Yaşamak istemeyenin canını Allah neden almaz

-Hiç dinmeyen yetersizlik hissi
-Geç kalmışlık duygusu
-Hayata yetişemiyormuş algısı
-İnsanlarla bağ kuramayacak seviyede günlük hayattan kopma
-Kendini gerçekleştirememe, hedeflerine ulaşamama
-Kendine saygı duymama/kendini sevmeme ve bunun sonucunda diğer insanlardan da saygı ve sevgi görmeyeceğini düşünme

Bunların hiçbiri hafife alınacak sorunlar değil.

Öncelikle ilaçlarınızı sakın bırakmayın. İşe yarayacak mı yaramayacak mı kısmına hiç bulaşmayın, ilaca "tamamen gereksiz" ya da "hayat kurtaran mucize" gibi anlamlar yüklemeyin. siz sadece kullanmaya devam edin.

Kendinizi hedeflerin peşinden gitmeye zorlayın. Her gece yatmadan "yarın gün boyunca yapacağım 10 şey" konulu bi liste yapın. Dünyayı kurtarmanıza gerek yok, basit hedefler olsun bu 10 şey.

1. Duş yapacağım.
2. Portakallı kek yapacağım.
3.Yarım saat gazete okuyup gündemi takip edecegim...

Bu tarz şeylerle başlayın. Bu listenin tamamını gerçekleşirip yarının listesini hazırlamadan yatağa gitmeyin.

Zaman geçtikçe hedefleri büyütüp kendinizi zorlayın. Kurslar, hobiler, geziler, fitness baslamak. Başaramazsanız o gün için bırakın, yarın bi daha denersiniz.

Ne kadar yenilirseniz yenilin nefes aldığınız sürece yarın bi daha denersiniz.

Kendinizi önemli hissedeceğiniz şeyler yapın. Bunun en kolay yolu sizden daha aciz durumda olanlara yardım etmektir.

Sokak hayvanlarıyla yarım saat ilgilenin. Bi kap su bi paket mama hatta bi baş okşama için bile size hayatları boyunca minnet duyarlar. Bi kere sevdiginiz köpek sizi hatırlar mesela.

Hayatla pamuk ipliği inceliginde de olsa baglar kurun.

Umarım en yakın zamanda kendinizi daha iyi hissedersiniz.

Yaşamak başlı başına yetenektir Poine. Hem de ne yetenek. Mozart seviyesinde senfoni besteleyebilmek gibi.

Bazı insanlar bu konuda gerekli yetenekten yoksun doğuyorlar ya da yetenekleri yaşanmışlıklarıyla törpüleniyor.

Sizin ruhunuzda güç bazı insanlarda yerini bi acizlige, zayıflıga bırakıyor. Siz fırtınalar koparabilirken onlarda yaşam tutkusu en fazla bi meltem.

Bunu onların suçu olarak görmemek lazım. Destek olmak şart.

Yastığa Yorgana gömülüp uyumak istiyorum bir daha hiç kalmayacak gibi

ben haftalardır bunu yapıyorum gül perisi. ama sonuç yok. bak ben pazartesi işe gitmeyi deneyeceğim. sen de bir şey yap kendin için ne olur. bak benim için şu anda duş almak bile bir mesele. hatta o otobüse nasıl bineceğimi düşünüyorum kara kara. ama nolursun sen de bir şey yap. bak bunları yazarken saçım başım karman çorman bayram günü olduğu halde kendi içime kapandım yineç nolur bak pazartesi sen de işe gidersin bir şey yapalım bir adım atalım biz ikimiz seninle aynı durumdayız ben seni anlıyorum.

çok teşekkürler. yargılmadan anlamaya gayret ettiğiniz için. evet biz de biliyoruz ne acılar yaşayan insanlar var... ama işte depresyon öyle bir şey ki bizim için nefes almak bile bir mesele.

İnanın sabah duş almak bile bir mesele bir bardak su içmek mesele otobüse binip işe gidebilmek bir mucize. Herkesin acısına saygı duyuyorum ve yardımcı olmak için yazdıklarını biliyorum ama işte biz bu kadar aciz hiissetmesek zaten gelip de intihara yönelik başlık açmayız ki forumlarda deli miyiz biz. Çok teşekkürler.

Nerden baslayayim anlatmaya bilmiyorum ki,bende ayni durumdayim,caresizim,bitkinim,yorgunum,tükendim,acı icinde kıvraniyorum,şu bayram gunu saatlerdir agliyorum Allahim hangi derdime yanayim bilmiyorumki,rol yapmaktan,güclü görünmekten bıktım artik biktim,maneviyatimi güclendirmek icin ne kadar kuran okusamda,açıklamalı mealler bitirsemde,namaz kilsamda olmuyor olmuyor,Allahim lütfen bi ferahlik ver bizlere

Yastığa Yorgana gömülüp uyumak istiyorum bir daha hiç kalmayacak gibi
ladyamore ne güzel yazmış. Beğenip geçmişsin... Altına da bu mesaj... Bunca yazışmadan sonra bu mu yani?

Durumunu inan anlıyorum. Bir yandan kırmak istemiyorum diğer yandan seni sert şekilde sarsıp bolca kırıp kendine getirmek istiyorum.

Çabalamadan sonuç bekleme!

Ne çok şey var yazacak aslında...

Amaaan neyse yaa! En iyisi susayım!!

çok teşekkürler. yargılmadan anlamaya gayret ettiğiniz için. evet biz de biliyoruz ne acılar yaşayan insanlar var... ama işte depresyon öyle bir şey ki bizim için nefes almak bile bir mesele.

Ne demek, teşekkür etmenizi gerektirecek bi sey yok.

Konu sahibesinin de sizin de yorumlarınızdan hissettiğiniz çaresizlik hissini görebiliyorum. Bu durumdan kurtulmayı istiyorsunuz ama bataklıkta çırpınır misali denedikçe battığınızı düşünüyorsunuz anladığım kadarıyla. Ama daha çok denemek zorundasınız.

Depresyon günlük kullanımda anlamı genişlemiş bi kelime. Küçük sıkıntıların verdigi geçici kederler bile depresyon olarak tanımlanınca ciddi bi hastalık olan depresyon küçümsenmiş oluyor ister istemez.

Ancak içinizdeki bu bi bardak su icmekten bile sizi alıkoyan hissin gerçek durumunuzu yansıtmadığını anlamalısınız.

Siz günlük işlerinizi yapmaktan ve hayattan keyif almaktan yana aciz değilsiniz. Sadece sizi kandıran, sizi kendinizi olduğunuzdan küçük görmeye iten bi hastalığınız var.

Ve nasıl 39.5 derece ateşi olan bi hastayı duşa girmesi için zorluyorsak sizi de hayata karışmanız, hastalıgınızla mücadele etmeniz için zorlamak zorundayız.

Güven duydugunuz iyi bi doktorla sürekli baglantı halinde olmalısınız, ilaçlarınızı kullanmayı asla aksatmamalısınız.

Konu sahibesi için yaptıgım öneri sizin için de geçerli. Lütfen denemeye gayret edin, umarım bi faydasını görürsünüz.

Ben 4 psikiyatrla görüştüm hafta içi 5.sine gideceğim ama hepsi basıyor ilacı o ilaçlar da daha kötü yapıyor insanı. Evet, günlük hayattaki ufak bunalımlara "depresyondayım" diye diye bu hale geldi durum. Keşke o kadar basit bir sorun olsaysı, aşk acısı falan gibi olsaydı... Ama değil. Öyle bir karabasan, öyle bir kör kuyu öyle bir girdap ki tarifi mümkün değil... Dıştan bakan her şeyin var daha ne istiyorsun der ama öyle değil.

Psikolog ile görüşmeyi denediniz mi? Düzenli danışma ve terapi hizmeti almayı yani.
Doktorunuz ilaç uygun görüyorsa tabi ki kullanmalısınız ama ilacın da üstünde bi ilgi ve alaka bekliyorsunuz doktorunuzdan. Bu durumda bi psikologla ayrıca görüsmek daha faydalı olabilir.

"Çok bıkarsan hayattan bir mezarlığa git , ölüler iyi bilir yaşamak güzeldir" der Erhan Güleryüz..
Nolucak arkadaşım evde boş boş otur temizlik yapma nolur iyi yemek yapamasan gezme tozma arkadaşın olmayıversin nolucak serviste seni tanımasınlar , nasıl olursan ol kim olursan ol öyle kabul et ve kendini çok sev. önce kendini sevmeyi dene sonra diğer şeyleride seversin..
Hayat ölmeyi dileyemeyecek kadar çok kısa.

Allah neden canınızı almıyor ? İyileşince iyiki ölmemişim iyiki hayattayım diyeceksinşz belkş o yüzden ..belki bi fakiri sevindşrceksiniz..belki de birisinin sınavı olacaksınız .hepimizin bi anlamı var yoksa yaşamıyor olurduk evet. Anlam sahibi iken bu kadar kendinşzi değersiz nasıl görebilirsiniz
Hala yaşıyorken kendiniz ve diğer insanlar için hayatınızı hayatları güzelleştirin bence
Hem başkasını mutluluğu insana iki kat mutluluk plarak dönüyor denemeye değer:)

senin sorunun ne biliyormusun ölmeyi bayilmak zannediyorsun öldükten sonra ohh bitti sıkıntılar huzura erecen saniyorsun dimi rabbim tokatini indirmeden haline sukretmeyi öğrenirsin umarim bu arada konu basligindan nefret ettim!

lütfen bu kadar sert olmayın kimse isteyerek depresyona girmez ki ama değil mi

İntiharı düşünecek kadar ağır bir depresyon geçirmekte olan bir kişiyi sarsmak, kendine getirmek, haddini bildirmek, ders vermek, azarlamak istenmeyen sonuçlar doğurabilir. Bu konuya yorum yapan herkesin iyi niyetinden eminim, ama lütfen kelimelerinizi dikkatli seçiniz. İstemeden de olsa ona daha fazla zarar verebilirsiniz.

Konu sahibesine kendi dini hassasiyetleri yüzünden kızanların, onun içinde bulunduğu ruh haline isyanını kendi inançlarına yapılmış bir hakaret olarak görmemelerini hatırlatmak isterim.

Çok uzağa gitmeye gerek yok, bu forumda bile ne acılar, ne sıkıntılar, ne hastalıklar görüyoruz. Kimin acısı daha fazla, kiminki depresyona girmeye değer, kiminki ölümü düşünecek kadar çaresiz gibi kıyaslamalar da çok yersiz. Burada acısı kendine fazla gelen bir kadın var. Destek olamayacaksanız, lütfen hiç olmazsa sıkıntısını çoğaltmayınız.

Son düzenleme:
çünkü yaşamanı istiyordur sabretmeni istiyordur yaşamanı istemese zaten sana sormaz sen nekadar yaşamak istesende fayda etmez ozaman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…