Yaşamaya dayanacak gücünüz kalmadığında hayata tutunmak için ne yapıyorsunuz?

Ya çook bencilce mi gelir bilmiyorum ama kendim varım ya :) Beni ben yapan ayakta tutan.Evet çok sevdim seviyorum.Ama ilk önce kendim için yapıyorum herşeyi çünkü kendinle mutsuzsan kimse ile mutlu olamıyorsun.Ben yoldaki kedi için,sokaktaki köpek için balkonumdaki kus içinde iyi olmalıyım.Mutsuz olmak cidden daha zor bence...
Ama dert dersennn OOOoooo hangisinden başlasam :) Hangisi geçmiyorki büyümek yaş almak böyle bir şey sanırım ah neler geçiyor ve hayat daha güçlü devam ediyor.

Deli gibi uyuyorum eğer işim olmasaydı muhtemelen uyanmazdım

maalesef ben de bulamıyorum bir çıkış. ama senin yaşın çok genç. önünde güzel yılların olacak. bak ben kırk yaşına geldim, yalnız ve umutsuzum. hayattan bir beklentim kalmadı. yaşlı ve hasta anne babamla yaşıyorum. onları kaybetme korkusuylayım. işten de çıkardılar ekonomik kriz yüzünden. çevremde arkadaş da kalmadı doğru düzgün. hiç yeşil ışık görmüyorum ama direnmeye çalışıyorum. dizi izleyip kafa dağıtıyorum.

Allah yardimciniz olsun umutsuz olmayin

Bundan bir sene önce oğlum hastalandi üç gün boyunca 40 derecede ateşle başlayan o endişeler tahliller teşhisinin koyulmasi o hastane arayış çabalarımız ve en onemlisi evladimi ölümün kıyısından almış olmamiz o 6 ay var ya ömrüm gitti saçlarım beyazladi gözümden her sey silindi yeter ki oğlum iyi olsun dualarim derdim buydu çok şükür simdi iyo hatta canımı cikaricak seviyede kosturuyor diyim evet cok bitkin ve yorgunum bu aralar bende ama oglumun o halini görünce hayatta kalmaliyim günlük dertler ne ki deyip gecmeyi öğrendim simdi her düştüğümde bunu hatırlıyorum. Allah sizi de feraha cikarsin inşallah

Başlığa istinaden;şükrediyorum.
Bugünüme,görme duyum var sevdiklerimi görebiliyorum,duyabildiğime şükrediyorum sevdiğim insanların sesini duyuyorum güzel müzikler sözler kuş sesleri güzel tınılar bunları duyabiliyorum, güzel şeylerin tadını alabildiğime,sevdiğime dokunabildiğime çok şükür..
Dışarıdan herkesin hayatı olduğu gibi gözükmez, çok çıkmazda hissediyorum bazen. Diyorum ki şimdi ne yapacağım, hiç birşeyin anlamı kalmadı ne yapsam boş yaşamak bile boş günlerce sürüyor. Sonra ''Kalk silkelen en güzel şeyler beklenmedik anda olur,canın yerinde insan kendine de iyi gelemezse kimse ona iyi gelemez, sen elinden geleni yap sadece,bu hayatta herşey bizim için üzülmesek acıyı tatmasak nasıl mutluluğu hakkıyla yaşarız'' diyorum. Kötü bir tadı tatmadan güzel tatlı şeylerin, kötü bir koku duymadan güzel kokan şeylerin nasıl ki hakkını vererek kıymetini bilemezsek acı çekmeden kötü günler görmeden güzel günlerin de kıymeti bilinmezZirveye giden yol dahi engebeli,riskli,yolunda taş dolu. Yağmur yağmadan gökkuşağı açmaz,umut da ümit de üzüntü de pişmanlık da öfke de çaresizlik de hayattaki olağan hisler, mutluluk gibi mutsuzluk da normal. Ama geçiyor,inanın geçiyor, uyanın sabah ve şunu düşünün:Uyuduğum bi yatağım, yatağımın olduğu bir odam evim var, ya olmasaydı? Şimdi kalkıp yüzümü yıkayacağım,çayımı koyup kahvaltımı edeceğim,ne büyük bir zenginlik ve şükür sebebi. Bunlara sahipsek bir de temiz bir kalbimiz ve rahat bir vicdanımız varsa bizden zengini yok.. Gülün, güldürün, ve umudu bırakmayın

Kedi seviyorum, bulamazsam açıp videolarını izliyorum, beni hayata bağlamaya yetiyo bu

En güzel çözüm Rabbimize yönelmektir.. tam herşey çözümsüz herseye kötü gidiyor derken Allah’a yöneldim ve namaza başladım.. Hep derlerdi sen Rabbine bir adım at O sana binlerce kez adım atar diye, gerçekten de öyle.. hem demişler ya Allah sevdiği kuluna dert verir ve sınar diye gerçekten öyle, şükür etmem dua etmek en güzel çözümdür..

Mevlana’nın bir sözü var, yağmurdan sonra gökkuşağı elbet gözükür diye..

Rabbim yardımcınız olsun

ben hep beni sevenleri düşünürüm
beni üzgün görmek onları nasıl etkiler diye...
sonra her zaman şükredecek bir şeyler bulmaya çalışır kendimi telkin ederim.
savaştaki insanları düşünürüm sevdiği insanın mezarı başında ağlayanları... sonra avunurum ciddi faydası olur.

Ben herşeyden önce kendimi hayatı çok seviyorum.en zor anlarda bile sen güçlüsün neler atlattın bunu mu atlatamayacaksin diyorum kendime.ve yaşadığım güzel eğlenceli günleri getiriyorum aklıma hemen sevdiğim birşeyi yapıyorum kitap okumak kahve içmek gezmek gibi.hayat gerçekten çok kısa üzülmeye değmez.madem bir gün öleceğiz o zaman anın tadını çıkarmak lazım değil mi

Benimde kötü günlerim oldu depresyonlardayım ama hep beterin beterini düşündüm sonra hayırlısını istedim yeri geldi sabrettim yeri geldi cok ağladım kronikleşmiş birşese zaman verdim kendime anneme sarıldım bol bol dua ettim bazen ölü taklidi yaptım geçmez dertler vermesin Allah şu hayat insana vadedilmiş Gül bahçesi değildir bunu bil gerisi takdiri ilahi

Duygularımız yanılsamadan ibaret çoğu zaman. En kötü anımda hissettiklerim sadece şuan için geçerli diye düşünmeye çalışıyorum. Herzaman mutlu ya da mutsuz olunmaz. Mutlaka geçecek ne hissediyorsak. Hayatta çok fazla olasılık var. Dolayısıyla çok da umut var aslında. Ölüm haricinde herşeye çare var.

O kadar güzel anlatmissin ki üstüne bsey diyemiyorum. Şuan seninle aynı duyguları yaşıyorum. Ve ne yapacagimi bilmiyorum o kadar yalniz ve çaresizim ki.. güvendiğim sevdiklerim hepsi tek tek gitti.. umutlarım hayallerim içimdeki temiz duygularım ve en önemlisi de yasama enerjim.. eskiden çok güçlüydüm ama artık o kadar yorgun ve yaralıyım ki .. ağlamaktan başka birşey yapmak gelmiyor içimden

Kehribar gozlu koca kirpikli ogluma sariliyorum allah a siginiyorum herseyden herseyi butun islerimi ona havale ediyorum. Ne zaman bunalsam sikilsam sinirlensem hersy ters gtse bir mucize gelecegine inaniyorum

Senin şu an hissettiğin durumu çokça hissettim ben.O durumlarda hep şunu dedim eğer dayanamıyorum dediğim bir noktadaysam demek ki her şeyin değişeceği zamana geldim.Sonra içten bir Allah diyorum.Terapi gibi oluyor.

Böyle bir duruma düşenin tek ben olmadığımı hatırlatıyorum kendime.ve daha öncede çıkmaza girdiğimde her seferinde çıkmazdan çıktığımı düşünürüm.nasıl olsa yine çıkacağım bu işin içinden derim.

Kulakligimi takip Manga -Dursun zaman isimli parcayi son ses acip evde ses tellerim agriyincaya kadar söylüyorum... inanilmaz moral veriyor sanki o icindeki butun sıkınti stres hersey gidiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…