Yasamak zor geliyor artik

Yaa çok güzellll

Bence ben de uzun süreli depresyondayım ama mecburen çıkmak zorunda kalıyorum, işe ağlaya ağlaya gittim bir dönem çünkü mecburdum. Yani şu an evdeyim aşırı sıkıldım Hareketsizlik en büyük etken, en mutlu hissettiğim dönem düzenli spor yaptığım dönemdi. Ama şu an kolumu kaldırmaya hevesim yok

Disari cikip yürüyüş yapmak sosyal fobi buna engel degil. Ayrica korkularinizin uzerine gitmelisiniz. Ugrasacak birseyler icin kitap alip okuyabilirsiniz satin almak zorunda degilsiniz kutuphaneler var. 1p liraya boyama kitabi alin zihniniz dahilir. Aizi gelistirecek diziler izleyin. Arkadas edinin. Amaciniz olsun amaciniz olmadigi surece yasaminiz degismeyecektir. Biraz hayatinizi, hayata bakis acinizi degistirin bunlar zor seyler degil. Evet her insan farklidir ama guclu insanin gucsuz insandan hicbir farki yoktur az güçlü olun yahu. Mutsuz olmam icin yuzlerce sebebim var herkes gibi... oturur bunlara yogunlasir 2 günün icinde agir depresyon hastasi edebilirim kendimi ama sonucta onlarla savasacak, bas edecek guce sahibim. Kendinizi mucadele etme uzerine programlayin. Yeteneklerinize yönelin. Bu hayat bir daha gecmeyecek elinize.

Şundan emin olun ki geçecek. Depresyon denen illetin bir ömrü var. Beyin kimyasalları bunu yapan, siz değilsiniz, güçsüzlüğünüz değil. Doğru ilacı kullanmanız da önemli daha çabuk geçmesi için. Ama eğer 1-2 aydır kullanıyorsanız, hemen bir iyileşme beklemeyin. Biraz zaman alır.

Ilacım değişti iki ay olacak nerdeyse fayda etmesi gerekmezmiydi şimdiye kadar

Aynen başka yolu yok. Deli gibi çalışarak yendim. Barınaklara gittim. Her gün ağlamak yok dedim. Bitti. Zor evet. İmkansız değil. Geçmesini beklersen geçmiyor geçmiyor geçmiyor. Ayağa kalkmak zorundasın. O pedallar çevrilecek o bisiklet gidecek. Tek yolu bu. Nasılsa hepimiz öleceğiz. Tamam. Sen yaşıyorsun ve bu güzel. Denemelisin bin kere düşsende nakavt olma. Yapabilirsin

Bak sen zorlarsan içinden gelecek ufak ufak başla. Arada isteklerin hayallerin gerçekleşmeyebilir. Darbeler ufak ufak seni anlamayan insanlar çıkabilir. Hayat sanalda nazik davranmayabilir yada gümüş tepside önüne bir kırıntı bile vermeyebilir. Sen bunları aşma gücünü bulmalısın. Yavaş yavaş doktor gözetiminde ilaçları keserek Bi yerden başlayarak devam et. Söylemesi kolay deme. Kolay değil ne yazması ne söylemesi ne o ruh halinden çıkması. Mecbursun. Zorundasın. Beyin sen ne düşünürsen ona inanmaya eğilimli. O bu doğru bu yanlış bilmiyor. Sen ona söylüyorsun. O zaman ona artık bu ruh halinden çıktığını söyle. Doktor ilaç yardımcı olur fakat yüzde 80 iş sende. Bu yüzden depresyon kişi kendine yardım etmezse aşılamayan ve kronikleşen bir sorun.Sen zaten bundan kurtulmak istiyorsun.

@Elllfff yorgunluktan kırılıyor, yatak döşek yatmaktan kendini alamıyor da olsan kendini zorlayıp hareket etmediğin müddetçe kurtulman zorlaşacak.

Daha önce, haziranda açtığın konuna yaptığım yorumu, buraya tekrarlıyorum:

Bir başka depresyon konusuna yorumum:

Ilacım değişti iki ay olacak nerdeyse fayda etmesi gerekmezmiydi şimdiye kadar
Bazı bünyede 2 ay yetmeyebilir. Antidepresanları 3 ay kullandıktan sonra tam verimli hale geliyor. Fakat bu ilaç senin için doğru ilaç da olmayabilir tabi. Biraz deneme yanılma yoluyla oluyor maalesef.

fakat senin de çabalaman lazım. Tek başına ilaç düzeltmiyor maalesef. Ailen çocuğun, işin var mı bilmiyorum ama seni zorla hayatın İçinde tutacak bir şey için çabalaman lazım bebek adımlarıyla dahi olsa.

benim depresyondayken aldığım hali tahmin edemezsin. Artık eşyaların ismini, nasıl iş yapıldığını da unutmuştum. Yapmak zorunda olduğum işleri ağlaya ağlaya sürüne sürüne yaptım resmen.

Küçük adımlar belirle kendine. Mutfak temizlenecek değil mesela. Tabak lavaboya götürülecek. Bu kadar.Tek tek. Bunu başardın. Şimdi bunlar yıkanacak. Bitti. Hepsini bir anda yapmak zorunda da değilsin. Gücün yettiği kadar.

o kadarına da aferin yine kendine. Büyük iş bunlar o isteksizlik içinde. Yürüyüşe mi çıktın, aferin, banyoya mu girdin aferin.

O zaman benim mottom: “önce iş, sonra istek” di. Kendi kendime defalarca tekra ederdim bunu iş yaparken. Çünkü istek kesinlikle gelmiyordu.

David burns’ün “İyi Hissetmek” diye bir kitabı vardı, oradan öğrenmiştim bunu.

mutlu hissetmek zorunda değilsin. İnsan hep mutlu olan bir varlık değil. Bütün duygular bizim için. Sen yalnızca olumsuz olan duyguları çok yoğun yaşıyorsun şu anda.

yine benim depresyonla ilgili en sevdiğim sözlerden biri, benim psikiyatristime ait: depresyon geldiği zaman korkma, üzülme, duygularınla kavga etme. Aa sen mi geldin, hoşgeldin, başımın üstünde yerin var de, tıpkı bir misafir gibi Karşıla onu, ve yine bir misafir gibi bir müddet sonra gideceğini bil, demişti.

Depression about depression diye bir şey var: depresyona girdim diye depresyona girmek. Neden bu haldeyim, zayıfım, neden çıkamıyorum diye kendinle kavga etmek.

normalde yaşadığın depresyon 10 birimse mesela, kendinle kavga edince onu 10 kat fazla, yani 100 birim gibi hissediyorsun.

Halbuki tek gereken şey, beyin kimyasallarının Düzelmesi. Ve bu da zaman istiyor biraz. Beynin içinde dönen bir tekerlek var gibi düşün. Depresyondayken o tekerlek çook yavaaş yavaaaş dönüyor. Bu sebeple konsantre olamama, isteksizlik, olumsuz dÜşünceler oluşuyor.

yapabileceğin en iyi şey; öncelikle kendine bir rutin oluşturmak. zihin derli toplu ortamda ve düzenli bir rutinde rahat eder. Yürüyüş yapıyormuşsun, bu çok güzel. Spor endorfin, yani mutluluk hormonunun doğal olarak salgılanmasını sağlar.

dediğim gibi, istek gelmesini bekleme. İstek sonra. Önce iş. Evde çok kalmamak da iyi. Ya da uyuyorsan, bugün de yatakta keyif yapacağım Demek. Hepsi düzelecek inşallah.

İnsallah çok sağolun

İnsallah çok sağolun
Emin ol geçecek. Teselli için söylemiyorum, gerçekten geçecek. Bilen ve yaşadıklarını tecrübe eden biri olarak söylüyorum bunu. Biraz zaman. Ve en önemli şey; çaba. Ve onun kadar önemli şey; iyi bir doktor. Sana güven veren, yanında rahat ettiğin ve verim alabildiğin bir doktor.

mümkünse terapi yapabilen bir psikiyatrist çok iyi olur. Değilse, devlet hastanesinde de gayet isabetli ilaçlarla Tedavi eden doktorlar da var tabi ki. Bir arkadaşım da o şekilde iyileşti ve ilaçlarını azaltıyor şimdi yavaş yavaş.

doktora gitmeden önce bütün şikayetlerini, söyleyeceklerini bir bir yaz. Fiziksel şikayetlerin varsa, kas ağrıları, ya da mide şikayetleri gibi onları da yaz. Çok daha derli toplu anlatırsın Ve daha verimli olur senin için. Geçmişler olsun.

Bende oyleyım ılacların dozumu yetmıyor acaba?

Cok haklisiniz. Boyama yapma beni de cok rahatlatiyor. Cocuk boyama kitaplarim var aldigim. Basit yuzler, sekiller. Ucuz kitaplar. Zorlamasin beni diye. Seviyorum da. Cogu zaman yegenimle beraber boyuyoruz. Terapi benim icin

Tek diyebileceğim aynı durumdayız. Benimki biraz daha farklı sebeplerden ama Allah yardımcımız olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…