok teşekkürler ilginize
ben de kullanıyorum ilaç ilaçlar hiçbir işe yaramıyor temelde beyinde bitirmek gerekiyor işi ama bitiremiyorsun
psikiyatrlardan ben de bıktım kesinlikle sizi dinlemiyorlar sadece dinlermiş gibi görünüyorlar çözüm insanın kendi içinde olmalı yoksa boş
Ne güzel söz, yaşamak yürek istiyor gerçekten.Cesaret gerektiren yaşamaktır ölmek değil
şükredeceğin şeyleri listele,zor durumda olan insanlara yardım et.kendine uğraş,hobi bul.elişleri kafanı dağıtır.temizlik yap.hastane,kimsesiz çocuklar yurdu,huzurevi ziyaretleri yap.hayatın boş olduğunu düşünmezsin o zaman.kaliteli kitaplar oku.mutlu anlarını listele.sevdiğin şeylere yönel.alanında iyi olan birinden yardım al.şöyle düşün;birgün zaten öleceksin.o zamana kadar yaşamı ödünç aldın.ödünç zamanların tadını çıkarayım bari.Allah IM isyan edenlerden olmak istemiyorum ancak yaşamakta istemiyorum bu hayat bana çok zor geliyor. Herşeyim var ancak bunları yaşayacak özgüvenim yok her gün kendimi işten eve zor atıyorum. Gelir gelmez ağlıyorum yalvarıyorum Rabbime başıma bişi gelsin öleyim ben yaşamak istemezken neden almıyor canımı. Bazen diyorum eşim Polis silahını al gizlice sık kurtul ancak ona bu psikolojik travmayı yaşatmaya anamı babamı arkamda gözü yaşlı bırakmaya ne hakkım var. Hem Alan In verdiği canı almak Bile benim hakkım değil cesaretim yok ölmeyede. Hayat çok karışık anlaşılması zor. Napayım biri beni bu kör karanlıktan kurtarabilir mi psikolojik destek al. Rabbine yönel diceksiniz. Yapıyorum. Çok bunalıyorum namaz kılıyorum. sürekli olmasada. Psikologada gittim. Antidepresan da kullanıyorum ama geçmiyor sabrım yok. ne durumda olan insanlar var benimse iyi bir hayatım var ama ben bir hiçim. Allahım al canımı nolursun dahada girmeyim günaha
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?