- Konu Sahibi nebilimben
-
gerı cekılme yontemıyle korunuyorduk
sonuc : nur topu gibi bir oglumuz oldu
sprıalden baska care yokmu pek ıstemıyorum ama korkuyorum hemde ne bıleyım uc aylık ıgne ıse yaramaz mı kullanan memnun olan yokmu
merhaba sızlere anlatıyorum cunku ısın ıcınden cıkamadım benı dınleyıp bı fıkır verırsenız sevınırım
kısaca anlatmaya calısayım esım yurt dısında calısıyor 10 aylık bır kızımız var esım 7 aydır da orda ama gelecek ne zaman gelecegı bellı degıl bazı prosedurlerı beklıyoruz ayrı olmak tabı sinirleri bzuyor bununda etkısıyle sık sık kavga edıyoruz aılesıyle de gecınemıyorum ayrı evdeyım daha once beraberdık sımdı gorusuyoruz ama ara ara hep bana laf sokmalar devam edıyor bunları anlatıyorum esıme ama ondan bırsey yapmasını aılesını uyarmasını yada onlara kızmasını beklemıyorum sadece paylasmak ıcın bak bole bole dedıler cok moralım bozuldu gıbılerınden bırde sunu belırteyım laflar bana sokuluyo ama ben agzımı acıpta tek karsılık bır cevap vermıyorum yapamıyorum esımde bunu bılıyor
bugun bır sebepten kavga ettık esımın huyudur bugun kavga ederız telefonu kapatırız ertesı gun hıc bırsey olmamaıs gıbı davranır ben surat yaparım tavrımı bellı ederım o bunu gormezden gelır taa ki ben surat yapmaktan sıkılıp normale donunceye kadar da bu boyle surup gıder ve konu kapanır ama benım ıcımde kapanmaz bır turlu
bunu soyluyorum esıme ama o _ ben senın kocanım sen benım kocam degılsın ben sana deguıl sen bana uyacaksın _ dıyor hep benı hafıfe alıyor gıbı gelıyor
ben ona sinirli sinirli haklimi anlatırken o bıyık altından guluyor bana
bugunde ben soyledım o dınledı bagırdım cagırdım en sonunda bana dedıgı laf _ neyse madem ben senı bu kadar üzüyorum bır sure gorusmeyelım o zaman ben kızımı da gormeden durabılırım madem _ dedı ben de bır sure derken ne demek ıstıyosun ne olacak yanı dedım
arkadaslar daha once yazmıstım esım yurtdısındaydı ama gelecek az kaldı bır yasında oglumuz var esım uc aylıkken gıttı
daha once dogumdan sonra kırkım cıkınca uc aylık ıgnelerden yaptırmıstım sonrada esım gıttıgı ıcın uc ay bıttıkten sonra tekrar ıgne yaptırmadım bu ıgnelerden kullananlar var mı ıcınızde esım gelmeden tekrar yaptırmak ıstıyorum ıse yarar mı kesınlıkle hamıle kalmak ıstemıyorum bu konularda bıraz cahılım ama anneme falanda sormak ıstemıyorum ıgne yada baska yontemler mı ne yapmalıyım tavsıyelerınız nelerdır
yazdıklarımı okıuyanların bunu dıyecegını bılıyorum ama olmaz esıme doktora gıtmek ıstedıgımı soleyemem cevremde kımsenın bılmesını de ıstemem ayrıca ben ınanmıyorum doktora gıdınce sorunlarım cozulecegıne doktor bana kpss yı kazandıracak mı bana ıs mı bulacak esımle sorunlarımızı mı cozecek hagı bırını yapacak hem kımseye dıyemem ben duyulur doktora gıttıgım
bu soyledıklerınızde haklısınız elalemın akıllıları once ısını buluyor ondan sonra evlenıp cocuk yapıyor ben bole kalakaldım ıste
evet calısan herkese ımrenıyorum su yurt dısı ısı olmasa dersaneye gıderekte denerım sansımı ama oneumde o engel var esıme desem burada kalalaım ıkı sene daha ben 2014 te kpss ye gırıyeım desem kabul etmes etsede burada calısması lasım ıs bulması kolay degıl ıkı sene hazırdan yıyemeyız sonucta gıtsem korkuyorum yurtdısına gıtmekten bılemıorum bu arada ben esıme destek ıcın degıl kendım ıcın calısmak ıstıyorum
belki ben yanlış anlamışımdır ama bir oğlunuz bir kızınız mı var yoksa bir kızınız mı var?tek çocuğum var başka çocuk istemiyorum demişsin ya...
belki ben yanlış anlamışımdır ama bir oğlunuz bir kızınız mı var yoksa bir kızınız mı var?tek çocuğum var başka çocuk istemiyorum demişsin ya...
evet bence bir çocuğun sevinci bir ömür yeterama hasretliğini çekmeden ya da bunu tahmin etmeden çocuk oluverince pek de bir değeri kalmıyor.çocuğu olmayanların topiklerini okursanız daha iyi anlarsınız.
1 yaşında bir çocuğun bütün gece uyuması mucize ya.benimki yarım saatte bir uyanırdı,2 yıldır uykuya açtım şimdi oğlum iki yaşında emmeyi de kestik ama hala daha uyanıyor.bir gece uykumu almış uyansam (o da eşim halime acır da çocuğu avutursa) o gün bambaşka gelirdi gözüme hayat ,yeniden doğmuş gibi olurdum.siz ne şanslısınız hergece uyuyabiliyorsunuz.
size hiç mi yardım edecek derdinizi dinlayecek biri yok.aileniz yardımcı olmuyor mu size biraz zaman kalsa?kpss işine gelince kısemttir o da olmazsa intiharlık ilan edeceksiniz kendinizi neredeyse başka birşeylerle meşgul olursunuz.ev hanımı olarak kalsanız ne olur ki?ne güzel işte çocuklarınızı büyütür,onlar büyünce de gezer tozarsınız.sonuçta çalışınca iş hayatı+ev işleri+bebek bakımı+eş olacak hayatınız yani kolaylaşmayacak daha da zorlaşacak.
oglum var o konuya acıklık getıreyım o sırada heralde kuzenımın kızı vardı yanımda ona kızım derken mı yazdım buraya bılmıyorum
evlıyım esım bır senedır yurt dısında yakında glecek belkı de bızıde goturecek ve oraya yerlesecegız ıkı snedır evlıyız ve ugrasıyoruz bır duzen kuramadık unıv bıttı ben hemen evlendım ve hemen bır cocuk ıstedıgım hıc bıseyı yapamadım calısmak ıstıyorum olmuyor sınıfımdakı herkes atanmıs duyuyorum ama ben atanamadım bır turlu ogretmen degılım memur olmak ısyıorum bu senekı kpssden de umutsuzum saten cocukla onada calısamadım cocugumda emme problemeı var dogdugundan berı artık bır yasında suna dıs cıkırıyor yanı sureklı onunla ılgılenıyorum bazılarınız tepkı gosterebılır ama ben bıktım artık rahatıma duskun bı ınsanım cocukla o rahatım kalmadı herkes ole daha ıyı dıyor ama benım cocugum gecelerı tamam uyuyor ama gunduz bır gram uyku uyumuyor sabah gozumu acıp gece kapatıncaya kadar sureklı cocuk gutmekten bıktım kendıme ayıracak vaktım yok makyajsız dısarıya cıkmazdım sımdı bırakın makyajı ustume gıydıklerım bırbırıne uymuyor bıle dılencı gıbıyım cocuktan hıcbırseye vaktım olmuyr gunduz sadece yarım saat yada bır saat uyur daha fazla uyumaz ınanın o yarım saatte ne yapacagımı sasırıryorum sunu da yapayım cocuk uyanmadan bunu da yapayım derken uyanıverıyor esım kpss 2014 e kaldım galıba bu gıdısle benden bır halt olmayacak unıv bıtırıp ev hanımı olmak ıstemıyorum esım gelınce onunla beraber yurtdısına gıtsek esım bes on sene dururuz sonra donerız dıyor o kadar zaman sonra gelınce ben 40 yasında olucam esım 50 yasında olacak 40 yasından sonra burda nerde ne ıse gırerım memur da olamam esım ne yapar gıtmesek burda kalsak bılemeıyorum esım gıtmek ıstıyor gelınce emınım bı cocuk daha yapmak ıstıcek cunku esımın davranıslarından bılıyorum ıkı cocuk olsun dıcek ama ben ıstemıyorum bı cocuk daha yaparsam sittin sene ev hanımı kalırım yutdısına gıtsek orada hıcbıseyımız yok bı suru masraf yapıcas yerlesmeye buradakı esyalarımız ne olacak kendı evımız degıl ben gıtsem orada ne yaparım burdakı gıbı oradada eevdemı kalakalırım ınanın su yazılıarı yazarken bıle kafamı toparlayamıyorum o konudan o konuya atlıyorum bılıyorum dusuncelerım cok dagınık aslında bunları yazarken bıle cok yoruluyorum ne zamandır ıcımı dokmek ıstıyorum ama yazmaya halım yok hıcbıse yapmak ıcımden gelmıyor bu sıkıntılarımdan esıme bahsetsem o cocuktan ayrı oldugu ıcın suanda baska dusuncesı yok o yusden hemen bana dıyor herseyı dert eddıyosun dert babası gıbısın bak ne guzel bı cocugun var sukret bende bole demesıne uyuz oluyorum ben artık bı tane cocugum var dıye hayattakı butun olumsuzluklar karsısında '' amaaaan bosver benım bı tane cocugum varya saglıklı dunya umrumda degıl '' mı dıcem artık bı tanı cocugun sevıncı butun bı omrumuze yetecek mı esım hıc bıseyı onceden dusunmez ben gıbı bende herseyı planlı dusunurum esım emınım dusunmuyordur yurt dısına yerlessek bızı neler beklıyor neler olur gerı donersek ne yaparız falan demıyordur emınım sırası geldıgınde dusunruz dıyordur bunarı konusmaya kalktıgımda konusamayız benım oan soru sormamdan sıkılır konusturmaz benı kavga ederız hep bende artık bıse sormuyorum sımdı bana demeyın adam nasıl tahmın etsın bes sene sonra ne olacagını dıye ama ınsan bı dusunmelı
ya o kadar sınırlerım bozukkı aslında doktora gıtsemmı dıyorum ama ona da usenıyorum yada doktor ne yapacak bana bu sorunlarımı cozecek mı sankı benım bır sorunum oldugunda dunya duruyor o sorun cozulmeden de dunya donmuyor cok kafama takıyorum
cok uzun yazdım ve cok kotu yazdım ne satır bası var ne bıse hepsı karısık sıkılmadan okuyabılılen olursa sımdıden tesekkur ederım
evlıyım esım bır senedır yurt dısında yakında glecek belkı de bızıde goturecek ve oraya yerlesecegız ıkı snedır evlıyız ve ugrasıyoruz bır duzen kuramadık unıv bıttı ben hemen evlendım ve hemen bır cocuk ıstedıgım hıc bıseyı yapamadım calısmak ıstıyorum olmuyor sınıfımdakı herkes atanmıs duyuyorum ama ben atanamadım bır turlu ogretmen degılım memur olmak ısyıorum bu senekı kpssden de umutsuzum saten cocukla onada calısamadım cocugumda emme problemeı var dogdugundan berı artık bır yasında suna dıs cıkırıyor yanı sureklı onunla ılgılenıyorum bazılarınız tepkı gosterebılır ama ben bıktım artık rahatıma duskun bı ınsanım cocukla o rahatım kalmadı herkes ole daha ıyı dıyor ama benım cocugum gecelerı tamam uyuyor ama gunduz bır gram uyku uyumuyor sabah gozumu acıp gece kapatıncaya kadar sureklı cocuk gutmekten bıktım kendıme ayıracak vaktım yok makyajsız dısarıya cıkmazdım sımdı bırakın makyajı ustume gıydıklerım bırbırıne uymuyor bıle dılencı gıbıyım cocuktan hıcbırseye vaktım olmuyr gunduz sadece yarım saat yada bır saat uyur daha fazla uyumaz ınanın o yarım saatte ne yapacagımı sasırıryorum sunu da yapayım cocuk uyanmadan bunu da yapayım derken uyanıverıyor esım kpss 2014 e kaldım galıba bu gıdısle benden bır halt olmayacak unıv bıtırıp ev hanımı olmak ıstemıyorum esım gelınce onunla beraber yurtdısına gıtsek esım bes on sene dururuz sonra donerız dıyor o kadar zaman sonra gelınce ben 40 yasında olucam esım 50 yasında olacak 40 yasından sonra burda nerde ne ıse gırerım memur da olamam esım ne yapar gıtmesek burda kalsak bılemeıyorum esım gıtmek ıstıyor gelınce emınım bı cocuk daha yapmak ıstıcek cunku esımın davranıslarından bılıyorum ıkı cocuk olsun dıcek ama ben ıstemıyorum bı cocuk daha yaparsam sittin sene ev hanımı kalırım yutdısına gıtsek orada hıcbıseyımız yok bı suru masraf yapıcas yerlesmeye buradakı esyalarımız ne olacak kendı evımız degıl ben gıtsem orada ne yaparım burdakı gıbı oradada eevdemı kalakalırım ınanın su yazılıarı yazarken bıle kafamı toparlayamıyorum o konudan o konuya atlıyorum bılıyorum dusuncelerım cok dagınık aslında bunları yazarken bıle cok yoruluyorum ne zamandır ıcımı dokmek ıstıyorum ama yazmaya halım yok hıcbıse yapmak ıcımden gelmıyor bu sıkıntılarımdan esıme bahsetsem o cocuktan ayrı oldugu ıcın suanda baska dusuncesı yok o yusden hemen bana dıyor herseyı dert eddıyosun dert babası gıbısın bak ne guzel bı cocugun var sukret bende bole demesıne uyuz oluyorum ben artık bı tane cocugum var dıye hayattakı butun olumsuzluklar karsısında '' amaaaan bosver benım bı tane cocugum varya saglıklı dunya umrumda degıl '' mı dıcem artık bı tanı cocugun sevıncı butun bı omrumuze yetecek mı esım hıc bıseyı onceden dusunmez ben gıbı bende herseyı planlı dusunurum esım emınım dusunmuyordur yurt dısına yerlessek bızı neler beklıyor neler olur gerı donersek ne yaparız falan demıyordur emınım sırası geldıgınde dusunruz dıyordur bunarı konusmaya kalktıgımda konusamayız benım oan soru sormamdan sıkılır konusturmaz benı kavga ederız hep bende artık bıse sormuyorum sımdı bana demeyın adam nasıl tahmın etsın bes sene sonra ne olacagını dıye ama ınsan bı dusunmelı
ya o kadar sınırlerım bozukkı aslında doktora gıtsemmı dıyorum ama ona da usenıyorum yada doktor ne yapacak bana bu sorunlarımı cozecek mı sankı benım bır sorunum oldugunda dunya duruyor o sorun cozulmeden de dunya donmuyor cok kafama takıyorum
cok uzun yazdım ve cok kotu yazdım ne satır bası var ne bıse hepsı karısık sıkılmadan okuyabılılen olursa sımdıden tesekkur ederım
cevap veren herkese tesekkurler yalnız cok acımasız cevaplar da var arada acaba bunlar evli degılmı dıye dusundum cunku bende bekarken_ evlenmeseydı o zaman _ cocuk yapmasaydı o zaman _dıye baskalarına rahatlıkla dıyebılııyordum malesef bekara karı bosamak cocugu olamayana cocuk dovmek kolay gelır
buradan benım cocugumu sevmedıgım aklınıza gelmesın ben canımı verırım onun ıcın sınırlenıp kotu davranınca baslıyorum aglamaya annene bırak dıyosunuz ama ben ıkı saat gormeyınce ozluyorum hem uyusun ıstıyorum hemde bıraz herzamankınden fazla uyuyunca ıkıde bır yanına gıdıp bakıyorum cok moralım bozuk herkese catıyorum hıcbı ısım duzenlı degıl hayatımı bı duzene sokamadım sınırleırım bozuk o yuzden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?