Yasamak zor geliyor artik

Kesinlikle yapabilsem yapicam zaten de olmuyor ne halim var yapmaya ne de isteğim ölüm gibi geliyor bana bir şey yapmak baya ilaç değişti dr ama fayda göremiyorum sanırım ilaçlar da fayda etmiyor artık bana
Mutlaka fayda eden vardır.Bazen zaman gerekiyor.lutfen doktora gitmeye ve ilaç kullanmaya devam edin.O ilaçlar mutlaka bir işe yarıyor dur.Jokerin de dediği gibi:)yanlış anlaşılma olmasın joker filmini çok severim.iyi delirmistir

Ocak ayından beri böyleyim çok ilaç denedik o yüzdn umudum tükendi artık küçük bir ihtimal de olsa belki iyilesirim umuduyla yaşamaya çalışıyorum

Kesinlikle yapabilsem yapicam zaten de olmuyor ne halim var yapmaya ne de isteğim ölüm gibi geliyor bana bir şey yapmak baya ilaç değişti dr ama fayda göremiyorum sanırım ilaçlar da fayda etmiyor artık bana
Seni böyle umutsuz hissettiren tek şey depresyonun kendisi. Bu depresyonun en çok görülen belirtilerinden biri.

bu şunun gibi, bel fıtığım var ve belim ağrıyor, romatizmam var, bacaklarım ağrıyor, gribim ve burnum akıyor, Aynı şekilde; depresyondayım, yorgun ve umutsuz hissediyorum. Sorun sende değil yani, depresyonun doğası bu. Sana umutsuz hissetme demek, grip olana hapşırma demekle aynı şey.

Nasıl diğerlerinin geçmesi için, doktor, ilaç, zaman üçlüsü ve kişisel çaba gerekiyorsa, senin için de öyle. Zamanla geçecek.

ben depresyondayken, artık bozuldum ben, düzelemeyeceğim diyordum. Araba çarpmış gibi şaşakalmıştım Halime. Bir sürü doktoru kaç kere aramışımdır, artık bıktıracak kadar. Geçecek mi, emin misiniz, geçmiyor diye. Yanlış ilaçlar ve yanlış doktorlar da oldu ama çabayla aşılıyor hepsi. Sen de düzeleceksin.

depresyon dünyaya kalın, siyah Camlı güneş gözlükleriyle bakmak gibi. Dünya aynı dünya, sen aynı sensin ama gözlerinde güneş gözlükleri var şu anda. O yüzden karanlık görünüyor her şey.

Gerçek depresyonu yaşayan herkes seni anlayabilir. Bunun zayıflıktan kaynaklı olmadığını, çok ciddi bir hastalık olduğunu ve bununla beraber geçeceğini bilir.

daha önce de yazmıştım. Senin en küçük çabaların değerli şu anda. Beş dakika kalkıp Evin içinde yürümen Bile, Bir tabağı alıp makineye koyman, yatağını düzeltmen, duşa girmen bile.

Yalnızca ilaç değil, o bir hareket etme gücü verecek biraz. Senin küçük küçük hareket etmen gerek. Çocuğun var mı bilmiyorum. Yoksa eğer, lütfen günlük yarım saat dışarıda yürümeye çalış. Zor gelse de. Bir ay, iki ayda iyileşmeyi bekleme hemen. Onun bir zamanı var. Senin çabalarınla geçecek. Ağlamak istiyorsan ağlayacaksın, zor gelse de çabalayacaksın ve geçecek emin ol.

Benimde aynı durumum.
İlaç kullandım 2 hafta. Sonra dedim ilaçla mı hayatta kalıcam ben kendi irademle yapmalıyım herşeyi. Bıraktım. Yataktan çıkamaz duruma geldim. Evde zaten herkes çalışıyor ben tek kalıyorum. Birkaç lokma ye sonra geri yat. Bazen aynada kendime bakınca yüzümde yastık izlerini görüp haline bak deyip geri uyurdum. Yani uzun zaman olmadı 1 aylık mevzu bu. Yarın bir iş görüşmem var. Geçen hafta gitmedim bahaneler yalanlar. Dün ilacıma tekrar başladım. Bugün kafam susmuyor. Ne diyeceğimi, işte yapamayacağımı vs düşünüyorum hep. Ama kendime hedef koydum. Telefonumu değiştircem dedim. Gerekirse taksite gireyim ki o sorumlulukla daha çok çalışayım. Yarın gidicem. Bakalım en büyük korkum yeni ortam yeni iş. İnsanların yanına inanılmaz kasılıyorum. Ama böyle uyuyarak olmayacak. En azından denedim derim değil mi?

BENDE VARIM
KRONIK STRES KRONIK DEPRESYON YILLAR OLDU CIKAMADIM DEPRESYONDAN ANNE OLDUGUMDAN BERI 10 SENEYI AŞTI EVDEYIM
NE İŞE GIDEBİLDİM NE YALNIZ DISARI CIKABILDIM COCUKLARDAN
PİS KOCA DA KACTI GITTI
BENI TEK MUTLU EDEN SEY YEMEK ASIRI YEMESEMDE EKMEK MAKARNA AGIRLIKLI YEDIGIM ICIN ŞİŞTİM İYİCE
SIMDI OBEZ İĞRENC YAĞLARIM VE BEN EVDE PINEKLEMEYE DEVAM
BASKA CARE YOK
SENELERDIR EV HAPSINDEYIM
SUCUM ANNE OLMAK

İNTİHAR EDİP HAYATTA KALMIŞ BİRİNDEN
Öncelikle hayatımda 1 kez çok ağır depresyon yaşadım sebeplerini geçiyorum ama o kadar kötü bir haldeydim ki kendimi apartmanın tepesinden aşağı attım.
Gördüğün gibi ölmedim nasip işte.
Daha sonra psikolojik tedavi başladı.
Çok ağır ilaçlar kullandım ama aslında ilaca ihtiyacım yoktu. Sırf ailemin içi rahat etsin diye kullandım ilaçları. Neden biliyor musun? Ben zaten sonunda gerçekleri görebilmiştim. Hayat çok değerliydi ve aslında sahip olduğum şeyler için çok çok şanslıydım.
O kullandığın ilaçlar var ya? Onların sihirli bir gücü yok kardeşim.
Olay yine sende bitiyor.
Sen istersen hayatın güzelleşiyor.
Hayatın için hiçbir şey yapmadan mucize olmasını bekleyemezsin.
Ben o süreçte 2 yıla yakın yürüyemedim. Sakat kalma ihtimalim vardı ama inan kendimi o dönemde buldum. 1 bacak kırıldı bende.
Düşünsene yürüyemiyorsun
Ben süslediğim koltuk değneklerimle sağlıklıyken gezmediğim kadar gezdim.
Manyak gibi kitap okudum ve deli gibi resim yaptım.
Bazı mağazalar için oturduğum yerden dev afişler hazırladım.
Maça gittim sinemaya gittim.
Saçlarıma kendime baktım.
Günlük tuttum yazdım çizdim
O ilaçlar yapmadı bunları
Ben yaptım
Hiç hareket etmemem gereken aylar oldu.
Sırtımda yaralar
Dişlerim her gün parça parça ağzıma döküldü yemekleri bile bebek maması gibi robottan çekilmiş halde yedim
Şuanki halim karakterim ruhum tebessümüm her şeyim o günlerden kalma.
Öncesi yok daima o günler ve sonrası
O ilaçlardan mucize bekleme
Mucize sadece sen istediğinde ve çabaladığında ortaya çıkar

Harika bir yazı. İnanın ağladım. Bazen ben de çaresiz hissediyorum kendimi. Panik atak var bende de. Evden uzağa gidemiyorum. Kendimi de böyle kodladım. Mağdur psikolojisiyle gidemiyorum deyip duruyorum oturduğum yerde. Ama ümit var demek ki. Çok sağol yazı için.

Direkt komedi dizilerine yönelin. Gün içinde gülüsünüz arttıkça depresyonla baş edebilmek o kadar kolaylasmaya başlar. Arada bir gorusebiliceginiz bir arkadasiniz da olsun. Evden mutlaka dışarı çıkıp gün ışığından faydalanmanız da lazım. Bir arkadaşınızla çıkın alın çekirdek bı çocuk parkına oturun hayat enerjisi olan yavrucsklari izleyin. Bunlar modu yükselten seyler

neler yaşadınız bilmiyorum. ama her insanın sınavları var hayatta. sizin yerinizde olmak isteyen hastanede sağlığına kavuşmaya çalışan pek çok insan var. ölüm hiç kimsenin ağzına yakışmaz. siz de almayın ağzınıza. bir pencere buğuluysa hayata baktığınız biraz da başka pencereden bakmayı deneseniz. sosyal platformlarda pek çok psikoloğun videoları var onları izleyebilirsiniz ve kitaplarını okuyabilirsiniz.

Daima var.
Rica ederim.

Uzun seneler bipolar bozukluk tedavisi goren ve mani dönemleri sonrasi uzun suren depresyon donemleri geciren biri olarak o amacsizlik manasizlik bosluk icinden hicbisey gelmemesi halini cok iyi bilirim. verebilecegim iki temel tavsiye var:
1- hayatinizi anlamlandiracak bir amac bulun.bu konuda kimse size yardimci olamaz kendiniz bulmalisiniz amacinizi.
2- İlaclara devam edin asla birakmayin.

Allah sifa versin sevgiler.

Aminn çok sağolun

Bende o da var kaç işe girdiysem yapamadım sosyal fobi yüzünden tek depresyon olsa dediğiniz gibi insanların içinde kasılıyorum bende önemsenmediği mi düşünüyorum düşünüyorum bir kaç işe girdim hiç birinde yapamadım bu sosyal fobi sebebiyle

Kaçırmış olabilirim ne kadardır tedavi görüyorsunuz?

Ailen arkadaşların destek olmuyor mu? Ne bileyim seni dışarı çıkartacak, aktivite yaptıracak, hadi konuşalım anlat diyecek. Bu konuda bilgim yok açıkçası saçmalamış olabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…