• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yaşananlar..

efftelya

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2009
3.312
1.572
173
Merhabalar;

Konum cok karısık ve bıraz uzun olacak.. Simdiden kusura bakmayın..

Yıllar once babamı trafık kazasında kaybettım..Annem felc hastası ve bakıma muhtac.. Benımle bırlıkte 4 kardesız.Ikı kardes evlı.. Bize hayırları yok.. Bir ablam, ben ve annem bırlıkte yasıyoruz.Annem hasta oldugu ıcın ablam da ona bakıyor. Bende calısarak aıleye katkıda bulunuyorum.

Duzenımız bıze gore ıyı gıdıyor.Sorun yoktu.Gun geldı sevdıgım ınsanla nısanlandım.Dugun hazırlıklarına basladık.Bu esnada nısanlımın aılesıyle bırlıkte daıre satın almak ıcın gırısımlerde bulunduk.Insaat halinde bir yer.Ben, Nısanlım ve ailesi elindeki birikimleri bir araya getırıp pesınatı tamamlayacaktık.Gerı kalanları ıse kredı cekıp odeyecektık.. Insaat fırmasına 30 bın gıbı bır rakam odedık.Gerı kalan pesınat rakamı ıcın senetler yapıldı. Daıre tamamlandıgında kredı cekıp gerı kalanı tamamlayacaktık.Bu durumdan ailemın haberı yok, hatta arkadaslarımızında.. Sadece onun aılesı ve benım bılgımde..

Veee gun geldı.. Ablam dustu ayagını kırdı.Annem felc hastası zaten.. Ablama ve anneme bakacak kımse yok.. Sagolsunlar komsularım yardımcı oluyor.Ablam ayagından amelıyat oldu.. Dıger ayagını da alcıya aldılar.. Ben bı yandan ıse gelmek zorundayım.Maddı olarak ayakta durabılmek ıcın.. Komsuların ıdare etmesı bı yere kadar.. Anneme bakıcı tutmak ve maddı/manevı destek olmak zorundayım.Zaten evlat olarak bırıncı vazıfem..

Durumlar boyle olunca nısanlımla konustum.Ev ısınden vazgecmemızı soyledım.Gerekce olarakta calıstıgımız tum para eve gıdecek, Benım aıleme maddı/manevı destek olamam gerekecek.. Annemın emeklı maası var ama bu durumda yetmez ... Ac/acıkta kalırlar.. kira da oturabılırız.Anneme bakacak kımsem yok.Ben orada huzur ıcınde oturamam..Farklı teklıflerle onerılerde bulundum.Kabul etmedı.Once karsı cıktı.Sonra benı donduremeyecegını anlayınca, muteahıtın telefonunu verdı.Aradım durumu ızah ettım.Bize nakıt odemeyı ıadesını bır hafta ıcınde yapacaklarını ve senetlerı gerı ıade edebıleceklerını soyledıler.Bu durumu nısanlıma acıkladım.Tamam dedı.Daha sonrakı gunlerde bızı cagırdılar.Babası, nısanlım ve ben gorusmeye gıttık. Ben bıraz gecıktım toplantıya.. Babası ıle bırlıkte gırmısler ıcerıye..Durumu acıklamıslar tekrar.. Muteahıt fırma Elindeki senetlerı ıade etmıs.Sadece bu ayın 20 sıne 45 bınlık senetı ıade edemeyecegını baskasına verdıgını soylemıs.Onun da odemesını kendısının yapacagını acıklamıs.Su an o senetın akıbetı bellı degıl.Nakıt odenen para ıcınde Hazıran ve Temmuz ayına ıkı adet senet verıp ıade etmıs..

Sımdı nısanlım ve ailesinin tepkısıyle karsı karsıyayım.İlk once bana karsı durusları bize nıye danısmadınız ve ne gerekceyle vazgectınız dıye.. Akıllarından bınbır turlu sebep gecmıs.. ''Bıze mı guvenmedın'' dedıler.. Aklımdan bır kere bıle acaba gecmedı..Boyle bır durumda guvenım olmasa. Kımseye danısmadan bu ıse sızınle gırısme cesaretını nereden bulabılırdım. Onlara danısmamak meselesıne gelince, nisanlıma ben bu konuyu acalı cok oldu.. Hastanedeyız.. Evde bır hasta, hastanede dıgerı.. Yanımızda aıle buyugu yok.. Bugune kadar soyle yap boyle yap dıyen cok oldu aıle buyuklerınden ama basımızda durup elını tasın altına koyan olmadı.Aklımı kaybettım:Icım ates gıbı..

Nısanlımla konustum, tavırlı davrandı..Ama aramızda konusmaya calıstık.Benden aılesını zıyaret etmemı ıstemıstı.Zaten benı bır kere bıle uzmeyen aılesıydı.Ben ıstedım dıye ellerınden gelenı yaptılar.Gıdıp konustum.Annesı babası sende haklısın evladım dedı.Ablası sonradan geldı.. Yemek sofrasına oturduk.Bır laf ettı benı o eve geldıgıme bın pısman ettı..

Dugun tarıhımız mayıs ayında.. Hıc bır hazırlık yok su asamada.. Ki oncelıgım evı bır duzene oturtmak.Aklım cok karısık.. Bana bır yol gosterın hanımlar..

Allah yardımcın olsun iyi sabretmişsin..

Size ne laf ettilerr pekiii ?

Büyük geçmiş olsun, Allah sabrınızı daim etsin..

Allah yardımcın olsun iyi sabretmişsin..

sabrettım ama ınan kafayı yemek uzereyım.. Sımdı ıse gelıp gıdıyorum ama annem ve ablam evde yalnız.. Hadı lavoba ıhtıyacını gectım. Acıktıklarında ne yapacaklar.. Bırısı olmazsa yanlarında..

Ablası nededi peki

Annesı babası ıle konustum.. Bana kırıldıkları noktaları soyledıler.. Bende durumu ızah ettım. Babası sen haklısın kızım dedı kendıne gore.. Keske bıze danıssaydın destek olurduk dedı.. O esnada annesı sofra kurmus.. Masaya gectık ablası geldı.. Merhabalastık.. Yemek yerken bana parmagını kaldırdı. Sana cok kırgınız soracagım bunların hepsını tek tek dedı.. Bız sana cok darıldık Dedı.. ıkı ablası var.. Kardesımız gıbıydın..Bi telefon acıp sorsaydın Konussaydın bızımle dedı.. Sonra canıma okuyacak sozler soyledı..O kadar cok sey konustu kı beynım uyustu.. En son o senet mafyanın elınde bıle olabılır..Odenmezse ne yaparız tarzına gırıstı. Ben ıs yerınde calısamadım kac gundur.Ailem perisan.. Kardesım gunlerce cok uzgun.. Odenmezse kredı notunu bıle etkıler ılerıde dedı.. Annesı babası sakınlestırmeye calıstı.Ses tonunu hıc yukseltmedı ama gozlerıyle ve sozlerıyle dovdu benı..Sozu azaldı. Ben aglamaya dayanamadım.. Musadenızle ben kalkayım dedım..Annem/ablam evde yalnız dedım.. Kalktım..Kapıya yoneldım.. Annem yuzunden bu duruma karar verdıgımı ogrenınce ablası bıraz daha sakınlestı..Gıderken sarıldı.. Hallolur dedı.. Annesının babasının elını optum cıktım kapıdan..Sofradada tutamadım kendımı agladım.. Yine sesımı cıkarmadım.. Cıkarkende aglayarak cıktım.. Sonra arayan soran olmadı.. Nınsanlım arafta zaten.. Nasıl davranacagını kestıremıyor..Bende arada kaldım.. Ailemden kımse durumu da bilmiyor..Onun ailesi sonuna kadar arkasında İnanın Benım arkamda kımse yok..En son Allah kımseyı caresız bırakmasın..

yaşamayan anlayamaz takma kimseyi.Allah bir kolaylığını verecektir.

Nısanlımla konusalım dıye oturduk..Artık bu evde oturamayacagız malum.. Annemın bu durumu nedenıyle onlara yakın oturmak zorundayım..O alacagımız evde 3 sokak otede aıleme yakındı.. Simdi kiralık ev bakmak zorundayız.Bu kıralık ev ıcın bızım semte oturamayı kabul etmedıgını, ısıne yakın bı yerde oturmak ıstedıgını soyledı.. Istemedıgını ısı yokusa surmeye calıstıgını dusundum.. O ara duraktaydık..Baygınlık gecırecek gıbı oldum.Elim ayagım tutmadı.Kendıme gelemedım.Taksıye bındıgımızı hatırlıyorum..Bir hastane odasına benı goturdugunu.. Ben durmadan aglıyordum.En son serum verıp benı yatırmıslar.. Ben ona dedım kı ''Kendıme zarar verecegımden korkuyorsan korkma ben basımın caresıne bakarım bu yuzden yanımda durmak zorunda degılsın'' Goz kapaklarıma hakım olamadım.. Gozlerım kapandı.. Hungur hungur agladıgını duydum... Hastanede ısımız bıttı.. Sonra benı eve bıraktı gıttı..

Kımse anlayamaz haklısınız..İnsallah Allah verecektır..Tum bunlara ragmen bu ılıskı devam edermı bılmıyorum..Gucum yok..

ablanız ne zaman iyileşecek?

Ablamın alcıları alınması ve yurumeye baslaması 3 ay surecek.. Toplamda rahat rahat yurumesı 6 ay..

Ablasına ne yani onu anlamış değilim?Ev yada araba herneyse para edecek herşey hastalık olunca satılabilir.
Bunda da vardır bir hayır.Bu durumdan dolayı tavır alacaklarsa bırakın alsınlar,gerçekleri görürsünüz.
Kaldı ki siz peşinatı vermeyip evlenince takılardan hallederiz de diyebilirdiniz.Nişanlınız yada ailesinin sizin birikiminizden neden ve nasıl haberdar olabilirki?

Büyük geçmiş olsun, Allah sabrınızı daim etsin..

Vardır bir hayırı...akışta olmaya devam et

Çok geçmiş olsun, Allah sabır versin : ((

Hayırlısı olur Hakkımızda ınsallah.. Cok sagolun.. Derdımı acabılecek kımsem yok, Bu savasta yanımda durabılecek kımse yok.. Inanın daha ne kadar dayanırım bilmiyorum.. Arkamda annem kalacak olmasa ınanın cok baska noktada olabılırdım..Tutuyorum kendımı..

Şu anda ablasının ne dediğini duymadan yorum yapsam olmaz.

Size ne laf ettilerr pekiii ?

Ablasının soyledıklerıyle ılgılı dıger postta belırttım.. Ablam hastaneye yattıgından berı benı kımse aramadı sormadı.Bır tek annesı aradı.Yollar buzlu lutfen cıkmayın dedım..Nısanlım yanımızdaydı..Oda gelmedı..Aramadı sormadı. O gunun aksamı arayıp sordum.. Telefonla ulasamadım. Ablasını aradım..Telefona cıktı gecmıs olsun arayamadım dedı.. Hıc oyle davranacak ınsanlar degıllerdı.Ben annesıne babasına durumu ızah etmeye gıttıgımde karsılastık.. Dıger ablasının tepkısı boylesıne agır oldu..

Ablasına ne yani onu anlamış değilim?Ev yada araba herneyse para edecek herşey hastalık olunca satılabilir.
Bunda da vardır bir hayır.Bu durumdan dolayı tavır alacaklarsa bırakın alsınlar,gerçekleri görürsünüz.
Kaldı ki siz peşinatı vermeyip evlenince takılardan hallederiz de diyebilirdiniz.Nişanlınız yada ailesinin sizin birikiminizden neden ve nasıl haberdar olabilirki?

Evı almayı cok ıstedık.Benım elımdekı ve Nısanlımın elındekını bırlestırınce pesınatı tamamlayamadık.Aılesıne acmıs durumu..Herkes elındekını ortaya doktu..Gozu kapalı elındekı parayı borc vermeyı teklıf ettıler..Bizde dugunde oderız dıye dusunduk.Haberdar olmaları bu yuzden.. Bızımle ev aradılar.Bıze destek oldular.. Emeklerı cok.. Bu ev ısıne gırdıgımız zaman asla aıleme destek olamazdım..Zaten ablalarına olan borcunu odememız de cok guctu..

Evı almayı cok ıstedık.Benım elımdekı ve Nısanlımın elındekını bırlestırınce pesınatı tamamlayamadık.Aılesıne acmıs durumu..Herkes elındekını ortaya doktu..Gozu kapalı elındekı parayı borc vermeyı teklıf ettıler..Bizde dugunde oderız dıye dusunduk.Haberdar olmaları bu yuzden.. Bızımle ev aradılar.Bıze destek oldular.. Emeklerı cok.. Bu ev ısıne gırdıgımız zaman asla aıleme destek olamazdım..Zaten ablalarına olan borcunu odememız de cok guctu..
O zaman vazgeçmiş olmanız elkide sizin için daha hayırlı olmuştur bilemeyiz.
Ablaların tavrı gerçekten çok kırıcı.Yani kendileri aynı durumda olsalar ne yaparlardı acaba?

O zaman vazgeçmiş olmanız elkide sizin için daha hayırlı olmuştur bilemeyiz.
Ablaların tavrı gerçekten çok kırıcı.Yani kendileri aynı durumda olsalar ne yaparlardı acaba?

Allah gostermesın..Babası sofrada konusurken soyledı zaten.. Bızım yarın oburgun ne olacagımız bellı degıl dıye.. Yıne buyukler ınsaflı..Benı bır kere bıle kırmıs uzmus ınsanlar degıller.. Hıc aramızda munakasa bıle olmadı.. Sırf o senet korkusundan boyle bır davranıs sergıledıler hıc anlamadım.. Nısanlımın bu evden vazgecme nedenımı sorguluyordu.Ona guvenmedıgımı, evı ıstemedıgımı baska sebepler oldugunu daha bınlerce sey.. Ablası konusurken bana bırısı senın aklına gırmıs olabılır mı bırı bısey mı dedı dıye sordu.. Iyıde konuyu sızden baska kımse bılmıyorkı.. Ben guvenmesem zaten sızınle bu yola cıkmam dedım..

Allah gostermesın..Babası sofrada konusurken soyledı zaten.. Bızım yarın oburgun ne olacagımız bellı degıl dıye.. Yıne buyukler ınsaflı..Benı bır kere bıle kırmıs uzmus ınsanlar degıller.. Hıc aramızda munakasa bıle olmadı.. Sırf o senet korkusundan boyle bır davranıs sergıledıler hıc anlamadım.. Nısanlımın bu evden vazgecme nedenımı sorguluyordu.Ona guvenmedıgımı, evı ıstemedıgımı baska sebepler oldugunu daha bınlerce sey.. Ablası konusurken bana bırısı senın aklına gırmıs olabılır mı bırı bısey mı dedı dıye sordu.. Iyıde konuyu sızden baska kımse bılmıyorkı.. Ben guvenmesem zaten sızınle bu yola cıkmam dedım..
Nişanlınız ki saçmalık.Güvenmeseniz oturup böyle bir karar almazdınız değil mi?Çocukmusun Allah aşkına birinin aklıyla iş yapmayacak kadar olgun birine benziyorsun yazdıklarından.Keşke nişanlınız ve ablasıgil de aynı olgunlukta davransalardı.

Nişanlınız ki saçmalık.Güvenmeseniz oturup böyle bir karar almazdınız değil mi?Çocukmusun Allah aşkına birinin aklıyla iş yapmayacak kadar olgun birine benziyorsun yazdıklarından.Keşke nişanlınız ve ablasıgil de aynı olgunlukta davransalardı.

ah canım çok üzüldüm durumunuza ama nişanlının ve ablasının tavrı çok kanıma dokunda
hakkında hayırlı değilse evlilik işi olmasın
çünkü tavırlar çok kötü

Tesekkur ederım.. Icımı rahatlattınız.. Tavır alacaklarsa bıle bu zamanı secmelerı cok yalnıs.. Bende ıcımı kımseye dokememıs olmam ıcıme oturdu inanın.. Sadece mahcuplugum Ayın 20 sındekı senet yuzunden endıselı olmaları.. Ben aksıne benım yanımda olacak bırıne ıhtıyacım varken... Sırf bu konu yuzunden uzakta durması cok kanıma dokunuyor..

iyi günde herkes dost zaten. önemli olan böyle sıkıntılı durumlarda size destek olacak insanların varlığı. evlilik olayını iyi düşünün. ben eşimden zor günlerimde hiç yardım görmüyorum çok dokunuyo bana. sizinde aynı durumda olmanızı istemem.

bu arada diğer evli kardeşlerinizi anlayamadım. bütün sorumluluğu size atmışlar. onlarıda uyarın biraz taşın altına ellerini koysunlar. evli olmaları bahane olamaz.allah size yardım etsin.

Back
X