Yaşamak istemeyenin canını Allah neden almaz

Lâ tahzen / Üzülme..
Çünkü hüzün, düşmanı sevindirir, dostunu üzer, haset edenin diline düşürür.

Lâ tahzen / Üzülme..
Çünkü hüzün, kaybolanı geri getirmez, öleni diriltmez, kaderi değiştirmez, hiçbir fayda getirmez.

Lâ tahzen / Üzülme..
Çünkü hüzün sinirleri yıpratır, kalbini yorar, gecelerini mahveder.

Lâ tahzen / Üzülme..
Eğer günah işlediysen tövbe et, istiğfarda bulun, yanlış yaptıysan düzelt, O'nun rahmeti sonsuz, kapısı hep açıktır.

Lâ tahzen / Üzülme..
Kaybettiğin şey için üzülme çünkü daha pek çok nimetlere sahipsin. Allah'ın sana bahşettiği diğer nimetleri düşün ve şükret. Allah Teala, “Allah'ın nimetlerini saymaya kalksanız buna güç yetiremezsiniz” buyurmuyor mu?

Lâ tahzen / Üzülme..
Ehli batılın sözlerinden dolayı üzülme, onların tenkitlerine sabrettiğin sürece mükafatlandırılacağını unutma.

Lâ tahzen / Üzülme..
İnsanlara ihsanda bulunduğun sürece üzülme. Çünkü mutluluğun yolu insanlara ihsanda bulunmaktan geçer.

Lâ tahzen / Üzülme..
Çünkü iyiliğin mükafatı on mislinden yedi yüz misline, kötülüğün karşılığı ise sadece mislince

Lâ tahzen / Üzülme..
Dünya, ne seçim, ne geçim dünyasıdır; dünya, bugün var yarın yok, imtihan dünyasıdır.

Lâ tahzen / Üzülme..
Hakk'ın rızâsına uygun düşen belâ, kulun sevgisini artırır.

Lâ tahzen / Üzülme..
Altın, ateş ile; iyi kul da belâ ve musibet ile tecrübe edilir. (Hz. Ali r.a.)

Lâ tahzen / Üzülme..
İnsanlar, başlarına gelen belâ ve musibetleri ondan daha büyükleriyle kıyas etselerdi, şüphesiz belâların bazısını âfiyet kabul ederlerdi.

Lâ tahzen / Üzülme..
Karşı karşıya kalabileceğin muhtemel bir musibet için en kötü ihtimal ne olabilir sorusunu kendine sor. Sonra bu muhtemel sonuca kendini alıştır, ona tahammül etme konusunda kendine telkinde bulun. “Allah bize yeter, O ne güzel vekildir” ayetini tedebbür ederek bu hali sakin bir şekilde iyimser bir tabloya dönüştürmeye bak.

Lâ tahzen / Üzülme..
- Şunu unutma yaşadığın günün sınırları içinde yaşamazsan sıkıntı ve kaygıların artacak demektir. Biraz daha açarsak; Sabaha çıktıktan sonra artık akşamı bekleme, akşama kavuşunca da sabahı bekleme. Ne maziye takıl kal ne de gelecek kaygısı içinde ol. Yani ânı yaşa.

Lâ tahzen / Üzülme..
- “İnne maal usri yüsran / Her zorlukla birlikte kolaylık vardır.” Yani kolaylık zorluğun içinde saklıdır!.. Bir başka ifade ile; kolaylık; zorluk zannettiğimiz şeyin taa kendisidir!

En guzel cevabi mevlana vermis.gecirdigin ameliyat sonrasi sucluluk duygusu, hissediyorsun once kendini yargilama .bununda bi hikmeti vardir oyle dusunmeye calis olumlu.hayat tum dikenlerine ragmen guzel kurslara git ve hissettiklerini yaz sonra hesaplasip yirt at iyi geliyor.:)

Sen belki de kendin için bi şeyler yapabilmek adına önce başkalarına faydali olmalisin. Git bir yuvaya koruyucu aile ol veya yaşlılar yurdunda gönüllü çalış. Sevgi iyi gelir emin ol.kimsesiz bir çocuğun seni oksamasi veya bir yaşlinin elini tutmasi.baskalarina faydali olunca kendi değerini anlarsın .hepimiz bir vazife için hem geldik bu dünyaya unutma canım .sosyal sorumluluk projelerine katil.tabii destek almak şart benim dediklerim psikiyatrist dışında yapılacaklar .

Bu nasil bi mesajdir ya kadin zaten bunalimda resmen yakinindaki silahla git vur kendini diyosn sakin olun bi ya sakin

Lütfen tedavinizi ihmal etmeyin. O ilaçlar en az 6-8 ay kullanılmadan sonuç alamazsınız.

Bence de yaa keşke ölmek isteğe bağlı olsa istemeyen yapacak şeyi olan dünyaya değer katacak olan insanlar ölmese ölmek isteyenler de ölse

Rabbim yüreginize ferahlik versn inşallah siz ve sizin gibi bütün skintida olanlarn..
Ama demekki yasamak sizin icin daha hayirli ki hayattasinz..Rabbme hic bir sey agir ve zor gelmez o isterse sizin caninizi saniyesinde alir ama muhakkak ki onun bir bildigi vardr imtihanınizi hayirla gecirmenizi temenni ederm..

depresyon ilaçlarına inanmıyorum. sizin ilacınız sosyalleşme bence. arkadaş çevreniz nasıl? yeni insanlarla tanışıp arkadaşlık etmeye mecaliniz var mı? hobi edinmeyi deneyin ve optimist olun! çevrenizde sizi seven insanlarla iletişiminizi koparmayın,güçlendirin. mutlu ettikçe mutlu olursunuz...

Dış görünüşün sorunsa estetik ol, bakımlar yap, kiloysa problem ver
İşsizlik yaşayanları, evlenmek isteyip evlenemeyenleri, sevilmek isteyip yalnız kalanları düşün
İmanın şartından olan kadere inan
Ölüm de kaderdir bunu zamanından önce isteyemezsin
Bence eksik olan tek bir şey var oda şükrün
Mutlu olmayı bir çok şeye sahip olarak öğrenemezsin, bir başkasıda veremez
O, yalnız kendi içindedir

Ölünce bitecek mi her şey?çok yanlış düşünüyorsunuz.ölümü istemek aciz insanlar içindir.siz savaşmalı ve ayakta kalmalısınız.size ölmeyi isteten şeyler nelerse ölümü dileyip ağlamak yerine onlara çözüm arayabilirsiniz

Bürünmek istediğin karaktere her acidan yaklasamadigin icin olabilir mi? Basaramadigin icin yenilmis hissediyor olabilir misin? Yani kendini hic bir zaman begenmedin cabaladin ama o kişi olamadin?

Nas Felak okuyun nazar olblr

Allahtan güç isteyin.canınızı almasını değil. Bu dünya sınav ise sınavınız daha da güçleşir böyle yaparsanız.
Hiç dertleşebileceğiniz kimse yok mu ? Ben olabilirim seve seve dinlerim

Hayatta hiçbir amacımız kalmadığında, amacımız olmadığında boşluğa düşebiliriz.. Yaptığımız işler monoton hale gelebilir.. Anlattıklarınızdan boşlukta olduğunuzu tahmin ediyorum. Dr a git ya da ilaç kullan demiycem.. İlk önce diyeceğim şey, kendine bir amaç edin. Hoşlanabileceğin bir iş, aktivite ya da kendine bakım bile olabilir bu. Şimdiye kadar yapmak isteyip de ertelediğin bir iş olabilir.. Amaçlar hayata tutunmayı kolaylaştırır.

psikiyatrlardan ben de bıktım kesinlikle sizi dinlemiyorlar sadece dinlermiş gibi görünüyorlar çözüm insanın kendi içinde olmalı yoksa boş
Psikayatırlar ilaca yönelik . Hani kendine zarar vermemen için . Psikiyatristin yanında birde psikologla düzenli görüşseniz .Psikolog sorunun kaynağını bulurdu.

bazen bende böyle düşünüyorum herşey çok boş geliyor
neden böyle düşünüyorsun seni böyle şeyler düşünmeye iten ne ?eşin mi üzüyor seni?

Konunuzu daha önce okumuştum fakat yorum yapmadım. Ben de zaman zaman buhran yaşıyorum bitsede gitsek diyorum bazen. Hayat anlamsız geliyor bazen.

Sizde ki durum süreklilik arz eden bir hal almış gibi. Ameliyat istediginiz gibi olmamış olabilir, belki itici gelicegim ama revizyon yaptırsanız durumu çözer mi?

Sizin yorumlarınızı gördükçe üzülüyorum. Kendinizi çok iyi ifade ediyorsunuz. bir çözümü olmalı oldurulmalı ama nasıl?

G gul_perisi kadınların hormonlar her ay sekteye ugrar. Buna dogumlarda eklenince çogu zaman işin içinden çıkılamaz bir hal alır. Özellikle bu kendini öldürme hissi adet dönemi veya adet dönemine girince mi oluyor? Bunu özellikle takip et sizden ricam. Benim adet bitti kaç gün oldu mesela olumsuz düşünceler, gece kabusları devam ediyor.

Birçok kadının psikolojik travmasıdır adet dönemleri. Ufacık şey adet döneminde gözünüzde büyür ha büyür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…