yaşamak istemiyorum

gerı cekılme yontemıyle korunuyorduk
sonuc : nur topu gibi bir oglumuz oldu
sprıalden baska care yokmu pek ıstemıyorum ama korkuyorum hemde ne bıleyım uc aylık ıgne ıse yaramaz mı kullanan memnun olan yokmu

belki ben yanlış anlamışımdır ama bir oğlunuz bir kızınız mı var yoksa bir kızınız mı var?tek çocuğum var başka çocuk istemiyorum demişsin ya...

Tabii ki doktor bunların hiçbirini yapamaz. Güçlü olup sen altından kalkacaksın. Ama bana ne yardımı dokuncak diye düşünüp kendini kapana sıkıştırıyorsun. Ve bariz depresyon geçiriyorsun. Kendimden biliyorum nasıl bir his olduğunu. Etrafındaki herşey çözümsüz gibi görünür insana ama inan öyle değil. Yapman gereken tek şey silkelenip bi yerinden başlamak. Gerisi zaten gelir

bu soyledıklerınızde haklısınız elalemın akıllıları once ısını buluyor ondan sonra evlenıp cocuk yapıyor ben bole kalakaldım ıste

belkı hata belkı dogru bır secım belkı yanlıs bır secım belkı kader dıyelım. senın ıcın hemen evlenmek mı ıyı oldu yoksa atanmak sonra mı daha ıyı olurdu bılemeyız. ama bır ınsan mutsuz olacaksa ınan onu mutsuz edecek seyler olur. atandım hersey yolunda ama aıleme baktıgım ıcın evlenemıyorum dıyenler oluyor. atandım ama kafama gore bırını bulamıyorum yasıtlarım evlendı ben evlenemedım dıyenler de oluyor atandım evlendım hersey yolunda ama yıllardır cocugum olmuyor esım bu konuda benı cok yıpratıyor evlılıkten hayattan bıktım dıyenler de oluyor evet atanmak ya da calısan bır kadın olmak elbette guzel keske herseyı oturtugun zaman evlenseydın ama madem kı artık bunun ıcın gec. ya sartlarını degıstıreceksın hedefıne ulasmak ıcın bırseyler yapacaksın ya da sartlarını kabul edeceksın.

neden cocuga hazır olmadıgını bılmene ragmen hemen cocuk yaptın erkek nekadar zorlarsa zorlasın ılla bebek dıye, sen bunu gecıktırebılırdın.

yurtdısı ıcın ıyı dusunun derım. evet bırkere gıttın mı memur olmayı unut derım kımbılır nezaman doneceksınız. yenı bır ulke dılını bılsen bıle problem. herkes yabancı hersey farklı orda. alısmanız cok zor olacaktır. ha artık yurtdısında herkes eskı yaglı ballı gunlerını yasamıyor yanı paramız olsun ıyı gecınelım dıye gıdıyorlar ama oyle olmuyor. yanı maddı durumumuz daha ıyı olsun dıye gıtmek ıstıyorsanız ıyı dusunun bunu. ve gıtmeden orayı bır gezın gelın ben orda yasayabılır mıyım ölcun. cocuk konusunda ses cıkarma kabullen, yurtdısı ıstememene ragmen ses cıkarma kabullen, ama bak dılın susuyor kalbın susamadıgı ıcın acı ceken yıpranan sen oluyorsun adam akıllı konus esınle ya da bır aıle buyugunuz de olsun ama onun dınledıgı bırı olmalı. o adam anlatsın senın sıkıntılarını dusuncelerını

sen hayatından mutsuzsun. ne ıstedıgınden emın olmadan pat dıye evlenmıssın ve kendını suclamak ya da degıstırmek yerıne sadece sızlanmayı tercıh etmıssın. kolaya kacıyorsun bu anlamda. cocugun olmus buna bıle sukredemıyorsun. calısmak cok mu matrah bırsey sanıyorsun. evıne gıdıyorsun, stresten yemek yıyemıyorsun bazen. stresten yorgunluktan kocana yaklasamıyorsun mısafır agırlamaya gezmeye kuafore bıle zor zamanlar buluyorsun yerı gelıyor tuvaletını temızleyemıyorsun senın evını baskaları temızlıyor, evde bırsuru malzeme var ama evı temızleyecek karı yok evde lafını duyuyorsun o temızleyen kadından. yanı bunlar bır suru ornek. hastasındır surunerek ıse gelırsın cogu zaman. herkes uyurken sen yollara dokulursun evet calısmak guzel. alınan egıtımın bosa gıtmemesı, statu sahıbı olmak, aıleye ek para kazandırmak vs. ama oyle gorundugu gıbı de degıl. şıkır şıkır gıyınıp ıse gıdenlere herkes ımrenır ama anasından babasından esınden duymadıgı lafı patronundan mudurunden duyup lavaboda aglamak bıle yasadıgımız en basıt seydır.

Şimdi bak canım,çocuktan başlayayım.
Çocuğun her daim 1 yaşında kalmayacak.
Şimdi sana en çok ihtiyacı olan zamanı ama bu süre çabuk geçiyor.
Bence,madem dişi de çıkıyormuş,artık sütten kesebilirsin.
Bir de uykularını düzenlersen,büyük ölçüde rahatlamış olursun.
Mesela gece 9.30 gibi uyutup sabah en geç 8 de kaldırırsan,öğlen 1-2 saat uyur.
Bir sabah erken uyandırsan,gerisi kendiliğinden gelir zaten.
Yormak için açık havaya çıkarabilirsin.Gezersiniz,hem sana da iyi gelir.
Öğlen uyuduğu zaman,annen veya başkası başında durabilir,sen kendi işlerini halledersin veya yalnız çıkarsın.

Arkadaşlarının ne yaptığını kenara bırak.Belki onlar da sana özeniyor olabilirler.
Yurtdışına soğuk bakıyorsun ama bu bir fırsat olabilir.
Dil biliyormuşsun,orada bir işe girebilirsin.
İstediğin gibi bir iş bulamasan bile,kariyerine faydalı olacak sertifika programlarına yazılabilirsin.

Hep olumsuz ihtimaller düşünüp kendini üzme.
İş bulamazsam,evhanımı olarak kalırsam,eşim çocuk isterse....
İyi de bu kararlar seninle alakalı ve senin dışında gelişmek zorunda değil.Kendi inisyatifini kullan.

belki ben yanlış anlamışımdır ama bir oğlunuz bir kızınız mı var yoksa bir kızınız mı var?tek çocuğum var başka çocuk istemiyorum demişsin ya...

Belki deşifre olmamak için farklı yazmıştır.

Yoksa konular tutarsız değil.

evet bence bir çocuğun sevinci bir ömür yeter ama hasretliğini çekmeden ya da bunu tahmin etmeden çocuk oluverince pek de bir değeri kalmıyor.çocuğu olmayanların topiklerini okursanız daha iyi anlarsınız.

1 yaşında bir çocuğun bütün gece uyuması mucize ya.benimki yarım saatte bir uyanırdı,2 yıldır uykuya açtım şimdi oğlum iki yaşında emmeyi de kestik ama hala daha uyanıyor.bir gece uykumu almış uyansam (o da eşim halime acır da çocuğu avutursa) o gün bambaşka gelirdi gözüme hayat ,yeniden doğmuş gibi olurdum.siz ne şanslısınız hergece uyuyabiliyorsunuz.

size hiç mi yardım edecek derdinizi dinlayecek biri yok.aileniz yardımcı olmuyor mu size biraz zaman kalsa?kpss işine gelince kısemttir o da olmazsa intiharlık ilan edeceksiniz kendinizi neredeyse başka birşeylerle meşgul olursunuz.ev hanımı olarak kalsanız ne olur ki?ne güzel işte çocuklarınızı büyütür,onlar büyünce de gezer tozarsınız.sonuçta çalışınca iş hayatı+ev işleri+bebek bakımı+eş olacak hayatınız yani kolaylaşmayacak daha da zorlaşacak.

oglum var o konuya acıklık getıreyım o sırada heralde kuzenımın kızı vardı yanımda ona kızım derken mı yazdım buraya bılmıyorum

çok bunalmışsın doktor bana ne yapacak derdime çözüm mü bulacak demen pek sağlıklı değil psikologlar dert çözmezler yardımcı olurlar

derdinin dermanı her zaman kendındedir ağır bir bunalım yaşıyorsun çocuğunu bile benimseyememişsin bebeğinden çocuk çocuk diye bahsetmeni yadırgadım ama belliki aşırı bir bunalımdasın onun için hemen uzman desteği terapi almalısın.

arkadasım sana katılıyorum anne olduguna bıle pısman bır durumdasın sen. cocuk kolay demıyorum. ama evet o topığe bır bak ıstersen. ıstersen ben de sana anlatayım anne olamamanın nasıl bır duygu oldugunu. ne calısmak ne es ne aılen ne para hıcbırsey ıcındekı ozlemı, anne olamayacagım korkusunu, gozyaslarını dındıremıyor bılıyormusun. sen takmıssın memur olamadım dıye. bızler anne olamıyoruz ama senden bıle daha mutlu olmaya calısıyoruz. cococuktan dolayı memur olamıyorum calısamadım dıyorsun cocuktan dolayı suslenemıyorum demıssın cocuklarım daha ıyı yasasın dıye benım annem 50 yasında ve 15 saat ayakta durarark yemek yapıyor. ama annem evde patık ormem gerekırken ben boyle bır hayatı suruyorum dıye sızlanmıyor. aksıne cok mutlu. cocuklarım mahrum olmuyor o en buyuk mutluluk dıyor. sen cocuktan dolayı memur olamıyorum dıyorsun ben kardesımı, gorumcemı okutmak, aılelerımıze maddı destek olmamız gerektıgı ıcın kursa gıdemedım, sınava hazırlanamadım ya da ısımı bırakamadım. ben de sızlandım, calısmak ıstemıyorum bolumunde var ama cocugum oldu dıye cocuk benım elımden fırsatları alıp goturdu dıye soylenme. cocuk ya. o cocuk ıcın yanan ınsanlar var. bıraz kıymetını bıl bu sansının.

Canım seni okurken yaşadım sanki yazdıklarını.. Zor bir durum.. Bazı kişiler için bu sorun olmayaiblir, ama insanın kişiliği ile de alakalı. Anadığım kadarıyla sen azimli, kendi ayakları üzerinden durmak isteyen birisin. Bu olmayaınca da hırçınlaşıyorsun ya da çöküntüye giriyorsun.. Bence memuriyetten ziyade şimdilik kafanı dağıtmak için özel sektörde bir işe yönel, hiç değilse para kazanırsın o sana tatlı gelir. Çocuga da annen yada kayın validen bakamıyor mu ? Artık evlenmişsin , keşkeler zamanı geçmiş.. azmedeceksin canım, bir yandan kpssye çalışıp bir yandan da çocuguna bakacaksın yapacak birşey yok malesef

Öncelikle Allah yardımcın olsun...

Aslında sen herşeyin üstesinden gelebilirsin ama geleceğinden pek emin değilsin...

Yurtdışına gitme olayı elini kolunu bağlıyor ve önünü göremiyorsun....

Yurtdışına gitmen kesinse boşuna kendini yıpratma...

Gidene kadar oğluşuna güzelce vakit ayır,UNUTMA ONUN SENDEN BAŞKA KİMSESİ YOK,ONUN SUÇU NE Kİ?ÇOCUK YAPMAYI GÖZE ALDIYSAN VE DOĞDUYSA ARTIK ONUN SORUMLULUĞUNU ALMAK ZORUNDASIN....

Bir de bütün bu yaşadıklarına sebep eşinden uzak olman.Evleneli çok uzun olmamış.Her şey üst üste gelmiş...Ama inan üstesinden gelemeyeceğin bir şey yok.
Her gün al oğlunu muhakkak dışarı çıkın hem sana hem oğluna iyi gelir....

sanirim kiyaslamayapiyorsun meslek acisindan komplex yapmissin yanlizsin bebeginle ileri donuk cok seyi bir anda dusunuyorsun bunlar seni depressiv yapmis simdiki halin seni mutsuz yapiyor ,beynin bunlarla alakaliyken bir yandan cocuk guccuz kalirsin tabi , ilk once sana tavsiyem ileriyi donuk herseyi bir andan dusunme , teker teker, hedef minik kur , uygulamasi daha kolay olur, bilmiyorum aile baglarin nasil kardeslerin kuzenlerin varmidir ara sirada sana yatilaya gelebilen kendine hafta da birgun ayarlasan cocugu annene birakip arkadaslarinla veyahut akrabalarinla disari ciksan alisveris cafe vs kendine zaman ayirman gerekiyor demissin rahatligima duskundum ve bu rahatlik gitmis bunlar seni yoruyor yada kocanla konusup yardimci tut haftada bir defa , yurtdisi icin bende yurtdisinda yasiyorum burdaki imkanlar farkli gerci neresi ama avrupaysa dil sorunum yok demissin kisa bi kursdan sonra guzel bir is bulabilirsin 3 dilin guzelce , cocuklar icin devlet kresleri var verirsin hemen guzel cevre ednirsin, gittecegin ulke hakkinda bilgiler edinmeye calis yapamadiklarin degil yapabileceklerin aklina gelsin ok uni okudun memurluk hersey degil gidecegin ulkede belki cok daha guzel isin olcak onun icin simdiden arastir, karamsar olmamaya calis hergun disari cik bebeginle temiz hava disari iyi gelir depressiv dugulara , ve hernekadar zor olursada olsun unutma bu donemde gececek belki gun gelcek guleceksin simdiki haline , zayif dusmusun bu cok normal yipratma cok kendini canim

bazen sadece karar vermek gerekiyor. ben bunu yapmak istiyorum. gerisini başkaları düşünsün.
bunu yapmak insanı o kadar mutlu ediyor ki.
eşine ben bunu yapmak istiyorum de.

çocukla beraber yapabileceiğiniz şeyler vardır bir de erteleyebileceğiniz şeyler.
2 çocuk annesiyim 8 yıllık evliyim 7 yıldır gece uykusu görmedim.. yani bi gece şööyle kafamı koyup ta sabaha uyanmadım.. evin tüm işi bana ait ve hiçbişeyi ellemeyen bi eşe sahibim. ha bi de dışarıda da çalışıyorum
rahatına düşkünlük derseniz alasını yaşadım. ama çocuklarım bu sıkıntıları yaşamaya değerler yine de... çocuğunuzun yanında geçireceğiniz her dakika kıymetlidir... bunu unutmayın. ve erteleyin bir kısım isteklerinizi nasılsa yapmak için zamanınız olur.(ille de memur mu olmak zorundasınız???). ama çocuğunuzun bu günleri bir daha geri gelmez unutmayın......

Bence profesyonel bir yardim almalisin.

Psikolojinin cok bozulmus oldugunu varsayarak cocugun icin yaptigin "gutmek" gibi, "benim bi tane cocugum var saglikli dunya umrumda degil mi dicem" Cumlelerine yorum yapmiyorum....

Kpss.ye girip iyi puan alan anneler de var kendi yetersizligini cocuguna yukleme.

Allah elindekinin kiymetini bilmeyene sukretmeyene elindekinin degerini anlamasi icin sinavlar verir.. Colugunun cocugunun sihhatini sagligini dusun aynen dedigin gibi mutlu ol. Madem kaldiramayacaktin evlenip cocuk dogurmasaydin. (yok yorum yapmiyim dedim ama yani olmuyor...)

Her gun ozenli giyinmek makyaj yapmak vs... Kusura bakma da bunlari da cocuklu anneler yapabiliyor hem de alasini.. Ha amacin free olmaksa, sorumluluk almadan o zaman yine en basta dusunecektin... Aile olmak cocuk sahibi olmak sorumluluk gerektirir, "ben" den once "cocugum" gelir..

Evlenme cocuk yapma ehliyeti diye birsey olmali bence.. Hazir olmayanlar evlendirilmemeli cocuk sahibi olmamali...

Son düzenleme:
cevap veren herkese tesekkurler yalnız cok acımasız cevaplar da var arada acaba bunlar evli degılmı dıye dusundum cunku bende bekarken_ evlenmeseydı o zaman _ cocuk yapmasaydı o zaman _dıye baskalarına rahatlıkla dıyebılııyordum malesef bekara karı bosamak cocugu olamayana cocuk dovmek kolay gelır
buradan benım cocugumu sevmedıgım aklınıza gelmesın ben canımı verırım onun ıcın sınırlenıp kotu davranınca baslıyorum aglamaya annene bırak dıyosunuz ama ben ıkı saat gormeyınce ozluyorum hem uyusun ıstıyorum hemde bıraz herzamankınden fazla uyuyunca ıkıde bır yanına gıdıp bakıyorum cok moralım bozuk herkese catıyorum hıcbı ısım duzenlı degıl hayatımı bı duzene sokamadım sınırleırım bozuk o yuzden

bir yaşındaki çocuğunuza kötü davranmaktan bahsedebiliyorsunuz utanmadan ama psikolojik yardım almaktan utanıyorsunuz öyle mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…