yaşamak istemiyorum

nebilimben

Guru
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2012
2.959
3.466
333
Antalya
evlıyım esım bır senedır yurt dısında yakında glecek belkı de bızıde goturecek ve oraya yerlesecegız ıkı snedır evlıyız ve ugrasıyoruz bır duzen kuramadık unıv bıttı ben hemen evlendım ve hemen bır cocuk ıstedıgım hıc bıseyı yapamadım calısmak ıstıyorum olmuyor sınıfımdakı herkes atanmıs duyuyorum ama ben atanamadım bır turlu ogretmen degılım memur olmak ısyıorum bu senekı kpssden de umutsuzum saten cocukla onada calısamadım cocugumda emme problemeı var dogdugundan berı artık bır yasında suna dıs cıkırıyor yanı sureklı onunla ılgılenıyorum bazılarınız tepkı gosterebılır ama ben bıktım artık rahatıma duskun bı ınsanım cocukla o rahatım kalmadı herkes ole daha ıyı dıyor ama benım cocugum gecelerı tamam uyuyor ama gunduz bır gram uyku uyumuyor sabah gozumu acıp gece kapatıncaya kadar sureklı cocuk gutmekten bıktım kendıme ayıracak vaktım yok makyajsız dısarıya cıkmazdım sımdı bırakın makyajı ustume gıydıklerım bırbırıne uymuyor bıle dılencı gıbıyım cocuktan hıcbırseye vaktım olmuyr gunduz sadece yarım saat yada bır saat uyur daha fazla uyumaz ınanın o yarım saatte ne yapacagımı sasırıryorum sunu da yapayım cocuk uyanmadan bunu da yapayım derken uyanıverıyor esım kpss 2014 e kaldım galıba bu gıdısle benden bır halt olmayacak unıv bıtırıp ev hanımı olmak ıstemıyorum esım gelınce onunla beraber yurtdısına gıtsek esım bes on sene dururuz sonra donerız dıyor o kadar zaman sonra gelınce ben 40 yasında olucam esım 50 yasında olacak 40 yasından sonra burda nerde ne ıse gırerım memur da olamam esım ne yapar gıtmesek burda kalsak bılemeıyorum esım gıtmek ıstıyor gelınce emınım bı cocuk daha yapmak ıstıcek cunku esımın davranıslarından bılıyorum ıkı cocuk olsun dıcek ama ben ıstemıyorum bı cocuk daha yaparsam sittin sene ev hanımı kalırım yutdısına gıtsek orada hıcbıseyımız yok bı suru masraf yapıcas yerlesmeye buradakı esyalarımız ne olacak kendı evımız degıl ben gıtsem orada ne yaparım burdakı gıbı oradada eevdemı kalakalırım ınanın su yazılıarı yazarken bıle kafamı toparlayamıyorum o konudan o konuya atlıyorum bılıyorum dusuncelerım cok dagınık aslında bunları yazarken bıle cok yoruluyorum ne zamandır ıcımı dokmek ıstıyorum ama yazmaya halım yok hıcbıse yapmak ıcımden gelmıyor bu sıkıntılarımdan esıme bahsetsem o cocuktan ayrı oldugu ıcın suanda baska dusuncesı yok o yusden hemen bana dıyor herseyı dert eddıyosun dert babası gıbısın bak ne guzel bı cocugun var sukret bende bole demesıne uyuz oluyorum ben artık bı tane cocugum var dıye hayattakı butun olumsuzluklar karsısında '' amaaaan bosver benım bı tane cocugum varya saglıklı dunya umrumda degıl '' mı dıcem artık bı tanı cocugun sevıncı butun bı omrumuze yetecek mı esım hıc bıseyı onceden dusunmez ben gıbı bende herseyı planlı dusunurum esım emınım dusunmuyordur yurt dısına yerlessek bızı neler beklıyor neler olur gerı donersek ne yaparız falan demıyordur emınım sırası geldıgınde dusunruz dıyordur bunarı konusmaya kalktıgımda konusamayız benım oan soru sormamdan sıkılır konusturmaz benı kavga ederız hep bende artık bıse sormuyorum sımdı bana demeyın adam nasıl tahmın etsın bes sene sonra ne olacagını dıye ama ınsan bı dusunmelı

ya o kadar sınırlerım bozukkı aslında doktora gıtsemmı dıyorum ama ona da usenıyorum yada doktor ne yapacak bana bu sorunlarımı cozecek mı sankı benım bır sorunum oldugunda dunya duruyor o sorun cozulmeden de dunya donmuyor cok kafama takıyorum
cok uzun yazdım ve cok kotu yazdım ne satır bası var ne bıse hepsı karısık sıkılmadan okuyabılılen olursa sımdıden tesekkur ederım

sen depresyondasin ve saglikli dusunemiyorsunn
bence uzman gorusu alll
yoksa bir derdini toparlayip kenera koymadan digerini yukleniyosun....

yazdıklarımı okıuyanların bunu dıyecegını bılıyorum ama olmaz esıme doktora gıtmek ıstedıgımı soleyemem cevremde kımsenın bılmesını de ıstemem ayrıca ben ınanmıyorum doktora gıdınce sorunlarım cozulecegıne doktor bana kpss yı kazandıracak mı bana ıs mı bulacak esımle sorunlarımızı mı cozecek hagı bırını yapacak hem kımseye dıyemem ben duyulur doktora gıttıgım

Çocuğu geceleri dahi uyumayanlar var halinize şükredin, çocuk bakımı cok zordur sevılmeseler zaten çekilmez.

Ama sevince katlanıyorsun her zorluguna..Size yardımcı olacak kımse yok mu pekı annenız gıbı?

Yurt dışına gıtmek bana mantıksız gelıyor Almanya dahi artık eski Almanya değil insanlar umdugunu bulamıyor.Gurbete, yeni bir ortama, yeni bir dile alışmaya çalışmaya değeceğini düşünmüyorum...

Bunu eşinizle paylaşmalısınız ama madem cok aksı eşiniz anlamıyor mesulıyetı ona bırakın oyleyse sızde çalışmayın her şeyi kayırmayın nede olsa dinlemeyen kendısı sizde çalışacagım eşime yardımcı olacagım dıye bu kadar yıpratmayın kendınızı,nasılsa sızın fıkırlerınıze saygı duymuyormus o bulsun bır hal çaresini öyleyse...

Sizde evladınızı yetiştirin...

Size yol göstermek isterim. Uzun yillar yurt disinda yasadim cocklugum orada gecti ve ev hanimi degildim. Orada yasayan ev hanimlarinin hayati cok zor. SIz calismak istesenizde hayat bildiginiz gibi degil.Bir cok sorunlarla bas etmek zorunda kalabilirsiniz. Bunlarin en basinda dil sorunu ve orada yasayan yerli halk. Bir cok kisi geri dönmek istiyor ama olmuyor. esiniz 5-10 sene demis bu daha da uzun olabilir. Bir ülkeden diger ülkeye tasinmak uzun yillar aliyor. Ileride cocugunuz egitimi icin kalmak zorunda kalirsiniz.o ülkede yasamaya karar vermeden önce bir gidip gezmenizi tavsiye ederim.

Doktora gitmeniz tabiki sorunlarinizi cözmiyecek ama sizin ruh halinize ve daha saglikli düsümenize yardimci olabilir. Bu arada kim ne derse desin. Doktora gitmek ayip degil.

o zaman onceligne hedefe kpss yi koyacaktin evlenmeyi cocugu erteleyecektin..
birde eger senin nasibinde memur olmak oran maas almak olsa sana zaten gelirr..
ama bismillah deyip baslamak yerine hep sikayet ediyorsun..
para kazanmayan islerini yerine koyan adamla evlenseydin..ýada hersey hazir oldugunda evlenseydin....

dil sorunum yok ıngılızce ve fransızca bılıyorumm
dedıgınızde hakılısınız bes sen dıyor ama kolay degıl ordan oraya tasınmak ole daha uzun surer bılıyorum

bu soyledıklerınızde haklısınız elalemın akıllıları once ısını buluyor ondan sonra evlenıp cocuk yapıyor ben bole kalakaldım ıste

bu soyledıklerınızde haklısınız elalemın akıllıları once ısını buluyor ondan sonra evlenıp cocuk yapıyor ben bole kalakaldım ıste

kalakalma sende....
yaa kocanin arkasindan git gittigin yerde kendine uygun iss bull
yada gitme memur olmak istiyosun
adam akilli hazirlan gir sinava...

kalakalma sende....
yaa kocanin arkasindan git gittigin yerde kendine uygun iss bull
yada gitme memur olmak istiyosun
adam akilli hazirlan gir sinava...
bole soylemek ne kadar kolay ya kocanla gıt yada ıs bul sınava gır falan bende zaten orada kararsızım sınava hazırlanma ısı tamam belkı daha ıyı hazırlansaydım 2014 e cocuk buyur bıraz annem bakabılır falan hadı o tama m ama esıme yurt dısına gıtmeyelım desem benım tek maasıyla gecınebılecegımız sanmıyorum bende ıs bulamıyorum bı turlu memurlugu kazarnırmıyım bellı degıl kazansam baska sehıre esım gelır mı gelmez mı falan bı suru sey ben anlatmaya halım bıle yok anlatamıyorum sızde anlayamazzsınızız yanı kısacası ıste bıse olsada ölüversem

yurt disinda da 1 maasla gecinebileceginizi sanmiyorum. Özellikle avrupa da yeni € ile gelen krizler basladi. Bir cok ülke iflas cekiyor kriz basladi bile Yunanistan , italya,Ispanya .... Daha gerisi gelecek. Birde nerede yasayacaksiniz bilmiyorum hani sehirde kalacaksiniz onuda bilmiyorum. Avrupanin büyük sehirlerinde söyle bir sorun var. 40-50 qm evler 500-600 € dan basliyor. Kendinizi kismak zorunda kalacaksiniz. Aldiginiz maasin büyük bir kismini zaruri ihtiyaclarinizi gidereceksiniz. Kendi acimdan söyliyeyim cok iyi bir meslegim var saglik sektöründe calisiyordum ama maaslar cok cuzi bir miktarda. Uzun yillar egitim almama ragmen . Türkiyede daha sikintisiz bir hayatim var. Cok daha rahat yasiyorum. Buradan söylemek hic kolay degil gercekten ama yasamadiktan sonra anlamaniz cok güc. Bir ülkeyi gezin diyorum , orada yasamaya karar vermeden önce

Sen çevrendekileri görüp özenmiş,Evlenip çocuk yaptığına pişman olmuşsun.
Niye kendini gereksiz hissediyosun ki ev hanımı olduğun için Bi evlat yetiştiriyosun.
Bazı zorluğu olabilir çocuğunun ama çokşükür ki sağlıklı buna sahip olmak isteyen binlerce insan var.
Niye memuriyete takılı kaldın çocuğun biraz daha büyüyünce kreşe verir özel sektörde iş bulursun
yada seneye hazırlanmaya başlarsın bi yıl yeter kazanman için.
Verdiğin kararların getirisini şikayet ederek yaşamak yerine üstesinden gelmeye çalış..

"ölüversem" demek bile deprosyon belirtisi. inat etmek yerine gerçekten doktora gidip en azından sağlıklı kararlar alabilecek duruma gelin.
çocukla durum beni tanımlıyor sanki. üstelik ben bir de çalışıyorum, kırkım çıkmadan işe dönmek durumunda kaldım. popom gündüz kolay kolay yer görmese de sanırım psikolojim hazırdı yani baştan kabullenmiştim ki çocuk bakmak çok zor, yorucu. bu yüzden de bu beni yıpratmıyor. biliyordum zor olacağını, hatta daha da zoruna hazırlandığım için bazen kolay bile geliyor. en başta bunu kabullenin bence. tabii ki çocukla ders çalışmak zor, ama seneye hafta içi kpss kursuna gidip çocuğunuzu günde birkaç saat annenize bırakabilirsiniz.
medem dil derdi yok, bitirdiğiniz bölüm de uygunsa yurtdışında da bir uyum sürecinden sonra iş bulup bebeği kreşe verebilirsiniz.
aslında aşılamayacak kadar büyük bir dert yok ortada, sadece siz çok bunaldığınız için bulunduğunuz yerden bakınca büyüyor her şey.
allah sağlık versin, huzur versin, gerisi gelir.
bir psikoloğa gitmek ya da psikiyatriste, inanın dahiliyeye ya da kulak burun boğaza gitmekle aynı şey.

Allah gecinden versin, ölümü düşünmek niye, küçücük bir evladın var. Zamanı geldiğinde hepimiz öleceğiz ama dünyadaki görevlerimizi tamamlamak gerek önce.

Herşey üst üste geldiğinde hepimiz bunalırız bu çok normal. Üst üste gelen problemlerden sıkılmışsın hepsi bu, Allah sana uzun ömür versin evladının her güzel zamanını gör inş. Çocuk bakmak zor kabul ediyorum. Ama o dünyaya gelmiş bir kere ve sorumluluğun baki. Önce bunu içine sindireceksin ve onunla mutlu olacaksın. Yurt dışına gitmek çok zor, düzenini değiştirmek, yeni bir hayat kurmak zor bunu öneremiyorum. Yurt dışında doğmuş biri olarak annemin biz küçükken yaşadığı problemleri biliyorum. Eşinle bu ruh halini paylaşmalısın ve bulunduğunuz yerde bir düzen kurmanın yolunu aramalısınız bence. Memurluk konusunda da kendini şartlama bence, memuriyet haricinde yapılacak iş mi yok, milyonlarca insan çalışıyor özel sektörde, çok tutarlı firmalar da var iş konusu kısmet meselesi, bir yere başlayıp orada uzun yıllar geçirebilirsin illa memur olup başka şehre gideceğim diye şartlama kendini, aynı şey eşin içinde geçerli. Zor bir süreç olduğunu kabul ediyorum ama artık evli ve anne olmuş bir kadın olarak kendini salmayacaksın, sorumluluklarınla mutlu olmayı, hayatı eşin ve çocuğunla mutlu olacak şekilde yaşamayı öğrenmen gerek. Kendine acımakla yürünmez bu yollar. Şükret ki başınızda hastalık yok, dermanı olmayan bir dert yok, şu forumlara bir göz at ne dertler var neler ...

evet calısan herkese ımrenıyorum su yurt dısı ısı olmasa dersaneye gıderekte denerım sansımı ama oneumde o engel var esıme desem burada kalalaım ıkı sene daha ben 2014 te kpss ye gırıyeım desem kabul etmes etsede burada calısması lasım ıs bulması kolay degıl ıkı sene hazırdan yıyemeyız sonucta gıtsem korkuyorum yurtdısına gıtmekten bılemıorum bu arada ben esıme destek ıcın degıl kendım ıcın calısmak ıstıyorum

of of of sen depresyondasın gerçekten bunu doktora gitmedende çözebilirsin madem gidemiyosun
bir çok depresyon tedavisi için satılan kitaplar var rahatsızlığına göre aşırı etkisi oluyor..
Ve biraz şükretmeyi dene neler yaşayanlar var dünyada sen seninkine dert diyorsun benim yerimde olsan
intihar ediceksin demek ki:)
Çocuğun var sağlıklı diyenlere kızıyormuşsun ya sakat doğsaydı çocuğun o zaman ne yapıcaktın?
tabiki işin zor eşin yurt dışında sen burda hiçte klay değil ama senin dediğin gibi ölmek istenicek bi olayda değil..
yok mu ailen çocuğuna bakmaya yardım etsin çok olumsuz düşünüyosun biraz pozitif olmaya çalış canım herşey düzelir oluruna bırak biraz
sen çektiğinle kalırsın:)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…