- 2 Ağustos 2010
- 4.024
- 70
- 363
- 46
- Konu Sahibi nebilimben
-
Bence profesyonel bir yardim almalisin.
Psikolojinin cok bozulmus oldugunu varsayarak cocugun icin yaptigin "gutmek" gibi, "benim bi tane cocugum var saglikli dunya umrumda degil mi dicem" Cumlelerine yorum yapmiyorum....
Kpss.ye girip iyi puan alan anneler de var kendi yetersizligini cocuguna yukleme.
Allah elindekinin kiymetini bilmeyene sukretmeyene elindekinin degerini anlamasi icin sinavlar verir.. Colugunun cocugunun sihhatini sagligini dusun aynen dedigin gibi mutlu ol. Madem kaldiramayacaktin evlenip cocuk dogurmasaydin. (yok yorum yapmiyim dedim ama yani olmuyor...)
Her gun ozenli giyinmek makyaj yapmak vs... Kusura bakma da bunlari da cocuklu anneler yapabiliyor hem de alasini.. Ha amacin free olmaksa, sorumluluk almadan o zaman yine en basta dusunecektin... Aile olmak cocuk sahibi olmak sorumluluk gerektirir, "ben" den once "cocugum" gelir..
Evlenme cocuk yapma ehliyeti diye birsey olmali bence.. Hazir olmayanlar evlendirilmemeli cocuk sahibi olmamali...
evlıyım esım bır senedır yurt dısında yakında glecek belkı de bızıde goturecek ve oraya yerlesecegız ıkı snedır evlıyız ve ugrasıyoruz bır duzen kuramadık unıv bıttı ben hemen evlendım ve hemen bır cocuk ıstedıgım hıc bıseyı yapamadım calısmak ıstıyorum olmuyor sınıfımdakı herkes atanmıs duyuyorum ama ben atanamadım bır turlu ogretmen degılım memur olmak ısyıorum bu senekı kpssden de umutsuzum saten cocukla onada calısamadım cocugumda emme problemeı var dogdugundan berı artık bır yasında suna dıs cıkırıyor yanı sureklı onunla ılgılenıyorum bazılarınız tepkı gosterebılır ama ben bıktım artık rahatıma duskun bı ınsanım cocukla o rahatım kalmadı herkes ole daha ıyı dıyor ama benım cocugum gecelerı tamam uyuyor ama gunduz bır gram uyku uyumuyor sabah gozumu acıp gece kapatıncaya kadar sureklı cocuk gutmekten bıktım kendıme ayıracak vaktım yok makyajsız dısarıya cıkmazdım sımdı bırakın makyajı ustume gıydıklerım bırbırıne uymuyor bıle dılencı gıbıyım cocuktan hıcbırseye vaktım olmuyr gunduz sadece yarım saat yada bır saat uyur daha fazla uyumaz ınanın o yarım saatte ne yapacagımı sasırıryorum sunu da yapayım cocuk uyanmadan bunu da yapayım derken uyanıverıyor esım kpss 2014 e kaldım galıba bu gıdısle benden bır halt olmayacak unıv bıtırıp ev hanımı olmak ıstemıyorum esım gelınce onunla beraber yurtdısına gıtsek esım bes on sene dururuz sonra donerız dıyor o kadar zaman sonra gelınce ben 40 yasında olucam esım 50 yasında olacak 40 yasından sonra burda nerde ne ıse gırerım memur da olamam esım ne yapar gıtmesek burda kalsak bılemeıyorum esım gıtmek ıstıyor gelınce emınım bı cocuk daha yapmak ıstıcek cunku esımın davranıslarından bılıyorum ıkı cocuk olsun dıcek ama ben ıstemıyorum bı cocuk daha yaparsam sittin sene ev hanımı kalırım yutdısına gıtsek orada hıcbıseyımız yok bı suru masraf yapıcas yerlesmeye buradakı esyalarımız ne olacak kendı evımız degıl ben gıtsem orada ne yaparım burdakı gıbı oradada eevdemı kalakalırım ınanın su yazılıarı yazarken bıle kafamı toparlayamıyorum o konudan o konuya atlıyorum bılıyorum dusuncelerım cok dagınık aslında bunları yazarken bıle cok yoruluyorum ne zamandır ıcımı dokmek ıstıyorum ama yazmaya halım yok hıcbıse yapmak ıcımden gelmıyor bu sıkıntılarımdan esıme bahsetsem o cocuktan ayrı oldugu ıcın suanda baska dusuncesı yok o yusden hemen bana dıyor herseyı dert eddıyosun dert babası gıbısın bak ne guzel bı cocugun var sukret bende bole demesıne uyuz oluyorum ben artık bı tane cocugum var dıye hayattakı butun olumsuzluklar karsısında '' amaaaan bosver benım bı tane cocugum varya saglıklı dunya umrumda degıl '' mı dıcem artık bı tanı cocugun sevıncı butun bı omrumuze yetecek mı esım hıc bıseyı onceden dusunmez ben gıbı bende herseyı planlı dusunurum esım emınım dusunmuyordur yurt dısına yerlessek bızı neler beklıyor neler olur gerı donersek ne yaparız falan demıyordur emınım sırası geldıgınde dusunruz dıyordur bunarı konusmaya kalktıgımda konusamayız benım oan soru sormamdan sıkılır konusturmaz benı kavga ederız hep bende artık bıse sormuyorum sımdı bana demeyın adam nasıl tahmın etsın bes sene sonra ne olacagını dıye ama ınsan bı dusunmelı
ya o kadar sınırlerım bozukkı aslında doktora gıtsemmı dıyorum ama ona da usenıyorum yada doktor ne yapacak bana bu sorunlarımı cozecek mı sankı benım bır sorunum oldugunda dunya duruyor o sorun cozulmeden de dunya donmuyor cok kafama takıyorum
cok uzun yazdım ve cok kotu yazdım ne satır bası var ne bıse hepsı karısık sıkılmadan okuyabılılen olursa sımdıden tesekkur ederım
illa çalışman gerekmiyor bence aklını başına al evine kocana adam gibi hayat yaşatPırlanta gibi çocuklar yetiştir.3 kuruş para peşinde koşacağına bunları başarmaya bak:2:Çalışan kadınların çocukları ne halde görüyoruz.Çalışmadığın halde böyleysen çalışsan ne olur düşünemiyorum,evine eşine ilgi göster mükemmel eş ve anne olmak çalışmaktan daha iyidir
sagolun sızın durum bana benzedıgı ıcın sız benı anladınız buradakı herkes dogurmasaydın ıs bulup evlenseydın dıyecek kadar acımasız ben bunalıma gırdım dogumdan sonra aslında dogumdan oncesıne dayanıyor hamıleykende cok pıskolojım bozuktu onları anlatsam belkı daha ıyı anlasılırım ama cooook uzun bosverın sızde benım duruma benzıyor hatta sız ogretmenlık meslegını bırakmıssınız bırde ben calısmazken sıkıntıdayım ıste ben bu kararı bır turlu veremıyorum dedıgınız gıbı gıdeyım de bes sene sonra donerız dıecek bır yer degıl cok ıyı dusunmelı ama esım fazla dusunmeden ole mı olur bole mı olur kafa yormayı seven bı ınsan degıl esıme bunları anlatsam emını m kavga ederızsimdi....sana yazmaya karar verdim.insallah bu yazdiklrimi dikkate alirsin.cünkü bende senin sorunlrinin tecrübeleri var..
Önce cocuk konusuna gelelim.tek cocugum var.dogum yaptigimda ögretmendim.ilk bir sene dogum psikolojisini ancak atlatabildim.ücretsiz izine de ayrilmistim.kendimi 6 ayin sonunda okula büyük bir sevincle attim.burada söylenilen haline sükret niye dogurdun sözlerine katilmiyorum.insan bakimsizda oluyor,sinirlerinde bozulabilir bu gayet normal.neyseki calisiyordum.iste senin biraz hatan burda olmus.zamanlama hatasi.olmus ama ne yapacaksin.
o senin evldin.sana bakiyor herseyiyle.sunun surasinda sikintini atlatmana bence az var.
neyse simdide istifa ettim ve almanyadayim.esimin isinden dolayi.ama buraya geldigime bin pismanim.sikilmanin alasi avrupada var.defalarca dönmek istedim dönemedim.halada dönemiyorum.evde oturmak benimde psikolojimi bozdu.ama cocugum icin iyi bir sey yaptigimi düsünerek sustum.
yurtdisi hadi gidelim deyipte gidilecek olmazsa dönerim denecek bir yer deil.gedeceksende cocugun büyümeden ve okla baslamadan olali.cünkü dil sorunlair cekiyorlar.dönuleceksede ortaokula baslamadan dönülmeli.ben dönemiyorum iste.kizim 3.sinif oldu..inan vatan özlemi öyle böyle bir sey degilmis.
psikolg olayina gelince burada psikologa gitmeye basladim.burada bu tür olaylar türkiyeye göre daha kolay ve saglik sigoratasi karsiliyor doktor kara verirse.benim öyle oldu.
AMA DOKTORUN SÖYLEDIGI BIR SEY VAR::SEN IYI OLURSAN PSIKOLOJIN IYI OLURSA MUTLU OLURASAN COCUGUNA IYI BIR ANNE OLURSUN:BENDE IYI OLMAYA CALISIYORUM COCUGUM ICIN:SEN DE ÖYLE OLMAYA CALIS ARKADASIM:SEVGILER:
"universite mezunusun" evhanimi olmak istemiyorsun.. Sinava girdin olmadi.. Cok bilgili kulturlu egitimli insan olarak "geri cekilme" yontemiyle "korundunuz".. Sonucunda Allah bagislasin nurtopu gibi bi oglunuz oldu..
E bu kadar egitimli yeterli insan, calismak istiyorum unv mezunu olarak issiz evhanimi olmak istemiyorum demissin de o zaman geri cekilmenin bir korunma yontemi olmadigini nasil bilmiyordun??
Cocuk dogar dogmaz yetiskin gibi ur uyanir yer icer afedersin scar mi saniyorsun? 9ay nasil sabrettin tum hamilelik surecine ben onu da merak ediyorum. Cocuk bile degil bebek daha senin evladin. Yetiskin gibi olmasi anormal olurdu zaten degil mi?
Psikolojik tedavi onerileri icin gayet unv mezununa yakisir bir sekilde de cevap verip : herseyi duzeltecek mi inanmiyorum vs..vs.. Diyorsun.. Ne dememizi beklersin anlayamadim?
At kocayi da cocugu da kendine bakabilecegin bi hayat kur kendi basina gecin git mi?
Unv bitirecek kadar akli calisan bir insan oldugunu varsayarak evliligin neler getirecegini neler goturecegini, cocugun sorumluluklarini bilmis olman gerekirdi diye dusunuyorum. Yaniliyor muyum?
Aile olmayi daha kavrayamadan bir de anne olmaya kalkmissin. Hata kaza degildir bu, sonucta akli calisan insanlarsaniz geri cekilme diye bir yontemin olmadigini bilirsiniz (ki her dogum kontrol yonteminde riskler vardir) esin calisiyor, sen calismiyorsun cocuk var sana muhtac bekarlik duzenin bozuldu diye depresyondasin bariz belli bu ve psikolojik yardim icin dusuncelerin de ortada...
Silkin ve kendini topla. Herseyden once sen bir annesin, kendi ailenin ferdisin. Bu aileyi kurmayi sen sectin ve getirdigi sorumluluklari da yerine getirmelisin. Gecinmeniz icin esin yurtdisina gitmeyi dogru buluyorsa ve gecinebilecekseniz de esinin yaninda olmalisin. Illa memurluk yapicam diye diretmenin de anlami yok o zaman calissaydin kazansaydin. Sana ihtiyaci olan sadece bir cocugun degil bir de esin var. aile kurmak boyle.. Birbirinize destek olmak bir olmak..hele ki cocuk varsa onu kendinizden kendi ihtiyac ve gereksinimlerinizdem daha ustun tutmaktir (bence)
P.s.: ha ben kim kiyim? Evli, bebek bekleyen, iki universite mezunu, cocugu olacagini ogrendiginde isinden ayrilmis tum onceligini evine,dogacak yuvasina vermis bir "evhanimiyim" bunu da soylerken utanmak ne kelime, gurur duyuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?