Yaşamaya dayanacak gücünüz kalmadığında hayata tutunmak için ne yapıyorsunuz?

Lunapark Kedisi

Oh La La 🌺
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2018
413
1.220
43
Hatay
Artık her şey üzerine geldiğinde tutunacak bir kimseniz sebebiniz bile olmadığında sizi ısrarla hayata tutunduran şey ne oldu? Nasıl atlattınız?
Bu benim ilk konu açışım bu güne kısmetmiş.. Bazen bazı şeyler insanları çok zorluyor gücünüz kalmıyor şuan da bu durumdayım. Derdim Var anlatsam anlamazlar hoş anlattığım da yanımda değil.. Bir yerden sonra kendinizi tekrarlıyorsunuz.. Kimseye anlatacak ne sabrınız ne de gücünüz kalıyor.. Burayı en başta derdimi anlatmak için katılmıştım ama herkes gibi kelimeye bile dökemedim.. yazmayı o kadar çok isterdim ki herkes gibi içimi en azından birilerine açmayı boşaltmayı.. Sanırım yine yapamadım.. Yine de buraya kadar okuduğun için de teşekkür ederim.. Tek söylemek istediğim birine sığınıpta boş hayallere kapılmayın sonra üzülen siz oluyorsunuz o seni her şeyden korurum diyen bile yok o zor günlerin de bir tekme de o koyuyor ya da kullanıp fırlatıyor..
Yazımda kusur varsa lütfen kusuruma bakmayın.. Tekrar okuyup kontrol etmeyi bile düşünmüyorum değiştirim diye.. İyi akşamlar herkese..

Canım benimmm
Yalnız değilsin, bu sana bir tecrübe kattı. Bunun geçeceğine emin olarak başlayabilirsin. Kitaplar okuyabilir, arkadaşlarınla vakit geçirebilirsiniz, çok canın acıyor biliyorum klasik gelicek şuan sana ama inan ki bir zaman sonra aklında bile olmayacak. Sana değer vermeyene, sende değer verme. Bunu kendine harita yap..

Bahsettiğiniz üzüntü sevgili eş için falansa inanın değmez tek diyeceğim bu.
Hastalık ölüm varsa oda allahtan yapacak hiçbirşey yok malesef

Bu sadece aşk değil ki.. Tek sevgiden yana sıkıntım yok.. Kötü günleri atlatmak için psikoloğa bile gittim sonra olan her şey gibi yine hayatın bir kazığı.. Birine sığınıp derdini anlatırsın yanındayım der o da seni aşağılar.. Tek beklediğin insanlardan sevgi saygıdır.. Sen susarsın kırmamak için onlar ısrarla kırmaya devam eder.. Erkek erkek olmayıp erkekliğini göstermek için dayak bile atar susan sen olursun korkan yine kadın.. Başkasına sığınırsın önce dediğim gibi yanındayım atlatacağız der sonra yok olur gider. Anne desen ayrı dert baba desen ayrı..

Biri veya birileri sizi üzdüyse,açık bir haksızlığa uğradıysanız.Sabredip, Allaha sığınmanızı önemle tavsiye ederim.Allaha olan İnanç ve güvenciniz size çok güzel kapılar açacak.Bundan emin olun ve üzülmeyi bırakın.Hayatta yaşadığımız sıkıntı verici şeylere üzülsek bile,birer tecrübe gözüyle bakmayı öğrendiğimiz zaman,hem eğer hatalarımız varsa bir daha aynı hatalara düşmemek için çabalarız,hem de o yaşadıklarımız artık bize derin bir üzüntü veremez.

Canım evet belki zor olacak ama kimseden bişey bekleme sen kendini sev ve başkasından bulduğun gücü sadece kendinde ara. Hepimiz intihan dünyasındayız ve herkes farklı farklı sınanıyor bunu unutmamalısın, sen kendince derdim çok büyük dersin başka tarafta evladını kaybeden, dermansız hastalığı olup gözünün önünde eriyen anneler babalar yada bi yangınla herşeyini kaybeden insanlar var. Allaha sığın ve asla pes etme derdini veren Allah dermanını da elbet verecek. Sabret, şükret ve azmet

Kendime tutundum. Daha kendimi tanıma yolundayım. Yolun ortasında kalmak olmaz :) (diğer insanlarla olan ilişkilerimi çok seçerek ve tartarak yaşıyorum ayrıca artık)

Psikiyatriste gitmiştim. Antidepresan yazmıştı, kullanmıştım ve geçmişti. Tabii aylar süren bir süreçti bu. Uzman yardımı almaktan ve gerekirse ilaç kullanmaktan çekinmeyin.

Daha başka yapılacak şeyler de mümkünse kısa süreliğine de olsa bir tatile çıkmak, sevdiğin insanları görmek, sevdiğin yerlere gitmek, sokak hayanlarına yardım etmek, sevdiğin pozitif filmleri izlemek, neşeli şarkılar dinlemek, kendi kendinle uğraşmak (tarz değişimi, makyaj, bakım vs), yeni hobiler edinmek, spora başlamak, sık duş alıp tazelenmek, günlük tutmak, vs. Bunların da her biri kendi başına terapi bence.

En son dedim ki Allahım bu dertler geçmeyecekse şuracıkta kaza geçireyim geçecekse sağlıkla sıhhatle işe varayım dedim. Ama çok aşırı kötü bir vakitti herşeyi bittiği bir an idi.
Kaza olmadı işe, dedim ki her şey düzelecek herhalde.
Öyle dua edip bekledim bekliyorum.
Geçer umarım geçer.
Sizinki de bizimki de geçer.

Valla pek bişey yapmıyorum... bu duygu halinin kendiliğinden geçmesini bekliyorum.. yürüyüş, insanların arasına karışıp olumlu muhabbet etmek de işe yarıyor.. bu tarz durumlarda asla kimseyle tartışmaya girme.. insan çok kırılgan olabiliyor

Benden daha kötü durumda olanlari düşünüyorum, Hastane de cani ile ugrasanlari, Nefes almakta zorlananlari, savasin ortasin da bomba sesleri ile yasamaya calisanlari, hapishanede olan tutsaklari, yiyecek ekmege muhtac olanları, evsizleri, vs düşünüyorum. Ve halime binlerce şükrediyorum. Hayatım boyunca da hep bardagin dolu taragindan bakmaya calistim. Beterin beteri var. Binlerce şükürler olsun. Her halimize. Agrimayan herbir disimiz icin bile ne kadar şükretsek az..!

Geçen yaz benzerlerini yaşadım, sadece geçen yaz da değil önceki seneler boyunca yaşadım, yaşamak için sebep bile bulamıyordum yemek ve ailem dışında. Hayatımda belirsizlik yaratan kişiler vardı, çok dua ettim; esma zikirleri var ya belli sayıda onu yaptım, eğer hayatımdan çıkacaklarsa şimdi çıksınlar ya da düzelsin bu durum diye. Teker teker hayatımdan çıktılar. İlk bi kaç ay çok üzüldüm. Sonra geçti tamamen ve beni ne kadar değersiz hissettirdiklerini fark ettim. İyi ki çıkmışlar dedim. Aslında en büyük kötülüğü kendime yapmışım tahammül ederek.

Yani ben de dibi gördüm çıkışım hayatımdan toksik insanların çıkmasıyla oldu vee tabiki diyetisyene gitmemle. Hep kendi kendime kilo vermeye çalışıyordum, diyet yapmayı biliyorum sanıyordum bilmiyormuşum. Hayatımda kilonun ne kadar büyük etkisi olduğunu verdikçe görüyorum. Meğer sorunun en büyük kaynağı kilomdan dolayı olan özgüven eksikliğiymiş.

Sana da tavsiyem şu an mutsuz olma sebebini iyi analiz et. Ve onları nasıl düzeltebileceğine bak. Düzeltemediğini de yok etmeye :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…